stdClass Object ( [id] => 101297 [title] => BITKA ZA STADION Prosvjed navijača: Želimo prvu ligu igrati na svom stadionu! [alias] => bitka-za-stadion-prosvjed-navijaca-zelimo-prvu-ligu-igrati-na-svom-stadionu [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

PROSVJED "Želimo igrati na svom stadionu!"

- Živimo za balun, a ne za politiku - kazao je u petak Denis Muše, predsjednik Udruge navijača radničkog nogometnog kluba Split - "Crveni đavoli", uz kojeg se pojavilo još pet navijača.
"Crveni đavoli" su se okupili u Parku mladeži sa zapadne strane stadiona RNK Split kako bi dali podršku svom klubu, tvrde, neopterećeni vlasništvom stadiona Park mladeži s jedinom željom da klub igra na svom stadionu, a ne na Poljudu.

- U ovom trenutku je najvažnije da Grad Split izda dozvolu za izvođenje potrebnih radova za ishođenje licence Hrvatskog nogometnog saveza, budući da prvenstvo počinje za nepuna dva mjeseca - dodao je Muše.

Nekoliko navijača od njih ukupno 40-50 htjeli su da se čuje i njihov glas, ponukani nedavnim postavljanjem rampe na ulazu u Park mladeži.

Sportski direktor RNK Split Nenad Pralija kazao je kako bi bila velika šteta da ne igraju prvu ligu na svom stadionu te da građevinski radovi koji su im potrebni ne bi puno koštali i da Split od nikoga ne traži da to financira.

Naime, nužno je postavljanje još oko 1500 stolica te loža za VIP goste i novinare, kao i jedan do dva kontejnera s elektrizacijom kako bi se mogle prenositi utakmice.

Mjesta za gostujuće navijače su predviđena na južnoj tribini, gdje bi trebalo eventualno još postaviti ogradu.

- Ovdje se osjećamo kao doma i sigurno bi nam bilo lakše igrati s 3 tisuća navijača na našem stadionu, nego na Poljudu - zaključio je Pralija.

andrea kuzmić

 

Temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu od 31.svibnja, u izvadku iz zemljišne knjige je u teretnom listu uknjiženo pravo korištenja stadiona u korist Radničkog sportskog društva Split. U vlasničkom listu je teren upisan kao općenarodna imovina 1/1, a zabilježen je spor oko prava vlasništva koji se vodi na Trgovačkom sudu kao i privremena mjera zabrane otuđenja i bilo kakvog raspolaganja nekretninama. Također je zabilježeno i vođenje postupka povrata oduzete imovine pred Uredom državne imovine u Splitsko-dalmatinskoj županiji i to za jednu česticu zemlje, koja je upisna kao vinograd a u stvarnosti je pristupna cesta. 

Udrugu navijača RNK Split - “Crveni đavoli” formalno je registrirala skupina entuzijasta 18. lipnja 2008. godine i od tada su u društvu samo 36 službenih navijačkih udruga u državi, pri čemu Torcida i njezini ogranci čine gotovo polovicu tog broja. Predsjednik udruge je Denis Muše, dopredsjednik Gordan Zubčić, a tajnik Željko Baković. Udruga izdaje svoj list, a dodjeljuje i nagradu “Splitski dišpet” najborbenijem igraču kluba, po izboru navijača za proteklu sezonu.

 Sud: Park mladeži je "Splitov"

Županijski sud u Splitu prije nekoliko dana, točnije 25. svibnja, donio je rješenje po kojem je Radničko sportsko društvo Split i dalje uknjiženo kao vlasnik atraktivnog terena u Parku mladeži, gdje su stadion i klupske prostorije Radničkog nogometnog kluba Split, novog hrvatskog prvoligaša.

U RNK Split mašu rješenjem kao najnovijim dokazom da su u pravu u višegodišnjemu zemljišno-knjižnom sporu s Gradom, te da se Grad neosnovano pokušava uknjižiti na njihovu imovinu.

Ujedno, smatraju da je pravo na njihovoj strani i u prekjučerašnjem sporu kada je Slaven Žužul, predsjednik kluba, spriječio djelatnike tvrtke “Metalogradnja” da, po nalogu gradske Javne ustanove “Športski objekti”, postave novu ogradu na ulaz u Park mladeži.

Inače, Slaven Žužul, s bratom Jozom, osim RNK-a, vodi i građevinsku tvrtku “Skladgradnja Grup”, čije je poslovanje s Hrvatskim autocestama bilo predmet zanimanja Državnog odvjetništva, zbog čega je Slaven ležao u pritvoru od kraja studenoga prošle do polovice veljače ove godine.

Suprotna strana ima, očekivano, sasvim drukčiji pogled na slučaj. Damir Batarelo, odvjetnik Grada, kaže da je “vlasništvo Grada nad Parkom mladeži neupitno”, te da je navedenim sudskim rješenjem RNK “ostvario tek Pirovu pobjedu”.

Kronologija spora, koju su nam dostavili iz kluba, počinje pozivanjem na rješenje Narodnog kotara Split iz ožujka 1958. godine, kojim se uknjižuje pravo korištenja nekretnina u korist RSD-a Split.

Prije osamnaest godina, “stupanjem na snagu Zakona o privatnom vlasništvu, općenarodna imovina prelazi u vlasništvo upisanih korisnika ako oni postoje”, i u prosincu 1995. godine Grad je donio odluku o preuzimanju sportskih objekata u društvenom vlasništvu, a jedan od njih je i stadion u Parku mladeži.

No, ta se odluka zbog nepotpunosti smatra pravno nevaljanom, pa je 2008. godine počela parnica.

U klubu iz Parka mladeži tvrde da je Grad “nizom žalbi otežavao funkcioniranje Kluba, a sve je kulminiralo 10. prosinca 2009. godine kada se Grad Split ‘čudnim’ rješenjem Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Splitu upisao kao vlasnik Parka mladeži” na temelju Zakona o športu iz 1995. godine koji je prestao vrijediti.

Odvjetnik Batarelo, međutim, ističe kako postoji nekoliko pravnih temelja da Grad bude vlasnik Parka mladeži. Ističe da je po Zakonu o sportu Park mladeži neosporno vlasništvo Grada, samo što u gradskoj odluci iz 1995. godine o preuzimanju sportskih objekata “nisu bile pobrojane zemljišne čestice”.

Batarelo, nadalje, podsjeća da je gradska vlast u prijašnjem sazivu, za vrijeme gradonačelnikovanja Ivana Kureta, 6. ožujka prošle godine donijela zaključak o “identifikaciji čestica, pa smo temeljem toga i zatražili uknjižbu, ali sud smatra da taj zaključak nije javna isprava na temelju koje se moguće knjižiti”.

Osim toga, gradski odvjetnik tvrdi i da “Županijski sud spominje Radnički nogometni klub Split koji ne postoji nigdje, u svim je službenim dokumentima samo Nogometni klub Split”, te da je RSD Split prestao postojati 1. siječnja 2002. godine, a po Zakonu o udrugama njegova je imovina “trebala prijeći na jedinicu lokalne samouprave”.

Na koncu, Batarelo upućuje na članak 13. Zakona o sportu, po kojemu osobe protiv kojih je započet kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći zatvorska kazna od najmanje tri godine ne smiju sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge.

Prema tome, smatra naš sugovornik, “Žužuli uopće ne bi smjeli biti u tijelima kluba”. OKVIR: Žužul: Prvu ligu igrat ćemo na svome Predsjednik RNK Split Slaven Žužul ističe kako je posljednje rješenje Županijskog suda najvažniji dokument na temelju kojeg bi Hrvatski nogometni savez trebao dopustiti RNK Split da prvoligaške utakmice igra na svojem stadionu, što je najvažniji sportski cilj kluba.

- Dokumenti nedvosmisleno potvrđuju da se klub nalazi u posjedu stadiona, a uskoro ćemo i dokazati vlasništvo. Nama je najvažnije igrati u svojoj kući, te osigurati opstanak u Prvoj ligi i po mogućnosti nešto više, jer igranje na Poljudu ne bi imalo smisla. Splitovci koriste ovaj teren već desetljećima, mi ćemo dograditi istočnu tribinu i osigurati ostale detalje vezane uz prvoligaške utakmice, a stadion nećemo nigdje odnijeti. Nije nam do sukoba s Gradom, jer je sve jasno. Zar biste vi dopustili da se netko ponaša kao gazda u vašoj kući?! - zaključuje Žužul.

Važno je, međutim, upozoriti na nekoliko činjenica među kojima je najvažnija da je i splitski gradonačelnik Željko Kerum namjeravao kupiti NK Split u stečaju, ponajprije zbog atraktivne klupske nekretnine u blizini njegova hotela “Marjan”, te (ne)vidljivih prostornih poveznica Parka mladeži i njegova centra “Joker”, ali je na ročištu ponudio nešto manji iznos za otkup klupskih dugova od “Skladgradnje”. Sada poteštat sve naziva borbom za zaštitu gradske imovine?!

Osim toga, Grad već duže vrijeme osporava status RNK Split kao pravnog sljednika RSD-a Split, unatoč dokumentima koji dokazuju neprekidni slijed djelovanja kluba, pa se ta priča čini kao dokazivanje da današnji Hajduk nije isti onaj klub osnovan 1911. i obnovljen na Visu 1944. godine.

vladimir matijanić, foto: ante čizmić, arhiv / cropix
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Županijski sud je naložio Općinskom sudu da stanje u zemljišnim knjigama vrati na staro, tako da Grad više nema ‘papirnate’ ovlasti nad sportskim objektom. Iz gradske uprave poručuju da je to Pirova pobjeda kluba [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odbijena žalba grada na uknjiženje novog prvoligaša [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-06-04 11:07:36 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-06-04 13:27:21 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-06-04 11:07:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 9891 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/06/04/Estrada/proosvjed_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "408x311" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38101311 Threads: 3 Questions: 7080129201 Slow queries: 3296562 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607900342 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246 [name] => Dalmacija [alias] => dalmacija [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija ) ) [link] => /split/bitka-za-stadion-prosvjed-navijaca-zelimo-prvu-ligu-igrati-na-svom-stadionu-101297 [printLink] => /split/bitka-za-stadion-prosvjed-navijaca-zelimo-prvu-ligu-igrati-na-svom-stadionu-101297?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 92397 [name] => PARKMLADEŽI [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => parkmladezi [link] => /tag/parkmladezi ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Županijski sud je naložio Općinskom sudu da stanje u zemljišnim knjigama vrati na staro, tako da Grad više nema ‘papirnate’ ovlasti nad sportskim objektom. Iz gradske uprave poručuju da je to Pirova pobjeda kluba [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odbijena žalba grada na uknjiženje novog prvoligaša [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => BITKA ZA STADION Prosvjed navijača: Želimo prvu ligu igrati na svom stadionu! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-11-13-50-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/04/Estrada/proosvjed_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/04/Estrada/proosvjed_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

PROSVJED "Želimo igrati na svom stadionu!"

- Živimo za balun, a ne za politiku - kazao je u petak Denis Muše, predsjednik Udruge navijača radničkog nogometnog kluba Split - "Crveni đavoli", uz kojeg se pojavilo još pet navijača.
"Crveni đavoli" su se okupili u Parku mladeži sa zapadne strane stadiona RNK Split kako bi dali podršku svom klubu, tvrde, neopterećeni vlasništvom stadiona Park mladeži s jedinom željom da klub igra na svom stadionu, a ne na Poljudu.

- U ovom trenutku je najvažnije da Grad Split izda dozvolu za izvođenje potrebnih radova za ishođenje licence Hrvatskog nogometnog saveza, budući da prvenstvo počinje za nepuna dva mjeseca - dodao je Muše.

Nekoliko navijača od njih ukupno 40-50 htjeli su da se čuje i njihov glas, ponukani nedavnim postavljanjem rampe na ulazu u Park mladeži.

Sportski direktor RNK Split Nenad Pralija kazao je kako bi bila velika šteta da ne igraju prvu ligu na svom stadionu te da građevinski radovi koji su im potrebni ne bi puno koštali i da Split od nikoga ne traži da to financira.

Naime, nužno je postavljanje još oko 1500 stolica te loža za VIP goste i novinare, kao i jedan do dva kontejnera s elektrizacijom kako bi se mogle prenositi utakmice.

Mjesta za gostujuće navijače su predviđena na južnoj tribini, gdje bi trebalo eventualno još postaviti ogradu.

- Ovdje se osjećamo kao doma i sigurno bi nam bilo lakše igrati s 3 tisuća navijača na našem stadionu, nego na Poljudu - zaključio je Pralija.

andrea kuzmić

 

Temeljem rješenja Županijskog suda u Splitu od 31.svibnja, u izvadku iz zemljišne knjige je u teretnom listu uknjiženo pravo korištenja stadiona u korist Radničkog sportskog društva Split. U vlasničkom listu je teren upisan kao općenarodna imovina 1/1, a zabilježen je spor oko prava vlasništva koji se vodi na Trgovačkom sudu kao i privremena mjera zabrane otuđenja i bilo kakvog raspolaganja nekretninama. Također je zabilježeno i vođenje postupka povrata oduzete imovine pred Uredom državne imovine u Splitsko-dalmatinskoj županiji i to za jednu česticu zemlje, koja je upisna kao vinograd a u stvarnosti je pristupna cesta. 

Udrugu navijača RNK Split - “Crveni đavoli” formalno je registrirala skupina entuzijasta 18. lipnja 2008. godine i od tada su u društvu samo 36 službenih navijačkih udruga u državi, pri čemu Torcida i njezini ogranci čine gotovo polovicu tog broja. Predsjednik udruge je Denis Muše, dopredsjednik Gordan Zubčić, a tajnik Željko Baković. Udruga izdaje svoj list, a dodjeljuje i nagradu “Splitski dišpet” najborbenijem igraču kluba, po izboru navijača za proteklu sezonu.

 Sud: Park mladeži je "Splitov"

Županijski sud u Splitu prije nekoliko dana, točnije 25. svibnja, donio je rješenje po kojem je Radničko sportsko društvo Split i dalje uknjiženo kao vlasnik atraktivnog terena u Parku mladeži, gdje su stadion i klupske prostorije Radničkog nogometnog kluba Split, novog hrvatskog prvoligaša.

U RNK Split mašu rješenjem kao najnovijim dokazom da su u pravu u višegodišnjemu zemljišno-knjižnom sporu s Gradom, te da se Grad neosnovano pokušava uknjižiti na njihovu imovinu.

Ujedno, smatraju da je pravo na njihovoj strani i u prekjučerašnjem sporu kada je Slaven Žužul, predsjednik kluba, spriječio djelatnike tvrtke “Metalogradnja” da, po nalogu gradske Javne ustanove “Športski objekti”, postave novu ogradu na ulaz u Park mladeži.

Inače, Slaven Žužul, s bratom Jozom, osim RNK-a, vodi i građevinsku tvrtku “Skladgradnja Grup”, čije je poslovanje s Hrvatskim autocestama bilo predmet zanimanja Državnog odvjetništva, zbog čega je Slaven ležao u pritvoru od kraja studenoga prošle do polovice veljače ove godine.

Suprotna strana ima, očekivano, sasvim drukčiji pogled na slučaj. Damir Batarelo, odvjetnik Grada, kaže da je “vlasništvo Grada nad Parkom mladeži neupitno”, te da je navedenim sudskim rješenjem RNK “ostvario tek Pirovu pobjedu”.

Kronologija spora, koju su nam dostavili iz kluba, počinje pozivanjem na rješenje Narodnog kotara Split iz ožujka 1958. godine, kojim se uknjižuje pravo korištenja nekretnina u korist RSD-a Split.

Prije osamnaest godina, “stupanjem na snagu Zakona o privatnom vlasništvu, općenarodna imovina prelazi u vlasništvo upisanih korisnika ako oni postoje”, i u prosincu 1995. godine Grad je donio odluku o preuzimanju sportskih objekata u društvenom vlasništvu, a jedan od njih je i stadion u Parku mladeži.

No, ta se odluka zbog nepotpunosti smatra pravno nevaljanom, pa je 2008. godine počela parnica.

U klubu iz Parka mladeži tvrde da je Grad “nizom žalbi otežavao funkcioniranje Kluba, a sve je kulminiralo 10. prosinca 2009. godine kada se Grad Split ‘čudnim’ rješenjem Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Splitu upisao kao vlasnik Parka mladeži” na temelju Zakona o športu iz 1995. godine koji je prestao vrijediti.

Odvjetnik Batarelo, međutim, ističe kako postoji nekoliko pravnih temelja da Grad bude vlasnik Parka mladeži. Ističe da je po Zakonu o sportu Park mladeži neosporno vlasništvo Grada, samo što u gradskoj odluci iz 1995. godine o preuzimanju sportskih objekata “nisu bile pobrojane zemljišne čestice”.

Batarelo, nadalje, podsjeća da je gradska vlast u prijašnjem sazivu, za vrijeme gradonačelnikovanja Ivana Kureta, 6. ožujka prošle godine donijela zaključak o “identifikaciji čestica, pa smo temeljem toga i zatražili uknjižbu, ali sud smatra da taj zaključak nije javna isprava na temelju koje se moguće knjižiti”.

Osim toga, gradski odvjetnik tvrdi i da “Županijski sud spominje Radnički nogometni klub Split koji ne postoji nigdje, u svim je službenim dokumentima samo Nogometni klub Split”, te da je RSD Split prestao postojati 1. siječnja 2002. godine, a po Zakonu o udrugama njegova je imovina “trebala prijeći na jedinicu lokalne samouprave”.

Na koncu, Batarelo upućuje na članak 13. Zakona o sportu, po kojemu osobe protiv kojih je započet kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći zatvorska kazna od najmanje tri godine ne smiju sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge.

Prema tome, smatra naš sugovornik, “Žužuli uopće ne bi smjeli biti u tijelima kluba”. OKVIR: Žužul: Prvu ligu igrat ćemo na svome Predsjednik RNK Split Slaven Žužul ističe kako je posljednje rješenje Županijskog suda najvažniji dokument na temelju kojeg bi Hrvatski nogometni savez trebao dopustiti RNK Split da prvoligaške utakmice igra na svojem stadionu, što je najvažniji sportski cilj kluba.

- Dokumenti nedvosmisleno potvrđuju da se klub nalazi u posjedu stadiona, a uskoro ćemo i dokazati vlasništvo. Nama je najvažnije igrati u svojoj kući, te osigurati opstanak u Prvoj ligi i po mogućnosti nešto više, jer igranje na Poljudu ne bi imalo smisla. Splitovci koriste ovaj teren već desetljećima, mi ćemo dograditi istočnu tribinu i osigurati ostale detalje vezane uz prvoligaške utakmice, a stadion nećemo nigdje odnijeti. Nije nam do sukoba s Gradom, jer je sve jasno. Zar biste vi dopustili da se netko ponaša kao gazda u vašoj kući?! - zaključuje Žužul.

Važno je, međutim, upozoriti na nekoliko činjenica među kojima je najvažnija da je i splitski gradonačelnik Željko Kerum namjeravao kupiti NK Split u stečaju, ponajprije zbog atraktivne klupske nekretnine u blizini njegova hotela “Marjan”, te (ne)vidljivih prostornih poveznica Parka mladeži i njegova centra “Joker”, ali je na ročištu ponudio nešto manji iznos za otkup klupskih dugova od “Skladgradnje”. Sada poteštat sve naziva borbom za zaštitu gradske imovine?!

Osim toga, Grad već duže vrijeme osporava status RNK Split kao pravnog sljednika RSD-a Split, unatoč dokumentima koji dokazuju neprekidni slijed djelovanja kluba, pa se ta priča čini kao dokazivanje da današnji Hajduk nije isti onaj klub osnovan 1911. i obnovljen na Visu 1944. godine.

vladimir matijanić, foto: ante čizmić, arhiv / cropix
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/bitka-za-stadion-prosvjed-navijaca-zelimo-prvu-ligu-igrati-na-svom-stadionu-101297 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=21bfda247493bf8eafdec3aaf10e63d7d8211ca2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=BITKA+ZA+STADION+Prosvjed+navija%C4%8Da%3A+%C5%BDelimo+prvu+ligu+igrati+na+svom+stadionu%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fbitka-za-stadion-prosvjed-navijaca-zelimo-prvu-ligu-igrati-na-svom-stadionu-101297 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fbitka-za-stadion-prosvjed-navijaca-zelimo-prvu-ligu-igrati-na-svom-stadionu-101297 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Županijski sud je naložio Općinskom sudu da stanje u zemljišnim knjigama vrati na staro, tako da Grad više nema ‘papirnate’ ovlasti nad sportskim objektom. Iz gradske uprave poručuju da je to Pirova pobjeda kluba [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odbijena žalba grada na uknjiženje novog prvoligaša [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Splitodbijena žalba grada na uknjiženje novog prvoligaša

BITKA ZA STADION Prosvjed navijača: Želimo prvu ligu igrati na svom stadionu!

Piše PSD.
4. lipnja 2010. - 13:07

PROSVJED "Želimo igrati na svom stadionu!"

- Živimo za balun, a ne za politiku - kazao je u petak Denis Muše, predsjednik Udruge navijača radničkog nogometnog kluba Split - "Crveni đavoli", uz kojeg se pojavilo još pet navijača.
"Crveni đavoli" su se okupili u Parku mladeži sa zapadne strane stadiona RNK Split kako bi dali podršku svom klubu, tvrde, neopterećeni vlasništvom stadiona Park mladeži s jedinom željom da klub igra na svom stadionu, a ne na Poljudu.

- U ovom trenutku je najvažnije da Grad Split izda dozvolu za izvođenje potrebnih radova za ishođenje licence Hrvatskog nogometnog saveza, budući da prvenstvo počinje za nepuna dva mjeseca - dodao je M...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 13:13