StoryEditorOCM
Splitizvan svih planova

Splitski SDP-ovci nenadano proveli Uskrs daleko od kuće: ‘Ovo se nije dogodilo još od Drugog svjetskog rata...‘

Piše Ana Pivčević
2. travnja 2024. - 20:03

Ranko Ostojić, SDP-ov županijski vijećnik Splitsko-dalmatinske Skupštine i nositelj SDP-ove liste s koalicijskim partnerima u 10. izbornoj jedinici, nenadano je sa svojim suradnicima Uskršnji vikend proveo na Visu.

Ostojić se u društvu splitskog pedijatra i županijskog vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske Joška Markića i predsjednice Foruma mladih splitskog SDP-a Rafaele Matić u petak uputio na Vis.

- Plan je bio da se u subotu vratimo u Split, ali nam je olujno jugo pomrsilo planove. Obišli smo cijeli Vis jer smo neplanski imali više vremena. Za Split smo krenuli tek jutros prvim trajektom u 5.30 sati - kazao nam je Ostojić i dodao da je čuo informaciju da je ovo najduže da je trajektna linija bila u prekidu zbog vremenskih nepogoda od Drugog svjetskog rata. 

image

Ranko Ostojić, Joško Markić i Rafaela Matić zbog olujnog juga zapeli na Visu

Facebook/Screenshot

Iz prve ruke su mogli saznati kako je teško otočanima zimi kada zbog vremenskih nepogoda ostanu odsječeni od ostatka svijeta. 

- Uskraćeno im je puno toga, od primjerice opskrbe pa sve do zdravstvene usluge - istaknuo je Ostojić. 

Pedijatar Joško Markić naglasio nam je da je zdravstvena skrb na otocima i bez olujnog juga nedostatna. 

- Laboratorij ne postoji, RTG dijagnostika je nedovoljna. Grad Vis je imao dva obiteljska liječnika, a sada ima samo jednog. Pedijatar dolazi jednom mjesečno na trošak jedinica lokalne samouprave. Nadzor trudnoće je otežan jer ginekolog dođe dva puta mjesečno, ali svaki put je netko drugi - nabrojao nam je Markić samo mali dio problema otočana. 

U sklopu javne rasprave oko Odluke o donošenju mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza, upozoravao je na problem zdravstvene skrbi na otocima i tražio da se između ostalog na Visu pripravnost zamijeni s T2 timovima HMP-a, ali nažalost to nije usvojeno. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 00:20