StoryEditorOCM
Splitjoš bolje ove godine

Startala adventska fešta na Kampusu, studenti su jasni: ‘Jedva smo ovo dočekali...‘

Piše Frano Kiso
1. prosinca 2023. - 23:11

Studentske brige će i ove godine ublažiti adventska fešta i božićna čarolija na splitskom Kampusu. Nakon prošlogodišnje uspješnice, Studentski centar Split ponovno je organizirao prosinačku razonodu za mlade, a ako je suditi po otvorenju ovog događaja - zabave neće nedostajati!

U petak su se službeno zapalile prve božićne lampice i mnoštvo posjetitelja dočekala je bajkovita atmosfera raskošno uređenog prostora ispred Zgrade triju fakulteta. Na kućicama je bilo svega, od kuhanog vina do fritula i kobasica, a za podizanje predblagdanske atmosfere pobrinula se Grupa Best, na čelu sa zvijezdom showa ‘Superstar‘, Marinom Jakobićem.

- Bila sam s prijateljicama prošle godine i bilo nam je super, atmosfera odlična, a piće jeftino. Ovdje su cijene stvarno za studente i veselimo se svim događanjima na Kampusu - rekla nam je Lucija, studentica pedagogije i engleskog jezika.

Još bolje ove godine

- Ove godine mi je još ljepše. Ima više dekoracija, atmosfera je vrhunska i izvođači su sjajni. Bili smo jučer na Zvončacu i zgroženi smo cijenama, jedva smo čekali da se ovo otvori - priznala je Marija, studentica obližnjeg Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i time potvrdila da je jedna od tajni uspjeha ovog Adventa upravo cjenovna politika.

Gabrijela Nikolić iz Studentskog centra Split tvrdi da su ove godine slušali želje studenata vezane uz program i da su cijene ostale prilagođene njihovom skromnom budžetu.

- Koliko smo čuli, u centru Splita će cijene fritula biti do pet eura, ovdje su dva eura, a kava je euro i pol. Željeli smo ponuditi prihvatljive studentske cijene, napraviti priču na jednoj većoj razini i omogućiti najbolju zabavu u gradu - poručuje Nikolić.

A zašto su cijene toliko jeftinije od onih u centru grada, pojasnio nam je blagdansko raspoloženi splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević koji je posjetio Kampus i porazgovarao sa studentima.

‘Prilagođeno studentima‘

- Cijene su pristupačnije jer ovo radi Studentski centar koji nije klasični privatnik koji želi imati veliku dobit. Ovdje imaju manevarskog prostora i zato su cijene prilagođenije studentima - objašnjava Ivošević i dodaje da ga veseli što se širi splitska adventska priča:

- Bilo je potrebno da se dogodi jedna disperzija događanja u Gradu Splitu i da nije sve samo u centru. Kampus za studente, djeca na Mertojaku, a imamo i Zvončac, Prokurative i Rivu, za svakoga ponešto.

Na večerašnjem otvorenju našla su se i druga politička lica, uključujući župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana koji je obećao da će tijekom Adventa često navratiti na Kampus i porazgovarati sa studentima o njihovim problemima.

Bogat program

Studente će naredna tri tjedna zabavljati brojne zvijezde s domaće zabavne scene.

Tako će se na pozornici izmjenjivati Magazin, klapa Cambi, tamburaši i DJ-evi te Matko i Brane koji zatvaraju cjelokupnu manifestaciju. 

Osim glazbenog programa, posjetitelji će imati priliku uživati u širokoj paleti aktivnosti koje će biti najavljene na društvenim mrežama Studentskog centra, poput kvizova znanja ili skupnog gledanja utakmice Dinamo - Hajduk. U sklopu adventa će biti organizirana i smotra Sveučilišta u Splitu na koju se pozivaju svi srednjoškolci, naročito maturanti.

- Svi su dobrodošli pridružiti se ovom čarobnom događaju koji će trajati narednih dvadeset dana. Nadamo se da će program našeg adventa uistinu učiniti da predbožićno vrijeme bude najljepše vrijeme u godini – izjavio je Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra Split.

Upravo su vrijedni radnici Studentskog centra zaslužni za serviranje gastronomskih poslastica i sigurni smo da će svi sudionici Adventa na Kampusu i ovaj kraj godine pamtiti po božićnoj bajci upriličenoj podno njihovih fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:40