StoryEditorOCM
ShowbizOTKRILO SE

Svi misle kako je Aleksandra Prijović rekorder po broju prodanih ulaznica u 2023., ali ipak je to netko drugi

Piše SCENA SD
28. siječnja 2024. - 09:01

ZAMP Hrvatskog društva skladatelja je objavio službene podatke za 2023. godinu o broju prodanih ulaznica koje je podijelio u četiri kategoriji: domaći, regionalni i inozemni glazbenici i festivali.

U kategoriji koncerta domaćih glazbenika, pobjedu je odnio Gibonni, dok je na drugom mjestu Doris Dragović, a potom slijede Dalmatino, Prljavo Kazalište i Goran Bare & Majke.

Top 5 regionalnih glazbenika čine redom: Dino Merlin, Aleksandra Prijović, Aco Pejović, Zdravko Čolić i Aca Lukas. Mnogi se pitaju kako je u ovoj kategoriji Dino Merlin na prvom mjestu kada se zna da je on četiri puta nastupio u Areni dok je Aleksandra Prijović uspjela rasprodati čak pet koncerata u istom prostoru. Razlika broja prodanih ulaznica je u tome što je za koncerte Aleksandre Prijović dvorana bila drugačije organizirana te je koncerte mogao pratiti manji broj ljudi. Naime, i sami organizatori prije koncerata istaknuli su da će pustiti manji broj ulaznica u prodaju nego što je to kapacitet dvorane na Laništu, jer je Aleksandra željela da na dijelu dvorane budu postavljeni barski stolovi te u tome se može vidjeti razlika u broju prodanih ulaznica.

Top 5 inozemnih glazbenika po prodaji ulaznica čine: Robbie Williams, Imagine Dragons, ABBA Symphonic, Depeche Mode i 50 Cent.

Što se festivala tiče u top 5 su: Ultra Europe Music Festival, Sea Star, Hideout, Mo:Dem Festival i Dekmantel Selectors.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 02:25