stdClass Object ( [id] => 192296 [title] => Tolja: Ovo je show, ali najmanje moj! Lokas: Ne zanimaju me priče da smo kolateralne žrtve borbe na HTV-u [alias] => tolja-ovo-je-show-ali-najmanje-moj-lokas-ne-zanimaju-me-price-da-smo-kolateralne-zrtve-borbe-na-htv-u [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Marko Tolja se konačno oglasio priopćenjem, nakon što su čelnici s Prisavlja ukinuli njegov 'Hit show' nakon samo jedne emisije.

- Ovim putem želim se očitovati o cijeloj situaciji oko ukidanja televizijskog showa "Hit show Marka Tolje". Moram priznati da je to bio show, ali, nažalost, najmanje Marka Tolje. Prihvatio sam poziv biti dio emisije koja se bavi glazbom i koja će ponovo vratiti hrvatsku glazbu i njezine izvodače u primetime televizijskog etera.

Serviran mi je presedan i medijski linč

Apsolutno prihvaćam sve konstruktivne kritike na moj voditeljski debi i smatram da je moj doprinos ovom projektu u tom smislu mogao biti bolji te je bilo prostora za napredak u daljnjim emisijama. Nažalost, tu šansu nismo dobili. Umjesto toga, cijeloj ekipi showa serviran je presedan - ukidanje projekta nakon samo jedne emisije, a meni osobno i medijski linč!

Kao i uvijek do sada u mojoj karijeri, odgovorno stojim iza svojih postupaka. U slučaju emitirane emisije moja odgovornost je ograničena na izvođenje zadanog scenarija u već unaprijed zadanom konceptu projekta u režiji uredništva HRTa. Iskreno, prepustio sam se ljudima s dugogodišnjim televizijskim iskustvom te zanatski i profesionalno odradio svoj zadatak.

U svim medijskim natpisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT. Osobno ne shvaćam kako je uopće moguće da je show, od kojega sada neke odgovorne osobe na televiziji dižu ruke i zgražaju se nad njim, emitiran. Pri tome bih želio naglasiti da je emisija snimljena u ponedjeljak 21.1., a emitirana tek u petak 25.1.

Smatram da su svi odgovorni imali dosta vremena da se očituju i da se, na kraju krajeva, spriječi emitiranje ako "show nije opravdao očekivanja" - kako stoji u priopćenju HRTa. Zahvaljujem se svim suradnicima na marljivom i pradanom radu. Još uvijek vjerujem da je ovaj show mogao biti kvalitetna, svježa i zabavna emisija koja bi u konačnici promovirala hrvatsku glazbenu scenu čije sam dijelom i sam.

Osim Tolje priopćenje je poslao i kreativni producent emisije Joško Lokas i iznio svoje viđenje situacije:

- Povodom nevjerojatnog medijskog linča koji je dignut na razinu prvorazrednog političkog skandala, a u ovom slučaju radi se o emisiji iz zabavnog programa, a u kojem se često spominjem proteklih nekoliko dana, odlučio sam se obratiti svim medijima iako mi je savjetovano da to ne činim i da, kako su rekli “ne talasam” nešto što će u sljedećih nekoliko dana biti stara vijest.

Također me ne zanima ni tapšanje po ramenima u kojem nam se govori kako smo kolateralne žrtve borbe za pozicije unutar HRT-a, a na kojem se uskoro trebaju dogoditi unutarnja pozicioniranja.

Kako sam i sam bio djelatnik HRT-a te stvari mi ponekad djeluju kao dobro napisan scenarij neke HBO serije. Isto tako ne vjerujem da je utjecaj na medije toliki da se zbog gostovanja grupe Let 3 ili bušenja kondoma ovaj show ukida. Ne vjerujem u to!

Jednom sam se već našao u toj situaciji i danas osjećam žaljenje što se i tada također nisam oglasio. Kako svi tekstovi u novinama mene direktno i na svakojake načine vezuju uz emisiju odlučio sam prvi puta zaštiti sebe, ako je to uopće moguće, od svih krivih, a ponekad i zlonamjernih članaka koji su napisani proteklih nekoliko dana. Ti svi članci mene osobno diskreditiraju kao autora i urednika vlastitih emisija koje proizvodim i od kojih živim, ali u ovom slučaju to nije tako.

Bio sam kreativni producent, a ne scenarist. No ne perem se...


U emisiju “Hit show Marka Tolje” pozvan sam kao kreativni producent, ali kako takva funkcija u troškovniku za vanjske suradnike ne postoji, stavili su me u najbližu moguću sadržaju, a to je u ovom slučaju bio scenarist. Dakle, nisam autor, niti je po mojoj ideji nastao show, nisam ni urednik, a nisam ni scenarist u naravi, barem ne što se tiče prve emisije. Kako se iz ovog teksta ne bi iščitalo moje “pranje” od emisije progovorit ću i o tome.


Kako sam i sam bio djelatnik HRT-a te stvari mi ponekad djeluju kao dobro napisan scenarij neke HBO serije...
Izuzetno mi je bilo drago kada su me pozvali da surađujem kao dio kreativnog tima u emisiju “Hit show Marka Tolje” jer osobno smatram da je Marko izuzetno talentiran glazbenik s kojim se moglo jako puno napraviti i u televizijskom smislu. Žao mi je što to neće dokazati kroz ovaj show jer ni njemu nije bila ugodna uloga u kojoj se našao. Zadani koncept u kojem smo se svi našli navodno je bio odobren od svih struktura, a na nama je bilo samo da ga uvežemo u suvislu cjelinu.

Meni osobno emisija je bila dobra, ne vrlo dobra, niti odlična. Samo dobra, ali s potencijalom da postane odlična. Osobno mislim da je odluka o ukidanju vrlo neprofesionalna s obzirom na duge pripreme i novac koji je namijenjen showu. Također mislim da je vremena za reakciju bilo na pretek s obzirom da je od dana snimanja i prve montaže do dana emitiranja bilo 4 dana.

Potpuno svjesni pogrešaka koje su bile vidljive na prvoj emisiji to nije način, i za njihovo ispravljanje uvijek postoji druga emisija. Nakon toga mogli su s njom što god su htjeli. Na koncu, ova emisija trebala je poslužiti kao pilot, a ne kao prva.

Kao dio kreativnog tima i osobno osjećam se odgovoran za domene u kojima sam sudjelovao, ali ne i one koje mi se pripisuju. Zahvalio bi se pritom i svim suradnicima koji su sudjelovali na projektu i izuzetno profesionalno odrađivali svoj posao te smo svim tehničkim zamislima podigli nivo emisija na HRT-u za razinu više.

Molim vas da ovaj tekst objavite u cjelosti kako bi dobili adekvatan prostor onome kojim ste nas nažalost u proteklih nekoliko dana prikazivali kao direktno odgovorne za sve što se dogodilo oko spomenute emisije.

Srdačan pozdrav,
Joško Lokas

PSD

RANIJI ČLANCI

Pretenciozan i pompozno najavljen projekt “Hit show” (Marka Tolje) ukinut je nakon samo jednog izdanja! Emisija koja se danima najavljivala na HTV-u, a tjednima unaprijed po medijima, čemu je i “Slobodna Dalmacija” dala svoj obol, s državne dalekovidnice izbrisana je nakon samo jednog prikazivanja uz šturo, doslovce u jednu rečenicu komprimirano obrazloženje poslano elektroničkom poštom: “Emisija nije opravdala svoja očekivanja”?!

Medicinska sestra Daniela

Nevjerojatnu neozbiljnost televizije s najboljom logistikom i najduljom tradicijom na ovim prostorima (o pretplati da ne govorimo), koja kao da tek nakon prikazivanja sondira što publika voli gledati – kao da nisu znali mjesecima unaprijed kako će emisija izgledati! - prisnažile su još neke okolnosti.

Kao prvo, ama baš nitko s HTV-a nije našao za shodno reći par riječi obrazloženja za svoju nemoć, koju formalno po pitanju abortirane emisije potpisuju: Joško Lokas kao glavni scenarist, Denis Škorput u ulozi producenta projekta, urednica projekta Vesna Karuza uz izvršne urednike Tanju Tušek i Snježanu Nožinić te redatelja Zorana Margetića.

Svi oni ponosno su potpisani kad su slali priopćenje za (obmanutu) javnost vezano uz “Hit Show”, koji su opisali riječima: “Ritam showa je brz, atmosfera je vrlo vedra i neposredna, puna stand-up elemenata, a formalna struktura talk showa modificirana je i razlomljena panel-rubrikama i live-izvedbama.”

U naravi, crescendo stand-up dijela prvog izdanja bilo je vađenje krvi uživo mladome pjevaču Tolji, nesretno odabranom voditelju showa, koje je “stručno” obavila Daniela Trbović, po formalnom zvanju medicinska sestra. Dok je mladić “afanavao”, britka Daniela pokopala ga je s nekoliko milf-primjedaba. Od svega, pak, najzačudnije je upravo njezino pristajanje na takvu “krvavu” dionicu koja nikoga nije nasmijala, a demonstrirala je za televiziju nebitno poznavanje jedne ambulantne vještine te, na koncu, fragilna mladića bez osobita voditeljskog dara ostavila i bez epruvetice tekućine koja život znači...

Prevelik zalogaj

Svi s HTV-a, dakle, bili su i te kako zlatousti kad je netom ukinuti show trebalo medijski podržati. Sami sebi su, pokazalo se sada, dali i autogol kad su beskrvnu emisiju (svem vađenju krvi i masti unatoč) najavili i na Dnevniku(!), te joj dali prime-time, u petak navečer!

Poslije su se zavukli u mišju rupu, a urednik Zabavnog programa HTV-a navodno je ponudio mandat na raspolaganje, što je uvijek zahvalna “ni pirka ni kanjac” diplomatska opcija dok se strasti ne smire...

Naposljetku, povlači se i pitanje samog voditelja koji je očigledno zagrizao prevelik zalogaj. Marko Tolja nesumnjivo je darovit dečko koji zna i pjevati te, pokazalo se u showu “Ples sa zvijezdama”, i plesati. K tomu, ugodna je i nenametljiva karaktera, pomalo “starmal”, a moglo bi se manje pejorativno reći i “retro-tip”. Mladić koji je zaslužio svoju priliku, ali možda u nekom manje ambicioznom projektu.

Pobačaj showa najmanje je njegova krivnja jer on je, kao što bi vjerojatno učinio svatko na njegovu mjestu, prihvatio ponuđenu priliku. Podbacila je osoba koja nije dobro razmotrila njegov potencijal, a koja je na HTV-u upravo za to pristojno plaćena. Naposljetku, spomenimo i to da Tolja nije našao za shodno javiti se na naše pozive, premda je, uzgred rečeno, bio i više no susretljiv kad je trebalo najaviti novi projekt.

Što je Tolja ‘zeznuo’?

Prvi se mačići u more bacaju, kažu stari ljudi. Iako bi se to moglo primijeniti i na pjevača-voditelja Marka Tolju, neke je njegove izjave pred golemim TV auditorijem teško opravdati. Na primjer, seksualne aluzije vezane uz pjevačicu Jelenu Rozgu, za koju je kazao da ‘nije spavao s njom još’, te da ne bi imao ništa protiv da mu se posreći sa sljedećom gošćom. Iako je Rozgin seksepil neupitan, Tolja je zakoračio na sklizak teren. Istinabog, u kontekstu gdje prekaljena voditeljica Daniela Tolji, aludirajući na činjenicu da je dvadeset godina mlađi od nje, kaže ‘kad te gledam, meni mlijeko krene’, ono što je Tolja bubnuo za Rozgu više je dosadno nego uvredljivo. Na koncu, možda je i iskren... Nadalje, Barbari Kolar, koja je također participirala u jedinoj neslavnoj emisiji HTV-a nisu se, čini se, odveć svidjele Toljine pošalice na račun njezine nerealizirane udaje. S druge strane, mišljenje javnosti o odabiru glazbenih gostiju je podijeljeno. Tolji su, naime, u showu pjevali Markiz, Hladno pivo i Let 3, i to potonji pjesmu: Hvala tebi, Kriste. Kultni riječki bend po nekima je bio ‘jedino što valja’ u Hit showu, dok je po mišljenju drugih upravo Let 3 zakucao posljednji lijes u čavao showa u povojima. U panel-dijelu (dosjetka s HTV koja se valjda odnosi na slojevitost, izliku za svaštarenje) emisije gostovao je i redatelj Vinko Brešan. Ničin izazvan, reklo bi se...

PIŠE: LENKA GOSPODNETIĆ, SNIMKE CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"REAKCIJE NA MEDIJSKI DEBAKL GODINE"},{"id":"1","value":"U svim medijskim napisima cijela se odgovornost svaljuje na mene i op\u0107enito kreativni tim, a ne na sam HRT"},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2013-01-30 11:30:02 [created_by] => 26156 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-01-30 22:44:41 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-01-30 15:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8489 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/01/30/Zadnja/TOLJA_SPOT1-171112.1_thumb1.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "699x360" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38407736 Threads: 3 Questions: 7098511991 Slow queries: 3300597 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608362645 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/tolja-ovo-je-show-ali-najmanje-moj-lokas-ne-zanimaju-me-price-da-smo-kolateralne-zrtve-borbe-na-htv-u-192296 [printLink] => /scena/showbiz/tolja-ovo-je-show-ali-najmanje-moj-lokas-ne-zanimaju-me-price-da-smo-kolateralne-zrtve-borbe-na-htv-u-192296?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 196832 [name] => markotolja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => markotolja [link] => /tag/markotolja ) [1] => stdClass Object ( [id] => 170351 [name] => hitshow [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hitshow [link] => /tag/hitshow ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tolja: Ovo je show, ali najmanje moj! Lokas: Ne zanimaju me priče da smo kolateralne žrtve borbe na HTV-u [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-00-20-55-26156 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/01/30/Zadnja/TOLJA_SPOT1-171112.1_thumb1.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/01/30/Zadnja/TOLJA_SPOT1-171112.1_thumb1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Marko Tolja se konačno oglasio priopćenjem, nakon što su čelnici s Prisavlja ukinuli njegov 'Hit show' nakon samo jedne emisije.

- Ovim putem želim se očitovati o cijeloj situaciji oko ukidanja televizijskog showa "Hit show Marka Tolje". Moram priznati da je to bio show, ali, nažalost, najmanje Marka Tolje. Prihvatio sam poziv biti dio emisije koja se bavi glazbom i koja će ponovo vratiti hrvatsku glazbu i njezine izvodače u primetime televizijskog etera.

Serviran mi je presedan i medijski linč

Apsolutno prihvaćam sve konstruktivne kritike na moj voditeljski debi i smatram da je moj doprinos ovom projektu u tom smislu mogao biti bolji te je bilo prostora za napredak u daljnjim emisijama. Nažalost, tu šansu nismo dobili. Umjesto toga, cijeloj ekipi showa serviran je presedan - ukidanje projekta nakon samo jedne emisije, a meni osobno i medijski linč!

Kao i uvijek do sada u mojoj karijeri, odgovorno stojim iza svojih postupaka. U slučaju emitirane emisije moja odgovornost je ograničena na izvođenje zadanog scenarija u već unaprijed zadanom konceptu projekta u režiji uredništva HRTa. Iskreno, prepustio sam se ljudima s dugogodišnjim televizijskim iskustvom te zanatski i profesionalno odradio svoj zadatak.

U svim medijskim natpisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT. Osobno ne shvaćam kako je uopće moguće da je show, od kojega sada neke odgovorne osobe na televiziji dižu ruke i zgražaju se nad njim, emitiran. Pri tome bih želio naglasiti da je emisija snimljena u ponedjeljak 21.1., a emitirana tek u petak 25.1.

Smatram da su svi odgovorni imali dosta vremena da se očituju i da se, na kraju krajeva, spriječi emitiranje ako "show nije opravdao očekivanja" - kako stoji u priopćenju HRTa. Zahvaljujem se svim suradnicima na marljivom i pradanom radu. Još uvijek vjerujem da je ovaj show mogao biti kvalitetna, svježa i zabavna emisija koja bi u konačnici promovirala hrvatsku glazbenu scenu čije sam dijelom i sam.

Osim Tolje priopćenje je poslao i kreativni producent emisije Joško Lokas i iznio svoje viđenje situacije:

- Povodom nevjerojatnog medijskog linča koji je dignut na razinu prvorazrednog političkog skandala, a u ovom slučaju radi se o emisiji iz zabavnog programa, a u kojem se često spominjem proteklih nekoliko dana, odlučio sam se obratiti svim medijima iako mi je savjetovano da to ne činim i da, kako su rekli “ne talasam” nešto što će u sljedećih nekoliko dana biti stara vijest.

Također me ne zanima ni tapšanje po ramenima u kojem nam se govori kako smo kolateralne žrtve borbe za pozicije unutar HRT-a, a na kojem se uskoro trebaju dogoditi unutarnja pozicioniranja.

Kako sam i sam bio djelatnik HRT-a te stvari mi ponekad djeluju kao dobro napisan scenarij neke HBO serije. Isto tako ne vjerujem da je utjecaj na medije toliki da se zbog gostovanja grupe Let 3 ili bušenja kondoma ovaj show ukida. Ne vjerujem u to!

Jednom sam se već našao u toj situaciji i danas osjećam žaljenje što se i tada također nisam oglasio. Kako svi tekstovi u novinama mene direktno i na svakojake načine vezuju uz emisiju odlučio sam prvi puta zaštiti sebe, ako je to uopće moguće, od svih krivih, a ponekad i zlonamjernih članaka koji su napisani proteklih nekoliko dana. Ti svi članci mene osobno diskreditiraju kao autora i urednika vlastitih emisija koje proizvodim i od kojih živim, ali u ovom slučaju to nije tako.

Bio sam kreativni producent, a ne scenarist. No ne perem se...


U emisiju “Hit show Marka Tolje” pozvan sam kao kreativni producent, ali kako takva funkcija u troškovniku za vanjske suradnike ne postoji, stavili su me u najbližu moguću sadržaju, a to je u ovom slučaju bio scenarist. Dakle, nisam autor, niti je po mojoj ideji nastao show, nisam ni urednik, a nisam ni scenarist u naravi, barem ne što se tiče prve emisije. Kako se iz ovog teksta ne bi iščitalo moje “pranje” od emisije progovorit ću i o tome.


Kako sam i sam bio djelatnik HRT-a te stvari mi ponekad djeluju kao dobro napisan scenarij neke HBO serije...
Izuzetno mi je bilo drago kada su me pozvali da surađujem kao dio kreativnog tima u emisiju “Hit show Marka Tolje” jer osobno smatram da je Marko izuzetno talentiran glazbenik s kojim se moglo jako puno napraviti i u televizijskom smislu. Žao mi je što to neće dokazati kroz ovaj show jer ni njemu nije bila ugodna uloga u kojoj se našao. Zadani koncept u kojem smo se svi našli navodno je bio odobren od svih struktura, a na nama je bilo samo da ga uvežemo u suvislu cjelinu.

Meni osobno emisija je bila dobra, ne vrlo dobra, niti odlična. Samo dobra, ali s potencijalom da postane odlična. Osobno mislim da je odluka o ukidanju vrlo neprofesionalna s obzirom na duge pripreme i novac koji je namijenjen showu. Također mislim da je vremena za reakciju bilo na pretek s obzirom da je od dana snimanja i prve montaže do dana emitiranja bilo 4 dana.

Potpuno svjesni pogrešaka koje su bile vidljive na prvoj emisiji to nije način, i za njihovo ispravljanje uvijek postoji druga emisija. Nakon toga mogli su s njom što god su htjeli. Na koncu, ova emisija trebala je poslužiti kao pilot, a ne kao prva.

Kao dio kreativnog tima i osobno osjećam se odgovoran za domene u kojima sam sudjelovao, ali ne i one koje mi se pripisuju. Zahvalio bi se pritom i svim suradnicima koji su sudjelovali na projektu i izuzetno profesionalno odrađivali svoj posao te smo svim tehničkim zamislima podigli nivo emisija na HRT-u za razinu više.

Molim vas da ovaj tekst objavite u cjelosti kako bi dobili adekvatan prostor onome kojim ste nas nažalost u proteklih nekoliko dana prikazivali kao direktno odgovorne za sve što se dogodilo oko spomenute emisije.

Srdačan pozdrav,
Joško Lokas

PSD

RANIJI ČLANCI

Pretenciozan i pompozno najavljen projekt “Hit show” (Marka Tolje) ukinut je nakon samo jednog izdanja! Emisija koja se danima najavljivala na HTV-u, a tjednima unaprijed po medijima, čemu je i “Slobodna Dalmacija” dala svoj obol, s državne dalekovidnice izbrisana je nakon samo jednog prikazivanja uz šturo, doslovce u jednu rečenicu komprimirano obrazloženje poslano elektroničkom poštom: “Emisija nije opravdala svoja očekivanja”?!

Medicinska sestra Daniela

Nevjerojatnu neozbiljnost televizije s najboljom logistikom i najduljom tradicijom na ovim prostorima (o pretplati da ne govorimo), koja kao da tek nakon prikazivanja sondira što publika voli gledati – kao da nisu znali mjesecima unaprijed kako će emisija izgledati! - prisnažile su još neke okolnosti.

Kao prvo, ama baš nitko s HTV-a nije našao za shodno reći par riječi obrazloženja za svoju nemoć, koju formalno po pitanju abortirane emisije potpisuju: Joško Lokas kao glavni scenarist, Denis Škorput u ulozi producenta projekta, urednica projekta Vesna Karuza uz izvršne urednike Tanju Tušek i Snježanu Nožinić te redatelja Zorana Margetića.

Svi oni ponosno su potpisani kad su slali priopćenje za (obmanutu) javnost vezano uz “Hit Show”, koji su opisali riječima: “Ritam showa je brz, atmosfera je vrlo vedra i neposredna, puna stand-up elemenata, a formalna struktura talk showa modificirana je i razlomljena panel-rubrikama i live-izvedbama.”

U naravi, crescendo stand-up dijela prvog izdanja bilo je vađenje krvi uživo mladome pjevaču Tolji, nesretno odabranom voditelju showa, koje je “stručno” obavila Daniela Trbović, po formalnom zvanju medicinska sestra. Dok je mladić “afanavao”, britka Daniela pokopala ga je s nekoliko milf-primjedaba. Od svega, pak, najzačudnije je upravo njezino pristajanje na takvu “krvavu” dionicu koja nikoga nije nasmijala, a demonstrirala je za televiziju nebitno poznavanje jedne ambulantne vještine te, na koncu, fragilna mladića bez osobita voditeljskog dara ostavila i bez epruvetice tekućine koja život znači...

Prevelik zalogaj

Svi s HTV-a, dakle, bili su i te kako zlatousti kad je netom ukinuti show trebalo medijski podržati. Sami sebi su, pokazalo se sada, dali i autogol kad su beskrvnu emisiju (svem vađenju krvi i masti unatoč) najavili i na Dnevniku(!), te joj dali prime-time, u petak navečer!

Poslije su se zavukli u mišju rupu, a urednik Zabavnog programa HTV-a navodno je ponudio mandat na raspolaganje, što je uvijek zahvalna “ni pirka ni kanjac” diplomatska opcija dok se strasti ne smire...

Naposljetku, povlači se i pitanje samog voditelja koji je očigledno zagrizao prevelik zalogaj. Marko Tolja nesumnjivo je darovit dečko koji zna i pjevati te, pokazalo se u showu “Ples sa zvijezdama”, i plesati. K tomu, ugodna je i nenametljiva karaktera, pomalo “starmal”, a moglo bi se manje pejorativno reći i “retro-tip”. Mladić koji je zaslužio svoju priliku, ali možda u nekom manje ambicioznom projektu.

Pobačaj showa najmanje je njegova krivnja jer on je, kao što bi vjerojatno učinio svatko na njegovu mjestu, prihvatio ponuđenu priliku. Podbacila je osoba koja nije dobro razmotrila njegov potencijal, a koja je na HTV-u upravo za to pristojno plaćena. Naposljetku, spomenimo i to da Tolja nije našao za shodno javiti se na naše pozive, premda je, uzgred rečeno, bio i više no susretljiv kad je trebalo najaviti novi projekt.

Što je Tolja ‘zeznuo’?

Prvi se mačići u more bacaju, kažu stari ljudi. Iako bi se to moglo primijeniti i na pjevača-voditelja Marka Tolju, neke je njegove izjave pred golemim TV auditorijem teško opravdati. Na primjer, seksualne aluzije vezane uz pjevačicu Jelenu Rozgu, za koju je kazao da ‘nije spavao s njom još’, te da ne bi imao ništa protiv da mu se posreći sa sljedećom gošćom. Iako je Rozgin seksepil neupitan, Tolja je zakoračio na sklizak teren. Istinabog, u kontekstu gdje prekaljena voditeljica Daniela Tolji, aludirajući na činjenicu da je dvadeset godina mlađi od nje, kaže ‘kad te gledam, meni mlijeko krene’, ono što je Tolja bubnuo za Rozgu više je dosadno nego uvredljivo. Na koncu, možda je i iskren... Nadalje, Barbari Kolar, koja je također participirala u jedinoj neslavnoj emisiji HTV-a nisu se, čini se, odveć svidjele Toljine pošalice na račun njezine nerealizirane udaje. S druge strane, mišljenje javnosti o odabiru glazbenih gostiju je podijeljeno. Tolji su, naime, u showu pjevali Markiz, Hladno pivo i Let 3, i to potonji pjesmu: Hvala tebi, Kriste. Kultni riječki bend po nekima je bio ‘jedino što valja’ u Hit showu, dok je po mišljenju drugih upravo Let 3 zakucao posljednji lijes u čavao showa u povojima. U panel-dijelu (dosjetka s HTV koja se valjda odnosi na slojevitost, izliku za svaštarenje) emisije gostovao je i redatelj Vinko Brešan. Ničin izazvan, reklo bi se...

PIŠE: LENKA GOSPODNETIĆ, SNIMKE CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/tolja-ovo-je-show-ali-najmanje-moj-lokas-ne-zanimaju-me-price-da-smo-kolateralne-zrtve-borbe-na-htv-u-192296 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=df7c182a3a20e3c7a2f50b120a6d20b92e57a2db [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tolja%3A+Ovo+je+show%2C+ali+najmanje+moj%21+Lokas%3A+Ne+zanimaju+me+pri%C4%8De+da+smo+kolateralne+%C5%BErtve+borbe+na+HTV-u&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Ftolja-ovo-je-show-ali-najmanje-moj-lokas-ne-zanimaju-me-price-da-smo-kolateralne-zrtve-borbe-na-htv-u-192296 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Ftolja-ovo-je-show-ali-najmanje-moj-lokas-ne-zanimaju-me-price-da-smo-kolateralne-zrtve-borbe-na-htv-u-192296 )
[{"id":"2","value":"REAKCIJE NA MEDIJSKI DEBAKL GODINE"},{"id":"1","value":"U svim medijskim napisima cijela se odgovornost svaljuje na mene i op\u0107enito kreativni tim, a ne na sam HRT"},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizREAKCIJE NA MEDIJSKI DEBAKL GODINE

Tolja: Ovo je show, ali najmanje moj! Lokas: Ne zanimaju me priče da smo kolateralne žrtve borbe na HTV-u

Piše PSD.
30. siječnja 2013. - 16:11

RANIJI ČLANCI

Pretenciozan i pompozno najavljen projekt “Hit show” (Marka Tolje) ukinut je nakon samo jednog izdanja! Emisija koja se danima najavljivala na HTV-u, a tjednima unaprijed po medijima, čemu je i “Slobodna Dalmacija” dala svoj obol, s državne dalekovidnice izbrisana je nakon samo jednog prikazivanja uz šturo, doslovce u jednu rečenicu komprimirano obrazloženje poslano elektroničkom poštom: “Emisija nije opravdala svoja očekivanja”?!

Medicinska sestra Daniela

Nevjerojatnu neozbiljnost televizije s najboljom logistikom i najduljom tradicijom na ovim prostorima (o pretplati da ne govorimo), koja kao da tek nakon prikazivanja sondira što publika voli gledati – kao da nisu znali mjesecima unaprijed kako će emisija izgledati! - prisnažile su još neke okolnosti....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 02:20