stdClass Object ( [id] => 113114 [title] => Marasović: Periska je SDP-ova Fimi media, neka grijehe peru na Bačama!; HSP za ostavke, Podrug uz Keruma [alias] => marasovic-periska-je-sdp-ova-fimi-media-neka-grijehe-peru-na-bacama-hsp-za-ostavke-podrug-uz-keruma [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

NAJNOVIJE Marasović: Neka Jurjević i ekipa grijehe peru na Bačama

-Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoje nečistoće, neka Marin Jurjević i njegova ekipa idu na Bačvice prati svoju šporkicu, još je toplo – poručio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović, osvrćući se na poziv Marina Jurjevića Baje svim gradskim vijećnicima za kuvertiranjem ostavki u utorak u 11 sati.

Na pitanje hoće li se troje HDZ-ovih vijećnika odazvati njihovu pozivu, Marasović nije eksplicitno odgovorio, ustvrdivši da njih nitko nije pozvao da dođu u utorak u Banovinu.

-Ako dobijemo poziv, razmotrit ćemo to, a na vijeće ćemo doći i raditi svoj posao – kazao je Dujomir Marasović.

Gradskim vijećnicima SDP-a spočitnuo je da su na posljednjoj sjednici GV-a namjerno i u sprezi sa Željkom Kerumom dogovorili da se točku “Periska” izglasa prije pauze. Gradnjom Kerumova nebodera od 14 katova vrijednog milijune eura na mjestu bivše vjenčaone, SDP i Kerum ugrozili su interese građana, kazao je predsjednik gradskog HDZ-a. Zato im je poručio :

“Periska je SDP Media from Split!”.

Marasović je naglasio i da su vijećnici HDZ-a već potpisali zahtjev za smjenom predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić te neće sada postupati onako kako im “SDP -Kerumova filijala” nalaže.

Tina Disopra

Oporba u Splitu bučno traži raspuštanje Gradskog vijeća, ali čini to na nemogući, diletantski i nezakoniti način. Bez dovoljno ruku i uz kršenje svih načela demokracije, oporbeni vijećnici glume kako traže nove izbore, a u stvari se grčevito bore za svoje bolje pozicije, jer se uistinu pribojavaju izbora, svijesni kakob i rijetki od njih ponovno bili u vijeću - stoji u današnjem priopćenju splitskog HČSP-a, kojeg potpisuje Luka Podrug.

Neke stranke bi možda i htjele izbore kako bi postavili druge vijećnike, ali sadašnji vijećnici zasigurno ne žele izbore, što dokazuju providnim igrokazom oko traženja raspuštanja vijeća, a složnim izbjegavanjem postupanja po Zakonu o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, u kojemu je strogo propisana procedura podnošenja ostavki i raspuštanja Gradskog vijeća.

Demokracija je vlast većine i poštivanje procedure, svugdje osim u Splitu. U Splitu manjina demagoški, diletantski, bučno i nezakonito želi upravljati većinom. Njihova bahatost je dijelom razumljiva, jer imaju podršku oba krila Komunističke partije, SDP-a i HDZ-a kao i bezrezervnu potporu svojih medija i novinara.

Nakon što je "nepodobni" narod umoran od SDP-voih i HDZ-ovih laži, prevara i pljački, izabrao drugu vlast, korumpirani i kompromitirani vječni vladari Splita u posljednjih dvadesetak godina, dili su se na zadnje noge glumeći pravovjerne vitezove demokracije, osporavajući novoj demokratski izabranoj vlasti pravo upravljanja Splitom.

Kerum sa svojim suradnicima i partnerima nema pravo obnašati vlast, ona je rezervirana samo za dva krila Komunističke partije, zavrištali su uglas sekretari, partijaši, udbaši, lopine i prevaranti... prestrašeni za svoje kadrove i privilegije a uz svesrdnu pomoć svojih plaćenika u medijima - kaže HČSP.

U svome bjesnilu zaboralvi su na sva načela demokracije, na slobodne izbore, na volju naroda, na zakone koji propisuju kako se bira i tko vlada. Kada se pokušava smijeniti Keruma, "ne treba se držati zakona kao pijan plota... kao što ih je učio njihov zajednički uzor zločinac Tito. Keruma treba rušiti svim sredstvima, bez obzira na zakon, izbore i demokraciju, pa i u koalciji sa crnim vragom, ako treba sačuvati stečene privilegije.

Bučno zadnjih dana sa naslovnica, samoproglašeni vitezovi demokracije, traže smjenu gradonačelnika Keruma, traže uvrštavanje u dnevni red točke o smjeni zamjenika Šundova, a ne znaju ili glume neznanje, kako oni nisu birali pa ne mogu ni smjenjivati ni Keruma, ni Šundova.

Na sjednicama demagoški glasuju o raspuštanju Gradskog vijeća, uz neviđenu medijsku pompu, a opet skromni u svom ne znanju, ni ne pomišljaju kako uopće nemaju takve ovlasti.

Glumeći oporbu, hrabreći sami sebe bukom i vikom, najavljuju raspuštanje vijeća, a nitko od njih to zapravo ne želi. Kada bi stvarno željeli raspustiti Gradsko vijeće, napravili bi to u skladu sa zakonom. Potpisali bi trinaest ostavki po proceduri Zakona o izborima, pričekali da se o ostavkama izjasne njihove stranke, da se suglase s ostavkama ili da im postave zamjenike i tek iza toga bi vijeće bilo raspušteno, ili bi oni koji su potpisali ostavke dobili zamjenike, a vijeće bi nastavilo svoj rad, bez njih.

Splitski HČSP nastavlja: Kada bi se i dogodile ostavke i raspuštanje vijeća, proveli bi se izbori samo za Gradsko vijeće, a ne za gradonačelnika kojega kvazioporbenjaci kao žele smijeniti. Gradonačelnika mogu smijeniti samo referendumom o kojemu se većina kvazioporbenjaka ne usude ni razmišljati.

Ukratko niti jedna oporbena stranka u Splitu, niti jedan oporbeni vijećnik u Splitu ne žele raspuštanje Gradskog vijeća, stoga nitko od njih nije napravio niti jedan potez koji doista vodi ka raspuštanju, sve do sada je bio providni igrokaz uz demagoško samoreklamerstvo i dizanje vlastite cijene.

Kada bi bilo tko od njih imao hrabrosti dati zakonitu ostavku (ne želimo ih učiti kako se to radi – bolje da se i dalje kompromitiraju u vlastitom dilentatizmu), to opet ne bi značilo automatsko raspuštanje vijeća, većinu njih bi stranke zamjerile drugim vijećnicima i opet ne bi bilo izbora.

Kada bi kojim slučajem došlo do raspuštanje vijeća i novih izbora, malo tko od današnjih vijećnika bi bio ponovno na stranačkim listama, a samo rijetki bi prošli u vijeće i to je osnovni razlog zašto se oni boje izbora.

Kako u Splitu zasigurno neće biti novih izbora, bilo bi krajnje vrijeme da stranke, vijećnici i mediji prestanu lagati građane, bombastično najavljivati nezakonite i nemoguće poteze, te bi se napokon svi zajedno treali potruditi bez senazcionalizma i dilentatizma, govoriti i raditi samo isključivo u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i u duhu demokracije, poštujući volju naroda na izborima. Ističemo još jednom, demokracija je vlast većine, svugdje osim u Splitu, gdje manjina na silu brani svoje privilegije i kadrove - poručili su iz HČSP-a.

HSU za raspuštanje vijeća

- Hrvatska stranka umirovljenika kao parlamentarna stranka i sa rejtingom treće stranke u zemlji kao i u gradu Splitu što smo potvrdili na kotarskim izborima, neće služiti za potkusurivanje drugim strankama. Participirali smo u radu Gradskog vijeća kao koalicijski partner SDP, HNS i HSU, što nije ostalo do kraja jer se predstavnica HSU-a samovoljno proglasila nezavisnom pa onda promijenila stranku i kao takvoj nismo dali legitimitet da predstavlja umirovljenike.

Umirovljenici prepoznaju u HSU-u legitimnu stranku koja kroz Sabor i gosp. Hrelju može štititi stečena prava umirovljenika, a istovremeno voditi brigu i o novom načniu umirovljenja.

- HSU daje bezrezervnu podršku za raspuštanjem Gradskog vijeća jer ova trgovanja, prepucavanja i omalovažavanja ne idu na ruku umirovljenicima, građanima Splita kao ni drugim ugroženim skupinama društva - navodi se u priopćenju GO HSU-a Split

HSP: Ovo treba prekinuti

Strašno podržavam SDP-ov vadeći prijedlog da u utorak u 11 sati u Banovini svi vijećnici potpišu ostavke i nudimo se da im damo za to pravnu podršku kako bi bile legitimne. Mi ne blefiramo, danas ćemo prvi čekati u vijećnici kako bi vidjeli tko će se od velikih stranaka pojaviti. Tko dođe bit će prav, a tko ne dođe bit će kriv. Ako želimo biti pošteni, ovu lakrdiju treba prekinuti – istaknuo je na konferenciji za novinare Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a.

Prvi čovjek splitskih pravaša poručio je, kaže, gospodi iz SDP-a kako mu je drago što pokušavaju glumiti HSP, misleći pritom na inicijativu o raspuštanju Gradskog vijeća koja je prvotno došla od strane njegove stranke, gdje je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća zatražena dopuna dnevnog reda u kojoj bi bila odluka o raspuštanju Gradskog vijeća i raspisivanje novih izbora.

N. Lulić


psd
arhiv cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-10-04 11:20:34 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-10-04 14:50:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-10-04 12:40:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12449 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/10/04/Zadnja/gradsko_vijece7-300910.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x467" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7668936 Threads: 1 Questions: 1623380084 Slow queries: 4822283 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111082551 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/marasovic-periska-je-sdp-ova-fimi-media-neka-grijehe-peru-na-bacama-hsp-za-ostavke-podrug-uz-keruma-113114 [printLink] => /split/marasovic-periska-je-sdp-ova-fimi-media-neka-grijehe-peru-na-bacama-hsp-za-ostavke-podrug-uz-keruma-113114?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 228787 [name] => lukapodrug [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lukapodrug [link] => /tag/lukapodrug ) [1] => stdClass Object ( [id] => 233209 [name] => gradskovijeće [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradskovijece [link] => /tag/gradskovijece ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Marasović: Periska je SDP-ova Fimi media, neka grijehe peru na Bačama!; HSP za ostavke, Podrug uz Keruma [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-02-06-13-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/10/04/Zadnja/gradsko_vijece7-300910.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/10/04/Zadnja/gradsko_vijece7-300910.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

NAJNOVIJE Marasović: Neka Jurjević i ekipa grijehe peru na Bačama

-Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoje nečistoće, neka Marin Jurjević i njegova ekipa idu na Bačvice prati svoju šporkicu, još je toplo – poručio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović, osvrćući se na poziv Marina Jurjevića Baje svim gradskim vijećnicima za kuvertiranjem ostavki u utorak u 11 sati.

Na pitanje hoće li se troje HDZ-ovih vijećnika odazvati njihovu pozivu, Marasović nije eksplicitno odgovorio, ustvrdivši da njih nitko nije pozvao da dođu u utorak u Banovinu.

-Ako dobijemo poziv, razmotrit ćemo to, a na vijeće ćemo doći i raditi svoj posao – kazao je Dujomir Marasović.

Gradskim vijećnicima SDP-a spočitnuo je da su na posljednjoj sjednici GV-a namjerno i u sprezi sa Željkom Kerumom dogovorili da se točku “Periska” izglasa prije pauze. Gradnjom Kerumova nebodera od 14 katova vrijednog milijune eura na mjestu bivše vjenčaone, SDP i Kerum ugrozili su interese građana, kazao je predsjednik gradskog HDZ-a. Zato im je poručio :

“Periska je SDP Media from Split!”.

Marasović je naglasio i da su vijećnici HDZ-a već potpisali zahtjev za smjenom predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić te neće sada postupati onako kako im “SDP -Kerumova filijala” nalaže.

Tina Disopra

Oporba u Splitu bučno traži raspuštanje Gradskog vijeća, ali čini to na nemogući, diletantski i nezakoniti način. Bez dovoljno ruku i uz kršenje svih načela demokracije, oporbeni vijećnici glume kako traže nove izbore, a u stvari se grčevito bore za svoje bolje pozicije, jer se uistinu pribojavaju izbora, svijesni kakob i rijetki od njih ponovno bili u vijeću - stoji u današnjem priopćenju splitskog HČSP-a, kojeg potpisuje Luka Podrug.

Neke stranke bi možda i htjele izbore kako bi postavili druge vijećnike, ali sadašnji vijećnici zasigurno ne žele izbore, što dokazuju providnim igrokazom oko traženja raspuštanja vijeća, a složnim izbjegavanjem postupanja po Zakonu o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, u kojemu je strogo propisana procedura podnošenja ostavki i raspuštanja Gradskog vijeća.

Demokracija je vlast većine i poštivanje procedure, svugdje osim u Splitu. U Splitu manjina demagoški, diletantski, bučno i nezakonito želi upravljati većinom. Njihova bahatost je dijelom razumljiva, jer imaju podršku oba krila Komunističke partije, SDP-a i HDZ-a kao i bezrezervnu potporu svojih medija i novinara.

Nakon što je "nepodobni" narod umoran od SDP-voih i HDZ-ovih laži, prevara i pljački, izabrao drugu vlast, korumpirani i kompromitirani vječni vladari Splita u posljednjih dvadesetak godina, dili su se na zadnje noge glumeći pravovjerne vitezove demokracije, osporavajući novoj demokratski izabranoj vlasti pravo upravljanja Splitom.

Kerum sa svojim suradnicima i partnerima nema pravo obnašati vlast, ona je rezervirana samo za dva krila Komunističke partije, zavrištali su uglas sekretari, partijaši, udbaši, lopine i prevaranti... prestrašeni za svoje kadrove i privilegije a uz svesrdnu pomoć svojih plaćenika u medijima - kaže HČSP.

U svome bjesnilu zaboralvi su na sva načela demokracije, na slobodne izbore, na volju naroda, na zakone koji propisuju kako se bira i tko vlada. Kada se pokušava smijeniti Keruma, "ne treba se držati zakona kao pijan plota... kao što ih je učio njihov zajednički uzor zločinac Tito. Keruma treba rušiti svim sredstvima, bez obzira na zakon, izbore i demokraciju, pa i u koalciji sa crnim vragom, ako treba sačuvati stečene privilegije.

Bučno zadnjih dana sa naslovnica, samoproglašeni vitezovi demokracije, traže smjenu gradonačelnika Keruma, traže uvrštavanje u dnevni red točke o smjeni zamjenika Šundova, a ne znaju ili glume neznanje, kako oni nisu birali pa ne mogu ni smjenjivati ni Keruma, ni Šundova.

Na sjednicama demagoški glasuju o raspuštanju Gradskog vijeća, uz neviđenu medijsku pompu, a opet skromni u svom ne znanju, ni ne pomišljaju kako uopće nemaju takve ovlasti.

Glumeći oporbu, hrabreći sami sebe bukom i vikom, najavljuju raspuštanje vijeća, a nitko od njih to zapravo ne želi. Kada bi stvarno željeli raspustiti Gradsko vijeće, napravili bi to u skladu sa zakonom. Potpisali bi trinaest ostavki po proceduri Zakona o izborima, pričekali da se o ostavkama izjasne njihove stranke, da se suglase s ostavkama ili da im postave zamjenike i tek iza toga bi vijeće bilo raspušteno, ili bi oni koji su potpisali ostavke dobili zamjenike, a vijeće bi nastavilo svoj rad, bez njih.

Splitski HČSP nastavlja: Kada bi se i dogodile ostavke i raspuštanje vijeća, proveli bi se izbori samo za Gradsko vijeće, a ne za gradonačelnika kojega kvazioporbenjaci kao žele smijeniti. Gradonačelnika mogu smijeniti samo referendumom o kojemu se većina kvazioporbenjaka ne usude ni razmišljati.

Ukratko niti jedna oporbena stranka u Splitu, niti jedan oporbeni vijećnik u Splitu ne žele raspuštanje Gradskog vijeća, stoga nitko od njih nije napravio niti jedan potez koji doista vodi ka raspuštanju, sve do sada je bio providni igrokaz uz demagoško samoreklamerstvo i dizanje vlastite cijene.

Kada bi bilo tko od njih imao hrabrosti dati zakonitu ostavku (ne želimo ih učiti kako se to radi – bolje da se i dalje kompromitiraju u vlastitom dilentatizmu), to opet ne bi značilo automatsko raspuštanje vijeća, većinu njih bi stranke zamjerile drugim vijećnicima i opet ne bi bilo izbora.

Kada bi kojim slučajem došlo do raspuštanje vijeća i novih izbora, malo tko od današnjih vijećnika bi bio ponovno na stranačkim listama, a samo rijetki bi prošli u vijeće i to je osnovni razlog zašto se oni boje izbora.

Kako u Splitu zasigurno neće biti novih izbora, bilo bi krajnje vrijeme da stranke, vijećnici i mediji prestanu lagati građane, bombastično najavljivati nezakonite i nemoguće poteze, te bi se napokon svi zajedno treali potruditi bez senazcionalizma i dilentatizma, govoriti i raditi samo isključivo u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i u duhu demokracije, poštujući volju naroda na izborima. Ističemo još jednom, demokracija je vlast većine, svugdje osim u Splitu, gdje manjina na silu brani svoje privilegije i kadrove - poručili su iz HČSP-a.

HSU za raspuštanje vijeća

- Hrvatska stranka umirovljenika kao parlamentarna stranka i sa rejtingom treće stranke u zemlji kao i u gradu Splitu što smo potvrdili na kotarskim izborima, neće služiti za potkusurivanje drugim strankama. Participirali smo u radu Gradskog vijeća kao koalicijski partner SDP, HNS i HSU, što nije ostalo do kraja jer se predstavnica HSU-a samovoljno proglasila nezavisnom pa onda promijenila stranku i kao takvoj nismo dali legitimitet da predstavlja umirovljenike.

Umirovljenici prepoznaju u HSU-u legitimnu stranku koja kroz Sabor i gosp. Hrelju može štititi stečena prava umirovljenika, a istovremeno voditi brigu i o novom načniu umirovljenja.

- HSU daje bezrezervnu podršku za raspuštanjem Gradskog vijeća jer ova trgovanja, prepucavanja i omalovažavanja ne idu na ruku umirovljenicima, građanima Splita kao ni drugim ugroženim skupinama društva - navodi se u priopćenju GO HSU-a Split

HSP: Ovo treba prekinuti

Strašno podržavam SDP-ov vadeći prijedlog da u utorak u 11 sati u Banovini svi vijećnici potpišu ostavke i nudimo se da im damo za to pravnu podršku kako bi bile legitimne. Mi ne blefiramo, danas ćemo prvi čekati u vijećnici kako bi vidjeli tko će se od velikih stranaka pojaviti. Tko dođe bit će prav, a tko ne dođe bit će kriv. Ako želimo biti pošteni, ovu lakrdiju treba prekinuti – istaknuo je na konferenciji za novinare Hrvoje Tomasović, predsjednik splitskog HSP-a.

Prvi čovjek splitskih pravaša poručio je, kaže, gospodi iz SDP-a kako mu je drago što pokušavaju glumiti HSP, misleći pritom na inicijativu o raspuštanju Gradskog vijeća koja je prvotno došla od strane njegove stranke, gdje je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća zatražena dopuna dnevnog reda u kojoj bi bila odluka o raspuštanju Gradskog vijeća i raspisivanje novih izbora.

N. Lulić


psd
arhiv cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/marasovic-periska-je-sdp-ova-fimi-media-neka-grijehe-peru-na-bacama-hsp-za-ostavke-podrug-uz-keruma-113114 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=743a38fe775f89de669b53b4156963c0af32d1a5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Marasovi%C4%87%3A+Periska+je+SDP-ova+Fimi+media%2C+neka+grijehe+peru+na+Ba%C4%8Dama%21%3B+HSP+za+ostavke%2C+Podrug+uz+Keruma&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fmarasovic-periska-je-sdp-ova-fimi-media-neka-grijehe-peru-na-bacama-hsp-za-ostavke-podrug-uz-keruma-113114 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fmarasovic-periska-je-sdp-ova-fimi-media-neka-grijehe-peru-na-bacama-hsp-za-ostavke-podrug-uz-keruma-113114 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Marasović: Periska je SDP-ova Fimi media, neka grijehe peru na Bačama!; HSP za ostavke, Podrug uz Keruma

Piše PSD.
4. listopada 2010. - 14:40

NAJNOVIJE Marasović: Neka Jurjević i ekipa grijehe peru na Bačama

-Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoje nečistoće, neka Marin Jurjević i njegova ekipa idu na Bačvice prati svoju šporkicu, još je toplo – poručio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović, osvrćući se na poziv Marina Jurjevića Baje svim gradskim vijećnicima za kuvertiranjem ostavki u utorak u 11 sati.

Na pitanje hoće li se troje HDZ-ovih vijećnika odazvati njihovu pozivu, Marasović nije eksplicitno odgovorio, ustvrdivši da njih nitko nije pozvao da dođu u utorak u Banovinu.

-Ako dobijemo poziv, razmotrit ćemo to, a na vijeće ćemo doći i raditi svoj posao – ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 04:06