StoryEditorOCM
ShowbizRASPRIČAO SE

Samozatajni Grašo rijetko govori o Hani; ‘Nismo se viđali. Da mi je tada netko rekao da će biti majka mojeg djeteta...‘

Piše Srđan Sandić/Gloria
28. ožujka 2024. - 09:31

Petar Grašo iako je u svojoj 48 godini života, povremeno se radi tempa posla osjeća kao da je u radnim dvadesetim – predano nastupa, raspored mu je krcat i zaista ga nije lako uhvatiti na pet minuta, a kamoli na ovih sat vremena u kojemu smo ga zamolili da napravimo zajedničku reminiscenciju njegovih nekoliko pojavljivanja u Gloriji u zadnjih 30 godina.

Sjećanja su srećom lijepa, i živa, a ljubaznost osoblja Mime´s pizzerije u centru Zagreba je upotpunila opuštenu atmosferu stvorenu na ovom snimanju. Prisjetili smo se niza događaja koje smo popratili: završetka trećeg albuma u Londonu, broda i vikendice, prvog koncerta u zagrebačkoj Areni, recentne naslovnice s Ninom Badrić, ali i tog lijepog dana, fotografiranja sa sadašnjom suprugom Hanom Huljić kada još ništa nije izgledalo kao što izgleda danas kada su u braku i imaju dvogodišnju Albu.

image
Josko Supic/Cropix/Cropix

Krenuli smo s "temeljnim pitanjima". Na pitanje – kako je, dao je jednostavan, ali poetičan odgovor.

"Imam dojam da se nalazim u nekom brzom vlaku i hvatam kadrove tog putovanja. Ne znam kada će stati i nemam zadnju stanicu. Nadam se da će taj moj vlak što duže putovati jer kroz njega se vide neki divni pejzaži", iskren je pjevač, piše Gloria.

image
Ronald Gorsic/Cropix

"S jedne strane se osjećam kao da imam 25 godina, i ljudi koji me poznaju znaju da sam ludi radnik. Ne mogu zamisliti da samo sjedim doma i zamišljam što bih jednom mogao. Kod mene vrijedi princip – kada se kaže, onda se i radi. To je tih 25 godina u glavi, a s druge strane mislim da ovih 29 – 30 godina karijere bi trebalo stati u 60 godina. Prije dva dana sam bio u Veneciji, prije četiri u Skopju, prije sedam u Beogradu, sutra putujem u Maribor. Eto, tako izgledaju moji zadnji dani", zaneseno prepričava Grašo.

image

Petar Grašo
 

Vedran Peteh/Cropix

Spontano, kako je i najbolje, najavio za njegove fanove zaista najljepšu moguću vijest.

Kroz prvu polovicu godine izlazi novi singl, a do kraja godine planiramo završiti i album. Zadnji nosač zvuka je izašao 2003.godine, što znači da nisam objavio 21 godinu.

image

Petar Grašo i Tonči Huljić
 

Darko Tomas/Cropix

Više album nije toliko važan, koliko je važno da kontinuirano objavljuješ dobre pjesme. Uvijek možeš objaviti album s 22 pjesme, ali ako od toga samo dvije valjaju, onda ovih 20 htjele – ne htjele, otpadaju. Ovaj princip je dio moje ´filozofije´ u koju vjerujem, a to je da je uvijek - manje zapravo više. Čini mi se da u ovom mom slučaju, nisam u krivu", priznaje pjevač.

Između mnogih intervjua koje smo izabrali za snimanje, najdraža mu je kratka foto-vijest koju dijeli sa sadašnjom suprugom Hanom.

image

Petar Grašo i Hana Huljić u Gloriji prije osam godina kada su snimli spot "Srce za vodiča"

"U ovom genijalnom danu, vjerovali ili ne, susreli smo se u ovom trenutku kada je ova fotografija koju gledate, nastala. Ona je svoje kadrove snimala ujutro, a ja ostatak dana, tako da se praktički nismo viđali. Da nam je netko rekao kako ću za osam godina ponovo vidjeti ovu fotografiju ispred sebe, i da će mi netko reći - ovo je tvoja supruga i majka tvog djeteta, vjerujem da bismo Hana i ja ‘umrli‘ od smijeha i dali jednom drugom ‘five‘, i rekli ‘što ovi pričaju‘? Život je interesantan režiser i hvala mu na tome", zaključuje pjevač.

Video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:37