StoryEditorOCM
Splituvuka se led

Splićani se ‘smrzavaju‘, a u Sitnu Gornjem pada i susnježica. Zvali smo meteorologe: ‘Oblak ide prema jugu...‘

Piše Petra Klarić
27. studenog 2023. - 11:33

Još prošlog tjedna uživali smo u ugodnim jesenskim temperaturama, ali čini se da je tome došao kraj. Bura nam je donijela hladan zrak, a s njim i prvi ovogodišnji snijeg. Prve pahulje već su zabijelile Vučevicu i Dugopolje, a kako nam javljaju iz Sitna Gornjeg, najudaljenijeg dijela Splita, pada i na Mosoru, a u selu je susnježica. 

Kako objašnjava Lidija Fuštar iz Područnog meteorološkog ureda u Splitu, kod Šibenika se formirao oblak koji je u Split donio kišu, a u više predjele i unutrašnjost - snijeg. Oblak će nastaviti ići prema jugu pa se slični uvjeti mogu očekivati i u predjelima južnije od Splita. Javili su nam se i stanovnici Gornjeg Sitnog koji kažu da tamo pada susnježica. 

Stanovnike Splita tako je jutros dočekala temperatura od 7 stupnjeva, koja će se kroz popodne uz slabu kišu popeti do 10 stupnjeva. No, zbog hladne bure stvarni osjećaj je kao da je temperatura puno niža.

U utorak će ipak biti nešto toplije uz kišu i jaki južni vjetar kroz jutro, dok se u srijedu očekuje sunčano vrijeme, slabija bura i temperature između 6 i 11 stupnjeva Celzijusa.

image

Vrijeme u Splitu kroz slijedeća tri dana

DHMZ

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:39