StoryEditorOCM
SplitSkupština Centra

Puljak u razgovoru za Novu TV otkrio planove u slučaju osvajanja izbora: ‘Smjena Turudića, veće mirovine, stanovi...‘

Piše Frano Kiso
26. ožujka 2024. - 21:16

"Centar" će večeras održati skupštinu stranke te potvrditi liste kandidata s kojima izlaze na parlamentarne izbore, a splitski gradonačelnik Ivica Puljak je za Novu TV obrazložio kako su došli do dogovora oko izbornih lista sa SDP-om i partnerima.

- Svi zajedno smo dogovorili na koji je način najbolje izaći na izbore da postignemo naš prvi cilj, a to je rušenje HDZ-a. Zatim je tu i drugi cilj, poboljšanje života građana u Hrvatskoj i pretvorba Hrvatske u jednu modernu zemlju - tvrdi Puljak i dodaje da je na redu proces finaliziranja lista:

- Mi ćemo to večeras potvrditi na skupštini stranke. Naravno, sve do same predaje lista su moguće neke male izmjene. Ono što je nama važno je da nakon toga kreće predizborna kampanja i da ćemo mi naše građane zamoliti za povjerenje.

Nije se mogla izbjeći ni tema brojnih nezadovoljnika ovom koalicijom, prvenstveno u redovima splitskog SDP-a koji djeluje kao oporba gradskoj vlasti.

- Kao što ste vidjeli u svim strankama, uvijek ima nezadovoljstva. Postigli smo jedan veliki stupanj sinkronizacije i sinergije svih naših ciljeva ljudi koji su u ovome trenutku spremni uložiti svoje znanje, energiju i volju da se postigne cilj da se od Hrvatske napravi jedna moderna zemlja - kaže splitski gradonačelnik i naglašava da još uvijek nisu razgovarali o listama za europske izbore.

Predsjednik Centra nije u potpunosti odbacio moguću koaliciju s Domovinskim pokretom.

- Moramo imati listu vrijednosti za koju se zalažemo. Smatram da su to vrijednosti centra i onoga što mi danas u Hrvatskoj nazivamo lijeve vrijednosti. Vjerujem da neke univerzalne vrijednosti dijelimo i s ljudima iz drugačijeg spektra. Važno je da se dogovorimo oko toga da nema klijentelizma, korupcije i kriminala - tvrdi Puljak te je iznio i prve poteze koje će učiniti ako sastave Vladu.

- Smijenit ćemo glavnog državnog odvjetnika, poništiti zakon Lex AP. Odmah ćemo napraviti drugačiju indeksaciju mirovine kako bi pokazali da zaista vodimo računa o najslabijim slojevima našega društva. Imamo projekte kao što su gradnja velikog broja stanova za dugoročni najam, naročito za mlade ljude. Zalagat ćemo se za transformaciju Hrvatske u jednu modernu ekonomiju koja neće više ovisiti o monokulturama - obećava,

Kako će, ukoliko postane saborski zastupnik obnašati dvije funkcije Puljak nije precizirao.

- Ja sam gradonačelnik i na to ću se koncentrirati. I ako uđem u Sabor djelovat ću na način da se mijenjaju zakoni tako da gradovi postanu važni - zaključio Puljak u razgovoru s Novom TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:56