StoryEditorOCM
ShowbizVISOKA MODA NA DORI

Sve oči bile su uprte u Sevin kostim, djelo modnog virtuoza Juraja Zigmana; njegove kreacije nosila je i Beyonce...

Piše Vanesa Tenžera
23. veljače 2024. - 15:40

Svjetla reflektora nisu mogle zasjeniti najsjajniji trenutak prve večeri ovogodišnje Dore - pojavu ikonične Severine Vučković, koja je osvajajući srca svih došavši na binu u sred nastupa Leta 3, koji idu do finala sa svojom pjesmom ‘Baba roga‘. Najveću je pozornost ipak privukao njezin intrigantan kostim. 

U središtu ovog neponovljivog spektakla, stajao je maestralni dizajner Juraj Zigman, modni virtuoz koji je svakom ubodnom iglom tkao priču o eleganciji i moći. Kostimi su postali kruna izričitog umjetničkog izraza, a njegova haljina kreirana za Severinu zasigurno će se dugo pamtiti. 

image
Vanesa Pandžić/Cropix

Modna bajka Severine i Zigmana traje više od desetljeća, a dizajner je krije koliko cijeni Splićanku. "Severina je to što je, najveća na Balkanu. Ja volim estradu. Moje kreacije mogu najbolje živjeti na estradi. Kad radiš kostim za scenu, možeš dati svoj maksimum i lijepo je kad se netko odazove tome, kad imaš materijala s kojim ćeš raditi, a Severina jest to, Indira također… Volim to raditi." otkrio je jednom prilikom Zigman za Novi list.

Nose ga brojne svjetske zvijezde

Nedavno otkriće da je kraljica glazbene scene, Beyoncé, odabrala upravo njegove kreacije za svoju svjetsku turneju Renaissance, dodaje još jedan epitet u Zigmanovoj povijesti trijumfa. Ali ne samo Beyoncé, već su i Nicki Minaj, Cardi B, Rita Ora i Christina Aguilera nosile njegove kreacije, stvarajući melodiju savršenstva u svakom koraku.

Zigmanov izazovni pristup modi nije prošao nezamijećeno, pogotovo ne u slučaju Nicki Minaj! Svijet je bio u potpunom transu kada je ova reperica postala moderna Pepeljuga u Zigmanovoj interpretaciji za Noć vještica. Transformacija koja je osvojila srca fanova diljem planete bila je toliko magična da je Nicki nije mogla sakriti - ponosno je dijelila svoj novi izgled na svim svojim društvenim mrežama, ostavljajući svijet bez daha.

Ali to nije bio prvi put da su Zigman i Nicki Minaj stvarali modnu čaroliju zajedno. Već 2018. godine, ovaj virtuozni dizajner zamijenio je stvarnost sanjivim svijetom glamura, kada je dizajnirao njezin zlatni korzet za dodjelu prestižnih MTV Music Video Awards. Ta suradnja je bila samo početak njihovog epskog putovanja kroz modni svijet, čija je kruna bila pretvaranje Nicki u bajkovitu princezu moderne ere.

Prizeman dizajner u svijetu visoke mode

Zigmanova genijalnost nije samo u njegovim kreacijama, već i u njegovom stavu: on ostaje fokusiran na svoj rad, bez obzira na blještavilo slavnih.  Dok se svijet očarava njegovim stvaranjima, on ostaje skroman u svojoj genijalnosti, uvijek okrenut ka stvaranju sljedećeg remek-djela.

"Pokušavam se koncentrirati na rad. Nije da se ne osvrćem na rad drugih, ali me jednostavno nije toliko briga. S druge strane apsurdno mi je gledati jedno te iste haljine i kolekcije za koje onda svi generalno koriste epitet „spektakularno“. Ljudi me često znaju pitati da zašto se o mojim uspjesima ne priča više kada se znatno manji projekti hvale na sva usta. Ne znam točan odgovor na takva pitanja” izjavio je Zigman za Fashion.hr 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:47