stdClass Object ( [id] => 250503 [title] => Paola Slavica: Nisam ja još za uloge fatalnih žena [alias] => paola-slavica-nisam-ja-jos-za-uloge-fatalnih-zena [catid] => 296 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => “Mala prgava Zadranka” nadimak je zadarske glumice Paole Slavice još od akademskih dana budući da je bila jedina Dalmatinka na slavonsko-zagrebačkoj klasi. Puno govori, još više se smije i izraženog je dalmatinskog temperamenta. Njezino lijepo lice još se ne pojavljuje na malom ekranu, već isključivo na kazališnoj sceni. A tu je Paola u strelovitom usponu, “potvrđuje visoki glumački potencijal” i “plijeni pozornost na sceni svojom koncentracijom, svježinom i dječačkom zaigranošću”.

Dobila je odlične kritike za predstave “Genijalni genije” i “Nečisti i djevojka” zadarskog Kazališta lutaka, čija je najmlađa članica s osječkom diplomom iz glume i lutkarstva. U njezin talent mogla se uvjeriti i splitska publika kad je prije nekoliko dana s “Genijalnim genijem” nastupila u gradu pod Marjanom.

– Predstava je imala puuuno izvedbi i djeca sjajno reagiraju, evo s 47. PIF-a u Zagrebu vratili smo se s nagradom dječjeg žirija za najbolju predstavu, predstoji nam MESS u Sarajevu. U splitskoj Lori Zadrani svake godine igraju i po nekoliko predstava i odaziv je uvijek velik, a i prijavili smo se za Malog Marulića. Splitska nas publika uvijek lijepo primi, tako da se veselimo svakom gostovanju – veli nam Slavica koja se odmalena deklarirala kao glumica.

– Uvijek sam nešto pred TV-om glumila, i to u vrijeme udarnih vijesti. Morala sam preuzeti svu pažnju, pjevala sam, radila predstave u dvorištu. Svaki moj udarac u koljeno bila je drama u tri čina i tako... nije bilo druge.

Progovorila sam sa šest mjeseci života i, kako mama kaže, odonda se nisam zaustavila. Prvi nastup bio je u šestoj godini i s 19 kilograma u HNK Zadar s recitacijom “Hrvica Mrvica”, međutim najavili su me kao “hrvatska mrvica” i sjećam se da sam danima plakala zbog toga. Nadam se da to nije imalo neko dugoročno simbolično značenje, ha-ha. Cijelu osnovnu i srednju školu pohađala sam dramske grupe i, eto, na kraju je to rezultiralo Akademijom i ovime tko sam danas.
Koliki omjer u glumi ima talent u odnosu na red, rad i disciplinu?


– Talent je samo osnova na koju gradiš svoje znanje i iskustva. Inače sam studentica sistema Stanislavskog, koji se na našoj Akademiji dosta rigorozno provodi i prošla sam pravu rusku školu, ponekad i 12 sati rada bez pauze. Bilo je strašno, teško, plačeš, tučeš glavom o zid, ali kada osjetiš na sebi rezultate rada i kako se tvoja osnova, talent razvija,onda shvatiš da je rad jedini ispravan put i da nema stajanja, uvijek iznova.

Jesu li sve glumice iz Kazališta lutaka lutke za naslovne strane poput vas? 


– Hvala na komplimentu. Lutkarice su često skrivene iza paravana ili u crnom odijelu, pa se to na sceni rijetko vidi. Fizički izgled mi do sada nije odmogao, ali nije mi ni nešto posebno pomogao, ha-ha. Ne oslanjam se na to, pa se to valjda osjeti. Kako sam sitnije građe, često igram profil djevojčice, ili po karakteru negativku, ali ja trenutno uživam u tome. Pa kad ću ako neću sad? Želje poput zaigrati barunicu Castelli? Ma dajte mi prvo vagon djevojki i djevojčica, pa ćemo poslije ipak s malo više zrelosti i iskustva prijeći na fatalne žene koje su – evo vam ovako skromno – pisane za mene, ha-ha.

U predstavi “Michelangelo” Dražena Ferenčine glumite s Perom Kvrgićem, a zahvaljujući “Genijalnom geniju” Rene Medvešek vas je izabrao za naslovnu ulogu u svom autorskom ostvarenju “Nečisti i djevojka”...


– Imala sam sreću i čast da sam spletom okolnosti zaigrala u “Michelangelu”, i to s velikim Perom Kvrgićem. To je bilo neprocjenjivo iskustvo za mene kao mladu glumicu koje me obogatilo sigurno, a predstava je i više nego spektakl. Zatim “Genijalni genije” – predstava koja je, evo, nagrađivana i pozvana na brojne festivale, a koju je režirala moja profesorica Tamara Kučinović – sjajno iskustvo i meni jedna od dražih uloga. A Reneu sam zahvalna što mi je ukazao toliko povjerenje, inače ga jako poštujem i volim kao glumca i redatelja, i bio je užitak raditi s njim. Puno sam od njega naučila, od Renea kao glumca/redatelja, ali i čovjeka, stekla sam divnog prijatelja i veselim se budućoj suradnji.

Predstava “Genijalni genije” ima elemenata akrobatike, probe su trajale mjesec dana i tempo vam je bio zahtjevan zbog koreografije. Odakle vam tako puno fizičke spremnosti i energije? Kako ostajete “fit”?


– Predstava je zaista fizički vrlo zahtjevna i iziskuje silnu kondiciju, koordinaciju i koncentraciju. Na prvim probama bile smo u modricama od glave do pete jer je trebalo na koljenima, leđima, glavi prokrčiti put za moguće koreografije i situacije, tako da nije bilo nimalo lako. Probe su trajale cijeli dan upravo zbog kondicije koju smo u kratko vremena morale steći.

Predstava je puna smiješnih situacija koje proizlaze iz elemenata akrobatike i klaunerije, a to zahtijeva silnu koordinaciju pokreta u odnosu na ostale scenske elemente i za to je potreban žestoki trening prije svake probe. Ja sam inače na Akademiji imala široku naobrazbu iz pokreta i kolegije plesova, scenske borbe, akrobatike, žongliranja. Trening je posebno za ovakve predstave prijeko potreban i trudim se što više ostati “fit” i u kondiciji upravo zbog toga. Nekad to zahtijeva i trening izvan kazališta i posebnu prehranu.
Uloga u vašem prvom filmu, “Malom divu”, bila vam je ponuđena usred studija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a uspjeli ste dobiti odobrenje dekanice unatoč ugovoru da se nećete javno izlagati prve dvije godine?


– Toga dana, sjećam se, srušio mi se svijet i bila sam na putu da se, ne znam, lansiram na Mars. Kad, zazvonio je mobitel i ja dobila glavnu ulogu u filmu. U šoku i nevjerici pogledam u nebo, pomislim “Stvarno si brz!”. Dekanici sam pristupila vrlo otvoreno i kad sam objasnila o čemu je riječ, kaže ona: “Imaš dozvolu, ali (uvijek ima ‘ali’) nema izostajanja s nastave!” Nemoguća misija jer nastava traje cijeli dan, nekad i vikendom. No, filmska ekipa mi je snimanja prilagodila i ja sam dva mjeseca svaki vikend putovala u Zadar – snimala dan/noć kako bih stizala u ponedjeljak na faks. Bilo je teško, koštalo me živaca i kilograma, ali u konačnici bilo je to nezaboravno iskustvo.

Imate li filmske aspiracije?


– Film traži jedan poseban realizam, minimalnost koje u kazalištu rijetko ima, tj. nema. Zatim scene koje se ne snimaju kronološki kao nešto što mi je bilo najteže, jer ostati u toj energiji i imati cijelo vrijeme liniju lika, a putem je isprekidati na tisuću scenica, to iziskuje stvarno koncentraciju i jednu neobičnu glumačku snagu. No, iako nemam velikog iskustva, osjećam negdje u sebi da možda dugoročno pripadam na filmsko platno, tako da nastojim prokrčiti put k tome jer me to jako zanima. A i nadam se da će uskoro doći vrijeme za neka nova lica.

Mladi ste, “fit” i energični – priželjkujete li i vi akcijski film poput vaše kolegice, Zadranke Tihane Lazović?


– Ha-ha, naravno. Možda je došlo vrijeme da Tihana i ja promijenimo dva preovladajuća žanra – dramu ili komediju – pa opljačkamo neku banku, na primjer. S obzirom na kondiciju i energiju svakako bi mi pristajao takav profil uloge, i uvijek mi je draže i zanimljivije tumačiti nekakav čvrst i izražen karakter, smatram da tu imam puno dati i pokazati. Evo tu bi mi, recimo, i fizički izgled mogao pomoći. Kada smo završili snimanje “Malog diva”, rekla sam redatelju kako mi sada duguje akciju gdje ću onako u “slow-motionu” letjeti s pištoljima u ruci, i to. Voljela bih to isprobati.

Marko NJEGIĆ
Snimio Luka GERLANC / CROPIX

Avantura u Dubaiju

Bili ste članica žirija za kratke filmove na Avvantura film festivalu. Jeste li avanturistica?
– Nisam, ja radije uz večericu, dobro vino, film i bademantil, u društvu dragih mi ljudi, nadoknađujem propušteno. Za božićne praznike nadam se da ću ostvariti dugo planirano putovanje u Dubai.

Karijeristica

Gdje se vidite za desetak godina?
– Moji ciljevi su visoko postavljeni, ali desetak godina je sigurno kratko razdoblje da ih sve ostvarim. Ne vidim se još uvijek kao majka, nisam baš sigurna ni kao žena. Trenutno sam usmjerena na sebe i ovo što radim, nastojim graditi karijeru i puno drugih stvari ispašta zbog toga, ali trudim se ne opterećivati se nekom dalekom budućnošću. Mislim da ću za desetak godina i dalje biti karijeristica, ha-ha.

Casual i elegancija

Na photosession za “Liniju X” došli ste u dvije kombinacije – casual i elegancija. Njegujete takav stil?
– Uglavnom da. Ne eksperimentiram baš s odjevnim kombinacijama, pa ni s bojama. Iako u ormaru ima svega, često se to svede na provjerenu casual glam-rock kombinaciju zimi, za posebne prilike elegancija na visokim potpeticama, a ljeti se dogodi neka žarka boja.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Osoba tjedna - ZGODNA i nagrađivana ZADARSKA GLUMICA U USPONU koja je U SPLITU GOSTovala S PREDSTAVOM 'GENIJALNI GENIJE' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-10-20 13:09:40 [created_by] => 37 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-11-04 10:36:19 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-10-20 13:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4908 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 296 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o modi i ljepoti. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, stil, moda, ljepota [secure] => 0 [page_title] => Stil [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/10/20/pola00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "680x400" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7933938 Threads: 3 Questions: 1652168130 Slow queries: 4911811 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111819198 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) ) [link] => /sd-plus/stil/paola-slavica-nisam-ja-jos-za-uloge-fatalnih-zena-250503 [printLink] => /sd-plus/stil/paola-slavica-nisam-ja-jos-za-uloge-fatalnih-zena-250503?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 223985 [name] => avvanturafilmfestival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => avvanturafilmfestival [link] => /tag/avvanturafilmfestival ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Osoba tjedna - ZGODNA i nagrađivana ZADARSKA GLUMICA U USPONU koja je U SPLITU GOSTovala S PREDSTAVOM 'GENIJALNI GENIJE' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Paola Slavica: Nisam ja još za uloge fatalnih žena [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-03-42-56-37 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/10/20/pola00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/10/20/pola00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}“Mala prgava Zadranka” nadimak je zadarske glumice Paole Slavice još od akademskih dana budući da je bila jedina Dalmatinka na slavonsko-zagrebačkoj klasi. Puno govori, još više se smije i izraženog je dalmatinskog temperamenta. Njezino lijepo lice još se ne pojavljuje na malom ekranu, već isključivo na kazališnoj sceni. A tu je Paola u strelovitom usponu, “potvrđuje visoki glumački potencijal” i “plijeni pozornost na sceni svojom koncentracijom, svježinom i dječačkom zaigranošću”.

Dobila je odlične kritike za predstave “Genijalni genije” i “Nečisti i djevojka” zadarskog Kazališta lutaka, čija je najmlađa članica s osječkom diplomom iz glume i lutkarstva. U njezin talent mogla se uvjeriti i splitska publika kad je prije nekoliko dana s “Genijalnim genijem” nastupila u gradu pod Marjanom.

– Predstava je imala puuuno izvedbi i djeca sjajno reagiraju, evo s 47. PIF-a u Zagrebu vratili smo se s nagradom dječjeg žirija za najbolju predstavu, predstoji nam MESS u Sarajevu. U splitskoj Lori Zadrani svake godine igraju i po nekoliko predstava i odaziv je uvijek velik, a i prijavili smo se za Malog Marulića. Splitska nas publika uvijek lijepo primi, tako da se veselimo svakom gostovanju – veli nam Slavica koja se odmalena deklarirala kao glumica.

– Uvijek sam nešto pred TV-om glumila, i to u vrijeme udarnih vijesti. Morala sam preuzeti svu pažnju, pjevala sam, radila predstave u dvorištu. Svaki moj udarac u koljeno bila je drama u tri čina i tako... nije bilo druge.

Progovorila sam sa šest mjeseci života i, kako mama kaže, odonda se nisam zaustavila. Prvi nastup bio je u šestoj godini i s 19 kilograma u HNK Zadar s recitacijom “Hrvica Mrvica”, međutim najavili su me kao “hrvatska mrvica” i sjećam se da sam danima plakala zbog toga. Nadam se da to nije imalo neko dugoročno simbolično značenje, ha-ha. Cijelu osnovnu i srednju školu pohađala sam dramske grupe i, eto, na kraju je to rezultiralo Akademijom i ovime tko sam danas.
Koliki omjer u glumi ima talent u odnosu na red, rad i disciplinu?


– Talent je samo osnova na koju gradiš svoje znanje i iskustva. Inače sam studentica sistema Stanislavskog, koji se na našoj Akademiji dosta rigorozno provodi i prošla sam pravu rusku školu, ponekad i 12 sati rada bez pauze. Bilo je strašno, teško, plačeš, tučeš glavom o zid, ali kada osjetiš na sebi rezultate rada i kako se tvoja osnova, talent razvija,onda shvatiš da je rad jedini ispravan put i da nema stajanja, uvijek iznova.

Jesu li sve glumice iz Kazališta lutaka lutke za naslovne strane poput vas? 


– Hvala na komplimentu. Lutkarice su često skrivene iza paravana ili u crnom odijelu, pa se to na sceni rijetko vidi. Fizički izgled mi do sada nije odmogao, ali nije mi ni nešto posebno pomogao, ha-ha. Ne oslanjam se na to, pa se to valjda osjeti. Kako sam sitnije građe, često igram profil djevojčice, ili po karakteru negativku, ali ja trenutno uživam u tome. Pa kad ću ako neću sad? Želje poput zaigrati barunicu Castelli? Ma dajte mi prvo vagon djevojki i djevojčica, pa ćemo poslije ipak s malo više zrelosti i iskustva prijeći na fatalne žene koje su – evo vam ovako skromno – pisane za mene, ha-ha.

U predstavi “Michelangelo” Dražena Ferenčine glumite s Perom Kvrgićem, a zahvaljujući “Genijalnom geniju” Rene Medvešek vas je izabrao za naslovnu ulogu u svom autorskom ostvarenju “Nečisti i djevojka”...


– Imala sam sreću i čast da sam spletom okolnosti zaigrala u “Michelangelu”, i to s velikim Perom Kvrgićem. To je bilo neprocjenjivo iskustvo za mene kao mladu glumicu koje me obogatilo sigurno, a predstava je i više nego spektakl. Zatim “Genijalni genije” – predstava koja je, evo, nagrađivana i pozvana na brojne festivale, a koju je režirala moja profesorica Tamara Kučinović – sjajno iskustvo i meni jedna od dražih uloga. A Reneu sam zahvalna što mi je ukazao toliko povjerenje, inače ga jako poštujem i volim kao glumca i redatelja, i bio je užitak raditi s njim. Puno sam od njega naučila, od Renea kao glumca/redatelja, ali i čovjeka, stekla sam divnog prijatelja i veselim se budućoj suradnji.

Predstava “Genijalni genije” ima elemenata akrobatike, probe su trajale mjesec dana i tempo vam je bio zahtjevan zbog koreografije. Odakle vam tako puno fizičke spremnosti i energije? Kako ostajete “fit”?


– Predstava je zaista fizički vrlo zahtjevna i iziskuje silnu kondiciju, koordinaciju i koncentraciju. Na prvim probama bile smo u modricama od glave do pete jer je trebalo na koljenima, leđima, glavi prokrčiti put za moguće koreografije i situacije, tako da nije bilo nimalo lako. Probe su trajale cijeli dan upravo zbog kondicije koju smo u kratko vremena morale steći.

Predstava je puna smiješnih situacija koje proizlaze iz elemenata akrobatike i klaunerije, a to zahtijeva silnu koordinaciju pokreta u odnosu na ostale scenske elemente i za to je potreban žestoki trening prije svake probe. Ja sam inače na Akademiji imala široku naobrazbu iz pokreta i kolegije plesova, scenske borbe, akrobatike, žongliranja. Trening je posebno za ovakve predstave prijeko potreban i trudim se što više ostati “fit” i u kondiciji upravo zbog toga. Nekad to zahtijeva i trening izvan kazališta i posebnu prehranu.
Uloga u vašem prvom filmu, “Malom divu”, bila vam je ponuđena usred studija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a uspjeli ste dobiti odobrenje dekanice unatoč ugovoru da se nećete javno izlagati prve dvije godine?


– Toga dana, sjećam se, srušio mi se svijet i bila sam na putu da se, ne znam, lansiram na Mars. Kad, zazvonio je mobitel i ja dobila glavnu ulogu u filmu. U šoku i nevjerici pogledam u nebo, pomislim “Stvarno si brz!”. Dekanici sam pristupila vrlo otvoreno i kad sam objasnila o čemu je riječ, kaže ona: “Imaš dozvolu, ali (uvijek ima ‘ali’) nema izostajanja s nastave!” Nemoguća misija jer nastava traje cijeli dan, nekad i vikendom. No, filmska ekipa mi je snimanja prilagodila i ja sam dva mjeseca svaki vikend putovala u Zadar – snimala dan/noć kako bih stizala u ponedjeljak na faks. Bilo je teško, koštalo me živaca i kilograma, ali u konačnici bilo je to nezaboravno iskustvo.

Imate li filmske aspiracije?


– Film traži jedan poseban realizam, minimalnost koje u kazalištu rijetko ima, tj. nema. Zatim scene koje se ne snimaju kronološki kao nešto što mi je bilo najteže, jer ostati u toj energiji i imati cijelo vrijeme liniju lika, a putem je isprekidati na tisuću scenica, to iziskuje stvarno koncentraciju i jednu neobičnu glumačku snagu. No, iako nemam velikog iskustva, osjećam negdje u sebi da možda dugoročno pripadam na filmsko platno, tako da nastojim prokrčiti put k tome jer me to jako zanima. A i nadam se da će uskoro doći vrijeme za neka nova lica.

Mladi ste, “fit” i energični – priželjkujete li i vi akcijski film poput vaše kolegice, Zadranke Tihane Lazović?


– Ha-ha, naravno. Možda je došlo vrijeme da Tihana i ja promijenimo dva preovladajuća žanra – dramu ili komediju – pa opljačkamo neku banku, na primjer. S obzirom na kondiciju i energiju svakako bi mi pristajao takav profil uloge, i uvijek mi je draže i zanimljivije tumačiti nekakav čvrst i izražen karakter, smatram da tu imam puno dati i pokazati. Evo tu bi mi, recimo, i fizički izgled mogao pomoći. Kada smo završili snimanje “Malog diva”, rekla sam redatelju kako mi sada duguje akciju gdje ću onako u “slow-motionu” letjeti s pištoljima u ruci, i to. Voljela bih to isprobati.

Marko NJEGIĆ
Snimio Luka GERLANC / CROPIX

Avantura u Dubaiju

Bili ste članica žirija za kratke filmove na Avvantura film festivalu. Jeste li avanturistica?
– Nisam, ja radije uz večericu, dobro vino, film i bademantil, u društvu dragih mi ljudi, nadoknađujem propušteno. Za božićne praznike nadam se da ću ostvariti dugo planirano putovanje u Dubai.

Karijeristica

Gdje se vidite za desetak godina?
– Moji ciljevi su visoko postavljeni, ali desetak godina je sigurno kratko razdoblje da ih sve ostvarim. Ne vidim se još uvijek kao majka, nisam baš sigurna ni kao žena. Trenutno sam usmjerena na sebe i ovo što radim, nastojim graditi karijeru i puno drugih stvari ispašta zbog toga, ali trudim se ne opterećivati se nekom dalekom budućnošću. Mislim da ću za desetak godina i dalje biti karijeristica, ha-ha.

Casual i elegancija

Na photosession za “Liniju X” došli ste u dvije kombinacije – casual i elegancija. Njegujete takav stil?
– Uglavnom da. Ne eksperimentiram baš s odjevnim kombinacijama, pa ni s bojama. Iako u ormaru ima svega, često se to svede na provjerenu casual glam-rock kombinaciju zimi, za posebne prilike elegancija na visokim potpeticama, a ljeti se dogodi neka žarka boja.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/stil/paola-slavica-nisam-ja-jos-za-uloge-fatalnih-zena-250503 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f73baf85cf81ea0fb9eae43b5ce1494d4d4389f9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Paola+Slavica%3A+Nisam+ja+jo%C5%A1+za+uloge+fatalnih+%C5%BEena&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fstil%2Fpaola-slavica-nisam-ja-jos-za-uloge-fatalnih-zena-250503 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fstil%2Fpaola-slavica-nisam-ja-jos-za-uloge-fatalnih-zena-250503 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Osoba tjedna - ZGODNA i nagrađivana ZADARSKA GLUMICA U USPONU koja je U SPLITU GOSTovala S PREDSTAVOM 'GENIJALNI GENIJE' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
StilOsoba tjedna - ZGODNA i nagrađivana ZADARSKA GLUMICA U USPONU koja je U SPLITU GOSTovala S PREDSTAVOM 'GENIJALNI GENIJE'

Paola Slavica: Nisam ja još za uloge fatalnih žena

Piše PSD.
20. listopada 2014. - 15:50
“Mala prgava Zadranka” nadimak je zadarske glumice Paole Slavice još od akademskih dana budući da je bila jedina Dalmatinka na slavonsko-zagrebačkoj klasi. Puno govori, još više se smije i izraženog je dalmatinskog temperamenta. Njezino lijepo lice još se ne pojavljuje na malom ekranu, već isključivo na kazališnoj sceni. A tu je Paola u strelovitom usponu, “potvrđuje visoki glumački potencijal” i “plijeni pozornost na sceni svojom koncentracijom, svježinom i dječačkom zaigranošću”.

Dobila je odlične kritike za predstave “Genijalni genije” i “Nečisti i djevojka” zadarskog Kazališta lutaka, čija je najmlađa članica s osječkom diplomom iz glume i lutkarstva. U njezin talent mogla se uvjeriti i splitska publika kad je prije nekoliko dana s “Genijalnim genijem” na...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 05:42