StoryEditorOCM
Splitsamo ljubav

Čista srijeda i Valentinovo, sve je to objedinila i ova ulična fotografija splitske časne sestre. Detalji oduševljavaju

Piše Mia Uzinić
14. veljače 2024. - 20:00

Nekome Čista srijeda, nekome Valentinovo, a nekome oboje. Ponekad je dovoljno sam za sebe učiniti neku lijepu gestu, baš poput ove časne sestre koja je kupila crvenu ružu ukrašenu srcem, a upravo je to detalj koji na ovoj fotografiji najviše odskače.

Ljubav je u ovom slučaju obojila cijelu ovu scenu, iako je fotografirana na tmuran, kišni dan, a jučer ju je snimio Mišo Vojvodić. Mi smatramo da Splićani imaju razloga za slaviti Valentinovo svaki dan, ako ne zbog ničeg drugog, barem zbog ljubavi prema svome gradu.

image
Mišo Vojvodić

Poznata je i latinska izreka koja se veže uz ovaj dan "došlo je Valentinovo, i svaka je ptica već sebi izabrala pticu družicu", a zbog toga se sv. Valentin smatra i zaštitnikom ptica. Možda je baš od tu došla sintagma zaljubljeni golupčići.

Već su u 19. stoljeću Dalmatinci jedni drugima poklanjali slatkiše, cvijeće i slali ljubavna pisma koja su bila poznata pod nazivom "valentine", a ove papirnate čestitke su postale toliko popularne da su se sklapale u manufakturama. Nadamo se da ćete svi dobiti barem jednu "valentinovku" od partnera, obitelji ili prijatelja i uživati večeras u nekoj lijepoj ribljoj večeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:44