StoryEditorOCM
SplitBILO JE I VRIJEME

Konačno se bliži kraj putešestvijama Splićana na periferiju grada; krenulo opremanje nove zgrade Općinskog suda...

Piše T. Ga.
6. studenog 2023. - 17:40

Konačno smo i to dočekali - danas je započelo unutarnje opremanje nove zgrade Općinskog suda na Trgu Hrvatske bratske zajednice koje bi trebalo potrajati narednih mjesec dana, doznali smo od Dražena Maravića, predsjednika Općinskog suda u Splitu.

- Sigurno je da će opremanje biti gotovo najkasnije do 15. prosinca ove godine, a rad suda u novoj zgradi predviđen je od početka ili sredine siječnja 2024. godine - kazao nam je Maravić.

image
Vojko Bašić/Cropix

Najavio je kako bi u okvirnom periodu od 15. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024. trebalo biti izvršeno fizičko preseljenje.

Podsjetimo, službenici suda uselit će se nakon 15 i pol godina boravka u bivšoj vojarni na Dračevcu u zgradu nekadašnje "Prime Standa" u Gundulićevoj ulici, koju je poduzetnik Željko Kerum s Ministarstvom pravosuđa "trampio" za bivšu vjenčaonicu u mandatu nekadašnje ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt.

image
Vojko Bašić/Cropix

"Standa" je u zgradu suda rekonstruirana bespovratnim sredstvima iz darovnice Kraljevine Norveške iz programa čiji je cilj ojačati vladavinu prava i poboljšati učinkovitosti pravosudnog sustava. 

image

Arhiv Općinskog suda bio je smješten u prostoru nakadašnje robne kuće

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:07