StoryEditorOCM
Zvijezde onlineAVA U POLITIČARE

Avu Karabatić od političke propasti spasio Ivan Pernar, mogli bi je gledati u saboru: ‘Ako danas nisam dobila srčani...‘

Piše Vanesa Lipanović Tenžera
30. ožujka 2024. - 15:39

Da se Ava nije šalila kad je rekla da ide na izbore, postalo je jasno nakon što se zaista i kandidirala, a sad je u središte političke i medijske vreve ponovno dospjela "za dlaku izbjegnuvši katastrofu".  

Cijela drama je započela naizgled obično, kao klasična politička priča o nedostatku potpisa. Međutim, kada je glavna Ava Karabatić shvatila da joj nedostaje podrška iz devete izborne jedinice, a ne samo potpisi, stvari su se zahuktale, pa se Ava dala u bjesomučnu trku s vremenom. 

image
Goran Mehkek/Cropix

"Imala sam 700 potpisa od potrebnih 500. Mislila sam da je to i više no dovoljno jer sam imala i viška, međutim ispostavilo se da imam 450 važećih potpisa jer su ostali potpisi bili iz IX. izborne jedinice i na kraju mi je falilo samo 50 potpisa i moja je kandidatura bila odbijena." požalila se Ava u objavi na Tiktoku, koju možete pogledati OVDJE.

"A što sad?" povikala je Ava u očaju, tražeći spas na društvenim mrežama, dok se ponoć, rok za predaju lista, neumoljivo približavala. U tom kritičnom trenutku kad se činilo da je sve izgubljeno, kao iz bajke, javlja se njezin "bivši muž" ("oženili" su se na splitskom karnevalu) vitez na bijelom konju - Ivan Pernar, politički diletant i karizmatična figura hrvatske političke scene.

image
Goran Mehkek/Cropix

Pernar, kao pravi viteški junak, nije časka razmišljao prije nego što je priskočio u pomoć svojoj "bivšoj supruzi", pa ju je tako spasio stavivši je na svoju listu za Hrvatski sabor.

U trenu, Pernar se pojavio poput političkog superheroja, pridržavajući Avu za ruku dok su jurili prema DIP-u kako bi u posljednjem času izmijenili liste. "Sve je riješeno. Prijatelji se uvijek prepoznaju u nevolji", rekla je Ava novinarima, dok je sjajila od olakšanja i ponosa.

image
Goran Mehkek/Cropix

No, u pozadini ove političke sapunice, bio je i Avin otac, Ivica Karabatić koji je pratio svu tu ludost s izmiješanim osjećajima. Iako vidno uzbuđen, nije propustio priliku da podrži kćerkinu odluku. 

"Kad me Ava nazvala u panici, došao sam za desetak minuta", priznao je Pernar, dok se smiješio svojoj političkoj avanturi. "Sad se natječe na mojoj listi umjesto jedne gospođe, ali vjerujem da mi to neće zamjeriti."

Na kraju, Pernar je izrazio svoju podršku na najneobičniji način, zamjenjujući čak i svoju majku na listi za Hrvatski sabor kako bi pružio podršku Avi.

"Mama je sada na trećem mjestu", objasnio je Pernar, "ali rekao sam Avi da ću je staviti umjesto moje mame. Uvijek ću biti uz tebe."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:02