StoryEditorOCM
Splitneslužbeno

Poznata Splićanka dovela s Hvara majku na Hitnu, a tamo naišla na kolaps zbog partijanera. ‘Izranjavani su noževima‘

Piše split sd
25. lipnja 2023. - 23:20

Spisateljica Tonka Alujević, koja živi na relaciji Hvar-Split, je večeras sa svojim Facebook prijateljima podjelila da joj majka sa slomljenim kukom satima čeka da dođe na red na Hitnoj jer prednost imaju - pijani turisti.

Naime, kako kaže Alujević, policija je "na hitni kirurški dovela vezane puste partijanere koji su se međusobno pomlatili i izranjavali nožima". 

Prenosimo objavu u potpunosti:

"Iscrpljena od nespavanja i buke primitivnih vjenčanja, urlika preživača iz obližnje menze koja je umislila da je restoran i hotelskih klima, moja je mama otvorila ponistru tek u pet ujutro i ponovo pala.

Slomila je kuk. Došla je hitna. I objasnila nan kako suboton i nediljon nema sanitetskoga vozila za Split. Rekli su kako je bolje da leži doma i gleda televiziju iz svoga kreveta. A onda će u ponediljak već neko doć po nju i odvest je na trajekt. Šta će, nisu oni krivi.

Slušan je kako stenje od bolova i jeca. Moja prijateljica, blaga doktorica Jasmina zamolila je doktora Đereka, kojemu ovo nije prvi put da joj spašava glavu, neka pokuša pomoć. I po mamu su došli danas popodne.

Sad čeka na hitnoj kirurškoj u Splitu i ko zna kad će doć na red jer je policija dovela vezane puste partijanere koji su se međusobno pomlatili i izranjavali nožima a oni su dakako, prioritetni. Pacijenti ispaljuju na živce, ljuti su, mama je strpljiva.

Ovo je, to primjećujete, ka sastav iz osnovne. Pod naslovon "Moja mama".

Ja moju mamu volin više od svega, ali Hvarani ne vole svoje mame, oni više vole neke druge stvari. Jer da vole svoje mame onda bi u Hvaru bija laboratorij, starački dom, moderan zdravstveni centar, fizioterapeuti i sva moguća njega. A ovako bar do bara, sala do sale za vjenčanja, noćni klub do kluba, bazen do bazena, kreten do kretena.

Naši su gosti bolesnici. Rezultat je bolest. A kulture definitivna smrt.

P.S. predlažen novinarima da istraže prave razmjere i broj stradavanja partijanera, načine na koje je domicilnome stanovništvu umanjena pomoć, skrb, transport te stvarne troškove liječenja izazvane opijanjen i drogiranjen."

Kontaktirali smo PU Splitsko-dalmatinsku odakle su nam rekli da ne raspolažu sa sličnim informacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:44