stdClass Object ( [id] => 1295363 [title] => Zoran Šprajc: ‘Iza mene je najduža i najteža godina u mojoj karijeri, naučio sam kako se ne radi kasnonoćni TV show‘ [alias] => zoran-sprajc-iza-mene-je-najduza-i-najteza-godina-u-mojoj-karijeri-naucio-sam-kako-se-ne-radi-kasnonocni-tv-show [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Emisija "Stanje nacije" koja se petkom navečer prikazuje na RTL televiziji proslavila je svoj prvi rođendan. Prva emisija je emitirana 20. svibnja 2022. u 22.15.

"Stanje nacije" je zamišljeno kao late-night show u trajanju od 40 do 45 minuta koji u opuštenijoj formi donosi presjek tjednih događaja. Autor i voditelj emisije je Zoran Šprajc. Do prvog rođendana emitirano je 39 epizoda.

Prema rezultatima mjerenja gledanosti televizijskog programa koje svakog mjeseca objavljuje Agencija za elektroničke medije, do svibnja 2023., četiri su epizode "Stanja nacije" bile u top 15 najgledanijih emisija tog mjeseca: 8. srpnja 2022., 30. rujna 2022., 3. ožujka 2023. i 14. travnja 2023.

Nakon sedam mjeseci i 24 epizode, emisija "Stanje nacije" nominirana je za nagradu "Zlatni Studio" od stručnog žirija, a potom i izabrana u siječnju ove godine od čitatelja Jutarnjeg lista i tjednika Studio za najbolju TV emisiju 2023. godine.

Ovo je drugi "Zlatni studio" u istoj kategoriji koju je osvojila emisija čiji je voditelj Zoran Šprajc. Emisija "RTL Direkt" koju je vodio i uređivao od 22. travnja 2015. do 22. veljače 2022. izabrana je 2021. godine.

"Direkt" je bio nominiran za nagradu 2019. godine. Kao voditelj "RTL Direkta" Zoran Šprajc je izabran u kategoriji "Najbolji TV voditelj godine" za "Zlatni Studio" 2018., 2019. i 2022. godine. Bio je nominiran 2020. u istoj kategoriji.

Zoran Šprajc i emisija "Stanje nacije" radno su dočekali svoj prvi rođendan.

---

image

Šprajc s ekipom ‘Stanja nacije‘: "Ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika željna ovakvog TV formata i drugačije prezentacije političkih i društvenih događaja‘

RTL TELEVIZIJA
---

"Stanje nacije" slavi svoju prvu godišnjicu. Je li vrijeme prošlo brzo?

– Ne baš, mislim da mi je to bila najdulja i najteža godina u mojoj  karijeri. Suočio sam se s toliko nepoznanica da bih mogao napisati knjigu kako se NE RADI ovakav late-night show. Ipak, u jednom sam trenutku shvatio da ne trebam izmišljati novog sebe i prilagođavati sebe novom formatu, nego biti svoj i pustiti da se format prilagodi meni.

Koliko je vremena trebalo za realizaciju prve emisije? Je li bilo treme?

– Od ideje do lansiranja emisije prošlo je šest mjeseci, a intenzivne pripreme imali smo posljednja tri mjeseca. Snimili smo devet pilota, što je valjda rekord u televizijskoj produkciji, to je više pilota nego što ih ima hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Ali jedan je bio gori od drugog, sve dok nismo donijeli odluku da idemo van pa što bude. Tada više uopće nije bilo treme, jer tremu obično imate kad ne znate kako će vaš nastup ispasti. Ja sam znao da će biti grozno tako da se s tim uopće nisam zamarao, hahaha!

Tko stoji iza uredništva emisije?

– Kroz redakciju je prošla stvarno šarena ekipa novinara, producenata, asistenata, glumaca, komičara, grafičkih dizajnera i copyrightera, ali kod pisanja scenarija sad se najviše oslanjam na producenticu Anamariju Matijaš, Bornu Sora, Borisa Rašetu i Vanju Bahilj. Siniša Mareković i Jan Štih zaduženi su za vizualni i grafički dio emisije.

‘Seks, politika, kriminal i kućni ljubimci‘

Zašto ste se odlučili na koncept late-night showa?

– Taj se koncept nekako nametnuo sam od sebe jer sam od prvog dana vođenja informativnih televizijskih emisija imao potrebu razbiti taj strogi i smrtno ozbiljni informativni format poput Dnevnika HRT-a, s nešto malo duhovitosti, satire i ironije pristupajući temama s aspekta običnog gledatelja, a ne nekog super važnog TV voditelja i urednika koji zna nešto više od drugih. Na neki način sam želio "dedramatizirati" tu formu, što bi rekao Andrej Plenković. Publici se to očito svidjelo pa sam to proširio u "RTL Direktu" i onda je "Stanje nacije" došlo kao prirodni nastavak tog puta. I doista se pokazalo da je TV tržište gladno takvog formata jer kad smo mi postali toliko traženi i gledani, kako bi tek bili gledani svi drugi bolji od nas, haha!

Ali doista, često čujem kako bi netko drugi "to bolje", ali eto "to bolje" nikako da se pojavi. Ili se iz nekog razloga ostale TV kuće ne usude krenuti u tom pravcu ili stvarno nema nitko bolji od mene, što je čak i meni teško povjerovati, haha!

Je li "Stanje nacije" late-night show kao u Sjedinjenim Američkim Državama?

– To bi bilo jako pretenciozno reći, prije svega jer na jednom ovakvom late-night showu u Americi radi barem trideset, četrdeset ljudi, od toga desetak vrhunskih scenarista, plus gosti, publika, bend, studio… Ali nešto od njihova pristupa prilagodili smo našim mogućnostima i našem tržištu. No osim "Amera", gledao sam i učio kako to rade Nijemci, i osobito Srbi koji su nam najbliži te u tom formatu imaju najviše iskustva. Osobito je poticajan bio Zoran Kesić i njegova ekipa. Ipak, ništa se nije moglo prepisati, nego prilagoditi i hrvatskom TV tržištu, ali i meni kao TV prezenteru. Na kraju izgleda da smo otkrili pravi omjer sastojaka i evo uspjeli smo napraviti prvi gledani late-night show "Made in Croatia".

Emisiju ste najavljivali kao "seks, politika, kriminal" – što ste time mislili?

– Samo zezancija na tu formulu koju koriste svi urednici portala kako bi privukli publiku i klikove. Premda ona zapravo glasi "seks, politika, kriminal i kućni ljubimci". Ali čak ni mi toliko nisko ne možemo pasti, pa smo kućne ljubimce ostavili kući, haha!

Može li se emisija kategorizirati kao "infotainment", odnosno kao kombinacija informativnog i zabavnog programa?

– Od prvog dana vođenja TV emisija upravo sam tako pristupio svom poslu, ne kako bih banalizirao političke događaje i ostale važne vijesti nego upravo obrnuto – kako bi došle do što šire publike i što većeg broja ljudi. I najžešće političke komentare nastojao sam uljuditi s malo autoironije na sebe ili svoj politički svjetonazor.

Ne treba se nikad dizati iznad drugih, ma koliko te drugi uzdizali. Nikad mi nije bilo važno koliko me vole oni koji su na mojoj strani, nego koliko me čuju oni koji su s druge strane. A do njih ne možeš doći s facom nadmenog samo sebi važnog pametnjakovića.

Koliko su vam bitne društvene mreže? Prilagođavate li sadržaj društvenim mrežama?

– O, da! Televiziju sam davno svladao, ali društvene mreže su mi sad najveći izazov. Doduše, već godinama jako dobro stojim na Facebooku, među ostalim, zahvaljujući i mojim kolegama s RTL-a koji ga pune našim vijestima, ali sad se fokusiramo na YouTube, jer klipovi "Stanja nacije" su zapravo izvrstan sadržaj baš za tu platformu. I već bilježimo lijepe rezultate, nije rijetkost da neki klipovi odlete i do 100.000 pregleda, na Facebooku do 200.000.

Paket čiste informacije i čiste ‘zajebancije‘

Kakav je bio osjećaj kada ste prestali voditi "RTL Direkt"? Pogledate li ga kad ste kući? Jeste li još dio ekipe?

– Bio je to trenutak jako pomiješanih emocija, s jedne strane, bilo je emotivno i teško rastati se od emisije i ekipe s kojom sam postigao svoje "najzvjezdanije" trenutke. S druge strane, veselio sam se novom početku. Nakon sedam godina u jednom odjelu bilo je vrijeme da promijenim to odijelo, kako god dobro skrojeno bilo.

Klonim se davati savjete jer to uvijek može ispasti kao iritantno patroniziranje. Mojmira je sa mnom radila "RTL Direkt" od prvog dana emitiranja; prvo kao novinarka, potom kao urednica, a onda smo se izmjenjivali i kao voditelji. Mislim da je to više nego dovoljno iskustva da zna što hoće i kako to postići. Izgradila je svoj stil i svoj pristup, i to iznimno cijenim, a ono što je još važnije – to cijeni i publika.

---

image
RTL TELEVIZIJA
---

Sa "Stanjem nacije" već ste u prvoj sezoni osvojili "Zlatni Studio" i imali četiri epizode u top 15 najgledanijih emisija tog mjeseca. Zašto je gledateljima zanimljivo gledati "Stanje nacije"?

– Pa ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika željna ovakvog TV formata i drugačije prezentacije političkih i društvenih događaja. Jer ako to funkcionira svuda na svijetu, moralo bi funkcionirati i u Hrvatskoj – pogotovo u Hrvatskoj, gdje su uz iznimke poput "RTL Direkta" klasične televizijske vijesti zapravo prilično dosadne. Beskonačna količina tobože ozbiljnog, a zapravo banalnog blebetanja i šupljih razgovora, političke glume, voditeljsko-novinarske glume, većina toga i bez teksta i bez konteksta.

Publika je već davno uočila da na internetu može dobiti mnogo više, mnogo brže i mnogo iscrpnije nego čekajući da im netko servira svoj paket vijesti i događaja. A mi im nakon svog tog ispiranja mozga, nudimo paket čiste informacije i čiste "zajebancije". Pa to bih čak i ja gledao, haha!

Vidite li sebe za "kormilom" emisije idućih sedam godina? Imate li u vidu već potencijalnog nasljednika?

– Jedva isplaniram i iduću emisiju, a kamoli gdje ću biti za sedam godina.

Koja je vama najdraža emisija ili koju ste emisiju upamtili?

– Sve što je doseglo 100.000 pregleda na YouTubeu ne mogu zaboraviti – od "diskusije" sa srpskom premijerkom Anom Brnabić do krunidbe hrvatskog kralja Drage III.

U Matrixu

Dogode li vam se nekad "blooperi"? Je li ikad kasnila emisija uživo ili kolege, dogodio se kvar opreme? Hoćete li u emisiji "Stanje nacije" biti gostiju?

– Svakog petka na snimanju emisije imamo tonu "bloopera" i tehničkih zafrkancija jer premda izgleda jednostavan format, zbog 80 "pictosa" i animacija koje imamo po emisiji, nije lako ​sve uštimati, da u sekundu sve sjeda na svoje mjesto. Zato postoje dobri ljudi montažeri čiji je posao da čupaju kosu, dok u postprodukciji to sve pokušavaju popraviti i dovesti u red.

Na našim televizijama ima valjda već 127 emisija s gostima, ima više emisija s gostima nego gostiju. Tako da, hvala lijepa na gostima, ugostio sam svakog od njih po nekoliko puta i nemam više namjeru niti jednom gostu biti domaćin, osim kod svoje kuće.

---

image
RTL TELEVIZIJA
---

Kako zadržati motivaciju, humor, britke i oštre komentare i nakon 30 godina?

– Tako da oko sebe zadržite takve ljude.

Koja je budućnost "Stanja nacije", ali i Zorana Šprajca?

– Kao i svima drugima. U Matrixu.

Možda nam je Zoran Šprajc, u svom humorističnom stilu, otkrio ime nekog novog projekta. Sretan rođendan ekipi emisije "Stanje nacije"!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prvi rođendan [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Prvi rođendan 2 0 9806 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-27 22:23:40 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Božidar Lončar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-02 20:24:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-02 20:24:53 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 84 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Zoran Šprajc: 'Iza mene je najduža i najteža godina u mojoj karijeri, naučio sam kako se ne radi kosanonoćni TV show' [metakey] => Zoran Šprajc, Stanje nacije, rtl televizija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/28\/24985888.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/28\/24985918.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/28\/24985834.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/28\/24985865.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/28\/24985919.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/28\/24985842.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["RTL TELEVIZIJA","RTL TELEVIZIJA","RTL TELEVIZIJA","RTL TELEVIZIJA","RTL TELEVIZIJA","RTL Televizija"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Zoran \u0160prajc: \u2018Televiziju sam davno svladao, ali dru\u0161tvene mre\u017ee su mi sad najve\u0107i izazov. Dodu\u0161e, ve\u0107 godinama jako dobro stojim na Facebooku...\u2018<\/p>","

\u0160prajc s ekipom \u2018Stanja nacije\u2018: \u201dIspostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika \u017eeljna ovakvog TV formata i druga\u010dije prezentacije politi\u010dkih i dru\u0161tvenih doga\u0111aja\u2018<\/p>","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24985888_1920.jpg":"1920x1080","k_24985888_1280.jpg":"1280x1280","k_24985888_1024.jpg":"1024x1024","k_24985888_640.jpg":"640x640","k_24985888_480.jpg":"480x480","k_24985888_340.jpg":"340x340","k_24985888_220.jpg":"220x220","o_24985888_1280.jpg":"1280x853","o_24985888_1024.jpg":"1024x682","o_24985888_640.jpg":"640x426","o_24985888_480.jpg":"480x320","o_24985888_340.jpg":"340x226","o_24985888_220.jpg":"220x146","h_24985888_1280.jpg":"1280x854","h_24985888_1024.jpg":"1024x683","h_24985888_640.jpg":"640x427","h_24985888_480.jpg":"480x320","h_24985888_340.jpg":"340x227","h_24985888_220.jpg":"220x147","pp_24985888_1280.jpg":"1280x1628","pp_24985888_1024.jpg":"1024x1303","pp_24985888_640.jpg":"640x814","pp_24985888_480.jpg":"480x611","pp_24985888_340.jpg":"340x432","pp_24985888_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_24985918_1920.jpg":"1920x1080","k_24985918_1280.jpg":"1280x1280","k_24985918_1024.jpg":"1024x1024","k_24985918_640.jpg":"640x640","k_24985918_480.jpg":"480x480","k_24985918_340.jpg":"340x340","k_24985918_220.jpg":"220x220","o_24985918_1280.jpg":"1280x960","o_24985918_1024.jpg":"1024x768","o_24985918_640.jpg":"640x480","o_24985918_480.jpg":"480x360","o_24985918_340.jpg":"340x255","o_24985918_220.jpg":"220x165","h_24985918_1280.jpg":"1280x854","h_24985918_1024.jpg":"1024x683","h_24985918_640.jpg":"640x427","h_24985918_480.jpg":"480x320","h_24985918_340.jpg":"340x227","h_24985918_220.jpg":"220x147","pp_24985918_1280.jpg":"1280x1628","pp_24985918_1024.jpg":"1024x1303","pp_24985918_640.jpg":"640x814","pp_24985918_480.jpg":"480x611","pp_24985918_340.jpg":"340x432","pp_24985918_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_24985834_1920.jpg":"1920x1080","k_24985834_1280.jpg":"1280x1280","k_24985834_1024.jpg":"1024x1024","k_24985834_640.jpg":"640x640","k_24985834_480.jpg":"480x480","k_24985834_340.jpg":"340x340","k_24985834_220.jpg":"220x220","o_24985834_1280.jpg":"1280x960","o_24985834_1024.jpg":"1024x768","o_24985834_640.jpg":"640x480","o_24985834_480.jpg":"480x360","o_24985834_340.jpg":"340x255","o_24985834_220.jpg":"220x165","h_24985834_1280.jpg":"1280x854","h_24985834_1024.jpg":"1024x683","h_24985834_640.jpg":"640x427","h_24985834_480.jpg":"480x320","h_24985834_340.jpg":"340x227","h_24985834_220.jpg":"220x147","pp_24985834_1280.jpg":"1280x1628","pp_24985834_1024.jpg":"1024x1303","pp_24985834_640.jpg":"640x814","pp_24985834_480.jpg":"480x611","pp_24985834_340.jpg":"340x432","pp_24985834_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_24985865_1920.jpg":"1920x1080","k_24985865_1280.jpg":"1280x1280","k_24985865_1024.jpg":"1024x1024","k_24985865_640.jpg":"640x640","k_24985865_480.jpg":"480x480","k_24985865_340.jpg":"340x340","k_24985865_220.jpg":"220x220","o_24985865_1280.jpg":"1280x960","o_24985865_1024.jpg":"1024x768","o_24985865_640.jpg":"640x480","o_24985865_480.jpg":"480x360","o_24985865_340.jpg":"340x255","o_24985865_220.jpg":"220x165","h_24985865_1280.jpg":"1280x854","h_24985865_1024.jpg":"1024x683","h_24985865_640.jpg":"640x427","h_24985865_480.jpg":"480x320","h_24985865_340.jpg":"340x227","h_24985865_220.jpg":"220x147","pp_24985865_1280.jpg":"1280x1628","pp_24985865_1024.jpg":"1024x1303","pp_24985865_640.jpg":"640x814","pp_24985865_480.jpg":"480x611","pp_24985865_340.jpg":"340x432","pp_24985865_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_24985919_1920.jpg":"1920x1080","k_24985919_1280.jpg":"1280x1280","k_24985919_1024.jpg":"1024x1024","k_24985919_640.jpg":"640x640","k_24985919_480.jpg":"480x480","k_24985919_340.jpg":"340x340","k_24985919_220.jpg":"220x220","o_24985919_1280.jpg":"1280x960","o_24985919_1024.jpg":"1024x768","o_24985919_640.jpg":"640x480","o_24985919_480.jpg":"480x360","o_24985919_340.jpg":"340x255","o_24985919_220.jpg":"220x165","h_24985919_1280.jpg":"1280x854","h_24985919_1024.jpg":"1024x683","h_24985919_640.jpg":"640x427","h_24985919_480.jpg":"480x320","h_24985919_340.jpg":"340x227","h_24985919_220.jpg":"220x147","pp_24985919_1280.jpg":"1280x1628","pp_24985919_1024.jpg":"1024x1303","pp_24985919_640.jpg":"640x814","pp_24985919_480.jpg":"480x611","pp_24985919_340.jpg":"340x432","pp_24985919_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_24985842_1920.jpg":"1920x1080","k_24985842_1280.jpg":"1280x1280","k_24985842_1024.jpg":"1024x1024","k_24985842_640.jpg":"640x640","k_24985842_480.jpg":"480x480","k_24985842_340.jpg":"340x340","k_24985842_220.jpg":"220x220","o_24985842_1280.jpg":"1280x960","o_24985842_1024.jpg":"1024x768","o_24985842_640.jpg":"640x480","o_24985842_480.jpg":"480x360","o_24985842_340.jpg":"340x255","o_24985842_220.jpg":"220x165","h_24985842_1280.jpg":"1280x854","h_24985842_1024.jpg":"1024x683","h_24985842_640.jpg":"640x427","h_24985842_480.jpg":"480x320","h_24985842_340.jpg":"340x227","h_24985842_220.jpg":"220x147","pp_24985842_1280.jpg":"1280x1628","pp_24985842_1024.jpg":"1024x1303","pp_24985842_640.jpg":"640x814","pp_24985842_480.jpg":"480x611","pp_24985842_340.jpg":"340x432","pp_24985842_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15116282 Threads: 2 Questions: 3162039040 Slow queries: 7072447 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235185598 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /scena/tv-reality/zoran-sprajc-iza-mene-je-najduza-i-najteza-godina-u-mojoj-karijeri-naucio-sam-kako-se-ne-radi-kasnonocni-tv-show-1295363 [printLink] => /scena/tv-reality/zoran-sprajc-iza-mene-je-najduza-i-najteza-godina-u-mojoj-karijeri-naucio-sam-kako-se-ne-radi-kasnonocni-tv-show-1295363?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 425239 [name] => Zoran Šprajc [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-sprajc [link] => /tag/zoran-sprajc ) [1] => stdClass Object ( [id] => 661696 [name] => Stanje nacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-31 14:27:36 [main_article_id] => 0 [alias] => stanje-nacije [link] => /tag/stanje-nacije ) [2] => stdClass Object ( [id] => 520420 [name] => rtl televizija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rtl-televizija [link] => /tag/rtl-televizija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prvi rođendan [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zoran Šprajc: ‘Iza mene je najduža i najteža godina u mojoj karijeri, naučio sam kako se ne radi kasnonoćni TV show‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-08-08-57-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985888.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => RTL TELEVIZIJA [mainImageDesc] =>

Zoran Šprajc: ‘Televiziju sam davno svladao, ali društvene mreže su mi sad najveći izazov. Doduše, već godinama jako dobro stojim na Facebooku...‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985888.jpg [title] =>

Zoran Šprajc: ‘Televiziju sam davno svladao, ali društvene mreže su mi sad najveći izazov. Doduše, već godinama jako dobro stojim na Facebooku...‘

RTL TELEVIZIJA ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985918.jpg [title] =>

Šprajc s ekipom ‘Stanja nacije‘: ”Ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika željna ovakvog TV formata i drugačije prezentacije političkih i društvenih događaja‘

RTL TELEVIZIJA ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985834.jpg [title] => RTL TELEVIZIJA ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985865.jpg [title] => RTL TELEVIZIJA ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985919.jpg [title] => RTL TELEVIZIJA ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/28/24985842.jpg [title] => RTL Televizija ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Emisija "Stanje nacije" koja se petkom navečer prikazuje na RTL televiziji proslavila je svoj prvi rođendan. Prva emisija je emitirana 20. svibnja 2022. u 22.15.

"Stanje nacije" je zamišljeno kao late-night show u trajanju od 40 do 45 minuta koji u opuštenijoj formi donosi presjek tjednih događaja. Autor i voditelj emisije je Zoran Šprajc. Do prvog rođendana emitirano je 39 epizoda.

Prema rezultatima mjerenja gledanosti televizijskog programa koje svakog mjeseca objavljuje Agencija za elektroničke medije, do svibnja 2023., četiri su epizode "Stanja nacije" bile u top 15 najgledanijih emisija tog mjeseca: 8. srpnja 2022., 30. rujna 2022., 3. ožujka 2023. i 14. travnja 2023.

Nakon sedam mjeseci i 24 epizode, emisija "Stanje nacije" nominirana je za nagradu "Zlatni Studio" od stručnog žirija, a potom i izabrana u siječnju ove godine od čitatelja Jutarnjeg lista i tjednika Studio za najbolju TV emisiju 2023. godine.

Ovo je drugi "Zlatni studio" u istoj kategoriji koju je osvojila emisija čiji je voditelj Zoran Šprajc. Emisija "RTL Direkt" koju je vodio i uređivao od 22. travnja 2015. do 22. veljače 2022. izabrana je 2021. godine.

"Direkt" je bio nominiran za nagradu 2019. godine. Kao voditelj "RTL Direkta" Zoran Šprajc je izabran u kategoriji "Najbolji TV voditelj godine" za "Zlatni Studio" 2018., 2019. i 2022. godine. Bio je nominiran 2020. u istoj kategoriji.

Zoran Šprajc i emisija "Stanje nacije" radno su dočekali svoj prvi rođendan.

---

image

Šprajc s ekipom ‘Stanja nacije‘: "Ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika željna ovakvog TV formata i drugačije prezentacije političkih i društvenih događaja‘

RTL TELEVIZIJA
---

"Stanje nacije" slavi svoju prvu godišnjicu. Je li vrijeme prošlo brzo?

– Ne baš, mislim da mi je to bila najdulja i najteža godina u mojoj  karijeri. Suočio sam se s toliko nepoznanica da bih mogao napisati knjigu kako se NE RADI ovakav late-night show. Ipak, u jednom sam trenutku shvatio da ne trebam izmišljati novog sebe i prilagođavati sebe novom formatu, nego biti svoj i pustiti da se format prilagodi meni.

Koliko je vremena trebalo za realizaciju prve emisije? Je li bilo treme?

– Od ideje do lansiranja emisije prošlo je šest mjeseci, a intenzivne pripreme imali smo posljednja tri mjeseca. Snimili smo devet pilota, što je valjda rekord u televizijskoj produkciji, to je više pilota nego što ih ima hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Ali jedan je bio gori od drugog, sve dok nismo donijeli odluku da idemo van pa što bude. Tada više uopće nije bilo treme, jer tremu obično imate kad ne znate kako će vaš nastup ispasti. Ja sam znao da će biti grozno tako da se s tim uopće nisam zamarao, hahaha!

Tko stoji iza uredništva emisije?

– Kroz redakciju je prošla stvarno šarena ekipa novinara, producenata, asistenata, glumaca, komičara, grafičkih dizajnera i copyrightera, ali kod pisanja scenarija sad se najviše oslanjam na producenticu Anamariju Matijaš, Bornu Sora, Borisa Rašetu i Vanju Bahilj. Siniša Mareković i Jan Štih zaduženi su za vizualni i grafički dio emisije.

‘Seks, politika, kriminal i kućni ljubimci‘

Zašto ste se odlučili na koncept late-night showa?

– Taj se koncept nekako nametnuo sam od sebe jer sam od prvog dana vođenja informativnih televizijskih emisija imao potrebu razbiti taj strogi i smrtno ozbiljni informativni format poput Dnevnika HRT-a, s nešto malo duhovitosti, satire i ironije pristupajući temama s aspekta običnog gledatelja, a ne nekog super važnog TV voditelja i urednika koji zna nešto više od drugih. Na neki način sam želio "dedramatizirati" tu formu, što bi rekao Andrej Plenković. Publici se to očito svidjelo pa sam to proširio u "RTL Direktu" i onda je "Stanje nacije" došlo kao prirodni nastavak tog puta. I doista se pokazalo da je TV tržište gladno takvog formata jer kad smo mi postali toliko traženi i gledani, kako bi tek bili gledani svi drugi bolji od nas, haha!

Ali doista, često čujem kako bi netko drugi "to bolje", ali eto "to bolje" nikako da se pojavi. Ili se iz nekog razloga ostale TV kuće ne usude krenuti u tom pravcu ili stvarno nema nitko bolji od mene, što je čak i meni teško povjerovati, haha!

Je li "Stanje nacije" late-night show kao u Sjedinjenim Američkim Državama?

– To bi bilo jako pretenciozno reći, prije svega jer na jednom ovakvom late-night showu u Americi radi barem trideset, četrdeset ljudi, od toga desetak vrhunskih scenarista, plus gosti, publika, bend, studio… Ali nešto od njihova pristupa prilagodili smo našim mogućnostima i našem tržištu. No osim "Amera", gledao sam i učio kako to rade Nijemci, i osobito Srbi koji su nam najbliži te u tom formatu imaju najviše iskustva. Osobito je poticajan bio Zoran Kesić i njegova ekipa. Ipak, ništa se nije moglo prepisati, nego prilagoditi i hrvatskom TV tržištu, ali i meni kao TV prezenteru. Na kraju izgleda da smo otkrili pravi omjer sastojaka i evo uspjeli smo napraviti prvi gledani late-night show "Made in Croatia".

Emisiju ste najavljivali kao "seks, politika, kriminal" – što ste time mislili?

– Samo zezancija na tu formulu koju koriste svi urednici portala kako bi privukli publiku i klikove. Premda ona zapravo glasi "seks, politika, kriminal i kućni ljubimci". Ali čak ni mi toliko nisko ne možemo pasti, pa smo kućne ljubimce ostavili kući, haha!

Može li se emisija kategorizirati kao "infotainment", odnosno kao kombinacija informativnog i zabavnog programa?

– Od prvog dana vođenja TV emisija upravo sam tako pristupio svom poslu, ne kako bih banalizirao političke događaje i ostale važne vijesti nego upravo obrnuto – kako bi došle do što šire publike i što većeg broja ljudi. I najžešće političke komentare nastojao sam uljuditi s malo autoironije na sebe ili svoj politički svjetonazor.

Ne treba se nikad dizati iznad drugih, ma koliko te drugi uzdizali. Nikad mi nije bilo važno koliko me vole oni koji su na mojoj strani, nego koliko me čuju oni koji su s druge strane. A do njih ne možeš doći s facom nadmenog samo sebi važnog pametnjakovića.

Koliko su vam bitne društvene mreže? Prilagođavate li sadržaj društvenim mrežama?

– O, da! Televiziju sam davno svladao, ali društvene mreže su mi sad najveći izazov. Doduše, već godinama jako dobro stojim na Facebooku, među ostalim, zahvaljujući i mojim kolegama s RTL-a koji ga pune našim vijestima, ali sad se fokusiramo na YouTube, jer klipovi "Stanja nacije" su zapravo izvrstan sadržaj baš za tu platformu. I već bilježimo lijepe rezultate, nije rijetkost da neki klipovi odlete i do 100.000 pregleda, na Facebooku do 200.000.

Paket čiste informacije i čiste ‘zajebancije‘

Kakav je bio osjećaj kada ste prestali voditi "RTL Direkt"? Pogledate li ga kad ste kući? Jeste li još dio ekipe?

– Bio je to trenutak jako pomiješanih emocija, s jedne strane, bilo je emotivno i teško rastati se od emisije i ekipe s kojom sam postigao svoje "najzvjezdanije" trenutke. S druge strane, veselio sam se novom početku. Nakon sedam godina u jednom odjelu bilo je vrijeme da promijenim to odijelo, kako god dobro skrojeno bilo.

Klonim se davati savjete jer to uvijek može ispasti kao iritantno patroniziranje. Mojmira je sa mnom radila "RTL Direkt" od prvog dana emitiranja; prvo kao novinarka, potom kao urednica, a onda smo se izmjenjivali i kao voditelji. Mislim da je to više nego dovoljno iskustva da zna što hoće i kako to postići. Izgradila je svoj stil i svoj pristup, i to iznimno cijenim, a ono što je još važnije – to cijeni i publika.

---

image
RTL TELEVIZIJA
---

Sa "Stanjem nacije" već ste u prvoj sezoni osvojili "Zlatni Studio" i imali četiri epizode u top 15 najgledanijih emisija tog mjeseca. Zašto je gledateljima zanimljivo gledati "Stanje nacije"?

– Pa ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika željna ovakvog TV formata i drugačije prezentacije političkih i društvenih događaja. Jer ako to funkcionira svuda na svijetu, moralo bi funkcionirati i u Hrvatskoj – pogotovo u Hrvatskoj, gdje su uz iznimke poput "RTL Direkta" klasične televizijske vijesti zapravo prilično dosadne. Beskonačna količina tobože ozbiljnog, a zapravo banalnog blebetanja i šupljih razgovora, političke glume, voditeljsko-novinarske glume, većina toga i bez teksta i bez konteksta.

Publika je već davno uočila da na internetu može dobiti mnogo više, mnogo brže i mnogo iscrpnije nego čekajući da im netko servira svoj paket vijesti i događaja. A mi im nakon svog tog ispiranja mozga, nudimo paket čiste informacije i čiste "zajebancije". Pa to bih čak i ja gledao, haha!

Vidite li sebe za "kormilom" emisije idućih sedam godina? Imate li u vidu već potencijalnog nasljednika?

– Jedva isplaniram i iduću emisiju, a kamoli gdje ću biti za sedam godina.

Koja je vama najdraža emisija ili koju ste emisiju upamtili?

– Sve što je doseglo 100.000 pregleda na YouTubeu ne mogu zaboraviti – od "diskusije" sa srpskom premijerkom Anom Brnabić do krunidbe hrvatskog kralja Drage III.

U Matrixu

Dogode li vam se nekad "blooperi"? Je li ikad kasnila emisija uživo ili kolege, dogodio se kvar opreme? Hoćete li u emisiji "Stanje nacije" biti gostiju?

– Svakog petka na snimanju emisije imamo tonu "bloopera" i tehničkih zafrkancija jer premda izgleda jednostavan format, zbog 80 "pictosa" i animacija koje imamo po emisiji, nije lako ​sve uštimati, da u sekundu sve sjeda na svoje mjesto. Zato postoje dobri ljudi montažeri čiji je posao da čupaju kosu, dok u postprodukciji to sve pokušavaju popraviti i dovesti u red.

Na našim televizijama ima valjda već 127 emisija s gostima, ima više emisija s gostima nego gostiju. Tako da, hvala lijepa na gostima, ugostio sam svakog od njih po nekoliko puta i nemam više namjeru niti jednom gostu biti domaćin, osim kod svoje kuće.

---

image
RTL TELEVIZIJA
---

Kako zadržati motivaciju, humor, britke i oštre komentare i nakon 30 godina?

– Tako da oko sebe zadržite takve ljude.

Koja je budućnost "Stanja nacije", ali i Zorana Šprajca?

– Kao i svima drugima. U Matrixu.

Možda nam je Zoran Šprajc, u svom humorističnom stilu, otkrio ime nekog novog projekta. Sretan rođendan ekipi emisije "Stanje nacije"!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
RTL TELEVIZIJA RTL TELEVIZIJA RTL TELEVIZIJA RTL TELEVIZIJA RTL TELEVIZIJA RTL Televizija
RTL TELEVIZIJA

Zoran Šprajc: ‘Televiziju sam davno svladao, ali društvene mreže su mi sad najveći izazov. Doduše, već godinama jako dobro stojim na Facebooku...‘

RTL TELEVIZIJA

Šprajc s ekipom ‘Stanja nacije‘: ”Ispostavilo se da smo bili u pravu kad smo pretpostavili da je publika željna ovakvog TV formata i drugačije prezentacije političkih i društvenih događaja‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/zoran-sprajc-iza-mene-je-najduza-i-najteza-godina-u-mojoj-karijeri-naucio-sam-kako-se-ne-radi-kasnonocni-tv-show-1295363 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fa216f07c869114eeb82c64f5ab5d6b649a40f93 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zoran+%C5%A0prajc%3A+%E2%80%98Iza+mene+je+najdu%C5%BEa+i+najte%C5%BEa+godina+u+mojoj+karijeri%2C+nau%C4%8Dio+sam+kako+se+ne+radi+kasnono%C4%87ni+TV+show%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fzoran-sprajc-iza-mene-je-najduza-i-najteza-godina-u-mojoj-karijeri-naucio-sam-kako-se-ne-radi-kasnonocni-tv-show-1295363 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fzoran-sprajc-iza-mene-je-najduza-i-najteza-godina-u-mojoj-karijeri-naucio-sam-kako-se-ne-radi-kasnonocni-tv-show-1295363 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Prvi rođendan [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
TV&RealityPrvi rođendan

Zoran Šprajc: ‘Iza mene je najduža i najteža godina u mojoj karijeri, naučio sam kako se ne radi kasnonoćni TV show‘

Piše Božidar Lončar
2. lipnja 2023. - 22:24
Zoran Šprajc: ‘Televiziju sam davno svladao, ali društvene mreže su mi sad najveći izazov. Doduše, već godinama jako dobro stojim na Facebooku...‘RTL TELEVIZIJA

Emisija "Stanje nacije" koja se petkom navečer prikazuje na RTL televiziji proslavila je svoj prvi rođendan. Prva emisija je emitirana 20. svibnja 2022. u 22.15.

"Stanje nacije" je zamišljeno kao late-night show u trajanju od 40 do 45 minuta koji u opuštenijoj formi donosi presjek tjednih događaja. Autor i voditelj emisije je Zoran Šprajc. Do prvog rođendana emitirano je 39 epizoda.

Prema rezultatima mjerenja gledanosti televizijskog programa koje svakog mjeseca objavljuje Agencija za elektroničke medije, do svibnja 2023., četiri su epizode "Stanja nacije" bile u top 15 najgledanijih emisija tog mjeseca: 8. srpnja 2022., 30. rujna 2022., 3. ožujka 2023. i 14. travnja 2023.

Nakon sedam mjeseci i 24 epizode, emisija "Stanje nacije" nominirana je za nagradu "Zlatni Studio" od stru...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 10:08