StoryEditorOCM
Zvijezde onlinedaria lorenci flatz

Zvijezda kumova prisjetila se mladosti u izbjeglištvu: ‘Mislim da nitko tko je to doživio na svojoj koži nije...‘

Piše SCENA SD
27. ožujka 2024. - 16:14

Glumica Daria Lorenci Flatz nedavno je na Instagramu podijelila iskrene riječi o svojoj teškoj mladosti te putovanju iz Bosne i Hercegovine u Zagreb, koji je danas naziva svojim domom. U emotivnoj objavi, istaknula je jedno mjesto u Zagrebu koje je za nju postalo simbol podrške i utjehe.

"Kada sam kao izbjeglica stigla u Zagreb, bila sam puna jada, straha i boli, u pubertetu, osjećala sam se potpuno izgubljeno. Tada je nasip postao moje utočište. To je bilo prvo mjesto u Zagrebu koje me prigrlilo. Nasip je apsorbirao svu moju usamljenost i bol... i nakon 30 godina, još uvijek mu se vraćam", napisala je Daria. 

Daria nije samo dijelila svoje osobno iskustvo kroz svoje postove na društvenim mrežama, već je i aktivno uključena u umjetničke projekte koji se bave temom izbjeglištva. Jedan od tih projekata je predstava "Da sam ptica", u kojoj Daria igra uz Tarika Filipovića, a koju je režirala Arija Rizvić, koja je priču svojih roditelja prognanih iz BiH pretočila u scensko djelo.

image

 

 

/Screenshot/nova Tv

Daria je otkrila da je kao mlada djevojka, sa samo 16 godina, prisiljena napustiti rodno Sarajevo. U intervjuima je otvoreno govorila o tome kako je izgledao njezin dolazak u Zagreb bez roditelja te koliko ju je to iskustvo oblikovalo kao osobu.

‘‘Izbjeglištvo je za svakoga traumatično iskustvo. Mislim da nitko tko je to doživio na svojoj koži nije mogao proći neokrznuto. To je period života kojeg se čovjek nerado sjeća. Nažalost, sada svjedočimo i tomu da brojni Ukrajinci i Sirijci doživljavaju istu sudbinu. Ne bih rekla da me to iskustvo očvrsnulo, već da mi je donijelo osjetljivost duše i dijapazon iz kojeg crpim sve to što radim i što ja jesam. Zahvalna sam na svemu što mi se dogodilo, mislim da sam u tim svim strašnim okolnostima imala jako puno sreće i sada, s vremenskim odmakom, čini mi se kao da me netko čuvao dok sam prolazila kroz to mučno razdoblje‘‘

Osim što je poznata po svom radu na pozornici i u filmskoj industriji, Daria je stekla popularnost i nakon sudjelovanja u showu ‘‘Ples sa zvijezdama‘‘ prošle godine. Ona je također sretno udata za supruga Emila Flatz, s kojim ima troje djece - blizance Maka i Frana te sina Tina.

Daria iza sebe ima i brak s kazališnim redateljem Jernejem Lorencijem, koji je trajao od 1997. do 2000. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:50