StoryEditorOCM
Splitdobra prilika

Svi se jagme za rad u biračkim odborima, honorari su i više nego pristojni. U Splitu se još stignete prijaviti...

Piše Petra Klarić
3. travnja 2024. - 20:49

Još sitno odbrojavamo do 17. travnja, odnosno datuma parlamentarnih izbora, a Gradsko izborno povjerenstvo Grada Splita ozbiljno se uhvatilo ukoštac s potragom za ljudima koji će raditi na 163 redovna biračka mjesta na području Splita.

Kako su nam objasnili iz GIP-a, birački odbor čine predsjednik i četiri člana te njihovi zamjenici. Predsjednik biračkog odbora i njegov zamjenik ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke, dok ostale članove biračkih odbora (četiri člana i njihove zamjenike) određuju i predlažu političke stranke sukladno stranačkom sazivu u trenutku raspuštanja Sabora na dan 14. ožujka 2024.

Za ove izbore u Splitu će se za 163 redovna biračka mjesta tražiti 326 osoba za rad na poziciji predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora. Pošto se radi o vrlo popularnim pozicijama, zanimalo nas je koliko su prijava zaprimili do danas.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Trenutno smo zaprimili preko 300 prijava zainteresiranih za rad u biračkom odboru na mjestu predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora - kazali su nam iz GIP-a. 

Jedan od razloga popularnosti rada na izborima su i dosta dobri honorari. Naknada za rad predsjednicima i njihovim zamjenicima iznosit će tako 65 eura neto po osobi, dok će članovi i zamjenici članova dobiti 55 eura neto, otkrili su nam.

Ako vam se rad na izborima čini kao dobra prilika, još uvijek imate vremena prijaviti se za rad na mjestu predsjednika i zamjenika predsjednika biračkog odbora. To možete učiniti putem maila na adresu gip.split@izbori.hr ili osobno na adresi Ulica Slobode 24 (Gradski kotar Bol). Također, sve dodatne informacije možete dobiti telefonski na brojeve 021/293-232 i 021/293-233.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:30