stdClass Object ( [id] => 130044 [title] => Vinka Cetinski, patent i talent za - novac [alias] => vinka-cetinski-patent-i-talent-za-novac [catid] => 297 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ona je žena koja zna što hoće. Ali je htjela previše. I to danas plaća neusporedivo skuplje negoli je prodavala nevrijedna, poplavljena zemljišta na ime i za račun svoga poslovnog partnera i prijatelja Danka Končara. I obitelji Cetinski.

Uspjela je u samo nekoliko mjeseci izazvati veću pozornost javnosti od sva tri člana svoje estradne obitelji čiji posao jest ili je bio - impresioniranje publike. Pod sumnjom za malverzacije pri kupoprodaji nekretnina na istarskom području za tvrtku Danka Konačara, kojega je navodno oštetila za 30-ak milijuna kuna, Vinka je dospjela u pritvor. - Šokirale su me optužbe. Ovo su vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu - požalila se mr. znanosti, sveučilišna profesorica i bivša doministrica turizma gđa Cetinski.

Sve je, kaže, radila u dobroj vjeri, s dobrim namjerama i u suglasnosti s vlasnikom. Zato vjeruje u institucije pravne države koje će to dokazati i potvrditi. Vidjet ćemo, uspijemo li dočekati presudu, s obzirom na poslovičnu brzinu i učinkovitost hrvatskog pravosuđa...

Uvijek im je dobro išlo

Vinka Cetinski je rođena 14. travnja 1947., udana je za Mirka Cetinskog - nekad popularnog istarskog pjevača, danas poduzetnika i vlasnika nekoliko lokalnih radiopostaja. Imaju dva sina: Tonyja, koji je afirmirana zvijezda hrvatske estrade, a danas se bavi i producentskim poslom, te Mattea, čiji su glazbeni pokušaji bili manje uspješni, pa se dao u poduzetničke vode. Radi se o uglednoj rovinjskoj obitelji kojoj nikad nije manjkalo ni “ptičjeg mlijeka”, pa je doista pitanje svih pitanja, otkako je “pukla bruka”: što im je dovraga sve to trebalo?

Mirko Cetinski dolazi iz dobro situirane familije. Otac mu je bio direktor ondašnje SDK (Fine), djed prvi rovinjski privatni pekar, a ni Mirku životni put nije bio posut trnjem. Još u doba socijalizma zarađivao je velik novac, osobito na ruskim turnejama (SSSR), a prema medijskim izvorima na jednoj od njih upoznao je i Danka Končara.

Vinka je, pak, široj javnosti postala poznata 1993. kada je Tuđman u njoj prepoznao politički i stručni potencijal te ju je instalirao u fotelju zamjenice ministra turizma kao perspektivnu HDZ-ovu akviziciju. Nije, međutim, evidentirano kada je i kako prestala biti dio te stranke, u kojoj je očito puno naučila.

Ivan Herak, mada također Istrijan, navodno je više puta, u to doba kao šef resora, neuspješno tražio njezinu smjenu jer je bila HDZ-ov kadar, a on je, navodno, htio nestranačke profesionalce, ali i zbog njezinih izraženih ambicija koje su je pretvorile u “ženu pauka”.

Ipak, nakon njezina privođenja, Herak će izjaviti kako vjeruje da je nedužna, što valja razumjeti kao opravdanu empatiju zbog činjenice da je tu kalvariju i sam prošao i tek pošto je odležao godinu i pol u zatvoru proglašen je - nedužnim.

Za Vinku, inače i sveučilišnu profesoricu na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, bilo je, navodno, svojedobno rezervirano i mjesto u diplomaciji - kao konzulice u Münchenu - ali je taj dio njezine karijere ostao neispisan zbog Tuđmanove smrti, čime je izgubila svoga političkog skrbnika. No, nije se Vinka izgubila...

Povezivanje moćnih obitelji

Bila je članica uprava ili nadzornih odbora u 15-ak tvrtki, a poduzetnički duh poput epidemije prenosio se i na ostale članove obitelji. Suprug Mirko, vlasnik nekoliko radiopostaja, također je bio u upravama više tvrtki. Matteu su u vlasištvo povjerili dvije firme (Media Com d.o.o. Zagreb i Hrestenica d.o.o. Rovinj), dok se Tony zadovljio projektom Humane zvijezde.

Moć Cetinskih dodatno je porasla rodbinskim povezivanjem s obitelji poznatog hrvatskog odvjetnika Ante Nobila. Njegova kćerka Ivana udala se za Tonyja, pa su se počeli stvarati sinergijski učinci privatnog i poslovnog “udruživanja”.

Anto Nobilo već je bio u vezi s Končarom, kojemu je Vinka postala osoba od najvećeg povjerenja, Ivana glasnogovornica njegove tvrtke “Kermas ulaganja”, kojom je upravljala Vinka, a Mirko je vodio sve poslove oko “Vinarije Capo” (također prodane Končaru, po trostruko većoj cijeni od realne), za čiji je marketing bio zadužen njegov sin Matteo, navodno rastrošan preko svake mjere, pa je za 5 mjeseci potrošio 70 tisuća eura za promidžbu (gotovo godišnji budžet).

Vinka Cetinski s Antom Nobilom i Dankom Končarom

‘Otkupljivanje’ Istre

Moglo se, imalo se, jer je Končar, procjenjuje se, u Istri tijekom tri protekle godine investirao oko 120 milijuna eura, uglavnom u poljoprivredno zemljište, maslinike, vinograde i napuštena sela. A sve te ambiciozne milijunske poslove vodila ja za njega Vinka Cetinski. S vremena na vrijeme, čini se, investirajući i u vlastite nekretnine. Tvrdi se da je obiteljska imovina Cetinskih u zadnje dvije godine multiplicirana. Mama se, pučki rečeno, razbacivala vilama: za svakog sina po jednu.

Tonyju je za vjenčanje darovala luksuzno zdanje kod Kanfanara, sličnim je počastila i mlađeg sina Mattea, a bogme i sebe i supruga. Skupocjeno i luksuzno opremljena kuća s bazenom Mirka i Vinke Cetinski (Villa Capo) iznajmljuje se ljeti (2600 eura za tjedan) i zimi (upola jeftinije), a i Matteo na svojoj ostvaruje dopunsku zaradu.

Kada je lani Končar podnio kaznenu prijavu protiv svoje partnerice iz klana Cetinski, da nije bilo “pokajnika” Drage Radolovića, tko zna, možda je Vinka, uz odvjetničku uvjerljivost “prijatelja” Nobila, iz svega mogla izaći s nešto tanjim računom, ali bez skandala i policijskog dosjea.

Ovako, mama Vinka svoje dostojanstvo sada brani gardom tigrice koja po uvjetovanom refleksu još uvijek računa da joj nitko ništa ne može, pa čak i u trenutku privođenja, policajca u pratnji pretvara u svoga lakeja koji joj nosi Louis Vuitton torbicu, iako su joj ruke, za razliku od uobičajenih prizora privođenja, posve slobodne.

No, riječ je o dami. Koja se samo malo zaigrala. Tuđim novcem. I vrišti da je na pravdi boga stigmatizirana, difamirana, osramoćena pred licem javnosti.
Tony joj, naravno, vjeruje. Vjeruje i institucijama sustava koje će to uspjeti dokazati. I mi bismo gđi.Cetinski vjerovali kada bi nam “prodala” formulu, neki njezin originalni patent, po kojem se preko noći može pošteno zaraditi golem novac i osigurati bajkovita imovinska budućnost potomcima. Zašto li joj Končar više ne vjeruje, a tako joj je lako i mirno povjerio svoje milijune?!

Koliko je poznato, Cetinski su smjerna katolička obitelj. Praktični vjernici. Koji su, reklo bi se, zaboravili na osnovne postulate (slabo) prakticirane vjere. Dopustili su da njima ovlada pohlepa. Smrtni grijeh. Živjeli su ugodnim, solidnim životom, uživali ugled i respekt sredine, bili su uspješni, poznati i priznati, a ipak vječno “gladni”.

Nikad dosta novca, moći, nekretnina, pokretnina... Zar su njime gradili samoupozdanje ili samo pojačavali aroganciju kojom se ograđuju od svijeta običnih smrtnika, kako bi izbjegli njihovu prolaznost? Možda im je sve to trebalo za “život poslije smrti” ili, terapijski, da utaže žeđ i ovisnost, da smire frustracije uvijek nezadovljnih?

Ako je Vinka Cetinski, pak, pravedna i neargumentirano osumnjičena za krađu i prijevaru, mogla bi ovoj zemlji svojim gospodarskim znanjem i iskustvom biti dragocjena. Neka je Vlada angažira, makar jednokratno, da vratimo dugove i napunimo državni proračun do vrha, po modelu punjenja njezina kućnog budžeta.

A onda, uza sve počasti, ”pletere i danice”, klanjamo se sa štovanjem...

davorka blažević

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2011-04-15 10:09:52 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-04-15 10:21:20 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-04-16 11:58:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6854 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 297 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije s područja politike, društva i kulture. [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, spektar, društvo, politika, kultura [secure] => 0 [page_title] => Spektar [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/04/16/spektar/cet00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 297 [name] => Spektar [alias] => spektar [description] => [parent] => 260 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"260","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7827294 Threads: 2 Questions: 1640740460 Slow queries: 4877534 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111517994 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sd-plus/spektar ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 376 [name] => Arhiva [alias] => arhiva [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /arhiva ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296 [name] => Stil [alias] => stil [parent] => 260 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sd-plus/stil ) ) [link] => /sd-plus/spektar/vinka-cetinski-patent-i-talent-za-novac-130044 [printLink] => /sd-plus/spektar/vinka-cetinski-patent-i-talent-za-novac-130044?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 127860 [name] => VinkaCetinski [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vinkacetinski [link] => /tag/vinkacetinski ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vinka Cetinski, patent i talent za - novac [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-22-05-31-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/16/spektar/cet00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/04/16/spektar/cet00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ona je žena koja zna što hoće. Ali je htjela previše. I to danas plaća neusporedivo skuplje negoli je prodavala nevrijedna, poplavljena zemljišta na ime i za račun svoga poslovnog partnera i prijatelja Danka Končara. I obitelji Cetinski.

Uspjela je u samo nekoliko mjeseci izazvati veću pozornost javnosti od sva tri člana svoje estradne obitelji čiji posao jest ili je bio - impresioniranje publike. Pod sumnjom za malverzacije pri kupoprodaji nekretnina na istarskom području za tvrtku Danka Konačara, kojega je navodno oštetila za 30-ak milijuna kuna, Vinka je dospjela u pritvor. - Šokirale su me optužbe. Ovo su vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu - požalila se mr. znanosti, sveučilišna profesorica i bivša doministrica turizma gđa Cetinski.

Sve je, kaže, radila u dobroj vjeri, s dobrim namjerama i u suglasnosti s vlasnikom. Zato vjeruje u institucije pravne države koje će to dokazati i potvrditi. Vidjet ćemo, uspijemo li dočekati presudu, s obzirom na poslovičnu brzinu i učinkovitost hrvatskog pravosuđa...

Uvijek im je dobro išlo

Vinka Cetinski je rođena 14. travnja 1947., udana je za Mirka Cetinskog - nekad popularnog istarskog pjevača, danas poduzetnika i vlasnika nekoliko lokalnih radiopostaja. Imaju dva sina: Tonyja, koji je afirmirana zvijezda hrvatske estrade, a danas se bavi i producentskim poslom, te Mattea, čiji su glazbeni pokušaji bili manje uspješni, pa se dao u poduzetničke vode. Radi se o uglednoj rovinjskoj obitelji kojoj nikad nije manjkalo ni “ptičjeg mlijeka”, pa je doista pitanje svih pitanja, otkako je “pukla bruka”: što im je dovraga sve to trebalo?

Mirko Cetinski dolazi iz dobro situirane familije. Otac mu je bio direktor ondašnje SDK (Fine), djed prvi rovinjski privatni pekar, a ni Mirku životni put nije bio posut trnjem. Još u doba socijalizma zarađivao je velik novac, osobito na ruskim turnejama (SSSR), a prema medijskim izvorima na jednoj od njih upoznao je i Danka Končara.

Vinka je, pak, široj javnosti postala poznata 1993. kada je Tuđman u njoj prepoznao politički i stručni potencijal te ju je instalirao u fotelju zamjenice ministra turizma kao perspektivnu HDZ-ovu akviziciju. Nije, međutim, evidentirano kada je i kako prestala biti dio te stranke, u kojoj je očito puno naučila.

Ivan Herak, mada također Istrijan, navodno je više puta, u to doba kao šef resora, neuspješno tražio njezinu smjenu jer je bila HDZ-ov kadar, a on je, navodno, htio nestranačke profesionalce, ali i zbog njezinih izraženih ambicija koje su je pretvorile u “ženu pauka”.

Ipak, nakon njezina privođenja, Herak će izjaviti kako vjeruje da je nedužna, što valja razumjeti kao opravdanu empatiju zbog činjenice da je tu kalvariju i sam prošao i tek pošto je odležao godinu i pol u zatvoru proglašen je - nedužnim.

Za Vinku, inače i sveučilišnu profesoricu na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, bilo je, navodno, svojedobno rezervirano i mjesto u diplomaciji - kao konzulice u Münchenu - ali je taj dio njezine karijere ostao neispisan zbog Tuđmanove smrti, čime je izgubila svoga političkog skrbnika. No, nije se Vinka izgubila...

Povezivanje moćnih obitelji

Bila je članica uprava ili nadzornih odbora u 15-ak tvrtki, a poduzetnički duh poput epidemije prenosio se i na ostale članove obitelji. Suprug Mirko, vlasnik nekoliko radiopostaja, također je bio u upravama više tvrtki. Matteu su u vlasištvo povjerili dvije firme (Media Com d.o.o. Zagreb i Hrestenica d.o.o. Rovinj), dok se Tony zadovljio projektom Humane zvijezde.

Moć Cetinskih dodatno je porasla rodbinskim povezivanjem s obitelji poznatog hrvatskog odvjetnika Ante Nobila. Njegova kćerka Ivana udala se za Tonyja, pa su se počeli stvarati sinergijski učinci privatnog i poslovnog “udruživanja”.

Anto Nobilo već je bio u vezi s Končarom, kojemu je Vinka postala osoba od najvećeg povjerenja, Ivana glasnogovornica njegove tvrtke “Kermas ulaganja”, kojom je upravljala Vinka, a Mirko je vodio sve poslove oko “Vinarije Capo” (također prodane Končaru, po trostruko većoj cijeni od realne), za čiji je marketing bio zadužen njegov sin Matteo, navodno rastrošan preko svake mjere, pa je za 5 mjeseci potrošio 70 tisuća eura za promidžbu (gotovo godišnji budžet).

Vinka Cetinski s Antom Nobilom i Dankom Končarom

‘Otkupljivanje’ Istre

Moglo se, imalo se, jer je Končar, procjenjuje se, u Istri tijekom tri protekle godine investirao oko 120 milijuna eura, uglavnom u poljoprivredno zemljište, maslinike, vinograde i napuštena sela. A sve te ambiciozne milijunske poslove vodila ja za njega Vinka Cetinski. S vremena na vrijeme, čini se, investirajući i u vlastite nekretnine. Tvrdi se da je obiteljska imovina Cetinskih u zadnje dvije godine multiplicirana. Mama se, pučki rečeno, razbacivala vilama: za svakog sina po jednu.

Tonyju je za vjenčanje darovala luksuzno zdanje kod Kanfanara, sličnim je počastila i mlađeg sina Mattea, a bogme i sebe i supruga. Skupocjeno i luksuzno opremljena kuća s bazenom Mirka i Vinke Cetinski (Villa Capo) iznajmljuje se ljeti (2600 eura za tjedan) i zimi (upola jeftinije), a i Matteo na svojoj ostvaruje dopunsku zaradu.

Kada je lani Končar podnio kaznenu prijavu protiv svoje partnerice iz klana Cetinski, da nije bilo “pokajnika” Drage Radolovića, tko zna, možda je Vinka, uz odvjetničku uvjerljivost “prijatelja” Nobila, iz svega mogla izaći s nešto tanjim računom, ali bez skandala i policijskog dosjea.

Ovako, mama Vinka svoje dostojanstvo sada brani gardom tigrice koja po uvjetovanom refleksu još uvijek računa da joj nitko ništa ne može, pa čak i u trenutku privođenja, policajca u pratnji pretvara u svoga lakeja koji joj nosi Louis Vuitton torbicu, iako su joj ruke, za razliku od uobičajenih prizora privođenja, posve slobodne.

No, riječ je o dami. Koja se samo malo zaigrala. Tuđim novcem. I vrišti da je na pravdi boga stigmatizirana, difamirana, osramoćena pred licem javnosti.
Tony joj, naravno, vjeruje. Vjeruje i institucijama sustava koje će to uspjeti dokazati. I mi bismo gđi.Cetinski vjerovali kada bi nam “prodala” formulu, neki njezin originalni patent, po kojem se preko noći može pošteno zaraditi golem novac i osigurati bajkovita imovinska budućnost potomcima. Zašto li joj Končar više ne vjeruje, a tako joj je lako i mirno povjerio svoje milijune?!

Koliko je poznato, Cetinski su smjerna katolička obitelj. Praktični vjernici. Koji su, reklo bi se, zaboravili na osnovne postulate (slabo) prakticirane vjere. Dopustili su da njima ovlada pohlepa. Smrtni grijeh. Živjeli su ugodnim, solidnim životom, uživali ugled i respekt sredine, bili su uspješni, poznati i priznati, a ipak vječno “gladni”.

Nikad dosta novca, moći, nekretnina, pokretnina... Zar su njime gradili samoupozdanje ili samo pojačavali aroganciju kojom se ograđuju od svijeta običnih smrtnika, kako bi izbjegli njihovu prolaznost? Možda im je sve to trebalo za “život poslije smrti” ili, terapijski, da utaže žeđ i ovisnost, da smire frustracije uvijek nezadovljnih?

Ako je Vinka Cetinski, pak, pravedna i neargumentirano osumnjičena za krađu i prijevaru, mogla bi ovoj zemlji svojim gospodarskim znanjem i iskustvom biti dragocjena. Neka je Vlada angažira, makar jednokratno, da vratimo dugove i napunimo državni proračun do vrha, po modelu punjenja njezina kućnog budžeta.

A onda, uza sve počasti, ”pletere i danice”, klanjamo se sa štovanjem...

davorka blažević

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sd-plus/spektar/vinka-cetinski-patent-i-talent-za-novac-130044 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e71eda8764a4eab422ceaab0bad44f0f38026954 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vinka+Cetinski%2C+patent+i+talent+za+-+novac&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fspektar%2Fvinka-cetinski-patent-i-talent-za-novac-130044 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsd-plus%2Fspektar%2Fvinka-cetinski-patent-i-talent-za-novac-130044 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Vinka Cetinski, patent i talent za - novac

Piše PSD.
16. travnja 2011. - 13:58

Ona je žena koja zna što hoće. Ali je htjela previše. I to danas plaća neusporedivo skuplje negoli je prodavala nevrijedna, poplavljena zemljišta na ime i za račun svoga poslovnog partnera i prijatelja Danka Končara. I obitelji Cetinski.

Uspjela je u samo nekoliko mjeseci izazvati veću pozornost javnosti od sva tri člana svoje estradne obitelji čiji posao jest ili je bio - impresioniranje publike. Pod sumnjom za malverzacije pri kupoprodaji nekretnina na istarskom području za tvrtku Danka Konačara, kojega je navodno oštetila za 30-ak milijuna kuna, Vinka je dospjela u pritvor.- Šokirale su me optužbe. Ovo su vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu - požalila se mr. znanosti, sveučilišna profesorica i bivša doministrica turizma gđa Cetinski.

Sve je,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:05