stdClass Object ( [id] => 178280 [title] => Ravnatelj OŠ "Pujanki": Ne znam ni ja gdje je zapelo... [alias] => ravnatelj-os-pujanki-ne-znam-ni-ja-gdje-je-zapelo [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Prvašići s Pujanki prvi dan nisu proveli u školi, kao ostali njihovi vršnjaci, već u crkvi sv. Pavla Apostola. Razlog svi već dobro znaju - dogradnja školske zgrade još nije gotova. Zato će najmlađi već od danas u goste u školu na Trsteniku, “Prometovim” autobusima.

Ravnatelj Boris Vidović pozdravio je djecu i roditelje, no nije im spominjao problem s dogradnjom škole i putovanjem na nastavu u okolne škole. Kad smo ga mi upitali kada će škola na Pujankama biti spremna, odmah se uzbudio.

‘Ja nemam odgovor!’

- Zašto vi to mene pitate?! Ja nemam odgovor na to pitanje! Ne znam gdje je zapelo! Uopće nisam zadovoljan dinamikom radova, a koordinacija se uopće ne sastaje. I mene pitaju roditelji što je sa školom, a ja im ne znam odgovoriti - ogorčen je Vidović.

Kazao nam je da se zbog organizacije nastave po drugim školama, četvero djece već jučer ispisalo iz OŠ “Pujanki”, dok je od prošle godine broj đaka u školi 20 posto manji.

Ni roditelji novopečenih prvašića nisu oduševljeni situacijom.

Ankica Svalina dopratila je sina Bruna koji je posebno za prvi dan škole napravio frizuru “a la Ronaldo”. Jedva je dočekao ovaj dan, povjerio nam se. Mama mu se ipak pribojava putovanja.

- Malo mi je grubo s njim, priznajem, još je mali. Ali naviknut ću se, jer su mi već dva starija sina, koji sada idu u sedmi i osmi razred, prošlu godinu putovali u školu na Pojišanu. Nama je rečeno da ćemo već u drugom polugodištu imati nastavu ovdje, na Pujankama, ali ja u to sumnjam - veli Ankica Svalina.

Ni Ivana Jeričević koja je dopratila svoju kćer Iru, nije se nadala da će se radovi na školi ovoliko odužiti.

- Moja obitelj ovdje se doselila lani i mislili smo da će se do tada sve riješiti, ali evo, još uvijek ništa od toga. Nije mi neki problem, kad znam da djecu prevoze autobusi. Njima je to ionako sve igra, avantura, a mi roditelji se možda više brinemo nego što bi trebali – zaključila je Ivana.

Nikolina Lulić

Visković: Trbalo bi biti gotovo u listopadu

Očekujem da ćemo tijekom ovoga mjeseca imati koordinaciju svih sudionika u gradnji nove zgrade škole na Pujankama: znači, predstavnika izvođača, nadzora, Grada, Škole i Ministarstva obrazovanja i tada će se utvrditi novi rokovi završetka gradnje. Prema neslužbenim informacijama, nova školska zgrada bi trebala biti završena tijekom listopada – kazala je jučer dogradonačelnica Anđelka Visković.

- Projekt izgradnje zgrade škole Žnjan-Pazdigrad preko javno-privatnog partnerstva je u fazi analize koju provodi Centar za praćenje poslovanja u energetskom sektoru i investicije. Škola Žnjan-Pazdigrad prijavljena je za realizaciju sa školama “Pujanke”, “Split 3” i “Kamen-Šine”, a projekt zajedno mora vrijediti najmanje 10 milijuna eura – kazala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

T. G. Z.

Mama, a oću li ja uspit nać taj svoj razred?

Mama, a šta ako zatvore vrata od škole prije nego mi dođemo, pa ja ne uspijem ući?!

- Jesi li ti ikada dobila lošu ocjenu? - A mama, šta je to magareća klupa? - Oću li ja uspit naći svoj razred? Takva su pitanja prethodnih dana mučila Antona Trumbića, friškoga prvašića OŠ “Trstenik”, a na njih je strpljivo odgovarala mama Mirela.

Poput većine majki prvašića, i ona je uzela godišnji kako bi bila na “stand by” svome đaku prvaku. I dok je mama bila jako uzbuđena zbog prvog dana u školi, Anton nije pokazivao znakove nervoze.

Niti pola sata prije školske priredbe, mirno je gledao crtić u dnevnom boravku. Odijevati se počeo tek kad je po njega došao prijatelj iz ulice Petar Ponoš, s kojim će zajedno u prvi razred...

Na polo majicu i nove bermude, koje mu je izabrala mama, pristao je, ali na sandale ga ipak nije uspjela nagovoriti. Pa, šta fali patikama?! Petar je imao sličan modni izričaj, a i u njegovu je slučaju mama Ivana bila stilistica. Da, i on je - hvala na pitanju - jutro proveo gledajući crtiće. I, da, i njegova je mama jučer bila jako uzbuđena...

A Petar je, kao i tata mu Joško, bio prilično “flegma”. Zašto i ne bi kad je za nastavu skroz spreman. Dida Ante mu je u “Škatule” kupio torbu i pernicu na Spidermana i knjige, a već odavno zna sva slova!

- Jedino ne znam baš dobro “LJ” i “NJ”. Njih bi izbacija... Ali zato znam sve brojeve. I znam brojit do 2002! - hvali se Petar. Nego, vrijeme je za poći u školu... I taman kad je s posla dojurio Antonov tata Željko i kad se već formirao pravi svečani odbor za pratnju prvašića, evo i bake Slavke. Možda čak emotivnije od samih roditelja, polazak djece u školu doživljavaju njihovi djedovi i bake.

Ni baka Slavka, uvjerili smo se, nije iznimka. Ona je jučer svoga unučića i njegovu ekipu iz kvarta poškropila blagoslovljenom vodicom i izmolila Očenaš, Zdravomariju i Slavaocu. Neka im bude sa srićom u školi. A nema razloga da tako ne bude.

Za početak, s Antonom i Petrom u razredu će biti još dvoje prijatelja “iz dvora” na Križinama: Petra Ponoš i Krešimir Dadić. I oni su jučer, lijepi, veseli i preslatki, u pratnji svojih roditelja, Hilde i Luke Ponoša, te Luciane i Ivice Dadića, prvi put kročili u školsku zgradu.

I prvi dojmovi su im bili super. Svidjela im se priredba, učiteljica, razred. U svih 27 gradskih osnovnih škola s 1727 prvašića jučer je bilo slično. Dogradonačelnica Anđelka Visković, te Ines Milina Ganza, pročelnica gradske Službe za prosvjetu, posjetile su prvašiće u školi na Brdima.

- Dužnost je nas odraslih da pomognemo učenicima kroz uređenje škola, nastavni proces, pratnju koju im u kući moraju davati roditelji, jer jedino zajedničkim snagama možemo ostvariti zajednički cilj, a to je napredak naše djece – kazala je Visković.

Svakome od 66 prvašića s Brda uručila je poklon Grada Splita – puzzle s vizurom Splita i notes. Nakon svečanosti, mališani su se uputili prema učionicama gdje su upoznali svoje učiteljice.

- Cijelo ljeto sam brojao koliko ima dana do početka škole jer mi počinju i nogometni treninzi – kazao nam je Mate Ivković (6) koji je imao dva razloga za uzbuđenje.

Bio je spreman zapisati sve što mu učiteljica kaže prvog dana škole. Njegov otac Goran kaže da je Mate samoinicijativno svaki dan ljeta učio slova i brojeve, govoreći da doma mora donijeti petice, te da je pitanjima o školi rešetao starijeg brata Josipa (12).

Tata otkriva da je trebalo potrošiti šest tisući kuna da bi donekle opremio dva školarca. Mirjana Perajica kaže da se njezin Kristijan od uzbuđenja sam probudio u sedam sati i počeo spremati za školu.

- Već je prelistao sve udžbenike. Iako sam već dvoje djece poslala u školu, i ovaj treći put mi je jednako uzbuđenje- kazala je majka Mirjana.

DIANA BARBARIĆ, TANJA GATTIN ZEBIĆ

Do učionice, ispod dizalice

Na istočnom djelu školske zgrade na Brdima treba još urediti krov, treba urediti ulaze, hodnike i okoliš. Za nekoliko dana kreće i izmjena prozora, što će se vršiti tijekom vikenda kada u školi nema đaka.

Osnovnu školu “Brda” pohađa 553 učenika. Da bi došli na nastavu, moraju proći ispod dizalice postavljene na susjednom gradilištu crkve i pastoralnog centra.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ira Jeričević s mamom Ivanom i sekom / Jakov Prkić / Cropix [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => đaci gostuju kod susjeda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-09-04 09:29:02 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-09-04 10:15:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-09-04 09:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7555 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/09/04/Split/skolatt_pujanke4-030912_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "698x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15557037 Threads: 1 Questions: 3211127943 Slow queries: 7241930 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236181689 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/ravnatelj-os-pujanki-ne-znam-ni-ja-gdje-je-zapelo-178280 [printLink] => /split/ravnatelj-os-pujanki-ne-znam-ni-ja-gdje-je-zapelo-178280?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 229594 [name] => ošpujanke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ospujanke [link] => /tag/ospujanke ) [1] => stdClass Object ( [id] => 202096 [name] => ošpujanki [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ospujanki [link] => /tag/ospujanki ) [2] => stdClass Object ( [id] => 229593 [name] => pujanke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pujanke [link] => /tag/pujanke ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ira Jeričević s mamom Ivanom i sekom / Jakov Prkić / Cropix [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => đaci gostuju kod susjeda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ravnatelj OŠ "Pujanki": Ne znam ni ja gdje je zapelo... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-10-34-52-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/09/04/Split/skolatt_pujanke4-030912_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/09/04/Split/skolatt_pujanke4-030912_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Prvašići s Pujanki prvi dan nisu proveli u školi, kao ostali njihovi vršnjaci, već u crkvi sv. Pavla Apostola. Razlog svi već dobro znaju - dogradnja školske zgrade još nije gotova. Zato će najmlađi već od danas u goste u školu na Trsteniku, “Prometovim” autobusima.

Ravnatelj Boris Vidović pozdravio je djecu i roditelje, no nije im spominjao problem s dogradnjom škole i putovanjem na nastavu u okolne škole. Kad smo ga mi upitali kada će škola na Pujankama biti spremna, odmah se uzbudio.

‘Ja nemam odgovor!’

- Zašto vi to mene pitate?! Ja nemam odgovor na to pitanje! Ne znam gdje je zapelo! Uopće nisam zadovoljan dinamikom radova, a koordinacija se uopće ne sastaje. I mene pitaju roditelji što je sa školom, a ja im ne znam odgovoriti - ogorčen je Vidović.

Kazao nam je da se zbog organizacije nastave po drugim školama, četvero djece već jučer ispisalo iz OŠ “Pujanki”, dok je od prošle godine broj đaka u školi 20 posto manji.

Ni roditelji novopečenih prvašića nisu oduševljeni situacijom.

Ankica Svalina dopratila je sina Bruna koji je posebno za prvi dan škole napravio frizuru “a la Ronaldo”. Jedva je dočekao ovaj dan, povjerio nam se. Mama mu se ipak pribojava putovanja.

- Malo mi je grubo s njim, priznajem, još je mali. Ali naviknut ću se, jer su mi već dva starija sina, koji sada idu u sedmi i osmi razred, prošlu godinu putovali u školu na Pojišanu. Nama je rečeno da ćemo već u drugom polugodištu imati nastavu ovdje, na Pujankama, ali ja u to sumnjam - veli Ankica Svalina.

Ni Ivana Jeričević koja je dopratila svoju kćer Iru, nije se nadala da će se radovi na školi ovoliko odužiti.

- Moja obitelj ovdje se doselila lani i mislili smo da će se do tada sve riješiti, ali evo, još uvijek ništa od toga. Nije mi neki problem, kad znam da djecu prevoze autobusi. Njima je to ionako sve igra, avantura, a mi roditelji se možda više brinemo nego što bi trebali – zaključila je Ivana.

Nikolina Lulić

Visković: Trbalo bi biti gotovo u listopadu

Očekujem da ćemo tijekom ovoga mjeseca imati koordinaciju svih sudionika u gradnji nove zgrade škole na Pujankama: znači, predstavnika izvođača, nadzora, Grada, Škole i Ministarstva obrazovanja i tada će se utvrditi novi rokovi završetka gradnje. Prema neslužbenim informacijama, nova školska zgrada bi trebala biti završena tijekom listopada – kazala je jučer dogradonačelnica Anđelka Visković.

- Projekt izgradnje zgrade škole Žnjan-Pazdigrad preko javno-privatnog partnerstva je u fazi analize koju provodi Centar za praćenje poslovanja u energetskom sektoru i investicije. Škola Žnjan-Pazdigrad prijavljena je za realizaciju sa školama “Pujanke”, “Split 3” i “Kamen-Šine”, a projekt zajedno mora vrijediti najmanje 10 milijuna eura – kazala je dogradonačelnica Anđelka Visković.

T. G. Z.

Mama, a oću li ja uspit nać taj svoj razred?

Mama, a šta ako zatvore vrata od škole prije nego mi dođemo, pa ja ne uspijem ući?!

- Jesi li ti ikada dobila lošu ocjenu? - A mama, šta je to magareća klupa? - Oću li ja uspit naći svoj razred? Takva su pitanja prethodnih dana mučila Antona Trumbića, friškoga prvašića OŠ “Trstenik”, a na njih je strpljivo odgovarala mama Mirela.

Poput većine majki prvašića, i ona je uzela godišnji kako bi bila na “stand by” svome đaku prvaku. I dok je mama bila jako uzbuđena zbog prvog dana u školi, Anton nije pokazivao znakove nervoze.

Niti pola sata prije školske priredbe, mirno je gledao crtić u dnevnom boravku. Odijevati se počeo tek kad je po njega došao prijatelj iz ulice Petar Ponoš, s kojim će zajedno u prvi razred...

Na polo majicu i nove bermude, koje mu je izabrala mama, pristao je, ali na sandale ga ipak nije uspjela nagovoriti. Pa, šta fali patikama?! Petar je imao sličan modni izričaj, a i u njegovu je slučaju mama Ivana bila stilistica. Da, i on je - hvala na pitanju - jutro proveo gledajući crtiće. I, da, i njegova je mama jučer bila jako uzbuđena...

A Petar je, kao i tata mu Joško, bio prilično “flegma”. Zašto i ne bi kad je za nastavu skroz spreman. Dida Ante mu je u “Škatule” kupio torbu i pernicu na Spidermana i knjige, a već odavno zna sva slova!

- Jedino ne znam baš dobro “LJ” i “NJ”. Njih bi izbacija... Ali zato znam sve brojeve. I znam brojit do 2002! - hvali se Petar. Nego, vrijeme je za poći u školu... I taman kad je s posla dojurio Antonov tata Željko i kad se već formirao pravi svečani odbor za pratnju prvašića, evo i bake Slavke. Možda čak emotivnije od samih roditelja, polazak djece u školu doživljavaju njihovi djedovi i bake.

Ni baka Slavka, uvjerili smo se, nije iznimka. Ona je jučer svoga unučića i njegovu ekipu iz kvarta poškropila blagoslovljenom vodicom i izmolila Očenaš, Zdravomariju i Slavaocu. Neka im bude sa srićom u školi. A nema razloga da tako ne bude.

Za početak, s Antonom i Petrom u razredu će biti još dvoje prijatelja “iz dvora” na Križinama: Petra Ponoš i Krešimir Dadić. I oni su jučer, lijepi, veseli i preslatki, u pratnji svojih roditelja, Hilde i Luke Ponoša, te Luciane i Ivice Dadića, prvi put kročili u školsku zgradu.

I prvi dojmovi su im bili super. Svidjela im se priredba, učiteljica, razred. U svih 27 gradskih osnovnih škola s 1727 prvašića jučer je bilo slično. Dogradonačelnica Anđelka Visković, te Ines Milina Ganza, pročelnica gradske Službe za prosvjetu, posjetile su prvašiće u školi na Brdima.

- Dužnost je nas odraslih da pomognemo učenicima kroz uređenje škola, nastavni proces, pratnju koju im u kući moraju davati roditelji, jer jedino zajedničkim snagama možemo ostvariti zajednički cilj, a to je napredak naše djece – kazala je Visković.

Svakome od 66 prvašića s Brda uručila je poklon Grada Splita – puzzle s vizurom Splita i notes. Nakon svečanosti, mališani su se uputili prema učionicama gdje su upoznali svoje učiteljice.

- Cijelo ljeto sam brojao koliko ima dana do početka škole jer mi počinju i nogometni treninzi – kazao nam je Mate Ivković (6) koji je imao dva razloga za uzbuđenje.

Bio je spreman zapisati sve što mu učiteljica kaže prvog dana škole. Njegov otac Goran kaže da je Mate samoinicijativno svaki dan ljeta učio slova i brojeve, govoreći da doma mora donijeti petice, te da je pitanjima o školi rešetao starijeg brata Josipa (12).

Tata otkriva da je trebalo potrošiti šest tisući kuna da bi donekle opremio dva školarca. Mirjana Perajica kaže da se njezin Kristijan od uzbuđenja sam probudio u sedam sati i počeo spremati za školu.

- Već je prelistao sve udžbenike. Iako sam već dvoje djece poslala u školu, i ovaj treći put mi je jednako uzbuđenje- kazala je majka Mirjana.

DIANA BARBARIĆ, TANJA GATTIN ZEBIĆ

Do učionice, ispod dizalice

Na istočnom djelu školske zgrade na Brdima treba još urediti krov, treba urediti ulaze, hodnike i okoliš. Za nekoliko dana kreće i izmjena prozora, što će se vršiti tijekom vikenda kada u školi nema đaka.

Osnovnu školu “Brda” pohađa 553 učenika. Da bi došli na nastavu, moraju proći ispod dizalice postavljene na susjednom gradilištu crkve i pastoralnog centra.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/ravnatelj-os-pujanki-ne-znam-ni-ja-gdje-je-zapelo-178280 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=83b6b90345b806f4a785a5fa128192a0872e0618 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ravnatelj+O%C5%A0+%26quot%3BPujanki%26quot%3B%3A+Ne+znam+ni+ja+gdje+je+zapelo...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fravnatelj-os-pujanki-ne-znam-ni-ja-gdje-je-zapelo-178280 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fravnatelj-os-pujanki-ne-znam-ni-ja-gdje-je-zapelo-178280 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ira Jeričević s mamom Ivanom i sekom / Jakov Prkić / Cropix [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => đaci gostuju kod susjeda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Splitđaci gostuju kod susjeda

Ravnatelj OŠ "Pujanki": Ne znam ni ja gdje je zapelo...

Piše PSD.
4. rujna 2012. - 11:29
Prvašići s Pujanki prvi dan nisu proveli u školi, kao ostali njihovi vršnjaci, već u crkvi sv. Pavla Apostola. Razlog svi već dobro znaju - dogradnja školske zgrade još nije gotova. Zato će najmlađi već od danas u goste u školu na Trsteniku, “Prometovim” autobusima.

Ravnatelj Boris Vidović pozdravio je djecu i roditelje, no nije im spominjao problem s dogradnjom škole i putovanjem na nastavu u okolne škole. Kad smo ga mi upitali kada će škola na Pujankama biti spremna, odmah se uzbudio.

‘Ja nemam odgovor!’

- Zašto vi to mene pitate?! Ja nemam odgovor na to pitanje! Ne znam gdje je zapelo! Uopće nisam zadovoljan dinamikom radova, a koordinacija se uopće ne sastaje. I mene pitaju roditelji što je sa školom, a ja im ne znam odgovoriti - ogorčen je Vidović.

K...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 12:34