stdClass Object ( [id] => 1359141 [title] => Visoko kotiraju, jeste li čuli pjesmu za Doru? Tonka i Aljoša nam pričaju o svemu, gradelama i Kučinama, Splitu 80-ih... [alias] => visoko-kotiraju-jeste-li-culi-pjesmu-za-doru-tonka-i-aljosa-nam-pricaju-o-svemu-gradelama-i-kucinama-splitu-80-ih [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Glazbeni i bračni par Antonia Šerić Tonka i Aljoša Šerić, koji su i članovi popularnog benda "Pavel", ove su se godine s pjesmom "Do mjeseca" prijavili na Doru. Konkurenciju će im činiti i prijatelji iz benda "Vatra", koji će također nastupiti, a s obzirom na to da im je Ivan Dečak kum, bit će to zanimljiva "utrka".

Aljoša je nekoć bio i član žirija za pjesme na Dori, a otkrio nam je i je li ikad zbog toga dobio janjetinu. Kad smo kod janjetine, kod ovog je para poznato da je Tonka šefica u kužini, a Aljoša u glazbi, pa nam je tako Tonka dala i recept svoje bake, a Aljoša otkrio zna li išta skuhati. 

---

---

Aljoša je prije korone napustio svoj odvjetnički posao kako bi se posvetio samo glazbi, a Tonka i dalje radi kao restauratorica i konzervatorica. Otkrili su nam planira li i Tonka živjeti samo od glazbe, što kćeri, Luna i Ava, vole raditi kad dođu u Split, i još štošta zanimljivo... 

Kako to da ste se prijavili na Doru? To je Tonkina ideja…?

Aljoša: Je, Tonka je nekako najviše navijala za ovu pjesmu, ali okej, i inače mi uvijek u društvu grupno pratimo i Doru i Eurosong, to budu dobri partyji. Još kad nam je Nenad iz "Detoura" rekao da je njima prošle godine bilo super i da su imali lijepo iskustvo, rekli smo "ajmo ća probat".

Zasad se to pokazalo dobrom odlukom, pjesma se super zavrtjela na radiju, u prvih nekoliko dana imali smo više od 20.000 pregleda spota dnevno, što se nikad nije dogodilo, ni blizu, s nekom našom pjesmom.

---

---


Tonka: Sad ću još i nadrapati ako ne budemo u prvih pet, ha-ha. Ma ja sam oduvijek voljela ovu pjesmu, djeca su nam super reagirala na nju, roditelji i najbliži prijatelji također, a to je dosta dobar lakmus što se mene tiče. Dora je dosta dobra platforma za približavanje pjesme dijelu publike koji možda do sada i nije znao za nas.

Prijavili su se i vaši prijatelji "Vatra". Borite se protiv kuma Dečaka...

Aljoša: Borba protiv kuma Dečaka u startu je izgubljena bitka, da nije toliko uspješan autor, bio bi jedan od najboljih menadžera u Hrvatskoj, ovako imaš sjajnog autora i fenomenalnog menadžera u jednoj osobi. Uvijek nas ostavi u prašini, ali dobro, rat još nije gotov. 

Tonka: Gledamo na ovo kao na stvaranje zajedničkih prijateljskih uspomena, bit će duge probe, treba se okružiti ugodnim društvom u pauzama. Naravno, bit će to fair play, zapravo se uvijek međusobno bodrimo.

Moram priznati da nam je dodatni poticaj dao Ivan kad je, nakon dugog nagovaranja da se prijavimo, čuo prve taktove naše pjesme i zabrinuto uzdahnuo, ha-ha. Tada smo znali da imamo pravu stvar.

Kako je vaša pjesma nastala? 

Aljoša: Neka melodijska ideja postoji već nekoliko godina, zvučala je kao njonjava balada u stilu Roya Orbisona, onda sam jednom prilikom ritam bubnja ubrzao dvaput, stavio da klaviri sviraju glavnu temu i dobili smo nešto što podsjeća na ABBA-u, a što nam je opet super odgovaralo. Jer u posljednje vrijeme konstantno pokušavam raditi glazbu koja valjda podsjeća na program Radio Splita iz ranih osamdesetih. Keksi u mlijeku, mama me sprema za školu i ABBA, Bee Gees ili Ricchi e Poveri probijaju se kroz mono zvučnik tranzistora Iskra...

---

image
Goran Berović
---

Takvi divni bendovi s velikim pjesmama, nažalost, nisu nikad bili kul, njihova imena nikada nismo urezivali šestarom u školske klupe, kako si i mogao pored Zeppelina, Pistolsa ili Pixiesa. Svejedno, što sam stariji, sve više biram "nekul" bendove, Pixies su precijenjeni.

Što očekujete od Dore?

Aljoša: Mi smo već dobili ono po što smo išli, pažnju medija i publike, pjesma se vrti na radiju, gledana je na YouTubeu, još samo da odradimo nastup kako treba i da se plasiramo u finale, meni dosta. Korak po korak.

Tonka: Ako upadnemo u finale, apetiti će garantirano porasti. To je tako u ljudskoj prirodi.

Aljoša, ti si bio u žiriju Dore, sada si s druge strane, je li to neka prednost?

Ne znam kako bi bila prednost, osim što sam se sam uvjerio kako zakulisnih igara nema, nitko nije platio žiriju. Ja sam očekivao da me barem netko odvede na janjetinu, kad ono ništa, ćorak, nismo imali ni grickalice kad smo žirirali.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Što kažete na konkurenciju, imate li vi favorita osim vas?

Aljoša: Još nisam poslušao većinu pjesama, čim uhvatim mira, sjednem i poslušam, javit ću.

Tonka: Preletjela sam sve pjesme, naravno. Imam favorite, ima zaista dobrih pjesama, smatramo da je i naša među njima. A od nekih koje bih istaknula su, naravno, naši prijatelji "Vatra", zatim Štok, Lozar i Lu.

Aljoša, kako je živjeti od glazbe? Sada već nekoliko godina nisi više odvjetnik... Za koga sve pišeš? Ima li netko za koga ti je posebno drago pisati?

Aljoša: Moći živjeti radeći samo ono što voliš veliki je privilegij, ne znam zašto bih je se odrekao. Okej, da mi je egzistencija obitelji ugrožena, nema toga što ne bih radio, tucao bih kamen ako treba, ali dok nam je dobro, a nemamo neke velike apetite, uživam. 

Što se tiče pisanja za druge, izvođač prvo treba htjeti snimiti neku moju pjesmu, a budući da nisam hit autor, već se tu brojka smanjuje, zatim, da bi takva suradnja bila uspješna, potrebno je da se tvoje viđenje nekog izvođača poklapa s onim kako taj izvođač sebe zamišlja.

Nije dovoljno napisati dobru pjesmu, nužno je da tu i takvu pjesmu izvođač doživi kao svoju i da je to smjer kojim želi ići. Imao sam neke odlične pjesme koje nikad nije otpjevao izvođač ili izvođačica kojima su bile namijenjene, neke od njih zatim bi završile kod potpuno pogrešnog interpreta.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Puno se toga mora poklopiti da biste imali uspješnu ili veliku pjesmu. "The Gambler" Kennyja Rogersa snimilo je nekoliko izvođača prije njega s nikakvim uspjehom, tek s Kennyjem i nešto drugačijim aranžmanom ta je pjesma zasjala i postala bitna. Mada, ja obožavam i neke potpuno nebitne, uvjetno rečeno, "neuspješne" pjesme, ima divne glazbe koja je potpuno komercijalno promašena i gotovo nevidljiva.

Tonka, planiraš li i ti ne raditi više svoj posao i baviti se samo glazbom?

Tonka: Ne, unatoč svakodnevnom stresu i strci, ipak volim svoj konzervatorski posao, a iako nekad i pomislim na to da želim isključivo slikati i pjevati ili se igrati s djecom po cijele dane, čim dobijem plaću promijenim mišljenje i tako u krug iz mjeseca u mjesec.

Kako su kćerkice Luna i Ava? Pjevaju li one? Kako provodite dane?

Tonka: One su nešto najljepše što postoji na ovom svijetu. Njihov smijeh i zagrljaj liječi sve nevolje i brige. Mlađa Ava svakodnevno nas testira, ispipava granice, ima dvije godine i svako malo padne u tantrum, a dosta puta ga dobro i odglumi.

U svakom slučaju, vesla nas uzduž i poprijeko, no sve joj praštamo sa smiješkom. Sigurno smo popustljiviji s njom nego sa starijom Lunom, koja sad ima sedam i pol godina (ovo naglašavanje "pola godine" navikli smo govoriti, Luna nas svaki put ispravi u želji da je malo starija).

Luna je divna djevojčica, popustljiva i strpljiva prema seki. Obje vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vježbam za nastup.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Oboje ste modna inspiracija drugima. Pitaju li vas ljudi savjete u vezi s odjećom? Gdje kupujete odjeću, online ili uživo ili oboje? Koliko pažnje posvećujete tome?

Aljoša: Nitko me ne pita za savjet, niti bih ga dao, onda i kad dadem savjet, promašim cijelu branku pa je bolje da šutim.

Tonka: Bitna mi je dobra tkanina, zanimljiv uzorak ili kroj, a uvijek radije biram boje nego crnu. Estetski dojam je, naravno, bitan, ali mislim da mi to odrađujemo spontano, bez prevelikog planiranja.

Često nam se dogodi da smo za neke nastupe usklađeni iako se nismo posebno dogovarali. O mojem glazbenom i javnom stylingu brine se Marija Cvitanović, koja uvijek izvuče nekog asa iz rukava. U spotu za pjesmu "Do mjeseca" birali smo haljine modnog dvojca ELFS.

Čiji je ormar veći i što se sve tamo neobično može naći? Što činite s robom koju više ne nosite?

Aljoša: Imam dosta robe, priznajem, ništa nije markirano, ipak sam samo samostalni umjetnik. Kad postanem slavan, kupit ću sebi jedno Gucci odijelo, ono bordo s tisuće malih Gucci riječi, i samo ću njega nositi i vikati kako nosim Gucci. Kad mi netko kaže "muči", ja ću njemu "Gucci, Gucci".

Antonia: A ja ću isto tako kupovati sve sa slovima i prepoznatljivim simbolima, ali ne, kao neki, samo na nekom modnom dodatku, remenu ili šeširu, nego sve! Dok maštamo o precijenjenoj odjeći, kupujemo dobre komade na sniženjima. Sva odjeća koju više ne nosim ide na reciklažu, a neke bolje komade čuvam za kćerkice.

Hoće li neki koncert uskoro u Splitu ili Dalmaciji?

Aljoša: Divan je bio koncert u Dvorani Ive Tijardovića prošle godine u Splitu. Htjeli bismo nešto takvo ponoviti, a i inače nam je plan u jesen napraviti turneju po kazalištima, dobro se osjećamo u takvim prostorima.

Tonka: Koncerte ćemo objavljivati i na društvenim mrežama. Nadamo se, što više lokacija po Dalmaciji, posebno u ljetnim mjesecima.

---

image
Goran Berović
---


Kako provodite vrijeme kad dođete u Dalmaciju, koliko ste često ovdje? Vole li se djeca kupati i biti ovdje?

Aljoša: Ne mičemo se iz Marine, to mi je djedovina. Ništa ne raditi, nego gledati meso kako cvrči uz orošenu čašu gemišta s ledom, e to mi je ljetni ideal i uvijek ga se trudim ispoštovati. Djeca obožavaju Marinu, čim prođe Božić, odmah viču: "Kad ćemo u Marinu?"

Tonka: Moji mama i tata su zbog nas pola godine u Zagrebu, tako da samo ljeti odlazimo u toplije krajeve. Osim u Marinu, navratimo i kod mojih u Kučine, tamo se prisjetim najranijeg djetinjstva. Uvijek pokušam uloviti frendice koje i dalje žive u Splitu i koje mi nedostaju, pa onda vučem svoju dječicu da se druže s njihovom.

Luna i Ava obožavaju kupanje, ronjenje, skakanje i višesatno bućkanje u plićaku, teško ih je izvući iz mora.

Koji su vam daljnji planovi, snovi, želje i pozdravi?

Završiti šesti album, izdati ga ove godine, bit će to vjerojatno dupli LP, zvat će se ili "Marjan express" ili "FM/AM" ili možda nešto treće isto tako nostalgično, zvučat će kao da Vangelis svira zajedno s Fosilima, a gostuju i Pharrell, Calexico i The Lone Bellow, soundtrack našeg izmaštanog radijskog programa.

Tonka: Khm khm, ja želim još jedan solo album, ako može. Voljela bih ovaj put u njemu i autorski sudjelovati.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Tonka kuha, ona je šefica kužine, a Aljoša glazbe… Aljo, znaš li ti što spremiti?

Aljoša: Hrenovke, omlet, krumpir, znam skuhati sve što se ne može upropastiti. Okej, imam tu i tamo neke eskapade pa skinem s neta neki egzotični recept i pokušam ga kopirati, najčešće neuspješno, no ljeti sam zajedno s tatom i šogorom za gradelama, tu sam doma.

Tonka: U zadnje vrijeme Aljoša toliko dobro pripremi povrće da jedino njegovo djeca žele jesti. On to fino posoli, stavi dosta maslaca, tu ih dobije. Ja kuham iz potrebe i želje da se djeca zdravo hrane, da nije njih, stalno bih naručivala kinesku, vjerojatno neki curry.

Tonka, što najviše kuhaš? Što najviše volite jesti?

Najviše volim punjene paprike koje napravi Aljošina mama Maja. Općenito najviše volim sve što mi drugi pripreme i serviraju, jako sam zahvalna na tome. Često mi se dogodi da kad sama pripremam klopu, na kraju izgubim apetit i preskočim ručak.

Radiš li neke dalmatinske specijalitete? 

Učim od svojih i Aljošinih roditelja, ali još se nisam odvažila skuhati, na primjer, pašticadu. Bolje mi idu pogače, imala sam jedan dosta dobar pokušaj soparnika, ali iz pećnice.

Može li neki recept?

---

JABUKE u KAPATOJU po receptu moje bake Tonke:

Sastojci:

1 kg jabuka, jonagold ili idared

2 jaja

malo ruma ili domaće rakije

50 g šećera

150 g oštrog brašna

pola žličice soli

pola žličice praška za pecivo

0,5 l mlijeka

Priprema:

Oguliti jabuke, izvući sredinu sa špicama, narezati na fete debljine do 1 cm.

Umakati ih u prethodno pripremljenu smjesu: jaja, šećer i rum zamiješati pjenjačom, dodati brašno, prašak za pecivo, sol, i uz postupno dodavanje mlijeka postići gustoću kao za palačinke, može i malo gušće.

Na zagrijanom ulju (na uronjenoj drvenoj kuhači moraju se pojaviti mjehurići) frigaju se jednako s obje strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotove, izvaditi ih na papirnati ručnik da upije višak masnoće.

Kad se ohlade, posuti ih kristal šećerom.

Dobar tek!

---

 

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"TOPLO I NOSTALGIČNO"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11383"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => TOPLO I NOSTALGIČNO 2 0 11383 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-24 10:46:14 [created_by] => 3271 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-28 16:03:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-01-28 16:02:58 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Visoko kotiraju, jeste li čuli njihovu pjesmu za Doru? Tonka i Aljoša donose nam priču o svemu, gradelama, Splitu 80-ih page_title=Visoko kotiraju, jeste li čuli njihovu pjesmu za Doru? Tonka i Aljoša donose nam priču o svemu, gradelama, Splitu 80-ih [metakey] => pavel, aljoša šerić, antonia matković šerić, Dora 2024., do mjeseca [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890212.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/26438850.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/26438851.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/26438852.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/26438853.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/26438854.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/26438855.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890213.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890211.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890209.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890207.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890204.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890206.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890199.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890198.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/24\/23890197.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Goran Berovi\u0107","Goran Berovi\u0107","Goran Berovi\u0107","Goran Berovi\u0107","Goran Berovi\u0107","Goran Berovi\u0107","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix","Neja Mark\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Obje k\u0107eri vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vje\u017ebam za nastup! Najbolje haljine \u010duvam za njih...\u2018<\/p>","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["52:43","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23890212_1920.jpg":"1920x1080","k_23890212_1280.jpg":"1280x1280","k_23890212_1024.jpg":"1024x1024","k_23890212_640.jpg":"640x640","k_23890212_480.jpg":"480x480","k_23890212_340.jpg":"340x340","k_23890212_220.jpg":"220x220","o_23890212_1280.jpg":"1280x853","o_23890212_1024.jpg":"1024x682","o_23890212_640.jpg":"640x426","o_23890212_480.jpg":"480x320","o_23890212_340.jpg":"340x226","o_23890212_220.jpg":"220x146","h_23890212_1280.jpg":"1280x854","h_23890212_1024.jpg":"1024x683","h_23890212_640.jpg":"640x427","h_23890212_480.jpg":"480x320","h_23890212_340.jpg":"340x227","h_23890212_220.jpg":"220x147","pp_23890212_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890212_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890212_640.jpg":"640x814","pp_23890212_480.jpg":"480x611","pp_23890212_340.jpg":"340x432","pp_23890212_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26438850_1920.jpg":"1920x1080","k_26438850_1280.jpg":"1280x1280","k_26438850_1024.jpg":"1024x1024","k_26438850_640.jpg":"640x640","k_26438850_480.jpg":"480x480","k_26438850_340.jpg":"340x340","k_26438850_220.jpg":"220x220","o_26438850_1280.jpg":"1280x1920","o_26438850_1024.jpg":"1024x1536","o_26438850_640.jpg":"640x960","o_26438850_480.jpg":"480x720","o_26438850_340.jpg":"340x510","o_26438850_220.jpg":"220x330","h_26438850_1280.jpg":"1280x854","h_26438850_1024.jpg":"1024x683","h_26438850_640.jpg":"640x427","h_26438850_480.jpg":"480x320","h_26438850_340.jpg":"340x227","h_26438850_220.jpg":"220x147","pp_26438850_1280.jpg":"1280x1628","pp_26438850_1024.jpg":"1024x1303","pp_26438850_640.jpg":"640x814","pp_26438850_480.jpg":"480x611","pp_26438850_340.jpg":"340x432","pp_26438850_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_26438851_1920.jpg":"1920x1080","k_26438851_1280.jpg":"1280x1280","k_26438851_1024.jpg":"1024x1024","k_26438851_640.jpg":"640x640","k_26438851_480.jpg":"480x480","k_26438851_340.jpg":"340x340","k_26438851_220.jpg":"220x220","o_26438851_1280.jpg":"1280x1280","o_26438851_1024.jpg":"1024x1024","o_26438851_640.jpg":"640x640","o_26438851_480.jpg":"480x480","o_26438851_340.jpg":"340x340","o_26438851_220.jpg":"220x220","h_26438851_1280.jpg":"1280x854","h_26438851_1024.jpg":"1024x683","h_26438851_640.jpg":"640x427","h_26438851_480.jpg":"480x320","h_26438851_340.jpg":"340x227","h_26438851_220.jpg":"220x147","pp_26438851_1280.jpg":"1280x1628","pp_26438851_1024.jpg":"1024x1303","pp_26438851_640.jpg":"640x814","pp_26438851_480.jpg":"480x611","pp_26438851_340.jpg":"340x432","pp_26438851_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26438852_1920.jpg":"1920x1080","k_26438852_1280.jpg":"1280x1280","k_26438852_1024.jpg":"1024x1024","k_26438852_640.jpg":"640x640","k_26438852_480.jpg":"480x480","k_26438852_340.jpg":"340x340","k_26438852_220.jpg":"220x220","o_26438852_1280.jpg":"1280x1920","o_26438852_1024.jpg":"1024x1536","o_26438852_640.jpg":"640x960","o_26438852_480.jpg":"480x720","o_26438852_340.jpg":"340x510","o_26438852_220.jpg":"220x330","h_26438852_1280.jpg":"1280x854","h_26438852_1024.jpg":"1024x683","h_26438852_640.jpg":"640x427","h_26438852_480.jpg":"480x320","h_26438852_340.jpg":"340x227","h_26438852_220.jpg":"220x147","pp_26438852_1280.jpg":"1280x1628","pp_26438852_1024.jpg":"1024x1303","pp_26438852_640.jpg":"640x814","pp_26438852_480.jpg":"480x611","pp_26438852_340.jpg":"340x432","pp_26438852_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_26438853_1920.jpg":"1920x1080","k_26438853_1280.jpg":"1280x1280","k_26438853_1024.jpg":"1024x1024","k_26438853_640.jpg":"640x640","k_26438853_480.jpg":"480x480","k_26438853_340.jpg":"340x340","k_26438853_220.jpg":"220x220","o_26438853_1280.jpg":"1280x1280","o_26438853_1024.jpg":"1024x1024","o_26438853_640.jpg":"640x640","o_26438853_480.jpg":"480x480","o_26438853_340.jpg":"340x340","o_26438853_220.jpg":"220x220","h_26438853_1280.jpg":"1280x854","h_26438853_1024.jpg":"1024x683","h_26438853_640.jpg":"640x427","h_26438853_480.jpg":"480x320","h_26438853_340.jpg":"340x227","h_26438853_220.jpg":"220x147","pp_26438853_1280.jpg":"1280x1628","pp_26438853_1024.jpg":"1024x1303","pp_26438853_640.jpg":"640x814","pp_26438853_480.jpg":"480x611","pp_26438853_340.jpg":"340x432","pp_26438853_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26438854_1920.jpg":"1920x1080","k_26438854_1280.jpg":"1280x1280","k_26438854_1024.jpg":"1024x1024","k_26438854_640.jpg":"640x640","k_26438854_480.jpg":"480x480","k_26438854_340.jpg":"340x340","k_26438854_220.jpg":"220x220","o_26438854_1280.jpg":"1280x1920","o_26438854_1024.jpg":"1024x1536","o_26438854_640.jpg":"640x960","o_26438854_480.jpg":"480x720","o_26438854_340.jpg":"340x510","o_26438854_220.jpg":"220x330","h_26438854_1280.jpg":"1280x854","h_26438854_1024.jpg":"1024x683","h_26438854_640.jpg":"640x427","h_26438854_480.jpg":"480x320","h_26438854_340.jpg":"340x227","h_26438854_220.jpg":"220x147","pp_26438854_1280.jpg":"1280x1628","pp_26438854_1024.jpg":"1024x1303","pp_26438854_640.jpg":"640x814","pp_26438854_480.jpg":"480x611","pp_26438854_340.jpg":"340x432","pp_26438854_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_26438855_1920.jpg":"1920x1080","k_26438855_1280.jpg":"1280x1280","k_26438855_1024.jpg":"1024x1024","k_26438855_640.jpg":"640x640","k_26438855_480.jpg":"480x480","k_26438855_340.jpg":"340x340","k_26438855_220.jpg":"220x220","o_26438855_1280.jpg":"1280x1280","o_26438855_1024.jpg":"1024x1024","o_26438855_640.jpg":"640x640","o_26438855_480.jpg":"480x480","o_26438855_340.jpg":"340x340","o_26438855_220.jpg":"220x220","h_26438855_1280.jpg":"1280x854","h_26438855_1024.jpg":"1024x683","h_26438855_640.jpg":"640x427","h_26438855_480.jpg":"480x320","h_26438855_340.jpg":"340x227","h_26438855_220.jpg":"220x147","pp_26438855_1280.jpg":"1280x1628","pp_26438855_1024.jpg":"1024x1303","pp_26438855_640.jpg":"640x814","pp_26438855_480.jpg":"480x611","pp_26438855_340.jpg":"340x432","pp_26438855_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890213_1920.jpg":"1920x1080","k_23890213_1280.jpg":"1280x1280","k_23890213_1024.jpg":"1024x1024","k_23890213_640.jpg":"640x640","k_23890213_480.jpg":"480x480","k_23890213_340.jpg":"340x340","k_23890213_220.jpg":"220x220","o_23890213_1280.jpg":"1280x853","o_23890213_1024.jpg":"1024x682","o_23890213_640.jpg":"640x426","o_23890213_480.jpg":"480x320","o_23890213_340.jpg":"340x226","o_23890213_220.jpg":"220x146","h_23890213_1280.jpg":"1280x854","h_23890213_1024.jpg":"1024x683","h_23890213_640.jpg":"640x427","h_23890213_480.jpg":"480x320","h_23890213_340.jpg":"340x227","h_23890213_220.jpg":"220x147","pp_23890213_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890213_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890213_640.jpg":"640x814","pp_23890213_480.jpg":"480x611","pp_23890213_340.jpg":"340x432","pp_23890213_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890211_1920.jpg":"1920x1080","k_23890211_1280.jpg":"1280x1280","k_23890211_1024.jpg":"1024x1024","k_23890211_640.jpg":"640x640","k_23890211_480.jpg":"480x480","k_23890211_340.jpg":"340x340","k_23890211_220.jpg":"220x220","o_23890211_1280.jpg":"1280x853","o_23890211_1024.jpg":"1024x682","o_23890211_640.jpg":"640x426","o_23890211_480.jpg":"480x320","o_23890211_340.jpg":"340x226","o_23890211_220.jpg":"220x146","h_23890211_1280.jpg":"1280x854","h_23890211_1024.jpg":"1024x683","h_23890211_640.jpg":"640x427","h_23890211_480.jpg":"480x320","h_23890211_340.jpg":"340x227","h_23890211_220.jpg":"220x147","pp_23890211_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890211_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890211_640.jpg":"640x814","pp_23890211_480.jpg":"480x611","pp_23890211_340.jpg":"340x432","pp_23890211_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890209_1920.jpg":"1920x1080","k_23890209_1280.jpg":"1280x1280","k_23890209_1024.jpg":"1024x1024","k_23890209_640.jpg":"640x640","k_23890209_480.jpg":"480x480","k_23890209_340.jpg":"340x340","k_23890209_220.jpg":"220x220","o_23890209_1280.jpg":"1280x853","o_23890209_1024.jpg":"1024x682","o_23890209_640.jpg":"640x426","o_23890209_480.jpg":"480x320","o_23890209_340.jpg":"340x226","o_23890209_220.jpg":"220x146","h_23890209_1280.jpg":"1280x854","h_23890209_1024.jpg":"1024x683","h_23890209_640.jpg":"640x427","h_23890209_480.jpg":"480x320","h_23890209_340.jpg":"340x227","h_23890209_220.jpg":"220x147","pp_23890209_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890209_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890209_640.jpg":"640x814","pp_23890209_480.jpg":"480x611","pp_23890209_340.jpg":"340x432","pp_23890209_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890207_1920.jpg":"1920x1080","k_23890207_1280.jpg":"1280x1280","k_23890207_1024.jpg":"1024x1024","k_23890207_640.jpg":"640x640","k_23890207_480.jpg":"480x480","k_23890207_340.jpg":"340x340","k_23890207_220.jpg":"220x220","o_23890207_1280.jpg":"1280x1920","o_23890207_1024.jpg":"1024x1536","o_23890207_640.jpg":"640x960","o_23890207_480.jpg":"480x720","o_23890207_340.jpg":"340x510","o_23890207_220.jpg":"220x330","h_23890207_1280.jpg":"1280x854","h_23890207_1024.jpg":"1024x683","h_23890207_640.jpg":"640x427","h_23890207_480.jpg":"480x320","h_23890207_340.jpg":"340x227","h_23890207_220.jpg":"220x147","pp_23890207_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890207_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890207_640.jpg":"640x814","pp_23890207_480.jpg":"480x611","pp_23890207_340.jpg":"340x432","pp_23890207_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23890204_1920.jpg":"1920x1080","k_23890204_1280.jpg":"1280x1280","k_23890204_1024.jpg":"1024x1024","k_23890204_640.jpg":"640x640","k_23890204_480.jpg":"480x480","k_23890204_340.jpg":"340x340","k_23890204_220.jpg":"220x220","o_23890204_1280.jpg":"1280x1919","o_23890204_1024.jpg":"1024x1535","o_23890204_640.jpg":"640x959","o_23890204_480.jpg":"480x719","o_23890204_340.jpg":"340x509","o_23890204_220.jpg":"220x329","h_23890204_1280.jpg":"1280x854","h_23890204_1024.jpg":"1024x683","h_23890204_640.jpg":"640x427","h_23890204_480.jpg":"480x320","h_23890204_340.jpg":"340x227","h_23890204_220.jpg":"220x147","pp_23890204_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890204_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890204_640.jpg":"640x814","pp_23890204_480.jpg":"480x611","pp_23890204_340.jpg":"340x432","pp_23890204_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890206_1920.jpg":"1920x1080","k_23890206_1280.jpg":"1280x1280","k_23890206_1024.jpg":"1024x1024","k_23890206_640.jpg":"640x640","k_23890206_480.jpg":"480x480","k_23890206_340.jpg":"340x340","k_23890206_220.jpg":"220x220","o_23890206_1280.jpg":"1280x853","o_23890206_1024.jpg":"1024x682","o_23890206_640.jpg":"640x426","o_23890206_480.jpg":"480x320","o_23890206_340.jpg":"340x226","o_23890206_220.jpg":"220x146","h_23890206_1280.jpg":"1280x854","h_23890206_1024.jpg":"1024x683","h_23890206_640.jpg":"640x427","h_23890206_480.jpg":"480x320","h_23890206_340.jpg":"340x227","h_23890206_220.jpg":"220x147","pp_23890206_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890206_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890206_640.jpg":"640x814","pp_23890206_480.jpg":"480x611","pp_23890206_340.jpg":"340x432","pp_23890206_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890199_1920.jpg":"1920x1080","k_23890199_1280.jpg":"1280x1280","k_23890199_1024.jpg":"1024x1024","k_23890199_640.jpg":"640x640","k_23890199_480.jpg":"480x480","k_23890199_340.jpg":"340x340","k_23890199_220.jpg":"220x220","o_23890199_1280.jpg":"1280x1920","o_23890199_1024.jpg":"1024x1536","o_23890199_640.jpg":"640x960","o_23890199_480.jpg":"480x720","o_23890199_340.jpg":"340x510","o_23890199_220.jpg":"220x330","h_23890199_1280.jpg":"1280x854","h_23890199_1024.jpg":"1024x683","h_23890199_640.jpg":"640x427","h_23890199_480.jpg":"480x320","h_23890199_340.jpg":"340x227","h_23890199_220.jpg":"220x147","pp_23890199_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890199_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890199_640.jpg":"640x814","pp_23890199_480.jpg":"480x611","pp_23890199_340.jpg":"340x432","pp_23890199_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890198_1920.jpg":"1920x1080","k_23890198_1280.jpg":"1280x1280","k_23890198_1024.jpg":"1024x1024","k_23890198_640.jpg":"640x640","k_23890198_480.jpg":"480x480","k_23890198_340.jpg":"340x340","k_23890198_220.jpg":"220x220","o_23890198_1280.jpg":"1280x853","o_23890198_1024.jpg":"1024x682","o_23890198_640.jpg":"640x426","o_23890198_480.jpg":"480x320","o_23890198_340.jpg":"340x226","o_23890198_220.jpg":"220x146","h_23890198_1280.jpg":"1280x854","h_23890198_1024.jpg":"1024x683","h_23890198_640.jpg":"640x427","h_23890198_480.jpg":"480x320","h_23890198_340.jpg":"340x227","h_23890198_220.jpg":"220x147","pp_23890198_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890198_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890198_640.jpg":"640x814","pp_23890198_480.jpg":"480x611","pp_23890198_340.jpg":"340x432","pp_23890198_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890197_1920.jpg":"1920x1080","k_23890197_1280.jpg":"1280x1280","k_23890197_1024.jpg":"1024x1024","k_23890197_640.jpg":"640x640","k_23890197_480.jpg":"480x480","k_23890197_340.jpg":"340x340","k_23890197_220.jpg":"220x220","o_23890197_1280.jpg":"1280x853","o_23890197_1024.jpg":"1024x682","o_23890197_640.jpg":"640x426","o_23890197_480.jpg":"480x320","o_23890197_340.jpg":"340x226","o_23890197_220.jpg":"220x146","h_23890197_1280.jpg":"1280x854","h_23890197_1024.jpg":"1024x683","h_23890197_640.jpg":"640x427","h_23890197_480.jpg":"480x320","h_23890197_340.jpg":"340x227","h_23890197_220.jpg":"220x147","pp_23890197_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890197_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890197_640.jpg":"640x814","pp_23890197_480.jpg":"480x611","pp_23890197_340.jpg":"340x432","pp_23890197_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7705623 Threads: 4 Questions: 1559063184 Slow queries: 4753208 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111442753 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/visoko-kotiraju-jeste-li-culi-pjesmu-za-doru-tonka-i-aljosa-nam-pricaju-o-svemu-gradelama-i-kucinama-splitu-80-ih-1359141 [printLink] => /scena/showbiz/visoko-kotiraju-jeste-li-culi-pjesmu-za-doru-tonka-i-aljosa-nam-pricaju-o-svemu-gradelama-i-kucinama-splitu-80-ih-1359141?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 359478 [name] => Pavel [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pavel [link] => /tag/pavel ) [1] => stdClass Object ( [id] => 242601 [name] => aljoša šerić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aljosa-seric [link] => /tag/aljosa-seric ) [2] => stdClass Object ( [id] => 257001 [name] => antonia matković šerić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antonia-matkovic-seric [link] => /tag/antonia-matkovic-seric ) [3] => stdClass Object ( [id] => 740615 [name] => Dora 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-15 11:56:06 [main_article_id] => 0 [alias] => dora-2024 [link] => /tag/dora-2024 ) [4] => stdClass Object ( [id] => 745610 [name] => do mjeseca [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-27 13:25:48 [main_article_id] => 0 [alias] => do-mjeseca [link] => /tag/do-mjeseca ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Visoko kotiraju, jeste li čuli pjesmu za Doru? Tonka i Aljoša nam pričaju o svemu, gradelama i Kučinama, Splitu 80-ih... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3271 [name] => Ivana Kapetanović [username] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [email] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$OmTs/imYojk0U2lnJXM43uHwmFTXw.yH92JTXlWUAnY.g5OmdI/9S [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivana-kapetanovic-3271 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1784 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":"","customparams_layout":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ea6190ae66f23754bb03378e261af015?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890212.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Neja Markčević/Cropix [mainImageDesc] =>

‘Obje kćeri vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vježbam za nastup! Najbolje haljine čuvam za njih...‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890212.jpg [title] =>

‘Obje kćeri vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vježbam za nastup! Najbolje haljine čuvam za njih...‘

Neja Markčević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/26438850.jpg [title] => Goran Berović ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/26438851.jpg [title] => Goran Berović ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/26438852.jpg [title] => Goran Berović ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/26438853.jpg [title] => Goran Berović ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/26438854.jpg [title] => Goran Berović ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/26438855.jpg [title] => Goran Berović ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890213.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890211.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890209.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890207.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890204.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890206.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890199.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890198.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/24/23890197.jpg [title] => Neja Markčević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Glazbeni i bračni par Antonia Šerić Tonka i Aljoša Šerić, koji su i članovi popularnog benda "Pavel", ove su se godine s pjesmom "Do mjeseca" prijavili na Doru. Konkurenciju će im činiti i prijatelji iz benda "Vatra", koji će također nastupiti, a s obzirom na to da im je Ivan Dečak kum, bit će to zanimljiva "utrka".

Aljoša je nekoć bio i član žirija za pjesme na Dori, a otkrio nam je i je li ikad zbog toga dobio janjetinu. Kad smo kod janjetine, kod ovog je para poznato da je Tonka šefica u kužini, a Aljoša u glazbi, pa nam je tako Tonka dala i recept svoje bake, a Aljoša otkrio zna li išta skuhati. 

---

---

Aljoša je prije korone napustio svoj odvjetnički posao kako bi se posvetio samo glazbi, a Tonka i dalje radi kao restauratorica i konzervatorica. Otkrili su nam planira li i Tonka živjeti samo od glazbe, što kćeri, Luna i Ava, vole raditi kad dođu u Split, i još štošta zanimljivo... 

Kako to da ste se prijavili na Doru? To je Tonkina ideja…?

Aljoša: Je, Tonka je nekako najviše navijala za ovu pjesmu, ali okej, i inače mi uvijek u društvu grupno pratimo i Doru i Eurosong, to budu dobri partyji. Još kad nam je Nenad iz "Detoura" rekao da je njima prošle godine bilo super i da su imali lijepo iskustvo, rekli smo "ajmo ća probat".

Zasad se to pokazalo dobrom odlukom, pjesma se super zavrtjela na radiju, u prvih nekoliko dana imali smo više od 20.000 pregleda spota dnevno, što se nikad nije dogodilo, ni blizu, s nekom našom pjesmom.

---

---


Tonka: Sad ću još i nadrapati ako ne budemo u prvih pet, ha-ha. Ma ja sam oduvijek voljela ovu pjesmu, djeca su nam super reagirala na nju, roditelji i najbliži prijatelji također, a to je dosta dobar lakmus što se mene tiče. Dora je dosta dobra platforma za približavanje pjesme dijelu publike koji možda do sada i nije znao za nas.

Prijavili su se i vaši prijatelji "Vatra". Borite se protiv kuma Dečaka...

Aljoša: Borba protiv kuma Dečaka u startu je izgubljena bitka, da nije toliko uspješan autor, bio bi jedan od najboljih menadžera u Hrvatskoj, ovako imaš sjajnog autora i fenomenalnog menadžera u jednoj osobi. Uvijek nas ostavi u prašini, ali dobro, rat još nije gotov. 

Tonka: Gledamo na ovo kao na stvaranje zajedničkih prijateljskih uspomena, bit će duge probe, treba se okružiti ugodnim društvom u pauzama. Naravno, bit će to fair play, zapravo se uvijek međusobno bodrimo.

Moram priznati da nam je dodatni poticaj dao Ivan kad je, nakon dugog nagovaranja da se prijavimo, čuo prve taktove naše pjesme i zabrinuto uzdahnuo, ha-ha. Tada smo znali da imamo pravu stvar.

Kako je vaša pjesma nastala? 

Aljoša: Neka melodijska ideja postoji već nekoliko godina, zvučala je kao njonjava balada u stilu Roya Orbisona, onda sam jednom prilikom ritam bubnja ubrzao dvaput, stavio da klaviri sviraju glavnu temu i dobili smo nešto što podsjeća na ABBA-u, a što nam je opet super odgovaralo. Jer u posljednje vrijeme konstantno pokušavam raditi glazbu koja valjda podsjeća na program Radio Splita iz ranih osamdesetih. Keksi u mlijeku, mama me sprema za školu i ABBA, Bee Gees ili Ricchi e Poveri probijaju se kroz mono zvučnik tranzistora Iskra...

---

image
Goran Berović
---

Takvi divni bendovi s velikim pjesmama, nažalost, nisu nikad bili kul, njihova imena nikada nismo urezivali šestarom u školske klupe, kako si i mogao pored Zeppelina, Pistolsa ili Pixiesa. Svejedno, što sam stariji, sve više biram "nekul" bendove, Pixies su precijenjeni.

Što očekujete od Dore?

Aljoša: Mi smo već dobili ono po što smo išli, pažnju medija i publike, pjesma se vrti na radiju, gledana je na YouTubeu, još samo da odradimo nastup kako treba i da se plasiramo u finale, meni dosta. Korak po korak.

Tonka: Ako upadnemo u finale, apetiti će garantirano porasti. To je tako u ljudskoj prirodi.

Aljoša, ti si bio u žiriju Dore, sada si s druge strane, je li to neka prednost?

Ne znam kako bi bila prednost, osim što sam se sam uvjerio kako zakulisnih igara nema, nitko nije platio žiriju. Ja sam očekivao da me barem netko odvede na janjetinu, kad ono ništa, ćorak, nismo imali ni grickalice kad smo žirirali.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Što kažete na konkurenciju, imate li vi favorita osim vas?

Aljoša: Još nisam poslušao većinu pjesama, čim uhvatim mira, sjednem i poslušam, javit ću.

Tonka: Preletjela sam sve pjesme, naravno. Imam favorite, ima zaista dobrih pjesama, smatramo da je i naša među njima. A od nekih koje bih istaknula su, naravno, naši prijatelji "Vatra", zatim Štok, Lozar i Lu.

Aljoša, kako je živjeti od glazbe? Sada već nekoliko godina nisi više odvjetnik... Za koga sve pišeš? Ima li netko za koga ti je posebno drago pisati?

Aljoša: Moći živjeti radeći samo ono što voliš veliki je privilegij, ne znam zašto bih je se odrekao. Okej, da mi je egzistencija obitelji ugrožena, nema toga što ne bih radio, tucao bih kamen ako treba, ali dok nam je dobro, a nemamo neke velike apetite, uživam. 

Što se tiče pisanja za druge, izvođač prvo treba htjeti snimiti neku moju pjesmu, a budući da nisam hit autor, već se tu brojka smanjuje, zatim, da bi takva suradnja bila uspješna, potrebno je da se tvoje viđenje nekog izvođača poklapa s onim kako taj izvođač sebe zamišlja.

Nije dovoljno napisati dobru pjesmu, nužno je da tu i takvu pjesmu izvođač doživi kao svoju i da je to smjer kojim želi ići. Imao sam neke odlične pjesme koje nikad nije otpjevao izvođač ili izvođačica kojima su bile namijenjene, neke od njih zatim bi završile kod potpuno pogrešnog interpreta.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Puno se toga mora poklopiti da biste imali uspješnu ili veliku pjesmu. "The Gambler" Kennyja Rogersa snimilo je nekoliko izvođača prije njega s nikakvim uspjehom, tek s Kennyjem i nešto drugačijim aranžmanom ta je pjesma zasjala i postala bitna. Mada, ja obožavam i neke potpuno nebitne, uvjetno rečeno, "neuspješne" pjesme, ima divne glazbe koja je potpuno komercijalno promašena i gotovo nevidljiva.

Tonka, planiraš li i ti ne raditi više svoj posao i baviti se samo glazbom?

Tonka: Ne, unatoč svakodnevnom stresu i strci, ipak volim svoj konzervatorski posao, a iako nekad i pomislim na to da želim isključivo slikati i pjevati ili se igrati s djecom po cijele dane, čim dobijem plaću promijenim mišljenje i tako u krug iz mjeseca u mjesec.

Kako su kćerkice Luna i Ava? Pjevaju li one? Kako provodite dane?

Tonka: One su nešto najljepše što postoji na ovom svijetu. Njihov smijeh i zagrljaj liječi sve nevolje i brige. Mlađa Ava svakodnevno nas testira, ispipava granice, ima dvije godine i svako malo padne u tantrum, a dosta puta ga dobro i odglumi.

U svakom slučaju, vesla nas uzduž i poprijeko, no sve joj praštamo sa smiješkom. Sigurno smo popustljiviji s njom nego sa starijom Lunom, koja sad ima sedam i pol godina (ovo naglašavanje "pola godine" navikli smo govoriti, Luna nas svaki put ispravi u želji da je malo starija).

Luna je divna djevojčica, popustljiva i strpljiva prema seki. Obje vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vježbam za nastup.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Oboje ste modna inspiracija drugima. Pitaju li vas ljudi savjete u vezi s odjećom? Gdje kupujete odjeću, online ili uživo ili oboje? Koliko pažnje posvećujete tome?

Aljoša: Nitko me ne pita za savjet, niti bih ga dao, onda i kad dadem savjet, promašim cijelu branku pa je bolje da šutim.

Tonka: Bitna mi je dobra tkanina, zanimljiv uzorak ili kroj, a uvijek radije biram boje nego crnu. Estetski dojam je, naravno, bitan, ali mislim da mi to odrađujemo spontano, bez prevelikog planiranja.

Često nam se dogodi da smo za neke nastupe usklađeni iako se nismo posebno dogovarali. O mojem glazbenom i javnom stylingu brine se Marija Cvitanović, koja uvijek izvuče nekog asa iz rukava. U spotu za pjesmu "Do mjeseca" birali smo haljine modnog dvojca ELFS.

Čiji je ormar veći i što se sve tamo neobično može naći? Što činite s robom koju više ne nosite?

Aljoša: Imam dosta robe, priznajem, ništa nije markirano, ipak sam samo samostalni umjetnik. Kad postanem slavan, kupit ću sebi jedno Gucci odijelo, ono bordo s tisuće malih Gucci riječi, i samo ću njega nositi i vikati kako nosim Gucci. Kad mi netko kaže "muči", ja ću njemu "Gucci, Gucci".

Antonia: A ja ću isto tako kupovati sve sa slovima i prepoznatljivim simbolima, ali ne, kao neki, samo na nekom modnom dodatku, remenu ili šeširu, nego sve! Dok maštamo o precijenjenoj odjeći, kupujemo dobre komade na sniženjima. Sva odjeća koju više ne nosim ide na reciklažu, a neke bolje komade čuvam za kćerkice.

Hoće li neki koncert uskoro u Splitu ili Dalmaciji?

Aljoša: Divan je bio koncert u Dvorani Ive Tijardovića prošle godine u Splitu. Htjeli bismo nešto takvo ponoviti, a i inače nam je plan u jesen napraviti turneju po kazalištima, dobro se osjećamo u takvim prostorima.

Tonka: Koncerte ćemo objavljivati i na društvenim mrežama. Nadamo se, što više lokacija po Dalmaciji, posebno u ljetnim mjesecima.

---

image
Goran Berović
---


Kako provodite vrijeme kad dođete u Dalmaciju, koliko ste često ovdje? Vole li se djeca kupati i biti ovdje?

Aljoša: Ne mičemo se iz Marine, to mi je djedovina. Ništa ne raditi, nego gledati meso kako cvrči uz orošenu čašu gemišta s ledom, e to mi je ljetni ideal i uvijek ga se trudim ispoštovati. Djeca obožavaju Marinu, čim prođe Božić, odmah viču: "Kad ćemo u Marinu?"

Tonka: Moji mama i tata su zbog nas pola godine u Zagrebu, tako da samo ljeti odlazimo u toplije krajeve. Osim u Marinu, navratimo i kod mojih u Kučine, tamo se prisjetim najranijeg djetinjstva. Uvijek pokušam uloviti frendice koje i dalje žive u Splitu i koje mi nedostaju, pa onda vučem svoju dječicu da se druže s njihovom.

Luna i Ava obožavaju kupanje, ronjenje, skakanje i višesatno bućkanje u plićaku, teško ih je izvući iz mora.

Koji su vam daljnji planovi, snovi, želje i pozdravi?

Završiti šesti album, izdati ga ove godine, bit će to vjerojatno dupli LP, zvat će se ili "Marjan express" ili "FM/AM" ili možda nešto treće isto tako nostalgično, zvučat će kao da Vangelis svira zajedno s Fosilima, a gostuju i Pharrell, Calexico i The Lone Bellow, soundtrack našeg izmaštanog radijskog programa.

Tonka: Khm khm, ja želim još jedan solo album, ako može. Voljela bih ovaj put u njemu i autorski sudjelovati.

---

image
Neja Markčević/Cropix
---


Tonka kuha, ona je šefica kužine, a Aljoša glazbe… Aljo, znaš li ti što spremiti?

Aljoša: Hrenovke, omlet, krumpir, znam skuhati sve što se ne može upropastiti. Okej, imam tu i tamo neke eskapade pa skinem s neta neki egzotični recept i pokušam ga kopirati, najčešće neuspješno, no ljeti sam zajedno s tatom i šogorom za gradelama, tu sam doma.

Tonka: U zadnje vrijeme Aljoša toliko dobro pripremi povrće da jedino njegovo djeca žele jesti. On to fino posoli, stavi dosta maslaca, tu ih dobije. Ja kuham iz potrebe i želje da se djeca zdravo hrane, da nije njih, stalno bih naručivala kinesku, vjerojatno neki curry.

Tonka, što najviše kuhaš? Što najviše volite jesti?

Najviše volim punjene paprike koje napravi Aljošina mama Maja. Općenito najviše volim sve što mi drugi pripreme i serviraju, jako sam zahvalna na tome. Često mi se dogodi da kad sama pripremam klopu, na kraju izgubim apetit i preskočim ručak.

Radiš li neke dalmatinske specijalitete? 

Učim od svojih i Aljošinih roditelja, ali još se nisam odvažila skuhati, na primjer, pašticadu. Bolje mi idu pogače, imala sam jedan dosta dobar pokušaj soparnika, ali iz pećnice.

Može li neki recept?

---

JABUKE u KAPATOJU po receptu moje bake Tonke:

Sastojci:

1 kg jabuka, jonagold ili idared

2 jaja

malo ruma ili domaće rakije

50 g šećera

150 g oštrog brašna

pola žličice soli

pola žličice praška za pecivo

0,5 l mlijeka

Priprema:

Oguliti jabuke, izvući sredinu sa špicama, narezati na fete debljine do 1 cm.

Umakati ih u prethodno pripremljenu smjesu: jaja, šećer i rum zamiješati pjenjačom, dodati brašno, prašak za pecivo, sol, i uz postupno dodavanje mlijeka postići gustoću kao za palačinke, može i malo gušće.

Na zagrijanom ulju (na uronjenoj drvenoj kuhači moraju se pojaviti mjehurići) frigaju se jednako s obje strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotove, izvaditi ih na papirnati ručnik da upije višak masnoće.

Kad se ohlade, posuti ih kristal šećerom.

Dobar tek!

---

 

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Neja Markčević/Cropix Goran Berović Goran Berović Goran Berović Goran Berović Goran Berović Goran Berović Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix Neja Markčević/Cropix
Neja Markčević/Cropix

‘Obje kćeri vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vježbam za nastup! Najbolje haljine čuvam za njih...‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/visoko-kotiraju-jeste-li-culi-pjesmu-za-doru-tonka-i-aljosa-nam-pricaju-o-svemu-gradelama-i-kucinama-splitu-80-ih-1359141 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9782498753672bbde396e8fddf7f4544a3eb6c99 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Visoko+kotiraju%2C+jeste+li+%C4%8Duli+pjesmu+za+Doru%3F+Tonka+i+Aljo%C5%A1a+nam+pri%C4%8Daju+o+svemu%2C+gradelama+i+Ku%C4%8Dinama%2C+Splitu+80-ih...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvisoko-kotiraju-jeste-li-culi-pjesmu-za-doru-tonka-i-aljosa-nam-pricaju-o-svemu-gradelama-i-kucinama-splitu-80-ih-1359141 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fvisoko-kotiraju-jeste-li-culi-pjesmu-za-doru-tonka-i-aljosa-nam-pricaju-o-svemu-gradelama-i-kucinama-splitu-80-ih-1359141 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"TOPLO I NOSTALGIČNO"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11383"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizTOPLO I NOSTALGIČNO

Visoko kotiraju, jeste li čuli pjesmu za Doru? Tonka i Aljoša nam pričaju o svemu, gradelama i Kučinama, Splitu 80-ih...

28. siječnja 2024. - 17:02
‘Obje kćeri vole pjevati i plesati sa mnom pred ogledalom dok vježbam za nastup! Najbolje haljine čuvam za njih...‘Neja Markčević/Cropix

Glazbeni i bračni par Antonia Šerić Tonka i Aljoša Šerić, koji su i članovi popularnog benda "Pavel", ove su se godine s pjesmom "Do mjeseca" prijavili na Doru. Konkurenciju će im činiti i prijatelji iz benda "Vatra", koji će također nastupiti, a s obzirom na to da im je Ivan Dečak kum, bit će to zanimljiva "utrka".

Aljoša je nekoć bio i član žirija za pjesme na Dori, a otkrio nam je i je li ikad zbog toga dobio janjetinu. Kad smo kod janjetine, kod ovog je para poznato da je Tonka šefica u kužini, a Aljoša u glazbi, pa nam je tako Tonka dala i recept svoje bake, a Aljoša otkrio zna li išta skuhati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 13:42