StoryEditorOCM
SplitKOJA MAKINJA

Splitom vozio auto koje vrijedi više od tri stana, ima nevjerojatnih 670 konja! Kad su ga vidjeli, sve je stalo...

Piše split sd
14. siječnja 2024. - 16:57

Na splitskim ulicama pojavio se Lamborghini Urus Performante. Cijena polovnih se kreće i oko 600 tisuća eura ili oko 4,5 milijuna kuna. Dakle, za ovo vozilo ste mogli kupiti i tri stana u Splitu.

Autoklub je pisao:

- Talijanski super-SUV je dizajniran kako bi "vrhunske performanse i prepoznatljiv izgled Lamborghinijevog revolucionarnog SUV-a podigao na još višu razinu". Ključne promjene dizajna uključuju agresivni prednji branik i ventilirani poklopac motora od karbonskih vlakana, koji je dostupan potpuno obojen ili s vidljivim karbonskim vlaknima za dašak sportskog karaktera. Kupci mogu odabrati i krov od karbonskih vlakana koji se referira na Huracan Performante i Super Trofeo.S druge strane, tu je i prednji spliter od karbonskih vlakana i crni usisnici, koji osim agresivnog izgleda rade i na hlađenju motora. Dizajneri su se također odlučili koristiti kompozitni materijal na lukovima kotača i većem spojleru koji pomaže povećati potisnu silu stražnjeg dijela za 38%.

Međutim, kad pričamo o karbonskim vlaknima, to nije sve - Urus Performante dobiva i difuzor od istog materijala, kao i stražnji branik. Njemu se pridružuje Akrapovič sportski ispušni sustav od titana koji proizvodi "karakterističnu Lamborghini rezonanciju". Urus Performante vozi se na čeličnim oprugama koji spuštaju model za 20 milimetara i laganim kotačima od 22 ili 23 inča koji imaju titanske vijke te posebne Pirelli P Zero gume.

Pokreće ga Audijev twin-turbo 4,0-litreni V8 sposoban za 666 KS (490 kW) i 850 Nm okretnog momenta, što je povećanje od 16 KS (12 kW) u odnosu na standardni Urus. Performante izvedba sposobna je uhvatiti stotku za 3,3 sekunde, prije nego što okrene do maksimalne brzine od 306 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:00