StoryEditorOCM
Splitkuća strave

Poznati hotelijer na licitaciji kupio devastirani splitski ‘Slatki diskont‘: ‘Razumijem uznemirenost susjeda...‘

Piše Petar Čikeš
3. prosinca 2023. - 14:41

Nakon što su nam se stanari Tršćanske ulice u splitskom kvartu Bol požalili na užasno stanje kuće u kojoj je nekad bio popularni "Bobisov" "Slatki diskont", saznali smo da je Željko Rupić, vlasnik grupacije "Hoteli A" d.o.o., kupio i taj zapušteni objekt u Tršćanskoj u kojemu se zadnjih godina navodno skupljaju sumnjivi tipovi.

Naime, hotel "Art", koji se nalazi tik uz nekadašnji "Slatki diskont", sastavni je dio iste grupacije. Prije 20-ak godina u prostoru sadašnjeg hotela bila je tvornica "Bobis".

image

Hotel ‘Art‘

Duje Klarić/Cropix

 - Tu kuću u kojoj se nalazi "Slatki diskont" kupio sam na licitaciji i namjeravam je nakon temeljite obnove staviti u funkciju hotela. U potpunosti razumijem opravdanu uznemirenost okolnih stanara, ali još uvijek čekam da mi je stečajni upravitelj preda u posjed kako bih mogao prionuti poslu sanacije tog objekta - rekao nam je Rupić.

Nazvali smo komunalnog redara kotara Bol, kojeg smo prethodno kontaktirali krajem prošlog tjedna zbog napuštenog objekta iz prethodnog teksta. Ovog puta nije odgovorio na naš poziv, što nas nije iznenadilo jer još uvijek čekamo odgovor na spomenuti upit od prošlog tjedna.

Hoće li iz utrke s vremenom kao pobjednik izaći deblo s krova kuće u svom sporom pohodu na parket, pritom ozlijedivši nekog od povremenih stanara, ili komunalne službe u pokušaju sanacije, ili novi vlasnik kojem će biti omogućeno objektu dati novi život, ostaje nam tek vidjeti.

image

Prostor bivšeg ‘Slatkog diskonta‘ tvrtke ‘Bobis‘

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:55