StoryEditorOCM
Splitdekanica Ekonomskog

Maja Fredotović: Kako je sada sve ovo moguće, a prije mjesec dana je bilo znanstvena fantastika? Zar nam je stvarno trebala korona da nas pokrene?

15. travnja 2020. - 16:05
Prof. dr. Maja Fredotović: U Hrvatskoj trebamo početi slušati jedni druge. Nemojmo se vraćati u kameno doba, i gospodarski i društvenoNikola Vilić/HANZA MEDIA

Korona-kriza vlada svijetom. S jedne strane borba za zdravlje ljudi, a s druge strane traže se odgovori kako pokrenuti ekonomiju koja je stala zbog pandemije koronavirusa i bolesti COVID-19. O ekonomskom aspektu situacije u kojoj smo se našli razgovarali smo s prof. dr. sc. Majom Fredotović, dekanicom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Međunarodne institucije i države donose mjere pomoći gospodarstvu. Jesmo li na dobrom putu što se tiče dosadašnjih paketa pomoći koje je donijela hrvatska Vlada?

- Postojeća dva paketa pomoći imaju za cilj prvenstveno održavanje u životu privatnog sektora, posebno malog i srednjeg poduzetništva, što je za svaku pohvalu. Međutim, po mom mišljenju, jednako će biti važan i paket koji tek treba donijeti, a odnosi se na sve ostale sektore (ja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 14:28