stdClass Object ( [id] => 200874 [title] => Tomislav Zaninović: Na svim privatnim kućama dopustit ćemo jedan kat više [alias] => tomislav-zaninovic-na-svim-privatnim-kucama-dopustit-cemo-jedan-kat-vise [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Gradonačelnički kandidat Tomislav Zaninović neosporno se najviše trudi dokopati vlasti u Splitu. Njegovi aktivisti dijele letke na ulicama i trgovima, ubacuju papiriće u pošte, a Zane, s iskustvom predsjednika kotara Bačvice i zaposlenika u Županiji, nastoji neposredno pristupiti svakom građaninu.

Pet projekata

Kojih je Vaših pet projekata za Split? Idemo redom: pokrenuti javnu raspravu o izradi strategije razvoja grada za razdoblje 2014.-2024. kako bi se grad počeo razvijati planski, a sljedeća vlast nastavljala na sve dobre stvari i projekte prethodne vlasti, što bi uvelike spriječilo utjecaj privatnog interesa nauštrb javnog.

Istodobno osnovati ured za prostorno i urbanističko planiranje razvoja grada Splita za izradu i realizaciju strategije razvoja grada 2014.-2024..

Za naše građane omogućiti izgradnju jednog kata više na svim privatnim objektima u gradu promjenom GUP-a, što bi vlasnicima podiglo vrijednost kuća najmanje za 100 tisuća eura u prosjeku. Građani bi na taj način mogli riješiti stambeni problem svoje djece, ili izgrađeni kat prodati, odnosno iznajmiti, ili iskoristiti za pokretanje vlastitog biznisa.

Osnovati zajedničko komunalno poduzeće sa zajedničkim računom, nabavom, voznim parkom, informatičkim sustavom radi uštede proračunskog novca. Izgraditi poduzetnički inkubator za male i srednje poduzetnike i obrtnike početnike sredstvima Europske unije, a kojima bi grad subvencionirao najam prostora. Dovršiti Osnovnu školu “Pujanke” i izgraditi osnovnu školu “Pazdigrad”, svim srednjoškolcima osigurati besplatni javni prijevoz, korisnicima dječjeg doplatka osigurati besplatne udžbenike, a studentima stipendije na osnovi socijalnog statusa i izvrsnosti.

Zapošljavanje u Banovini

Namjeravate li smanjivati broj zaposlenih u Banovini?

- Žalosno je što je svaka politička garnitura zapošljavala po principu klijentelizma i nepotizma, te uhljebljivanja i skladištenja stranačkih kadrova. Broj zaposlenih nije prevelik s obzirom na veličinu Splita, ali je upitna sposobnost i stručnost same administracije koja nije sposobna sama donositi odluke u interesu grada i othrvati se utjecaju politike.

Hoćete li raspisati natječaje za izbor pročelnika i direktora komunalnih poduzeća?

- Svakako je nužna smjena dosadašnjih pročelnika i direktora javnih poduzeća te raspisivanje javnog natječaja. Posebice je važno istražiti prenamjenu novca za sanaciju Karepovca za izgradnju zapadne obale ispred Kerumova nedovršenog hotela.

Neće u Paradu ponosa

Zbog čega mislite da ste najbolji kandidat?

- Zato što sam jedini uistinu nezavisni Gradonačelnički kandidat i nositelj istinski nezavisne liste za Gradsko vijeće Splita. Posjedujem mladost, snagu i hrabrost, a moji suradnici iskustvo, znanje i stručnost za kvalitetno upravljanje Splitom. Namjeravamo uvesti neposredno odlučivanje građana referendumom o gradskim projektima, a gradom upravljati bez nepotrebne ideologije i politizacije. Kanimo zaustaviti uhljebljivanja podobnih stranačkih poslušnika i rodbine, konačno reći dosta privatnom interesu nauštrb građana, političkoj korupciji i trgovini, kako se više nikome neće isplatiti ulaziti u politiku zbog privatnih interesa i bogaćenja na račun građana.

Hoćete li sudjelovati na Paradi ponosa?

- Nikada neću sudjelovati u gay paradi zato što sam, kao i moji zamjenici Jadranka Polović i Andro Ozretić, protiv ozakonjivanja homoseksualnih brakova i posvajanja djece, a što traže sudionici gay parade. Držim da bi legalizacija homoseksualnih brakova i omogućavanje posvajanja djece od strane istih predstavljalo kraj svih temeljnih moralnih i etičkih vrijednosti na kojima je utemeljeno hrvatsko društvo i zato ne smijemo podleći nikakvim pritiscima izvana da se to dogodi.

Hajduk je simbol

Kako mislite riješiti probleme Hajduka?

-Hajduk, kao simbol i brend Splita i Dalmacije, treba biti zaštićeno javno dobro, jednako kao što Marjan treba proglasiti nacionalnim kulturnim dobrom.

Koji političari su Vam uzori?

- Boris Jonhson, Gradonačelnik Londona, zato što je mlad, uspješan, komunikativan i energičan, a ne daje lažna obećanja.

Tko prije treba dobiti spomenik u Splitu, Tuđman ili Smoje?

- Priča oko spomenika u predizborno vrijeme je sramotno i jeftino politikantstvo kako aktualne gradske vlasti, tako i splitskih političkih stranaka, a svi su oni zajedno, jer su u prošlosti obnašali vlast, odgovorni za sve loše u gradu u posljednjih dvadeset godina.

Zašto ste za ili protiv križa na Marjanu?

- Kao praktičnom vjerniku za kojeg križ predstavlja simbol kršćanske vjere, ali i mira i ljubavi za sve ljude, manipulaciju križem od strane Kerumove vlasti držim sramotnim svetogrđem i bogohuljenjem onih kojima ništa nije sveto i koji su spremni svime trgovati kako bi ostvarili političke poene.

Može li Split živjeti samo od turizma?

- Naravno da ne može, tako misli Kerum, koji ne razumije da se na Splitskom sveučilištu ne školuje 25 tisuća studenata samo za turizam ili trgovinu. Zaustaviti odljev mladih i sposobnih iz Splita i Dalmacije imperativ je gradske vlasti koja mora poći od sebe, što znači zaustaviti uhljebljivanja podobnih stranačkih poslušnika i rodbine, što je obilježilo sve mandate u prošlosti, a kulminiralo je s Kerumom.

Za razvoj Splita nužno je u Hrvatskoj napraviti fiskalnu decentralizaciju tako da Splitu ostane minimalno 33 posto od ukupnih poreznih prihoda i doprinosa koji se uprihode na području grada, umjesto sadašnjih bijednih 4 posto. To je jedini način da Split poveća svoj fiskalni kapacitet i tako riješi pitanje kapitalnih investicija, pomogne poduzetnicima i obrtnicima, te rješava bremenita socijalna pitanja nezaposlenih, umirovljenika, učenika i studenata.

Istočna obala

Što planirate na istočnoj obali?

- Istočna obala je dugoročni projekt uključen u Strategiju razvitka grada, a ne nabacivanje projektima za koje ne postoji financijska podloga. Hrvatska je nedavno pripremila devet projekata za europske fondove. Međutim, niti jednoga nema iz Splita, toliko o sposobnosti Kerumove uprave, ali i brojnih ministara iz Splita.

Koji Vam je bio najuzbudljiviji događaj u životu?

- Rođenje kćerke Jane.

Koga radije slušate: Thompsona ili Dedića?

- Volim slušati Thomsona, volim i Olivera, Gibbonija, Harija, cijenim i Dedića kao tekstopisca i autora.

Vlada nije prošla

Koju ocjenu biste dali Vladi?

- Neprolaznu, iako su zatekli posljedice pogubnog i stravičnog vladanja najgoreg političara u povijesti Hrvatske Ive Sanadera i njegove nasljednice Kosor, aktualna je vlast imala dovoljno vremena okrenuti trend u pozitivnom smjeru, a što nije uspjela.

Vjernik ste, agnostik ili ateist?

- Vjera u Boga mi je na prvome mjestu u životu. Kako ste uskladili svoj posao u Županiji s obvezama u predizbornoj kampanji?

- Uzeo sam godišnji odmor, jednako kao i kandidat za mojeg zamjenika Andro Ozretić.

Damir Šarac

Imovinska kartica

Od imovine posjedujem deset dionica HT-a. U vlasništvu imam BMW star deset godina.


Karijera

od 2010. Splitsko-dalmatinska županija, viši stručni suradnik za strana ulaganja
od 2009. predsjednik GK Bačvice
2006. – 2010. Splitsko-dalmatinska županija, pročelnik UO za poslove lokalne samouprave
2003. – 2004. Jamnica d.d., komercijalist
2003. Sunčani Hvar d.d., unapređivač prodaje i pomoćni inspektor u ugostiteljstvu
2002. – 2003. Zagrebšped d.o.o., pomoćni carinski deklarant


Zamjenici

Tko će vam biti zamjenici?

- Andro Ozretić, dr. med., i dr. sc. Jadranka Polović.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEZAVISNI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA splita [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-05-09 17:13:14 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-05-09 21:43:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-05-09 21:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7114 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4416491 Threads: 2 Questions: 140634670 Slow queries: 59715 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4199104 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/tomislav-zaninovic-na-svim-privatnim-kucama-dopustit-cemo-jedan-kat-vise-200874 [printLink] => /split/tomislav-zaninovic-na-svim-privatnim-kucama-dopustit-cemo-jedan-kat-vise-200874?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 210929 [name] => tomislavzaninović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislavzaninovic [link] => /tag/tomislavzaninovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 177496 [name] => izborist [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => izborist [link] => /tag/izborist ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEZAVISNI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA splita [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tomislav Zaninović: Na svim privatnim kućama dopustit ćemo jedan kat više [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-05-16-14-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Gradonačelnički kandidat Tomislav Zaninović neosporno se najviše trudi dokopati vlasti u Splitu. Njegovi aktivisti dijele letke na ulicama i trgovima, ubacuju papiriće u pošte, a Zane, s iskustvom predsjednika kotara Bačvice i zaposlenika u Županiji, nastoji neposredno pristupiti svakom građaninu.

Pet projekata

Kojih je Vaših pet projekata za Split? Idemo redom: pokrenuti javnu raspravu o izradi strategije razvoja grada za razdoblje 2014.-2024. kako bi se grad počeo razvijati planski, a sljedeća vlast nastavljala na sve dobre stvari i projekte prethodne vlasti, što bi uvelike spriječilo utjecaj privatnog interesa nauštrb javnog.

Istodobno osnovati ured za prostorno i urbanističko planiranje razvoja grada Splita za izradu i realizaciju strategije razvoja grada 2014.-2024..

Za naše građane omogućiti izgradnju jednog kata više na svim privatnim objektima u gradu promjenom GUP-a, što bi vlasnicima podiglo vrijednost kuća najmanje za 100 tisuća eura u prosjeku. Građani bi na taj način mogli riješiti stambeni problem svoje djece, ili izgrađeni kat prodati, odnosno iznajmiti, ili iskoristiti za pokretanje vlastitog biznisa.

Osnovati zajedničko komunalno poduzeće sa zajedničkim računom, nabavom, voznim parkom, informatičkim sustavom radi uštede proračunskog novca. Izgraditi poduzetnički inkubator za male i srednje poduzetnike i obrtnike početnike sredstvima Europske unije, a kojima bi grad subvencionirao najam prostora. Dovršiti Osnovnu školu “Pujanke” i izgraditi osnovnu školu “Pazdigrad”, svim srednjoškolcima osigurati besplatni javni prijevoz, korisnicima dječjeg doplatka osigurati besplatne udžbenike, a studentima stipendije na osnovi socijalnog statusa i izvrsnosti.

Zapošljavanje u Banovini

Namjeravate li smanjivati broj zaposlenih u Banovini?

- Žalosno je što je svaka politička garnitura zapošljavala po principu klijentelizma i nepotizma, te uhljebljivanja i skladištenja stranačkih kadrova. Broj zaposlenih nije prevelik s obzirom na veličinu Splita, ali je upitna sposobnost i stručnost same administracije koja nije sposobna sama donositi odluke u interesu grada i othrvati se utjecaju politike.

Hoćete li raspisati natječaje za izbor pročelnika i direktora komunalnih poduzeća?

- Svakako je nužna smjena dosadašnjih pročelnika i direktora javnih poduzeća te raspisivanje javnog natječaja. Posebice je važno istražiti prenamjenu novca za sanaciju Karepovca za izgradnju zapadne obale ispred Kerumova nedovršenog hotela.

Neće u Paradu ponosa

Zbog čega mislite da ste najbolji kandidat?

- Zato što sam jedini uistinu nezavisni Gradonačelnički kandidat i nositelj istinski nezavisne liste za Gradsko vijeće Splita. Posjedujem mladost, snagu i hrabrost, a moji suradnici iskustvo, znanje i stručnost za kvalitetno upravljanje Splitom. Namjeravamo uvesti neposredno odlučivanje građana referendumom o gradskim projektima, a gradom upravljati bez nepotrebne ideologije i politizacije. Kanimo zaustaviti uhljebljivanja podobnih stranačkih poslušnika i rodbine, konačno reći dosta privatnom interesu nauštrb građana, političkoj korupciji i trgovini, kako se više nikome neće isplatiti ulaziti u politiku zbog privatnih interesa i bogaćenja na račun građana.

Hoćete li sudjelovati na Paradi ponosa?

- Nikada neću sudjelovati u gay paradi zato što sam, kao i moji zamjenici Jadranka Polović i Andro Ozretić, protiv ozakonjivanja homoseksualnih brakova i posvajanja djece, a što traže sudionici gay parade. Držim da bi legalizacija homoseksualnih brakova i omogućavanje posvajanja djece od strane istih predstavljalo kraj svih temeljnih moralnih i etičkih vrijednosti na kojima je utemeljeno hrvatsko društvo i zato ne smijemo podleći nikakvim pritiscima izvana da se to dogodi.

Hajduk je simbol

Kako mislite riješiti probleme Hajduka?

-Hajduk, kao simbol i brend Splita i Dalmacije, treba biti zaštićeno javno dobro, jednako kao što Marjan treba proglasiti nacionalnim kulturnim dobrom.

Koji političari su Vam uzori?

- Boris Jonhson, Gradonačelnik Londona, zato što je mlad, uspješan, komunikativan i energičan, a ne daje lažna obećanja.

Tko prije treba dobiti spomenik u Splitu, Tuđman ili Smoje?

- Priča oko spomenika u predizborno vrijeme je sramotno i jeftino politikantstvo kako aktualne gradske vlasti, tako i splitskih političkih stranaka, a svi su oni zajedno, jer su u prošlosti obnašali vlast, odgovorni za sve loše u gradu u posljednjih dvadeset godina.

Zašto ste za ili protiv križa na Marjanu?

- Kao praktičnom vjerniku za kojeg križ predstavlja simbol kršćanske vjere, ali i mira i ljubavi za sve ljude, manipulaciju križem od strane Kerumove vlasti držim sramotnim svetogrđem i bogohuljenjem onih kojima ništa nije sveto i koji su spremni svime trgovati kako bi ostvarili političke poene.

Može li Split živjeti samo od turizma?

- Naravno da ne može, tako misli Kerum, koji ne razumije da se na Splitskom sveučilištu ne školuje 25 tisuća studenata samo za turizam ili trgovinu. Zaustaviti odljev mladih i sposobnih iz Splita i Dalmacije imperativ je gradske vlasti koja mora poći od sebe, što znači zaustaviti uhljebljivanja podobnih stranačkih poslušnika i rodbine, što je obilježilo sve mandate u prošlosti, a kulminiralo je s Kerumom.

Za razvoj Splita nužno je u Hrvatskoj napraviti fiskalnu decentralizaciju tako da Splitu ostane minimalno 33 posto od ukupnih poreznih prihoda i doprinosa koji se uprihode na području grada, umjesto sadašnjih bijednih 4 posto. To je jedini način da Split poveća svoj fiskalni kapacitet i tako riješi pitanje kapitalnih investicija, pomogne poduzetnicima i obrtnicima, te rješava bremenita socijalna pitanja nezaposlenih, umirovljenika, učenika i studenata.

Istočna obala

Što planirate na istočnoj obali?

- Istočna obala je dugoročni projekt uključen u Strategiju razvitka grada, a ne nabacivanje projektima za koje ne postoji financijska podloga. Hrvatska je nedavno pripremila devet projekata za europske fondove. Međutim, niti jednoga nema iz Splita, toliko o sposobnosti Kerumove uprave, ali i brojnih ministara iz Splita.

Koji Vam je bio najuzbudljiviji događaj u životu?

- Rođenje kćerke Jane.

Koga radije slušate: Thompsona ili Dedića?

- Volim slušati Thomsona, volim i Olivera, Gibbonija, Harija, cijenim i Dedića kao tekstopisca i autora.

Vlada nije prošla

Koju ocjenu biste dali Vladi?

- Neprolaznu, iako su zatekli posljedice pogubnog i stravičnog vladanja najgoreg političara u povijesti Hrvatske Ive Sanadera i njegove nasljednice Kosor, aktualna je vlast imala dovoljno vremena okrenuti trend u pozitivnom smjeru, a što nije uspjela.

Vjernik ste, agnostik ili ateist?

- Vjera u Boga mi je na prvome mjestu u životu. Kako ste uskladili svoj posao u Županiji s obvezama u predizbornoj kampanji?

- Uzeo sam godišnji odmor, jednako kao i kandidat za mojeg zamjenika Andro Ozretić.

Damir Šarac

Imovinska kartica

Od imovine posjedujem deset dionica HT-a. U vlasništvu imam BMW star deset godina.


Karijera

od 2010. Splitsko-dalmatinska županija, viši stručni suradnik za strana ulaganja
od 2009. predsjednik GK Bačvice
2006. – 2010. Splitsko-dalmatinska županija, pročelnik UO za poslove lokalne samouprave
2003. – 2004. Jamnica d.d., komercijalist
2003. Sunčani Hvar d.d., unapređivač prodaje i pomoćni inspektor u ugostiteljstvu
2002. – 2003. Zagrebšped d.o.o., pomoćni carinski deklarant


Zamjenici

Tko će vam biti zamjenici?

- Andro Ozretić, dr. med., i dr. sc. Jadranka Polović.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/tomislav-zaninovic-na-svim-privatnim-kucama-dopustit-cemo-jedan-kat-vise-200874 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7908c02d317e701adfa71c012e712a092a92e36f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tomislav+Zaninovi%C4%87%3A+Na+svim+privatnim+ku%C4%87ama+dopustit+%C4%87emo+jedan+kat+vi%C5%A1e&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftomislav-zaninovic-na-svim-privatnim-kucama-dopustit-cemo-jedan-kat-vise-200874 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftomislav-zaninovic-na-svim-privatnim-kucama-dopustit-cemo-jedan-kat-vise-200874 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEZAVISNI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA splita [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
SplitNEZAVISNI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA splita

Tomislav Zaninović: Na svim privatnim kućama dopustit ćemo jedan kat više

Piše PSD.
9. svibnja 2013. - 23:27
Gradonačelnički kandidat Tomislav Zaninović neosporno se najviše trudi dokopati vlasti u Splitu. Njegovi aktivisti dijele letke na ulicama i trgovima, ubacuju papiriće u pošte, a Zane, s iskustvom predsjednika kotara Bačvice i zaposlenika u Županiji, nastoji neposredno pristupiti svakom građaninu.

Imovinska kartica

Od imovine posjedujem deset dionica HT-a. U vlasništvu imam BMW star deset godina.


Karijera

od 2010. Splitsko-dalmatinska županija, viši stručni suradnik za strana ulaganja
od 2009. predsjednik GK Bačvice
...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 07:16