StoryEditorOCM
Splitevala, meštri

Splitske komunalce trgnula kritika: ‘iznimno tešku operaciju‘ uspjeli su okončati nakon dva mjeseca. Sve je snimljeno

Piše Ivica Marković
27. ožujka 2024. - 18:56

Nakon što smo jučer napisali kako su gradske tvrtke "Parkovi i nasadi" i "Čistoća" prije punih 59 dana započeli uređivati okoliš na sjevernoj strani nove zgrade Općinskog suda u Splitu, sada možemo napisati da su tu "iznimno tešku operaciju" i priveli kraju.

Punih 58 dana splitski komunalci nisu sredili okoliš nove zgrade Suda: ‘Tili bi u Sabor, a ne mogu škovace očistit...‘

Naime, danas su nakon našeg pisanja na teren izišli djelatnici "Čistoće" koji su pokupili škovace, koje su u samom centru grada stajale 59 dana.

Od ranih jutarnjih sati marljivi djelatnici "Čistoće" čistili su i očistili sporni teren, koji je dva mjeseca, nakon "šišanja" stabala i žbunja, nagrđivao okoliši nove zgrade Općinskog suda u Splitu. Odvezao je kamion na desetke crnih vreća punih smeća, koje su morale biti odvedene puno prije, ali kako su iz gradskih službi čekali da novinari napišu koju riječ o nebrizi, nemaru i neredu u centru grada, odvezli su ih tek sada.

- Bio je dogovor da djelatnici "Čistoće" očiste taj teren i da mi potom još malo pograbljamo i uredimo ga koliko možemo. Kako se tu u budućnosti očekuje izgradnja garaža, ne možemo na tom terenu posaditi stabla, ali ćemo ga urediti najbolje što možemo - rekao nam je Siniša Gašparević, direktor "Parkova i nasada".

Rekli bi zlonamjerni ljudi da prije Kinezi sagrade Pelješki most nego što gradske službe urede okoliš nove zgrade Općinskog suda.

image

Radnici ‘Parkova i nasada‘ jutros su u akciji

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Radnici ‘Parkova i nasada‘ jutros su u akciji

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image

Radnici ‘Parkova i nasada‘ jutros su u akciji

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:50