StoryEditorOCM
SplitSLUČAJ ‘RUKAVICE‘

Dvije gospođe jučer su u splitskoj robnoj kući osramotile djevojku. Prvo su ju optužile za krađu pa nestale bez traga

Piše Split SD
13. siječnja 2024. - 19:48

U jednoj od splitskih robnih kuća jučer se dogodila nesvakidašnja scena. Dvije gospođe su jednoj djevojci, bez ikakvih dokaza, prepriječile put i ispred svih ju optužile da im je ukrala rukavice. 

Informacije o svemu proslijedila nam je jedna svjedokinja ovog nemilog događaja, a nada se da će gopođe ovaj tekst natjerati da ubuduće promisle prije nego napadnu i osramote nekoga bez da za to imaju dokaze. 

- Pišem iz prve ruke, ovo sam doživjela jučer i ne znam koliko je bitna vijest, ali bilo bi mi drago da objavite s obzirom na to da sam doživjela šok. Možda članak dođe do tih gospođa pa će idući put promisliti prije nego krenu napadati ljude bez ikakve osnove – napisala nam je. 

Incident se navodno odvio jučer u 17.30 sati u robnoj kući na istoku Splita. Sve je počelo u poslovnici banke, kada je gospođa starije dobi primijetila da kod sebe nema rukavice, a one nisu bile ni na klupi na kojoj je sjedila nekoliko trenutaka prije. Zabrinuta gospođa o nestanku rukavica odmah je obavijestila djelatnike banke i djevojku koja je tamo došla nešto obaviti, na što su joj oni rekli da zametnute rukavice nisu vidjeli. 

Gospođa je zatim glasnim i optužujućim tonom djevojci rekla da je ona sjedila do nje, na što joj je djevojka ponovno odgovorila da rukavice nije vidjela. Gospođa i njena prijateljica zatim su izašle iz poslovnice. 

Djevojka je u međuvremenu obavila što je imala u banci i uputila se u trgovinu u istoj robnoj kući. Ono što je uslijedilo, kaže nam čitateljica, bilo je šokantno.  

Gospođe su stale ispred djevojke i prepriječile joj put ispred ulaza u trgovinu. 

- Vrati mi rukavice – poručila joj je gospođa samouvjereno. 

- Nemam rukavice – ponovila joj je još jednom djevojka. 

- Vadi ruke iz džepova - rekla joj je tada gospođa. 

Sada već vidno iznervirana ponašanjem gospođe, za koje usput rečeno ona uopće nema ovlasti, djevojka joj je kazala da zajedno otiđu do banke i provjere snimke nadzornih kamera. Da bi stvar bila gora, djevojka je kod sebe imala pozamašnu svotu gotovine koju je samo nekoliko minuta ranije predigla u poslovnici banke pa ne čudi da joj je ponašanje gospođa bilo posebno uznemirujuće. 

Gospođe ju nisu pratile do poslovnice banke, ali djevojka je tamo za svaki slučaj pričekala zaštitara i objasnila mu cijelu situaciju. One su, pak, u međuvremenu nestale iz robne kuće. 

Kako nam objašnjava svjedokinja, djevojka je bila spremna otići na policiju i podnijeti prijavu za kazneno djelo klevete. Ako se nađete u istoj situaciji podsjećamo da se prvo obratite zaštitaru i djelatnicima info pulta koji će vas uputiti što dalje napraviti. Primjerenije je to nego nekoga optužiti bez ikakvog dokaza. 

- Nadzorne kamere postoje s razlogom - zaključila je svjedokinja. 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:19