StoryEditorOCM
SplitSPLITSKI CVIT

Ovih osam žena čine Split boljim mjestom, a kuharica Marija ovogodišnja je laureatkinja: ‘Samo jednu želju imam...‘

Piše Petra Klarić
8. ožujka 2024. - 14:52

Povodom Međunarodnog dana žena udruga “Naš kvart” po jedanaesti je put dodijelila priznanje “Splitski cvit”, a ove godine ono je otišlo u ruke Marije Lulić, dugogodišnje chefice hotela Park i potpredsjednice ŠKMER-a.

- Ova mi nagrada puno znači, ovjekovječila je sav moj trud i rad. Kada sam čula priče ostalih sedam latica i što su sve napravile, pitala sam se gdje sam ja kao obična kuharica. Doduše, stoji da sam u hotel Park uložila puno truda, tamo sam glavna chefica bila 44 godine. Ponosna sam i na rad u ŠKMER-u, to je rasadnik mladih kuhara - kazala je Marija Lulić i dodala da ima samo još jednu želju, a to je da Hajduk bude prvak.

image

Dobitnica nagrade Marija Lulić
 

Joško Šupić/Cropix

Osim Marije, za nagradu je bilo nominirano još sedam žena, odnosno “latica”, koje su Split i Splićane zadužile svojim vrijednim radom. Među njima su se našle predsjednica udruge “Feniks” Marina Vidović, odgajateljica u dječjem vrtiću “Dobri” Ecija Budić, suvlasnica Naklade Fragment Sonja Šumić, voditeljica mobilnih palijativnih timova i stacionarnih odjela Doma zdravlja SDŽ Dubravka Ledina, prodekanica za studijske programe i kvalitetu na splitskom Filozofskom fakultetu Morana Koludrović, arhitektica i predsjednica Društva arhitekata Split Daša Gazde i Darija Baković Kramarić, predstojnica Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Split. 

image

Sve ovogodišnje "latice" i dobitnica nagrade Marija Lulić

Joško Šupić/Cropix

- Kroz više od 10 godina ovog priznanja ukupno je predstavljeno i nominirano više od 120 splitskih latica. Splitski cvit, složit ćete se, puno je više od samog priznanja, to je priča o ženama ovog grada koje ono što rade ne vide kao posao, već kao poziv u kojem nema pitanja "gdje sam ja tu i što imam od toga", već poziv u kojem je bitna dobrobit svih nas  - rekla je Marina Meić, predsjednica Organizacijskog odbora priznanja Splitski cvit.

Sve nominirane latice dobile su prigodnu plaketu i knjigu “Ružičasti crnjak” autorice Slavice Aralice, dok je Marija Lulić dobila i skulpturu umjetnice Karin Grenc. Kako ne bi nedostajala humanitarna nota, u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka Split organizirana je prodaja knjige “Ružičasti crnjak”, a svi okupljeni pozvani su da doniraju sredstva za preglede dojki mobilnim mamografom za stanovnice dalmatinskih otoka i priobalnih područja. 

image

Marija Lulić

Joško Šupić/Cropix

Na svečanoj dodjeli nastupile su i učenice Glazbene škole "Josip Hatze" Melina Lakoš i Vita Vrekalo pod mentorstvom profesorice Sanje Erceg Vrekalo, a izvele su pjesmu "To je moj svijet" Arsena Dedića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:56