StoryEditorOCM
TV&Realitykontroverzni crtić

Simpsoni su se često nalazili na meti kritika, a ova se epizoda smatra toliko uvredljivom da je zabranjena u Japanu

Piše MOZAIK SD
6. kolovoza 2023. - 20:50

Simpsoni postoje više od tri desetljeća i često su bili predmet kontroverzi. Kad su se Simpsoni počeli emitirati, samo postojanje Barta Simpsona smatralo se svetogrđem, piše avaz.ba. Kako su godine prolazile, Simpsoni su se našli na meti kritika zbog šala koje su pogrešno protumačene, a bilo je i epizoda koje se nisu svima svidjele.

Štoviše, postoji epizoda koja nikada nije emitirana u Japanu. Riječ je o epizodi “Trideset minuta iznad Tokija” koja je obilježila kraj 10. sezone. U toj je epizodi japanski car prikazan kao sumo hrvač u tangama, što je u Japanu doživljeno kao nevjerojatno uvredljivo, pa je odlučeno da se epizoda nikada neće emitirati.

Sumnja se da se ostali detalji neće svidjeti gledateljima u Aziji jer epizoda uključuje parodije na japanske emisije i japansku kulturu općenito.

Godinu dana kasnije, epizoda 11. sezone "Little Big Mom" ​​također nije emitirana u Japanu zbog prikaza gube. Naime, povijest gube u Japanu imala je političke posljedice, pa su vlasti još jednom odlučile da ju je bolje ne prikazivati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:45