StoryEditorOCM
SplitLETJELO PERJE

Ivošević optužio kerumovce da su godinama uhljebljivali svoje kadrove na Marjanu: Toliko ste ih potrpali, ne rade ništa!

Piše Božidar Lončar
7. rujna 2023. - 22:45

Nakon što su vijećnici Kerumovog HGS-a  Lidija Bekavac i Igor Stanišić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća osuli paljbu po izviješču o radu Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, u kojem su nabrajali brojne nepravilnosti, u raspravi im nije ostao dužan ni zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Kerumovci upozorili na kriminal u splitskoj ustanovi, popljucali joj izvješće: ‘Nadmašili ste sami sebe!‘ Prošlo je...

- S obzirom na količinu banalnih i apsurdnih informacija koje ste ovdje iznijeli, potvrdili ste kako ste ovdje godinama "uhljebljivali" svoj kadar u Javnoj ustanovi park šuma Marjan koji vam javljaju zadnje gluposti koje nisu niti u ravnateljevom mandatu.

Drago mi je da ste potvrdili da ovih osam vijećnika HDZ-a nemaju pojma što se događalo na Marjanu u njihovom mandatu. Da ste vi krojili sudbinu Marjana, da su vaši ljudi počinili nezakonitosti jer ove gluposti ni Srđan ne zna.

image
Vojko Bašić/Cropix

Kada se ilegalno gradilo, radilo derneke, palila vatra na otvorenom, vaši kadrovi su zašutili. Vi možete za pet minuta znati što se događa jer ste ih toliko potrpali u Park šumi, a ne rade ništa. Upalite ovo danas što ste rekli kada dođete kući i zapitajte se kakve veze ovo s ičim ima? Problem koji je imao Andro je isti ovdje. Hvala što ste potvrdili da se jedino HGS miješa u operativni rad Javne ustanove – odgovorio je zamjenik gradonačelnika Ivošević

Stanišić mu je odvratio.

- Malo ste se poboljšali u komunikaciji, ne bih se složio s kolegama o utjecaju radionica. Imate ravnatelja koji ne zna nabrojati tri odvjetnička ureda i koordinatora za Marjan koji ne zna broj zaposlenika.

image
Vojko Bašić/Cropix

Ja znam da ste imućni i da Vama 50 tisuća kuna nije puno, ali ja imam pravo komentirati javne novce. Vi ste tu tri godine i sve se dogodilo za vrijeme gospodina Marinića, odnosno 2022. Meni komentirate zakrpe, a Vi ste slikavajući zakrpe izgradili svoju karijeru.

- Mislim da je policija izašla debelo izvan svoje ovlasti, a prometni elaborat od 50 tisuća kuna se koristi nije bačen u smeće. Ja sam skupljajući prigovore građana bez zaposlenih u gradskoj upravi ukazao na Vašu nesposobnost – rekao je Ivošević na što je predsjednik Gradskog vijeća prekinuo njihovu raspravu.

Davor Matjević (SDP) izviješće je nazvao sramotnim, šturim i loše sastavljenim. 

image
Vojko Bašić/Cropix

Jedino u čemu ste dosljedni je razina nekvalitete koju ste zadržali iz vremena prijave na natječaj za ravnatelja. Očito šetnje Marjanom nisu urodile plodom - kazao je ravnatelju Marku Pejnoviću.

I on je imao cijeli naramak pitanja o radu ove ustanove pa ga je zanimalo jesu li studenti imali sve potrebne dozvole za raditi kao motritelji u protupožarnoj sezoni, zašto Javna ustanova i dalje nema plan upravljanja, kakve formalne ovlasti ima Srđan Marinić, je li istina da sastanči s ravnateljem i inspektorima, odlazi li s Pejnovićem na sastanke u Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja...

Ivošević mu je odgvorio da docira iz pozicije nekoga tko radi u gradskoj tvrtki, na što mu je Matijević odgovorio kako je dao otkaz u "Stanoupravi". Sjednica Gradskog vijeća završila je nešto prije 21 sat, nakon 11 točaka dnevnog reda i 12 sati trajanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:50