StoryEditorOCM
Splitaj super

Grad Split ipak će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS +. Objavili su poziv

Piše Mia Uzinić
7. veljače 2024. - 11:36

Grad Split ipak će pružati financijsku potporu studentima iz programa ERASMUS + u akademskoj godini 2023./2024. u okviru raspoloživih sredstava iz gradskog proračuna. Na službenim stranicama objavljen je Poziv za dodjelu potpora.

image


 

Saša Burić/Cropix

Cilj Javnog poziva je financijski poduprijeti studente koji su ostvarili pravo za studijski boravak u inozemstvu i to u iznosu od 265 eura neto po studentu. Grad Split će studentima osigurati i naknadu troškova putovanja ukoliko je student Sveučilišta u Splitu ostvario pravo na mobilnost i ima prijavljeno prebivalište na području Grada Splita, najmanje tri godine prije objave Javnog poziva. 

image






 

Damjan Tadić/Cropix

Ukupna financijska sredstva iz proračuna Grada Splita su ograničena te će se potpore dodjeljivati po principu "tko prvi njegovo". Dakle, prednost uz ispunjenje uvjeta imaju oni studenti koji se ranije prijave na Javni poziv. Rok za prijavu je 30 dana od dana objave Poziva. 

image
Sveučilište U Splitu/facebook/Sveučilište U Splitu/facebook

Grad Split će od studenata korisnika financiranja zatražiti povrat sredstava u slučaju da utvrdi da student nije realizirao studijski boravak utvrđen ugovorom. 

Više o svemu možete pročitati na linku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 09:39