stdClass Object ( [id] => 1314116 [title] => Recepti mu imaju milijune pregleda, a nama je otkrio sjajan trik u pripremi piletine. Morate ovo probati! [alias] => recepti-mu-imaju-milijune-pregleda-a-nama-je-otkrio-sjajan-trik-u-pripremi-piletine-morate-ovo-probati [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Za Darka Debića čula sam prije nekoliko mjeseci, kad su gotovo svi ovdašnji portali prenijeli njegov recept za krempite s malim, ali zgodnim odmakom od klasičnog. Riječ je bila o dodatnom sloju na bazi višanja skuhanih sa šećerom i malo škrobnog brašna, a ideja je toliko zaintrigirala domaće i strane sladokusce da je recept pregledan nekoliko milijuna puta i skupio je više od 200 tisuća lajkova.

Čude vas te visoke brojke? To je zato što nisam spomenula da Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog "Samo jedan griz", a njegov istoimeni Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudi.

To i nije toliko čudno s obzirom na to da Darko nije neki obični kuhar – može se pohvaliti dvadesetogodišnjim stažem u jednom kultnom domaćem hotelu, a dodatno znanje i nadahnuće stekao je i putujući po Aziji. Nakon što je prošao Japan, Kinu, Maleziju, Singapur i nepovratno se zaljubio u njihove načine kužinavanja, dao je otkaz na mjestu sous-chefa u hotelu i počeo se baviti vođenjem kulinarskih radionica i raditi kao privatni kuhar.

Ovo ljeto zateklo ga je na jahti, u svojstvu yacht chefa, a tamo sam ga zatekla i ja sa svojim pitanjima, jer me je jako zanimalo što trenutno kuha, kako rješava problem nabavljanja namirnica, kako furešti reagiraju na našu spizu, ali, pored svega toga, za početak, kako je počela njegova kuharska priča i kako se preselila u virtualni svijet.

Koliko već dugo vodite svoj blog i kako ste se odlučili pokrenuti ga?

– Blog https://samojedangriz.com/ pokrenuo sam 2019., poprilično spontano. Prijatelji su me često pitali za recept kolača/jela koje bi probali kod mene ili za ideju što pripremati i nagovarali me da počnem bilježiti to što inače radim. I tako je nastao blog kojim pokušavam čitateljima približiti jela koja me oduševljavaju, podijeliti pokoji savjet i zainteresirati ih da se i sami okušaju u njihovoj pripremi.

Nudim provjerena jela i nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće, dati nove ideje za vječno pitanje: "Što sutra kuhati?"

Kakvo je vaše dosadašnje kuharsko iskustvo, gdje ste do sada radili?

– Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći duže od dvadeset godina u zagrebačkom hotelu "Esplanade". Odmah nakon završetka srednje škole zaposlio sam se u "Esplanadi" i tamo sam proveo veći period karijere profesionalnog kuhara.

---

image

‘Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke‘

Privatni album
---

Turisti obožavaju našu kuhinju

Uhvatila sam vas na jahti, je li vam to uobičajeno ljetno radno mjesto?

– Kuhanje na jahti novo je iskustvo za mene, ove godine prvi put. Htio sam vidjeti kako funkcioniram u tom okruženju i zaista sam zadovoljan, odlično iskustvo.

Je li teže kuhati na brodu nego na kopnu?

– Ograničenja vezana uz prostor na jahti zanemariva su i uz dobru organizaciju sve je moguće skuhati. A kreativnost itekako dolazi do izražaja u takvoj kuhinji.

---

image

Estetika mu je jako važna

Privatni album
---

Kako rješavate nabavljanje namirnica?

– Većinu namirnica uzimam na otocima, od OPG-ova i ribara.

Što kuhate posljednjih dana i što najviše oduševljava goste na jahti na kojoj radite?

– Kako su gosti većinom stranci, volim im pripremati i prezentirati hrvatska jela. To se pokazalo dobrim pristupom, reakcije gostiju na našu kuhinju su sjajne. Jednostavno je obožavaju!

Imaju li vaši gosti često posebne zahtjeve i što je najneobičnije što ste po tom pitanju čuli?

– Posebni zahtjevi uglavnom se odnose na alergije, intolerancije na određenu hranu. Neobičnih upita nisam imao, pokazalo se da ih oduševljavaju jela koja i mi volimo, poput buzara ili brudeta.

Što ovih dana pripremate za svoj gušt?

– Uvijek koristim sezonske namirnice, a ljeto je zaista bogato raznim vrstama povrća. Bilo bi šteta ne iskoristiti prave domaće rajčice, paprike… Tako da su mi na jelovniku često punjene paprike i šalše s raznim dodacima.

Kakvu hranu inače najviše volite kuhati?

– Azijske kuhinje velika su mi strast, kao i sve mediteranske. Često posegnem za brzim jelima, poput raznih tjestenina i rižota.

Zanemarite trendove

Osim što ste kuhar, vi ste i "recipe developer". Što točno radi "recipe developer" i odakle crpite inspiraciju?

– Jedan je od zanimljivijih poslova kojima se bavim i kreiranje recepata za kuhinjske uređaje poznatog brenda. Obično je inspiracija neka namirnica ili kulinarski postupak, vrsta tijesta, kombinacija okusa… Mogućnosti su brojne. Prvo sastavim popis namirnica s očekivanim količinama i ugrubo postupak. Kroz samu izradu dopisujem utrošene količine i korake pripreme. Takav način gotovo dvostruko produži vrijeme pripreme, ali zato imam točne podatke za pisanje recepta.

Koji je najpraktičniji savjet ili trik koji bi svatko tko voli kuhati trebao znati?

– Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke. Možda prvi rezultati neće biti savršeni, ali upornost će na kraju biti nagrađena. Evo i jedan trik kako uvijek dobiti mekana i sočna pileća prsa, polaznike radionica koje držim uvijek oduševi ovaj način pripreme: jedan komad pilećih prsa narežite na manje komade ili dva odreska, utrljajte u meso jednu jušnu žlicu sojina umaka, a potom umiješajte jednu malu žličicu (za kavu) škrobnog brašna. Kad meso dođe na vruću tavu, škrobno brašno napravit će oko mesa ovojnicu i zatvoriti pore, tako će sokovi ostati u mesu.

---

image

‘Nudim provjerena jela i nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće...‘

Privatni album
---

Vaš Instagram profil @samo_jedan_griz ima zaista zavidan broj pratitelja. Imate li možda i recept za uspjeh na društvenim mrežama?

– Biti svoj! Zanemarite sve trendove i stvarajte sadržaj koji se vama sviđa.

---

Punjeni patlidžani

Sastojci:

- 600 grama oguljenih rajčica ili pelata
- 300 g mljevenog mesa
- 2 patlidžana
- 3 češnja češnjaka
- 1 veći luk
- 1 jaje
- 1 jušna žlica brašna
- 1 žličica šećera
- sol, mljevena paprika, papar, kumin, korijander, začinsko bilje – timijan, bosiljak, peršin, ljupčac

Priprema:

Patlidžane operite, prerežite ih po dužini i svaku polovicu napola. Potom svaki komad patlidžana dijagonalno prerežite, ali ne do kraja.

U veću zdjelu stavite hladnu vodu i veliku žlicu soli pa u to potopite izrezane patlidžane na dvadesetak minuta.

Luk očistite i naribajte na ribež, češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Meso stavite u zdjelu, dodajte jaje, trećinu luka, trećinu češnjaka, brašno, sjeckani peršin, sol, papar i dvije žličice mljevene slatke paprike, po želji kumin i korijander u prahu. Sve dobro promiješajte. Patlidžane ocijedite i malo ih stisnite između dlanova. Punite ih pripremljenim mesom, pogledajte snimke.

Rajčice ili pelate usitnite, dodajte ostatak luka i češnjaka, sol, papar i šećer. Sve pomiješajte i stavite u dublji lim za pečenje ili u vatrostalnu posudu, položite pripremljene patlidžane te po želji stavite par grančica timijana, sjeckani ljupčac i bosiljak, narezane cherry rajčice.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C pa izvadite patlidžane i prelijte ih rajčicama u kojima se peku. Pecite ih još pola sata pa ih poslužite uz pire-krumpir ili prilog po želji.

---

---

image

Punjeni patlidžani

Privatni album
---

---

Kolač sa šljivama

Sastojci:

- 250 g glatkog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- ½ čajne žličice sode bikarbone
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 čajna žličica đumbira u prahu
- 150 g pekmeza od šljiva
- 2 jušne žlice meda
- 125 g maslaca
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 500 g šljiva
- 2 jaja
- 240 ml mlijeka
marmelada od marelica za premaz

Priprema:

Pećnicu uključite na 180 °C. Lim za pečenje dimenzija 25 x35 centimetara obložite papirom.

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i đumbir.

U lončiću na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu šećer i vanilin šećer pa sklonite s vatre. Ubacite pekmez i med, dobro promiješajte i ostavite nekoliko minuta da se malo prohladi.

Šljive operite, prepolovite i izvadite im koštice. Jaja pjenjačom umutite s mlijekom.

Smjesu s maslacem dodajte u brašno, promiješajte pa dodajte mješavinu jaja i mlijeka. Miješajte dok masa ne postane ujednačena pa je izlijte u pripremljeni lim. Na to položite šljive tako da je njihova kora u dodiru s tijestom.

Stavite u pećnicu, a nakon pola sata čačkalicom provjerite je li gotovo. Još topao kolač premažite marmeladom od marelica.

Poslužite mlako uz kuglicu sladoleda od vanilije.

---

---

image

Kolač od šljiva

Privatni album
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DARKO DEBIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => DARKO DEBIĆ 2 0 5592 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-08-11 09:38:43 [created_by] => 3242 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-08-15 09:05:08 [modified_by] => 3242 [publish_up] => 2023-08-15 08:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Recepti mu imaju milijune pregleda, a nama je otkrio sjajan trik u pripremi piletine. Morate ovo probati! [metakey] => darko debić, kuhar, recepti [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421706.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421705.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421707.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421708.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421709.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421710.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421713.jpg","\/images\/slike\/2023\/08\/11\/25421714.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapa\u017een i cijenjen blog \u201dSamo jedan griz\u201d, a njegov Instagram profil prati vi\u0161e od 118 tisu\u0107a ljudi<\/p>","

\u2018Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke\u2018<\/p>","

Punjeni patlid\u017eani<\/p>","

Kola\u010d od \u0161ljiva<\/p>","","","

Estetika mu je jako va\u017ena<\/p>","

\u2018Nudim provjerena jela i nadam se da \u0107e im recepti pomo\u0107i i ubrzati njihovo kulinarsko umije\u0107e...\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["47:36","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1856","hd_25421706_1920.jpg":"1920x1080","k_25421706_1280.jpg":"1280x1280","k_25421706_1024.jpg":"1024x1024","k_25421706_640.jpg":"640x640","k_25421706_480.jpg":"480x480","k_25421706_340.jpg":"340x340","k_25421706_220.jpg":"220x220","o_25421706_1280.jpg":"1280x1237","o_25421706_1024.jpg":"1024x989","o_25421706_640.jpg":"640x618","o_25421706_480.jpg":"480x464","o_25421706_340.jpg":"340x328","o_25421706_220.jpg":"220x212","h_25421706_1280.jpg":"1280x854","h_25421706_1024.jpg":"1024x683","h_25421706_640.jpg":"640x427","h_25421706_480.jpg":"480x320","h_25421706_340.jpg":"340x227","h_25421706_220.jpg":"220x147","pp_25421706_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421706_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421706_640.jpg":"640x814","pp_25421706_480.jpg":"480x611","pp_25421706_340.jpg":"340x432","pp_25421706_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2400","hd_25421705_1920.jpg":"1920x1080","k_25421705_1280.jpg":"1280x1280","k_25421705_1024.jpg":"1024x1024","k_25421705_640.jpg":"640x640","k_25421705_480.jpg":"480x480","k_25421705_340.jpg":"340x340","k_25421705_220.jpg":"220x220","o_25421705_1280.jpg":"1280x1600","o_25421705_1024.jpg":"1024x1280","o_25421705_640.jpg":"640x800","o_25421705_480.jpg":"480x600","o_25421705_340.jpg":"340x425","o_25421705_220.jpg":"220x275","h_25421705_1280.jpg":"1280x854","h_25421705_1024.jpg":"1024x683","h_25421705_640.jpg":"640x427","h_25421705_480.jpg":"480x320","h_25421705_340.jpg":"340x227","h_25421705_220.jpg":"220x147","pp_25421705_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421705_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421705_640.jpg":"640x814","pp_25421705_480.jpg":"480x611","pp_25421705_340.jpg":"340x432","pp_25421705_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x900","hd_25421707_1920.jpg":"1920x1080","k_25421707_1280.jpg":"1280x1280","k_25421707_1024.jpg":"1024x1024","k_25421707_640.jpg":"640x640","k_25421707_480.jpg":"480x480","k_25421707_340.jpg":"340x340","k_25421707_220.jpg":"220x220","o_25421707_1280.jpg":"1280x960","o_25421707_1024.jpg":"1024x768","o_25421707_640.jpg":"640x480","o_25421707_480.jpg":"480x360","o_25421707_340.jpg":"340x255","o_25421707_220.jpg":"220x165","h_25421707_1280.jpg":"1280x854","h_25421707_1024.jpg":"1024x683","h_25421707_640.jpg":"640x427","h_25421707_480.jpg":"480x320","h_25421707_340.jpg":"340x227","h_25421707_220.jpg":"220x147","pp_25421707_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421707_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421707_640.jpg":"640x814","pp_25421707_480.jpg":"480x611","pp_25421707_340.jpg":"340x432","pp_25421707_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_25421708_1920.jpg":"1920x1080","k_25421708_1280.jpg":"1280x1280","k_25421708_1024.jpg":"1024x1024","k_25421708_640.jpg":"640x640","k_25421708_480.jpg":"480x480","k_25421708_340.jpg":"340x340","k_25421708_220.jpg":"220x220","o_25421708_1280.jpg":"1280x1600","o_25421708_1024.jpg":"1024x1280","o_25421708_640.jpg":"640x800","o_25421708_480.jpg":"480x600","o_25421708_340.jpg":"340x425","o_25421708_220.jpg":"220x275","h_25421708_1280.jpg":"1280x854","h_25421708_1024.jpg":"1024x683","h_25421708_640.jpg":"640x427","h_25421708_480.jpg":"480x320","h_25421708_340.jpg":"340x227","h_25421708_220.jpg":"220x147","pp_25421708_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421708_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421708_640.jpg":"640x814","pp_25421708_480.jpg":"480x611","pp_25421708_340.jpg":"340x432","pp_25421708_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_25421709_1920.jpg":"1920x1080","k_25421709_1280.jpg":"1280x1280","k_25421709_1024.jpg":"1024x1024","k_25421709_640.jpg":"640x640","k_25421709_480.jpg":"480x480","k_25421709_340.jpg":"340x340","k_25421709_220.jpg":"220x220","o_25421709_1280.jpg":"1280x1600","o_25421709_1024.jpg":"1024x1280","o_25421709_640.jpg":"640x800","o_25421709_480.jpg":"480x600","o_25421709_340.jpg":"340x425","o_25421709_220.jpg":"220x275","h_25421709_1280.jpg":"1280x854","h_25421709_1024.jpg":"1024x683","h_25421709_640.jpg":"640x427","h_25421709_480.jpg":"480x320","h_25421709_340.jpg":"340x227","h_25421709_220.jpg":"220x147","pp_25421709_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421709_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421709_640.jpg":"640x814","pp_25421709_480.jpg":"480x611","pp_25421709_340.jpg":"340x432","pp_25421709_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_25421710_1920.jpg":"1920x1080","k_25421710_1280.jpg":"1280x1280","k_25421710_1024.jpg":"1024x1024","k_25421710_640.jpg":"640x640","k_25421710_480.jpg":"480x480","k_25421710_340.jpg":"340x340","k_25421710_220.jpg":"220x220","o_25421710_1280.jpg":"1280x1600","o_25421710_1024.jpg":"1024x1280","o_25421710_640.jpg":"640x800","o_25421710_480.jpg":"480x600","o_25421710_340.jpg":"340x425","o_25421710_220.jpg":"220x275","h_25421710_1280.jpg":"1280x854","h_25421710_1024.jpg":"1024x683","h_25421710_640.jpg":"640x427","h_25421710_480.jpg":"480x320","h_25421710_340.jpg":"340x227","h_25421710_220.jpg":"220x147","pp_25421710_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421710_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421710_640.jpg":"640x814","pp_25421710_480.jpg":"480x611","pp_25421710_340.jpg":"340x432","pp_25421710_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_25421713_1920.jpg":"1920x1080","k_25421713_1280.jpg":"1280x1280","k_25421713_1024.jpg":"1024x1024","k_25421713_640.jpg":"640x640","k_25421713_480.jpg":"480x480","k_25421713_340.jpg":"340x340","k_25421713_220.jpg":"220x220","o_25421713_1280.jpg":"1280x1600","o_25421713_1024.jpg":"1024x1280","o_25421713_640.jpg":"640x800","o_25421713_480.jpg":"480x600","o_25421713_340.jpg":"340x425","o_25421713_220.jpg":"220x275","h_25421713_1280.jpg":"1280x854","h_25421713_1024.jpg":"1024x683","h_25421713_640.jpg":"640x427","h_25421713_480.jpg":"480x320","h_25421713_340.jpg":"340x227","h_25421713_220.jpg":"220x147","pp_25421713_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421713_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421713_640.jpg":"640x814","pp_25421713_480.jpg":"480x611","pp_25421713_340.jpg":"340x432","pp_25421713_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x800","hd_25421714_1920.jpg":"1920x1080","k_25421714_1280.jpg":"1280x1280","k_25421714_1024.jpg":"1024x1024","k_25421714_640.jpg":"640x640","k_25421714_480.jpg":"480x480","k_25421714_340.jpg":"340x340","k_25421714_220.jpg":"220x220","o_25421714_1280.jpg":"1280x853","o_25421714_1024.jpg":"1024x682","o_25421714_640.jpg":"640x426","o_25421714_480.jpg":"480x320","o_25421714_340.jpg":"340x226","o_25421714_220.jpg":"220x146","h_25421714_1280.jpg":"1280x854","h_25421714_1024.jpg":"1024x683","h_25421714_640.jpg":"640x427","h_25421714_480.jpg":"480x320","h_25421714_340.jpg":"340x227","h_25421714_220.jpg":"220x147","pp_25421714_1280.jpg":"1280x1628","pp_25421714_1024.jpg":"1024x1303","pp_25421714_640.jpg":"640x814","pp_25421714_480.jpg":"480x611","pp_25421714_340.jpg":"340x432","pp_25421714_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38130689 Threads: 4 Questions: 7081990737 Slow queries: 3296947 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607946358 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/recepti-mu-imaju-milijune-pregleda-a-nama-je-otkrio-sjajan-trik-u-pripremi-piletine-morate-ovo-probati-1314116 [printLink] => /mozaik/spiza/price/recepti-mu-imaju-milijune-pregleda-a-nama-je-otkrio-sjajan-trik-u-pripremi-piletine-morate-ovo-probati-1314116?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 726212 [name] => darko debić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-11 14:32:06 [main_article_id] => 0 [alias] => darko-debic [link] => /tag/darko-debic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 317614 [name] => kuhar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kuhar [link] => /tag/kuhar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 524315 [name] => recepti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => recepti [link] => /tag/recepti ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DARKO DEBIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Recepti mu imaju milijune pregleda, a nama je otkrio sjajan trik u pripremi piletine. Morate ovo probati! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3242 [name] => Tea Sumić Miletić [username] => tea.sumic [email] => tea.sumic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$KFHqP694ipYnFwy9WRCFzuHPf2MJ51KZAfr7Pd0b2WbTCCs5s1Om. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/tea-sumic-miletic-3242 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1757 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a8969c4b53c0b1333ee04669632693e6?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421706.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog ”Samo jedan griz”, a njegov Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudi

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421706.jpg [title] =>

Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog ”Samo jedan griz”, a njegov Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudi

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421705.jpg [title] =>

‘Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke‘

Privatni album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421707.jpg [title] =>

Punjeni patlidžani

Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421708.jpg [title] =>

Kolač od šljiva

Privatni album ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421709.jpg [title] => Privatni album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421710.jpg [title] => Privatni album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421713.jpg [title] =>

Estetika mu je jako važna

Privatni album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/08/11/25421714.jpg [title] =>

‘Nudim provjerena jela i nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće...‘

Privatni album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Za Darka Debića čula sam prije nekoliko mjeseci, kad su gotovo svi ovdašnji portali prenijeli njegov recept za krempite s malim, ali zgodnim odmakom od klasičnog. Riječ je bila o dodatnom sloju na bazi višanja skuhanih sa šećerom i malo škrobnog brašna, a ideja je toliko zaintrigirala domaće i strane sladokusce da je recept pregledan nekoliko milijuna puta i skupio je više od 200 tisuća lajkova.

Čude vas te visoke brojke? To je zato što nisam spomenula da Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog "Samo jedan griz", a njegov istoimeni Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudi.

To i nije toliko čudno s obzirom na to da Darko nije neki obični kuhar – može se pohvaliti dvadesetogodišnjim stažem u jednom kultnom domaćem hotelu, a dodatno znanje i nadahnuće stekao je i putujući po Aziji. Nakon što je prošao Japan, Kinu, Maleziju, Singapur i nepovratno se zaljubio u njihove načine kužinavanja, dao je otkaz na mjestu sous-chefa u hotelu i počeo se baviti vođenjem kulinarskih radionica i raditi kao privatni kuhar.

Ovo ljeto zateklo ga je na jahti, u svojstvu yacht chefa, a tamo sam ga zatekla i ja sa svojim pitanjima, jer me je jako zanimalo što trenutno kuha, kako rješava problem nabavljanja namirnica, kako furešti reagiraju na našu spizu, ali, pored svega toga, za početak, kako je počela njegova kuharska priča i kako se preselila u virtualni svijet.

Koliko već dugo vodite svoj blog i kako ste se odlučili pokrenuti ga?

– Blog https://samojedangriz.com/ pokrenuo sam 2019., poprilično spontano. Prijatelji su me često pitali za recept kolača/jela koje bi probali kod mene ili za ideju što pripremati i nagovarali me da počnem bilježiti to što inače radim. I tako je nastao blog kojim pokušavam čitateljima približiti jela koja me oduševljavaju, podijeliti pokoji savjet i zainteresirati ih da se i sami okušaju u njihovoj pripremi.

Nudim provjerena jela i nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće, dati nove ideje za vječno pitanje: "Što sutra kuhati?"

Kakvo je vaše dosadašnje kuharsko iskustvo, gdje ste do sada radili?

– Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći duže od dvadeset godina u zagrebačkom hotelu "Esplanade". Odmah nakon završetka srednje škole zaposlio sam se u "Esplanadi" i tamo sam proveo veći period karijere profesionalnog kuhara.

---

image

‘Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke‘

Privatni album
---

Turisti obožavaju našu kuhinju

Uhvatila sam vas na jahti, je li vam to uobičajeno ljetno radno mjesto?

– Kuhanje na jahti novo je iskustvo za mene, ove godine prvi put. Htio sam vidjeti kako funkcioniram u tom okruženju i zaista sam zadovoljan, odlično iskustvo.

Je li teže kuhati na brodu nego na kopnu?

– Ograničenja vezana uz prostor na jahti zanemariva su i uz dobru organizaciju sve je moguće skuhati. A kreativnost itekako dolazi do izražaja u takvoj kuhinji.

---

image

Estetika mu je jako važna

Privatni album
---

Kako rješavate nabavljanje namirnica?

– Većinu namirnica uzimam na otocima, od OPG-ova i ribara.

Što kuhate posljednjih dana i što najviše oduševljava goste na jahti na kojoj radite?

– Kako su gosti većinom stranci, volim im pripremati i prezentirati hrvatska jela. To se pokazalo dobrim pristupom, reakcije gostiju na našu kuhinju su sjajne. Jednostavno je obožavaju!

Imaju li vaši gosti često posebne zahtjeve i što je najneobičnije što ste po tom pitanju čuli?

– Posebni zahtjevi uglavnom se odnose na alergije, intolerancije na određenu hranu. Neobičnih upita nisam imao, pokazalo se da ih oduševljavaju jela koja i mi volimo, poput buzara ili brudeta.

Što ovih dana pripremate za svoj gušt?

– Uvijek koristim sezonske namirnice, a ljeto je zaista bogato raznim vrstama povrća. Bilo bi šteta ne iskoristiti prave domaće rajčice, paprike… Tako da su mi na jelovniku često punjene paprike i šalše s raznim dodacima.

Kakvu hranu inače najviše volite kuhati?

– Azijske kuhinje velika su mi strast, kao i sve mediteranske. Često posegnem za brzim jelima, poput raznih tjestenina i rižota.

Zanemarite trendove

Osim što ste kuhar, vi ste i "recipe developer". Što točno radi "recipe developer" i odakle crpite inspiraciju?

– Jedan je od zanimljivijih poslova kojima se bavim i kreiranje recepata za kuhinjske uređaje poznatog brenda. Obično je inspiracija neka namirnica ili kulinarski postupak, vrsta tijesta, kombinacija okusa… Mogućnosti su brojne. Prvo sastavim popis namirnica s očekivanim količinama i ugrubo postupak. Kroz samu izradu dopisujem utrošene količine i korake pripreme. Takav način gotovo dvostruko produži vrijeme pripreme, ali zato imam točne podatke za pisanje recepta.

Koji je najpraktičniji savjet ili trik koji bi svatko tko voli kuhati trebao znati?

– Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke. Možda prvi rezultati neće biti savršeni, ali upornost će na kraju biti nagrađena. Evo i jedan trik kako uvijek dobiti mekana i sočna pileća prsa, polaznike radionica koje držim uvijek oduševi ovaj način pripreme: jedan komad pilećih prsa narežite na manje komade ili dva odreska, utrljajte u meso jednu jušnu žlicu sojina umaka, a potom umiješajte jednu malu žličicu (za kavu) škrobnog brašna. Kad meso dođe na vruću tavu, škrobno brašno napravit će oko mesa ovojnicu i zatvoriti pore, tako će sokovi ostati u mesu.

---

image

‘Nudim provjerena jela i nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće...‘

Privatni album
---

Vaš Instagram profil @samo_jedan_griz ima zaista zavidan broj pratitelja. Imate li možda i recept za uspjeh na društvenim mrežama?

– Biti svoj! Zanemarite sve trendove i stvarajte sadržaj koji se vama sviđa.

---

Punjeni patlidžani

Sastojci:

- 600 grama oguljenih rajčica ili pelata
- 300 g mljevenog mesa
- 2 patlidžana
- 3 češnja češnjaka
- 1 veći luk
- 1 jaje
- 1 jušna žlica brašna
- 1 žličica šećera
- sol, mljevena paprika, papar, kumin, korijander, začinsko bilje – timijan, bosiljak, peršin, ljupčac

Priprema:

Patlidžane operite, prerežite ih po dužini i svaku polovicu napola. Potom svaki komad patlidžana dijagonalno prerežite, ali ne do kraja.

U veću zdjelu stavite hladnu vodu i veliku žlicu soli pa u to potopite izrezane patlidžane na dvadesetak minuta.

Luk očistite i naribajte na ribež, češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Meso stavite u zdjelu, dodajte jaje, trećinu luka, trećinu češnjaka, brašno, sjeckani peršin, sol, papar i dvije žličice mljevene slatke paprike, po želji kumin i korijander u prahu. Sve dobro promiješajte. Patlidžane ocijedite i malo ih stisnite između dlanova. Punite ih pripremljenim mesom, pogledajte snimke.

Rajčice ili pelate usitnite, dodajte ostatak luka i češnjaka, sol, papar i šećer. Sve pomiješajte i stavite u dublji lim za pečenje ili u vatrostalnu posudu, položite pripremljene patlidžane te po želji stavite par grančica timijana, sjeckani ljupčac i bosiljak, narezane cherry rajčice.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C pa izvadite patlidžane i prelijte ih rajčicama u kojima se peku. Pecite ih još pola sata pa ih poslužite uz pire-krumpir ili prilog po želji.

---

---

image

Punjeni patlidžani

Privatni album
---

---

Kolač sa šljivama

Sastojci:

- 250 g glatkog brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- ½ čajne žličice sode bikarbone
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 čajna žličica đumbira u prahu
- 150 g pekmeza od šljiva
- 2 jušne žlice meda
- 125 g maslaca
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 500 g šljiva
- 2 jaja
- 240 ml mlijeka
marmelada od marelica za premaz

Priprema:

Pećnicu uključite na 180 °C. Lim za pečenje dimenzija 25 x35 centimetara obložite papirom.

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i đumbir.

U lončiću na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu šećer i vanilin šećer pa sklonite s vatre. Ubacite pekmez i med, dobro promiješajte i ostavite nekoliko minuta da se malo prohladi.

Šljive operite, prepolovite i izvadite im koštice. Jaja pjenjačom umutite s mlijekom.

Smjesu s maslacem dodajte u brašno, promiješajte pa dodajte mješavinu jaja i mlijeka. Miješajte dok masa ne postane ujednačena pa je izlijte u pripremljeni lim. Na to položite šljive tako da je njihova kora u dodiru s tijestom.

Stavite u pećnicu, a nakon pola sata čačkalicom provjerite je li gotovo. Još topao kolač premažite marmeladom od marelica.

Poslužite mlako uz kuglicu sladoleda od vanilije.

---

---

image

Kolač od šljiva

Privatni album
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album
Privatni album

Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog ”Samo jedan griz”, a njegov Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudi

Privatni album

‘Nemojte se bojati isprobavati nove namirnice i kulinarske postupke‘

Privatni album

Punjeni patlidžani

Privatni album

Kolač od šljiva

Privatni album

Estetika mu je jako važna

Privatni album

‘Nudim provjerena jela i nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinarsko umijeće...‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/recepti-mu-imaju-milijune-pregleda-a-nama-je-otkrio-sjajan-trik-u-pripremi-piletine-morate-ovo-probati-1314116 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9f90471bfb329feac558878117b163fc6590dad9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Recepti+mu+imaju+milijune+pregleda%2C+a+nama+je+otkrio+sjajan+trik+u+pripremi+piletine.+Morate+ovo+probati%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Frecepti-mu-imaju-milijune-pregleda-a-nama-je-otkrio-sjajan-trik-u-pripremi-piletine-morate-ovo-probati-1314116 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Frecepti-mu-imaju-milijune-pregleda-a-nama-je-otkrio-sjajan-trik-u-pripremi-piletine-morate-ovo-probati-1314116 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DARKO DEBIĆ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
PričeDARKO DEBIĆ

Recepti mu imaju milijune pregleda, a nama je otkrio sjajan trik u pripremi piletine. Morate ovo probati!

15. kolovoza 2023. - 10:54
Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog ”Samo jedan griz”, a njegov Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudiPrivatni album

Za Darka Debića čula sam prije nekoliko mjeseci, kad su gotovo svi ovdašnji portali prenijeli njegov recept za krempite s malim, ali zgodnim odmakom od klasičnog. Riječ je bila o dodatnom sloju na bazi višanja skuhanih sa šećerom i malo škrobnog brašna, a ideja je toliko zaintrigirala domaće i strane sladokusce da je recept pregledan nekoliko milijuna puta i skupio je više od 200 tisuća lajkova.

Čude vas te visoke brojke? To je zato što nisam spomenula da Darko ima cijelu vojsku poklonika: ima vrlo zapažen i cijenjen blog "Samo jedan griz", a njegov istoimeni Instagram profil prati više od 118 tisuća ljudi.

To i nije toliko čudno s obzirom na to da Darko nije neki obični kuhar – može se pohvaliti dvadesetogodišnjim stažem u jednom kultnom domaćem hotelu, a dodatno znanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 21:23