StoryEditorOCM
ShowbizROLLING STONES

Veterani rock‘n‘rolla najavili su turneju ‘Hackney Diamonds‘ za sljedeću godinu, zna se 16 gradova gdje će nastupiti

Piše SCENA SD
21. studenog 2023. - 16:23

Nakon uspjeha novog albuma "Hackney Diamonds", veterani rock‘n‘rolla najavili su turneju za sljedeću godinu.

Od travnja do srpnja Mick Jagger (80), Keith Richards (79) i Ronnie Wood (76) planiraju odsvirati ukupno 16 koncerata u Sjevernoj Americi.

Prvi koncert turneje zakazan je 28. travnja u Houstonu u Teksasu. Posljednji koncert za sada je predviđen za 17. lipnja u Santa Clari u Kaliforniji. Datumi turneje za Europu nisu spomenuti.

image

Rolling Stones

Josep Lago Afp/Slobodna Dalmacija

Povodom objavljivanja "Hackney Diamonds", koji je dosegao prvo mjesto na ljestvicama albuma u mnogim zemljama, Mick Jagger je već nagovijestio planove u listopadu. "Nadamo se odlasku na turneju", izjavio je frontmen grupe u intervjuu njemačkoj tiskovnoj agenciji. "I nadam se da ćemo odsvirati neke od novih pjesama."

Osim novih pjesama kao što su "Angry" ili "Mess It Up", popularni klasici poput "Start Me Up", "Gimme Shelter", "Jumpin‘ Jack Flash" i "(I Can‘t Get No) Satisfaction" neće nedostajati na koncertima sljedeće godine, obećali su Rolling Stonesi u priopćenju o turneji "Hackney Diamonds" na svojoj službenoj web stranici.

Posljednja turneja ove grupe bila je u ljeto 2022. povodom 60. godišnjice benda. U sklopu "Sixty Toura", legendarni rock sastav odsvirao je 14 koncerata u Europi. Naime,  Rolling Stonesi su u srpnju 1962. u londonskom Marquee Jazz Clubu imali svoj prvi koncert.

image

Mick Jagger i Ronnie Wood

Lluis Gene/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:12