StoryEditorOCM
ShowbizALAIN DELON

Znate li zašto je slavni francuski glumac odlučio na aukciji prodati nasljedstvo svoje djece

Piše SCENA SD
8. srpnja 2023. - 09:02
Alain Delon i njegov sin Anthony Delon na pogrebu velikog francuskog glumca Jean-Paul BelmondaThomas Coex/Afp

Raspodjela nasljedstva najčešće se zakomplicira u slavnim obiteljima, te ostavinske rasprave traju godinama, a ponekad i desetljećima. Stoga je glumac Alain Delon donio odluku koja je iznenadila mnoge.

U 88. godini života godina, i nakon što je prevladao nekoliko zdravstvenih komplikacija, glumac je odlučio staviti na prodaju svu svoju imovinu, koja se procjenjuje na 275 milijuna dolara, prema nekim medijima.

Nedavno je francuski glumac započeo aukciju svoje umjetničke zbirke pod nazivom ‘60 godina strasti‘ u Parizu. Ova zbirka uključuje djela renomiranih umjetnika, kao što su Edgar Degas i Delacroix, među ostalim istaknutim imenima.

Aukcija je održana u prestižnoj aukcijskoj kući Bonhams Cornette de Saint Cyr u Parizu. Umjetnička djela izazvala su veliko zanimanje kolekcionara diljem svijeta, a zarada je bila osam milijuna eura. Pokazalo se da je najvrjednija slika ‘Zaljev Sainte-Adresse‘, Raoula Dufyja, koja je prodana za vrtoglavih milijun eura.

image

Alain Delon i njegova kći Anouchka

Jacky Godard/Photo12 Via Afp

Slavni francuski glumac ima troje djece: Anthonyja, Anouchku i Alaina-Fabiena u dobi od 58, 32 i 29 godina. Glumčev odnos s djecom tijekom godina je doživljavao uspone i padove. Najstariji sin, Anthony, dijete je iz prvog braka s Nathalie Delon, dok su Anouchka i najmlađi sin rođeni iz njegove veze s Rosalie van Breemen.

Tijekom vremena održavao je poseban odnos samo sa svojom kćeri, koja je odgovorna za izvršenje Alainove volje. Međutim, nakon što je pretrpio nekoliko moždanih udara, obnovio je veze s ostalom djecom. Na primjer, njegov najmlađi sin nedavno se preselio u dolinu Loire, gdje Alain boravi, s ciljem da provedu više vremena zajedno.

Kako bi izbjegao rat između braće, glumac je donio odluku da proda svu svoju ostavštinu koju je zaradio tijekom dugogodišnje profesionalne karijere na velikom i malom ekranu. Tako provodi u djelo riječi koje je izgovorio 2018. za časopis ‘Paris Match‘, gdje je rekao da organizira svoje poslove prije smrti i da će sve biti riješeno "sviđalo se to nekima ili ne",.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 19:06