StoryEditorOCM
SplitOSMIJEH NA LICIMA

Splitski studenti medicine imaju veliko srce; na najljepši način su odlučili pomoći potrebitim sugrađanima za blagdane

Piše Snježana Šetka
16. prosinca 2023. - 13:13

Udruga studenata medicine, EMSA Split organizira dvije akcije u prigodi nadolazećih blagdana.

U prvoj akciji, na inicijativu Odbora za humanitarno i projektno djelovanje, predsjednice Odbora Leonarde Sučić i voditeljice projekta Petre Vidović, u suradnji s udrugom "DES" organiziraju akciju prikupljanja hrane za korisnike pučke kuhinje.

Ističu kako je važno ne zanemariti duhovnu dimenziju Božića i duh zajedništva te kako kažu, svojim minimumom, našim sugrađanima u potrebi osigurati dostojanstven Božić i božićne dane.

image

Poziv Udruge EMSA na humanitarnu akciju

Emsa Split/Emsa Split

Hrana se prikuplja na Medicinskom fakultetu (podrum B zgrade, do ulaza u Centar za kliničke vještine) od 13. do 20. prosinca. Hrana će se potom sortirati u vrećice koje će članovi Odbora Udruge osobno uručiti korisnicima kuhinje. Na odaziv pozivaju sve studente Sveučilišta, ali i sve ljude dobre volje jer više od dvjesto samaca i obitelji čeka na svoju vrećicu.

image
Ante Čizmić/Cropix

U drugoj inicijativi, priređuju humanitarnu akciju za djecu iz Centra "Juraj Bonači" u Splitu za koje prikupljaju darove. Odbor za odnose s javnošću, s vizijom pružanja radosti djeci, organizira ovu hvalevrijednu inicijativu. Svi su pozvani na sudjelovanje u prikupljanju poklona, a atrij Medicinskog fakulteta postao je epicentar dobrote 14. i 15. prosinca.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ovaj nesebični čin doprinosi stvaranju toplih trenutaka za djecu koja borave u Centru Juraj Bonači. Kupnja darova i njihovo darivanje postaju mostovi radosti između darivatelja i malenih srca koja će osjetiti blagdansku čaroliju zahvaljujući velikodušnosti zajednice.

Svi koji se odazovu ovoj akciji pridonose stvaranju nezaboravnih uspomena za djecu, donoseći im osmijeh na lica i šireći ljubav u duhu blagdana - poručuju iz EMSE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:18