stdClass Object ( [id] => 1368548 [title] => Bili smo na večeri koju su skuhali Melkior Bašić i Ivan Temšić: što mislite mogu li se mjeriti učenik i učitelj? [alias] => bili-smo-na-veceri-koju-su-skuhali-melkior-basic-i-ivan-temsic-sto-mislite-mogu-li-se-mjeriti-ucenik-i-ucitelj [catid] => 485 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Melkior Bašić, lice poznato s malih ekrana, točnije iz Masterchefa, prvi put je sinoć bio i kuhao u Splitu, i to s jednim od svojih učenika - Ivanom Temšićem. Pobjednik Masterchefa 2021. godine, poznato je, već neko vrijeme u Splitu drži restoran eVala i baš se tamo održala prava gastro avantura učenika i učitelja.

Fine dinning večera a la Melkior Bašić  i Ivan Temšić u eVala restoranu, tri godine nakon finala Masterchefa u kojem je Temšić pobijedio. Da, zanimalo nas je kako će to izgledati. Hoće li se Temšiću orositi čelo kao u finalu natjecanja ili će nadmašiti učitelja. To nismo smjeli propustiti.

---

---

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

- Nakon tri godine svega što smo prošli zajedno  kroz Masterchef, prvi put imamo priliku zajedno kuhati i Melkior je prvi put samnom u Splitu. Jelovnik smo smišljali u hodu, Melkior je jako puno na putu i ja imam jako puno obveza i trudim se oko restorana eVala tako da smo u posljednji čas sklopili meni, ali to "u zadnji čas" uvijek ispadne najbolje - iskreno će Ivan Temšić.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Jelovnik je na koncu imao pet slijedova - tri Melkiorova, dva Ivanova - s tim da je Melkior kasnio u grad pod Marjanom pa je dobar dio ‘bremena‘ učenik preuzeo na sebe. Nije mu teško palo.

Prvi slijed "svetogrđe"

Večera je počela s carpacciom od dimljene janjetine sa suhim marelicama i cimetom, koja je bila izvrsna. Nimalo se nije osjetio onaj mnogima mrzak mirisa, Melkior je pogodio u sridu.

- Rekao sam sebi - sad je vrijeme da se proba janjetina na neki drugi način. Držali smo je u mješavini soli i šećera sa mentom i koricom limuna da nestane onaj intezivan miris. A znam i da jako dobro paše uz marelicu, cimet, krutone, ulje... - poznati kuhar nam je ispričao tajne svog prvog slijeda i otkrio da je trebalo hrabrosti za usuditi se na takve "egzibicije" budući da ne samo da mu je supruga Dalmatinka već i majka.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

- Majka mi je iz Pirovca, a supruga iz Babića kod Pridrage. Uvijek su bile bitke je li bolje janje ili jare. Prvi put kad sam došao u Pridragu na svadbu člana ženine obitelji, odmah su mi postavili pitanje "Chefe šta je bolje, janje ili jare?". To je ozbiljno bilo prvo pitanje koje su mi uputili nakon što smo se upoznali - smije se i dodaje.

- Logično, odgovorio sam jare, a na to su tek postali sumnjičavi. Samo su dobacili "Netko ti je rekao, nisi ti to sam znao". Ali ako imalo imaš dalmatinske krvi, što ja imam, znaš da je jare bolje, tako da s vremenom su mi povjerovali - kroz smijeh će srdačni Melkior.

Bit će nešto od učenika

Drugi slijed Ivan je preuzeo na sebe, rižoto od demi glace i obilati mornay umak. Nije loše,nije loše bit će nešto od učenika, zaključili smo nestrpljivo iščekujući sljedeći slijed.

---

image

Privatni album

---

I onda stiže još jedna Melkiorova zamka - celer. Ma kakav crni celer pitali su se svi, ali kad su probali kulinarsku rapsodiju koja je uključivala harisu, bulgur  kelj, soju i predivno marinirani celer svima su usta bila puna okusa. Celer je bio zvijezda večeri možda baš zato jer nitko nije očekivao toliko različith okusa koji savršeno funkcioniraju.

---

image

Privatni album

---

- Celer je zanimljiv, mi ga poznajemo kao kuhanog iz juhe, ali on nije on samo to i baš u to sam htio da se gosti uvjere. Najbitnije je, a to me je pokojni tata naučio, celer uvijek prvo prepeći što jače i karamelizirati, aroma će mu se totalno promijeniti i neće biti tako intezivan. Večeras ste jeli celer koji se pekao u aluminijskoj foliji, narezao se ohladio i marinirao te poslužio uz dodatak kelja, češnjaka, harise (Bliski Istok), tamni umak od soje (Japan), emulzija od limete (Južna Amerika) i espuma od kikirikija (sjeverna Amerika). Put oko svijeta sa celerom, priča nam.

---

image

Privatni album

---

Ozbiljna konkurencija

Četvrti slijed činili su teletina, gljive i krumpir uz kreativni "touch" Ivana Temšića. Nikad nismo jeli mekšu teletinu, a svidjeli su nam se i gljive uz kuglice od krumpira i vučene teletine. Jednom rječju: božanstveno.

---

image

Privatni album

---

Učenik se opasno približio učitelju. 

-Temša je legenda, zadovoljio je očekivanja svojeg mentora i još ima taj svoj "leteći-malo ovog malo onog" stil kao i prije u showu. Nije se promijenio, ali sad puno više razmišlja o teksturama i kombinacijama okusa. Sad nisu više samo citrusi kao nekoć na početku - kroz smijeh je kazao Melkior poznat kao najstroži član žirija Masterchef showa.

---

---

- Bilo je samo svježina, svježina, citrus, citrus a sad je već spoznao da se svježina dobiva i od acceta i od jabučnog octa.... Sad je puno bolji nego što je bio - dodao je ponosno.

Kao završni slijed posIužena je kruška sa čokoladom, wiskeyem i šumskim voćem. Bilo je zaista ukusno, čak i onima koji nisu ludi za slatkim ovo se jelo jako svidjelo.

Rezime večeri bio bi: zanimljiv meni i još zanimljivija kombinacija kuharskih imena i vina, s tim da smo osim na hranu pozornost potajice obratili i na to kakva je atmosfera vladala u kuhinji.

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

Kroz čitavu večer protezala se ugodna atmosfera s osmijesima na licima prilikom svakog izlaska pred goste i predstavljanja jela. Sve je štimalo kroz večer. Iako su se nekad nalazili na suprotnoj strani kuharskog pulta čini se da su Melkior i Ivan danas ravnopravne kolege koje se odlično slažu i imaju puno poštovanja jedan za drugog, a nakon večere su se obojica, posebice Melkior, strpljivo fotografirali s gostima za svakim stolom.

Priznao nam je kako mu je uvijek tako i da mu nije problem. Jedino nije ugodno kad je u izlasku sa suprugom pa romantična večer za njih dvoje postane večer fotografiranja njega i stajanja sa strane za nju, ali ni to nije toliko "strašno".

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

Jedan za drugog imali su samo riječi hvale.

Ziherica s touchem i igranje okusima

- Nadam se da su gosti bili zadovoljni jer mi u kužini stvarno jesmo, kazao je Temšić dodavši kako su u meniju napravili kombinaciju provjereno dobrih i nepoznato ali isto tako dobrih jela.

- Iskombinirali smo svega, ja sam se već lagano prilagodio domaćem terenu i Splićanima i izbjegavam neke stvari koje bi mogle biti "tabu", dok si Melkior s renomeom i godinama iskustva može dozvoliti neka igranja s okusima. Ja sam ziherica sa touchem, kazao nam je dobro raspoloženi Ivan na kraju večeri.

- Sigurno ćemo ponovno imat ovakvih zajedničkih večeri, čim uhvatimo slobodnog vremena od silnih obveza. Drago mi je da me je Temša zvao i nadam se da će i ostali kandidati iz Masterchefa slijediti njegovu inicijativu. Uvijek mi je drago pomoći i najmanje što mogu učiniti za njih jest da kuhamo skupa, za kraj nam je kazao Melkior Bašić.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => masterchefovi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => masterchefovi 2 0 6631 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-01 08:05:56 [created_by] => 3193 [created_by_alias] => NIna Glučina Ramadža [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-01 17:10:52 [modified_by] => 3193 [publish_up] => 2024-03-01 15:41:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 485 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Priče [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=shjsjdjkdjkdjdjjdrdffffff page_title=shjsjdjkdjkdjdjjdrdffffff [metakey] => Ivan Temšić, Melkior Bašić, MasterChef, evala restoran, fine dinning, učenik i učitelj [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682959.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682955.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682957.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682706.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682707.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682708.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682709.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682710.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682711.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682962.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682952.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/01\/26682948.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","","","","","","","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","

Privatni album<\/p>","

Privatni album<\/p>","

Privatni album<\/p>","

Privatni album<\/p>","

Privatni album<\/p>","

Privatni album<\/p>","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1241","hd_26682959_1920.jpg":"1920x1080","k_26682959_1280.jpg":"1280x1280","k_26682959_1024.jpg":"1024x1024","k_26682959_640.jpg":"640x640","k_26682959_480.jpg":"480x480","k_26682959_340.jpg":"340x340","k_26682959_220.jpg":"220x220","o_26682959_1280.jpg":"1280x827","o_26682959_1024.jpg":"1024x661","o_26682959_640.jpg":"640x413","o_26682959_480.jpg":"480x310","o_26682959_340.jpg":"340x219","o_26682959_220.jpg":"220x142","h_26682959_1280.jpg":"1280x854","h_26682959_1024.jpg":"1024x683","h_26682959_640.jpg":"640x427","h_26682959_480.jpg":"480x320","h_26682959_340.jpg":"340x227","h_26682959_220.jpg":"220x147","pp_26682959_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682959_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682959_640.jpg":"640x814","pp_26682959_480.jpg":"480x611","pp_26682959_340.jpg":"340x432","pp_26682959_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1346","hd_26682955_1920.jpg":"1920x1080","k_26682955_1280.jpg":"1280x1280","k_26682955_1024.jpg":"1024x1024","k_26682955_640.jpg":"640x640","k_26682955_480.jpg":"480x480","k_26682955_340.jpg":"340x340","k_26682955_220.jpg":"220x220","o_26682955_1280.jpg":"1280x897","o_26682955_1024.jpg":"1024x717","o_26682955_640.jpg":"640x448","o_26682955_480.jpg":"480x336","o_26682955_340.jpg":"340x238","o_26682955_220.jpg":"220x154","h_26682955_1280.jpg":"1280x854","h_26682955_1024.jpg":"1024x683","h_26682955_640.jpg":"640x427","h_26682955_480.jpg":"480x320","h_26682955_340.jpg":"340x227","h_26682955_220.jpg":"220x147","pp_26682955_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682955_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682955_640.jpg":"640x814","pp_26682955_480.jpg":"480x611","pp_26682955_340.jpg":"340x432","pp_26682955_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1339","hd_26682957_1920.jpg":"1920x1080","k_26682957_1280.jpg":"1280x1280","k_26682957_1024.jpg":"1024x1024","k_26682957_640.jpg":"640x640","k_26682957_480.jpg":"480x480","k_26682957_340.jpg":"340x340","k_26682957_220.jpg":"220x220","o_26682957_1280.jpg":"1280x892","o_26682957_1024.jpg":"1024x714","o_26682957_640.jpg":"640x446","o_26682957_480.jpg":"480x334","o_26682957_340.jpg":"340x237","o_26682957_220.jpg":"220x153","h_26682957_1280.jpg":"1280x854","h_26682957_1024.jpg":"1024x683","h_26682957_640.jpg":"640x427","h_26682957_480.jpg":"480x320","h_26682957_340.jpg":"340x227","h_26682957_220.jpg":"220x147","pp_26682957_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682957_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682957_640.jpg":"640x814","pp_26682957_480.jpg":"480x611","pp_26682957_340.jpg":"340x432","pp_26682957_220.jpg":"220x280"},{"size0":"900x1600","hd_26682706_1920.jpg":"1920x1080","k_26682706_1280.jpg":"1280x1280","k_26682706_1024.jpg":"1024x1024","k_26682706_640.jpg":"640x640","k_26682706_480.jpg":"480x480","k_26682706_340.jpg":"340x340","k_26682706_220.jpg":"220x220","o_26682706_1280.jpg":"1280x2275","o_26682706_1024.jpg":"1024x1820","o_26682706_640.jpg":"640x1137","o_26682706_480.jpg":"480x853","o_26682706_340.jpg":"340x604","o_26682706_220.jpg":"220x391","h_26682706_1280.jpg":"1280x854","h_26682706_1024.jpg":"1024x683","h_26682706_640.jpg":"640x427","h_26682706_480.jpg":"480x320","h_26682706_340.jpg":"340x227","h_26682706_220.jpg":"220x147","pp_26682706_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682706_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682706_640.jpg":"640x814","pp_26682706_480.jpg":"480x611","pp_26682706_340.jpg":"340x432","pp_26682706_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1003","hd_26682707_1920.jpg":"1920x1080","k_26682707_1280.jpg":"1280x1280","k_26682707_1024.jpg":"1024x1024","k_26682707_640.jpg":"640x640","k_26682707_480.jpg":"480x480","k_26682707_340.jpg":"340x340","k_26682707_220.jpg":"220x220","o_26682707_1280.jpg":"1280x802","o_26682707_1024.jpg":"1024x641","o_26682707_640.jpg":"640x401","o_26682707_480.jpg":"480x300","o_26682707_340.jpg":"340x213","o_26682707_220.jpg":"220x137","h_26682707_1280.jpg":"1280x854","h_26682707_1024.jpg":"1024x683","h_26682707_640.jpg":"640x427","h_26682707_480.jpg":"480x320","h_26682707_340.jpg":"340x227","h_26682707_220.jpg":"220x147","pp_26682707_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682707_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682707_640.jpg":"640x814","pp_26682707_480.jpg":"480x611","pp_26682707_340.jpg":"340x432","pp_26682707_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26682708_1920.jpg":"1920x1080","k_26682708_1280.jpg":"1280x1280","k_26682708_1024.jpg":"1024x1024","k_26682708_640.jpg":"640x640","k_26682708_480.jpg":"480x480","k_26682708_340.jpg":"340x340","k_26682708_220.jpg":"220x220","o_26682708_1280.jpg":"1280x1706","o_26682708_1024.jpg":"1024x1365","o_26682708_640.jpg":"640x853","o_26682708_480.jpg":"480x640","o_26682708_340.jpg":"340x453","o_26682708_220.jpg":"220x293","h_26682708_1280.jpg":"1280x854","h_26682708_1024.jpg":"1024x683","h_26682708_640.jpg":"640x427","h_26682708_480.jpg":"480x320","h_26682708_340.jpg":"340x227","h_26682708_220.jpg":"220x147","pp_26682708_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682708_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682708_640.jpg":"640x814","pp_26682708_480.jpg":"480x611","pp_26682708_340.jpg":"340x432","pp_26682708_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1031","hd_26682709_1920.jpg":"1920x1080","k_26682709_1280.jpg":"1280x1280","k_26682709_1024.jpg":"1024x1024","k_26682709_640.jpg":"640x640","k_26682709_480.jpg":"480x480","k_26682709_340.jpg":"340x340","k_26682709_220.jpg":"220x220","o_26682709_1280.jpg":"1280x824","o_26682709_1024.jpg":"1024x659","o_26682709_640.jpg":"640x412","o_26682709_480.jpg":"480x309","o_26682709_340.jpg":"340x219","o_26682709_220.jpg":"220x141","h_26682709_1280.jpg":"1280x854","h_26682709_1024.jpg":"1024x683","h_26682709_640.jpg":"640x427","h_26682709_480.jpg":"480x320","h_26682709_340.jpg":"340x227","h_26682709_220.jpg":"220x147","pp_26682709_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682709_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682709_640.jpg":"640x814","pp_26682709_480.jpg":"480x611","pp_26682709_340.jpg":"340x432","pp_26682709_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1071","hd_26682710_1920.jpg":"1920x1080","k_26682710_1280.jpg":"1280x1280","k_26682710_1024.jpg":"1024x1024","k_26682710_640.jpg":"640x640","k_26682710_480.jpg":"480x480","k_26682710_340.jpg":"340x340","k_26682710_220.jpg":"220x220","o_26682710_1280.jpg":"1280x1142","o_26682710_1024.jpg":"1024x913","o_26682710_640.jpg":"640x571","o_26682710_480.jpg":"480x428","o_26682710_340.jpg":"340x303","o_26682710_220.jpg":"220x196","h_26682710_1280.jpg":"1280x854","h_26682710_1024.jpg":"1024x683","h_26682710_640.jpg":"640x427","h_26682710_480.jpg":"480x320","h_26682710_340.jpg":"340x227","h_26682710_220.jpg":"220x147","pp_26682710_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682710_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682710_640.jpg":"640x814","pp_26682710_480.jpg":"480x611","pp_26682710_340.jpg":"340x432","pp_26682710_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x960","hd_26682711_1920.jpg":"1920x1080","k_26682711_1280.jpg":"1280x1280","k_26682711_1024.jpg":"1024x1024","k_26682711_640.jpg":"640x640","k_26682711_480.jpg":"480x480","k_26682711_340.jpg":"340x340","k_26682711_220.jpg":"220x220","o_26682711_1280.jpg":"1280x1024","o_26682711_1024.jpg":"1024x819","o_26682711_640.jpg":"640x512","o_26682711_480.jpg":"480x384","o_26682711_340.jpg":"340x272","o_26682711_220.jpg":"220x176","h_26682711_1280.jpg":"1280x854","h_26682711_1024.jpg":"1024x683","h_26682711_640.jpg":"640x427","h_26682711_480.jpg":"480x320","h_26682711_340.jpg":"340x227","h_26682711_220.jpg":"220x147","pp_26682711_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682711_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682711_640.jpg":"640x814","pp_26682711_480.jpg":"480x611","pp_26682711_340.jpg":"340x432","pp_26682711_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1487","hd_26682962_1920.jpg":"1920x1080","k_26682962_1280.jpg":"1280x1280","k_26682962_1024.jpg":"1024x1024","k_26682962_640.jpg":"640x640","k_26682962_480.jpg":"480x480","k_26682962_340.jpg":"340x340","k_26682962_220.jpg":"220x220","o_26682962_1280.jpg":"1280x991","o_26682962_1024.jpg":"1024x793","o_26682962_640.jpg":"640x495","o_26682962_480.jpg":"480x371","o_26682962_340.jpg":"340x263","o_26682962_220.jpg":"220x170","h_26682962_1280.jpg":"1280x854","h_26682962_1024.jpg":"1024x683","h_26682962_640.jpg":"640x427","h_26682962_480.jpg":"480x320","h_26682962_340.jpg":"340x227","h_26682962_220.jpg":"220x147","pp_26682962_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682962_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682962_640.jpg":"640x814","pp_26682962_480.jpg":"480x611","pp_26682962_340.jpg":"340x432","pp_26682962_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1361","hd_26682952_1920.jpg":"1920x1080","k_26682952_1280.jpg":"1280x1280","k_26682952_1024.jpg":"1024x1024","k_26682952_640.jpg":"640x640","k_26682952_480.jpg":"480x480","k_26682952_340.jpg":"340x340","k_26682952_220.jpg":"220x220","o_26682952_1280.jpg":"1280x907","o_26682952_1024.jpg":"1024x725","o_26682952_640.jpg":"640x453","o_26682952_480.jpg":"480x340","o_26682952_340.jpg":"340x241","o_26682952_220.jpg":"220x155","h_26682952_1280.jpg":"1280x854","h_26682952_1024.jpg":"1024x683","h_26682952_640.jpg":"640x427","h_26682952_480.jpg":"480x320","h_26682952_340.jpg":"340x227","h_26682952_220.jpg":"220x147","pp_26682952_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682952_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682952_640.jpg":"640x814","pp_26682952_480.jpg":"480x611","pp_26682952_340.jpg":"340x432","pp_26682952_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1213","hd_26682948_1920.jpg":"1920x1080","k_26682948_1280.jpg":"1280x1280","k_26682948_1024.jpg":"1024x1024","k_26682948_640.jpg":"640x640","k_26682948_480.jpg":"480x480","k_26682948_340.jpg":"340x340","k_26682948_220.jpg":"220x220","o_26682948_1280.jpg":"1280x808","o_26682948_1024.jpg":"1024x646","o_26682948_640.jpg":"640x404","o_26682948_480.jpg":"480x303","o_26682948_340.jpg":"340x214","o_26682948_220.jpg":"220x138","h_26682948_1280.jpg":"1280x854","h_26682948_1024.jpg":"1024x683","h_26682948_640.jpg":"640x427","h_26682948_480.jpg":"480x320","h_26682948_340.jpg":"340x227","h_26682948_220.jpg":"220x147","pp_26682948_1280.jpg":"1280x1628","pp_26682948_1024.jpg":"1024x1303","pp_26682948_640.jpg":"640x814","pp_26682948_480.jpg":"480x611","pp_26682948_340.jpg":"340x432","pp_26682948_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7477129 Threads: 7 Questions: 1536709232 Slow queries: 4674304 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110823129 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 485 [name] => Priče [alias] => price [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/price ) ) [link] => /mozaik/spiza/price/bili-smo-na-veceri-koju-su-skuhali-melkior-basic-i-ivan-temsic-sto-mislite-mogu-li-se-mjeriti-ucenik-i-ucitelj-1368548 [printLink] => /mozaik/spiza/price/bili-smo-na-veceri-koju-su-skuhali-melkior-basic-i-ivan-temsic-sto-mislite-mogu-li-se-mjeriti-ucenik-i-ucitelj-1368548?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 661479 [name] => Ivan Temšić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-29 09:44:38 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-temsic [link] => /tag/ivan-temsic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 654958 [name] => Melkior Bašić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-02 16:39:48 [main_article_id] => 0 [alias] => melkior-basic [link] => /tag/melkior-basic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 679299 [name] => MasterChef [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => masterchef [link] => /tag/masterchef ) [3] => stdClass Object ( [id] => 750021 [name] => evala restoran [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-01 11:36:44 [main_article_id] => 0 [alias] => evala-restoran [link] => /tag/evala-restoran ) [4] => stdClass Object ( [id] => 750022 [name] => fine dinning [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-01 11:36:44 [main_article_id] => 0 [alias] => fine-dinning [link] => /tag/fine-dinning ) [5] => stdClass Object ( [id] => 750023 [name] => učenik i učitelj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-01 11:36:44 [main_article_id] => 0 [alias] => ucenik-i-ucitelj [link] => /tag/ucenik-i-ucitelj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => masterchefovi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bili smo na večeri koju su skuhali Melkior Bašić i Ivan Temšić: što mislite mogu li se mjeriti učenik i učitelj? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3193 [name] => Nina Glučina Ramadža [username] => nina-glu-ina-ramad-a [email] => nina-glu-ina-ramad-a@sd.hr [password] => $2y$10$nKb.j.rMNdy29P223J8I.OFqjhRk6NdbPWmkIXW215PoaPsMKzB/2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/nina-glucina-ramadza-3193 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1711 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9c267e9dcfa64cb269b2da69290eda57?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682959.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682959.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682955.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682957.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682706.jpg [title] =>

Privatni album

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682707.jpg [title] =>

Privatni album

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682708.jpg [title] =>

Privatni album

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682709.jpg [title] =>

Privatni album

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682710.jpg [title] =>

Privatni album

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682711.jpg [title] =>

Privatni album

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682962.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682952.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/01/26682948.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Melkior Bašić, lice poznato s malih ekrana, točnije iz Masterchefa, prvi put je sinoć bio i kuhao u Splitu, i to s jednim od svojih učenika - Ivanom Temšićem. Pobjednik Masterchefa 2021. godine, poznato je, već neko vrijeme u Splitu drži restoran eVala i baš se tamo održala prava gastro avantura učenika i učitelja.

Fine dinning večera a la Melkior Bašić  i Ivan Temšić u eVala restoranu, tri godine nakon finala Masterchefa u kojem je Temšić pobijedio. Da, zanimalo nas je kako će to izgledati. Hoće li se Temšiću orositi čelo kao u finalu natjecanja ili će nadmašiti učitelja. To nismo smjeli propustiti.

---

---

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

- Nakon tri godine svega što smo prošli zajedno  kroz Masterchef, prvi put imamo priliku zajedno kuhati i Melkior je prvi put samnom u Splitu. Jelovnik smo smišljali u hodu, Melkior je jako puno na putu i ja imam jako puno obveza i trudim se oko restorana eVala tako da smo u posljednji čas sklopili meni, ali to "u zadnji čas" uvijek ispadne najbolje - iskreno će Ivan Temšić.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

Jelovnik je na koncu imao pet slijedova - tri Melkiorova, dva Ivanova - s tim da je Melkior kasnio u grad pod Marjanom pa je dobar dio ‘bremena‘ učenik preuzeo na sebe. Nije mu teško palo.

Prvi slijed "svetogrđe"

Večera je počela s carpacciom od dimljene janjetine sa suhim marelicama i cimetom, koja je bila izvrsna. Nimalo se nije osjetio onaj mnogima mrzak mirisa, Melkior je pogodio u sridu.

- Rekao sam sebi - sad je vrijeme da se proba janjetina na neki drugi način. Držali smo je u mješavini soli i šećera sa mentom i koricom limuna da nestane onaj intezivan miris. A znam i da jako dobro paše uz marelicu, cimet, krutone, ulje... - poznati kuhar nam je ispričao tajne svog prvog slijeda i otkrio da je trebalo hrabrosti za usuditi se na takve "egzibicije" budući da ne samo da mu je supruga Dalmatinka već i majka.

---

image
Vojko Bašić/Cropix
---

- Majka mi je iz Pirovca, a supruga iz Babića kod Pridrage. Uvijek su bile bitke je li bolje janje ili jare. Prvi put kad sam došao u Pridragu na svadbu člana ženine obitelji, odmah su mi postavili pitanje "Chefe šta je bolje, janje ili jare?". To je ozbiljno bilo prvo pitanje koje su mi uputili nakon što smo se upoznali - smije se i dodaje.

- Logično, odgovorio sam jare, a na to su tek postali sumnjičavi. Samo su dobacili "Netko ti je rekao, nisi ti to sam znao". Ali ako imalo imaš dalmatinske krvi, što ja imam, znaš da je jare bolje, tako da s vremenom su mi povjerovali - kroz smijeh će srdačni Melkior.

Bit će nešto od učenika

Drugi slijed Ivan je preuzeo na sebe, rižoto od demi glace i obilati mornay umak. Nije loše,nije loše bit će nešto od učenika, zaključili smo nestrpljivo iščekujući sljedeći slijed.

---

image

Privatni album

---

I onda stiže još jedna Melkiorova zamka - celer. Ma kakav crni celer pitali su se svi, ali kad su probali kulinarsku rapsodiju koja je uključivala harisu, bulgur  kelj, soju i predivno marinirani celer svima su usta bila puna okusa. Celer je bio zvijezda večeri možda baš zato jer nitko nije očekivao toliko različith okusa koji savršeno funkcioniraju.

---

image

Privatni album

---

- Celer je zanimljiv, mi ga poznajemo kao kuhanog iz juhe, ali on nije on samo to i baš u to sam htio da se gosti uvjere. Najbitnije je, a to me je pokojni tata naučio, celer uvijek prvo prepeći što jače i karamelizirati, aroma će mu se totalno promijeniti i neće biti tako intezivan. Večeras ste jeli celer koji se pekao u aluminijskoj foliji, narezao se ohladio i marinirao te poslužio uz dodatak kelja, češnjaka, harise (Bliski Istok), tamni umak od soje (Japan), emulzija od limete (Južna Amerika) i espuma od kikirikija (sjeverna Amerika). Put oko svijeta sa celerom, priča nam.

---

image

Privatni album

---

Ozbiljna konkurencija

Četvrti slijed činili su teletina, gljive i krumpir uz kreativni "touch" Ivana Temšića. Nikad nismo jeli mekšu teletinu, a svidjeli su nam se i gljive uz kuglice od krumpira i vučene teletine. Jednom rječju: božanstveno.

---

image

Privatni album

---

Učenik se opasno približio učitelju. 

-Temša je legenda, zadovoljio je očekivanja svojeg mentora i još ima taj svoj "leteći-malo ovog malo onog" stil kao i prije u showu. Nije se promijenio, ali sad puno više razmišlja o teksturama i kombinacijama okusa. Sad nisu više samo citrusi kao nekoć na početku - kroz smijeh je kazao Melkior poznat kao najstroži član žirija Masterchef showa.

---

---

- Bilo je samo svježina, svježina, citrus, citrus a sad je već spoznao da se svježina dobiva i od acceta i od jabučnog octa.... Sad je puno bolji nego što je bio - dodao je ponosno.

Kao završni slijed posIužena je kruška sa čokoladom, wiskeyem i šumskim voćem. Bilo je zaista ukusno, čak i onima koji nisu ludi za slatkim ovo se jelo jako svidjelo.

Rezime večeri bio bi: zanimljiv meni i još zanimljivija kombinacija kuharskih imena i vina, s tim da smo osim na hranu pozornost potajice obratili i na to kakva je atmosfera vladala u kuhinji.

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

Kroz čitavu večer protezala se ugodna atmosfera s osmijesima na licima prilikom svakog izlaska pred goste i predstavljanja jela. Sve je štimalo kroz večer. Iako su se nekad nalazili na suprotnoj strani kuharskog pulta čini se da su Melkior i Ivan danas ravnopravne kolege koje se odlično slažu i imaju puno poštovanja jedan za drugog, a nakon večere su se obojica, posebice Melkior, strpljivo fotografirali s gostima za svakim stolom.

Priznao nam je kako mu je uvijek tako i da mu nije problem. Jedino nije ugodno kad je u izlasku sa suprugom pa romantična večer za njih dvoje postane večer fotografiranja njega i stajanja sa strane za nju, ali ni to nije toliko "strašno".

---

image
Vojko Basic/Cropix
---

Jedan za drugog imali su samo riječi hvale.

Ziherica s touchem i igranje okusima

- Nadam se da su gosti bili zadovoljni jer mi u kužini stvarno jesmo, kazao je Temšić dodavši kako su u meniju napravili kombinaciju provjereno dobrih i nepoznato ali isto tako dobrih jela.

- Iskombinirali smo svega, ja sam se već lagano prilagodio domaćem terenu i Splićanima i izbjegavam neke stvari koje bi mogle biti "tabu", dok si Melkior s renomeom i godinama iskustva može dozvoliti neka igranja s okusima. Ja sam ziherica sa touchem, kazao nam je dobro raspoloženi Ivan na kraju večeri.

- Sigurno ćemo ponovno imat ovakvih zajedničkih večeri, čim uhvatimo slobodnog vremena od silnih obveza. Drago mi je da me je Temša zvao i nadam se da će i ostali kandidati iz Masterchefa slijediti njegovu inicijativu. Uvijek mi je drago pomoći i najmanje što mogu učiniti za njih jest da kuhamo skupa, za kraj nam je kazao Melkior Bašić.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix Vojko Basic/Cropix

Privatni album


Privatni album


Privatni album


Privatni album


Privatni album


Privatni album

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/price/bili-smo-na-veceri-koju-su-skuhali-melkior-basic-i-ivan-temsic-sto-mislite-mogu-li-se-mjeriti-ucenik-i-ucitelj-1368548 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1118ade6c27c9d11bfd250ec1b40aa563fcc34f9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bili+smo+na+ve%C4%8Deri+koju+su+skuhali+Melkior+Ba%C5%A1i%C4%87+i+Ivan+Tem%C5%A1i%C4%87%3A+%C5%A1to+mislite+mogu+li+se+mjeriti+u%C4%8Denik+i+u%C4%8Ditelj%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fbili-smo-na-veceri-koju-su-skuhali-melkior-basic-i-ivan-temsic-sto-mislite-mogu-li-se-mjeriti-ucenik-i-ucitelj-1368548 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fprice%2Fbili-smo-na-veceri-koju-su-skuhali-melkior-basic-i-ivan-temsic-sto-mislite-mogu-li-se-mjeriti-ucenik-i-ucitelj-1368548 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => masterchefovi [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Pričemasterchefovi

Bili smo na večeri koju su skuhali Melkior Bašić i Ivan Temšić: što mislite mogu li se mjeriti učenik i učitelj?

Piše NIna Glučina Ramadža
1. ožujka 2024. - 16:41

Melkior Bašić, lice poznato s malih ekrana, točnije iz Masterchefa, prvi put je sinoć bio i kuhao u Splitu, i to s jednim od svojih učenika - Ivanom Temšićem. Pobjednik Masterchefa 2021. godine, poznato je, već neko vrijeme u Splitu drži restoran eVala i baš se tamo održala prava gastro avantura učenika i učitelja.

Fine dinning večera a la Melkior Bašić  i Ivan Temšić u eVala restoranu, tri godine nakon finala Masterchefa u kojem je Temšić pobijedio. Da, zanimalo nas je kako će to izgledati. Hoće li se Temšiću orositi čelo kao u finalu natjecanja ili će nadmašiti učitelja. To nismo smjeli propustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 22:14