StoryEditorOCM
SplitPOKUPI, LAKO JE

Kakav gaf splitske ‘Čistoće‘; očitali bukvicu neodgovornoj građanki, ide joj kazna, a onda se dogodi ovo: ‘Grozno je!‘

Piše Božidar Lončar
9. veljače 2024. - 19:14

Očitali lekciju Sućidranki i poslali poruku svim Splićanima, a na kraju - pojeli svoje vlastite riječi! Ili, bolje reći, nisu pomeli ispred svog dvorišta prije nego što su krenuli u tuđe! 

Prije točno tjedan dana, "Čistoća" je na svom Facebook profilu objavila fotografiju raspakiranih kutija s otpadom unutra uz opis "neodgovorna građanka". Gradska komunalna tvrtka je uz moralizirajuću poruku dala jasno do znanja građanima kako je "Čistoći" "puno ljepše vidjeti urednu javnu površinu", da citiramo.

I sami smo rekli, često objavljujemo fotografije glomaznog otpada ostavljenog po parkinzima, šumama, livadama i prepune kontejnere iz kojih ispada smeće i prvo prozivamo upravo njih. Evo za promjenu, neka je i Čistoća očitala "bukvicu" nekome.

image

Fotografija: Screenshot/Čistoća Split

Tjedan dana i 150 lajkova nakon objave koja je izazvala daleko najveći interes građana na Facebooku doznajemo kako je ta hrpa otpada i dalje tu! Očito da poruke upozorenja nisu primjenili na sami sebe.

image
Fotografija: Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image
Fotografija: Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Ovo su fotografije koje nam je poslala Splićanka uz komentar kako je hrpa otpada i dalje tu i čak se povećala! Prema rasporedu odvoza glomaznog otpada, "Čistoća" je 8. veljače, dakle jučer, trebala doći i pokupiti ga! Provjerili smo ovu informaciju s Ivicom Karoglanom, direktorom "Čistoće" koji nam je odgovorao kako će sutra izaći na teren i to pokupiti.

- Htjela sam vas obavijestiti da ta hrpa otpada je još tu, čak se i povećala. Uz obližnje kontejnere je nastala još jedna hrpa koja se također povećava iz dana u dan. To se smeće raznosi svugdje po zelenoj površini i okoliš je u groznom stanju. "Čistoća" je trebala jučer pokupiti prema kotarskom rasporedu, ali to nisu učinili. Ovo zaista postaje neizdrživo! - napisala nam je u mailu.

- A moguće je da još tamo, zna dečkima ostat kada se skupi velika količina glomaznog otpada - odgovorio je Karoglan.

image
Duje Klarić/Cropix

Čini se kako je "neodgovorna građanka", kako su je iz "Čistoće" nazvali, pokrenula trend na Sućidru. Kraj hrpe još jedna hrpa, kraj kontejnera još jedna hrpa dok vjetar, kako kaže Splićanka, raznosi smeće po zelenoj površini. Kao da su Vukovarska ulica i Sućidar na kraju svijeta! 

A da je prvo pomesti ispred svog dvorišta. Kada već radiš PR, onda neka bude kako treba. A Splićanku iz Vukovarske 117, kako smo neslužbeno doznali, očekuje poštena kazna čim joj komunalci ispišu zapisnik: 260 eura. Možda i skuplje od onog što se nalazilo u kutijama. Sućidrani se i dalje pitaju: je li Split postao Napulj?

image
Fotografija: Čitatelj/Slobodna Dalmacija
image
Fotografija: Čitatelj/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:16