StoryEditorOCM
Splitnovi status

HDZ-ov Šuta: ‘Kad su napadani Opara i Plenković, Marijana Puljak je likovala, a Ivošević prednjači po prijetnjama‘

Piše split sd
10. srpnja 2023. - 15:37

S nekoliko sati odmaka, po nekima i previše, dobar dio splitskih političara poslušao je sugestiju gradonačelnika Ivica Puljka i osudio napad i prijetnje koje doživljava pročelnica Maja Đerek.

- Očekujem da cijela politička scena u Splitu nedvosmisleno osudi ovaj nemili događaj - kazao je. Potom su se nizali statusi podrške, od običnih građana do političara, od Mostovca Markotića, SDP-ovca Davora Matijevića, Ivane Zelić Relate iz HDZ-a..., predstavnka stranke Pametno, naravno i članova Centra...

Uradio je to, između ostalih, i Tomislav Šuta, lider splitskog HDZ-a.

- Najoštrije osuđujem svako zastrašivanje, prijetnje i napade na pročelnicu Maju Đerek i njenu obitelj! - objavio je Šuta na Facebooku.

Sad se javio ponovno i to nakon današnje presice u Banovini, sazvane u povodu ovih pokušaja napada i zastrašivanja pročelnice Đerek. Na presici je govorila Đerek, zajedno sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom i dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem.

Ovo je njegovo priopćenje:

- Kao što ste mogli vidjeti, HDZ je osudio prijetnje prema obitelji Maje Đerek i bez razlike će uvijek osuditi necivilizirano ponašanje.

Upravo je navedeno ono što čini razliku između HDZ-a i CENTRA. Nažalost, ne radi se o prvom ovakvom slučaju u Splitu, sjetit ćemo se da je Andro Krstulović Opara čak i fizički napadnut kao gradonačelnik. Izdvajamo i niz napada na premijera Andreja Plenkovića. Tada nismo čuli osude današnjih prvaka CENTRA. I ne samo da ih nismo čuli nego je Marijana Puljak likovala te objavljivala primitivne doskočice.

Desna ruka Ivice Puljka, Bojan Ivošević prednjači po prijetnjama, uvredama, pozivima na fizičke obračune i to s pozicije izvršne vlasti. Često se obrušava i na žene, a pravomoćno je optužen za prijetnju novinarki. I takvu vrstu mobinga osuđujemo.

Upravo je aktualna gradska vlast ta koja promovira nasilje, prijetnje i uvrede šaljući neprimjerenu poruku javnosti kako je to normalno i prihvatljivo - napisao je Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 01:28