StoryEditorOCM
Splitivan veber

Ispunjena je posmrtna želja preminulog branitelja: ‘Rekao je da novac uložimo u nekoga kome je najpotrebnije‘

Piše SPLIT SD
1. listopada 2023. - 13:50

Novac koji je prikupljen za prerano preminulog Ivana Vebera bit će doniran udruzi "Prijatelj" iz Omiša, objavio je to Andrija Lipanović, predsjednik udruge "Vjeruj i djeluj".

Prošla su manje od dva tjedna od kad je Lipanović alarmirao javnost o slučaju splitskog branitelja koji je bio zatočen u svom stanu do njegove prerane smrti. Ivan Veber je 29. rujna sahranjen na Lovrincu, a Lipanoviću je ostalo da ispuni njegovu posmrtnu želju.

- Pokojni Ivan u razgovoru sa mnom izrazio želju ako se skupi i više nego što je njemu potrebno, novac uložimo u nekoga kome je najpotrebnije u tome momentu. U razgovoru s Vesnom Golemac iz udruge Autizam Split, odlučio sam skupljene novce za Ivana Vebera u iznosu od 2.853,81 eura, proslijediti udruzi "Prijatelj" iz Omiša za nabavku opreme koja im je itekako potrebna u radu s djecom - najavio je Lipanović. Tom prilikom se još jedom oprostio od Vebera, čovjeka koji nije dočekao izgradnju invalidske rampe kako bi izašao iz stana.

- Našem Ivanu spokoj vječni, jer se veličina čovika ne miri tjelesnom težinom i nemoći u onome momentu, nego u želji i nadi koju mi je ostavija u prijateljskom razgovoru da pomognemo onome kome je najpotrebnije i da se njegov slučaj ne dogodi nikome više. Ovo prvo je ispunjeno, a za ovo drugo se moramo svi skupa stavit i ubuduće više nikada i nikome ne dozvolit ovakvo nešto.

Hvala svima šta su pomogli i odazvali se akciji za Ivana Vebera i hvala Snežani Bornatico koja je kupila električna invalidska kolica za Ivana, međutim zbog svega šta se dogodilo mi je rekla da kolica odu u prave ruke najpotrebnijem, i tako san i napravija. Kolica su završila u jednog čovika kojem će itekako dobro doć.

Hvala Ivinom suborcu iz HOS-a i predsjedniku Udruge HOS Jurici Jukiću koji je u momentu okrenija svit naopako skupa sa Ivicom Mulom da bi Ivan dobija adekvatnu pomoć koju zaslužuje. Hvala i sestri pokojnog Ivana koja mi je rekla neka bude kako je Ivan tija. Nek su ti lake staze nebeske, dobri čoviče - poručio je Lipanović.

image

Andrija Lipanović

Joško Šupić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:12