stdClass Object ( [id] => 506177 [title] => Rođena Splićanka progovorila o pjevačkoj karijeri i začepila usta zlim jezicima: Tata Jerko mi je potpora, ali karijeru gradim sama! [alias] => rodena-splicanka-progovorila-o-pjevackoj-karijeri-i-zacepila-usta-zlim-jezicima-tata-jerko-mi-je-potpora-ali-karijeru-gradim-sama [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Simpatičan i skroman pristup te nasmijano lice - to je Kristina Vukas u nekoliko riječi. I, kako sama priznaje, sazrela je dosta od vremena kada je uz svoje ime nosila i dodatak "Votka". Tako je, naime, najlakše pamti većina s ovih prostora.

"Odnijela te votka" je singl s kojim je ova Splićanka po rođenju stupila na hrvatsku estradu. Nakon te pjesme, "veselice" kako je sama zna prozvati, na red su došle ljetne pjesme poput "Mami" i "Burma". U međuvremenu Kristina Votka je postala Kristina Vukas i počela prerastati okvire domaće scene.

Postavila je svoju zastavicu i na američki kontinent, a, kako kaže, punim imenom i prezimenom u estradne vode nije ušla zbog oca, poznatog diplomata i nekadašnjeg šefa tajne službe Jerka Vukasa.

- Nisam željela opterećivati njegovu karijeru time, a još manje sam željela da mi zvučno (diplomatsko) prezime bude taj jezičac na vagi koji će odlučiti jesam li dovoljno dobra za našu scenu. Smatram da se mogu ostvariti samo kroz svoje pjesme, uloge, kroz ono što jesam, a ne isključivo preko prezimena, kazuje nam.

Kada smo kod imena, valja spomenuti "Tease". Tako se, naime zove prvi Kristinin strani singl ostvaren u suradnji sa svjetskim poznatim producentima koji su radili i s Drakeom, Nicki Minaj, TI-jem. Naime, nakon nekoliko domaćih pjesama, i uloga, od kojih je najzvučnija bila ona u srpskoj seriji "Komšije", dogodio se veliki obrat. Prekretnica u Kristininom životu, i privatnom i glazbenom, dogodila se kada je prije dvije godine jednostavno spakirala kufere i otišla "preko bare", u Ameriku, "goneći" američki san.

- Nije bilo lako, vjerujte mi. Imala sam turističku vizu na pola godine nakon koje sam morala otići iz zemlje. Radila sam svašta pomalo, a čak se zalomila i mala uloga u filmu "The Verge". Snimila sam nekoliko obrada pjesama, a između njih bila je i ona božićna "Santa Baby". A poznanstvo s vlasnikom izdavačke kuće došlo je sasvim slučajno jer sam, između ostalog, savjetima pomagala svim prijateljima kako doći u Ameriku. Tako sam jednoj prijateljici provjerila jamca za vizu koji je na kraju, kako se ispostavilo, bio vlasnik izdavačke kuće - kazala je Kristina, odajući što je potaklo njegov interes za pjevačicom iz Hrvatske.

- U Americi se kod stranih umjetnika traži nekoliko stvari. Prva, logično, je ta da zna pjevati, druga, da zna plesati, te treća da ima dobar naglasak. Zahvaljujući mom odrastanju u Australiji ja sam pjesmu "Santa Baby" otpjevala na tečnom engleskom i već sam imala radove iza sebe. Moje pjesme na YouTubeu i broj njihovih pregleda bile su dovoljne preporuke.

U glavama velikih moneymakera postoji ta lista, i Kristina je kod svake kućice dobila ono "check", znak "viđeno". Nije trebalo dugo da se ponudi ugovor. Zvuči kao pravi američki san, nema što. Osim...

- Ja sam taj ugovor odmah odbila. Nakon toga sam u Hrvatskoj snimila "Tease", a kada je vlasnik kuće čuo pjesmu, odmah je doletio iz Amerike i ponudio novi, daleko bolji. Američki san? Ma ne, ovo su dječji koraci, tek sam izbacila prvu pjesmu - skromno će Kristina.



Ako kojim slučajem krenete googlati Kristinu i njezinu novu pjesmu, teško ćete je pronaći na YouTubeu. Tako, za razliku od Hrvatske, u SAD-u stvari ne funkcioniraju.

- Izdavači prvo gledaju da vrate uloženo, što znači da su im zanimljiviji streaming servisi poput Spotify-a te platforme na kojima se pjesma može kupiti kao što su iTunes, Amazon, Google Play i slično. Trebao je spot isto biti snimljen ali kako stvari stoje prije će novi singl - objasnila je Kristina.

"Tease" je neko vrijeme bio vani, pa je povučen, samo da bi se opet našao na Spotifyju.

- Prvo smo bili u distribucijskoj kući "Kobaltu", ali onda su nas nazvali iz "Orchada", Sonyjeve podružnice, sa željom da nam oni budu distributeri. Nismo ih odbili, naravno. Zbog toga je "Tease" na neko vrijeme nestao pa se opet pojavio. Nastojat ću da je i domaća publika može vidjeti na YouTubeu, ali pjesma je rađena za svjetsku scenu, konkretno američku, i mora slijediti tu proceduru vezanu za tržište u SAD-u - pojasnila je atraktivna crnka.

Promocije joj, barem one američke, ne treba. No, što je s domaćom pričom? Ovog smo ljeta bili svjedoci debate koja je postavljala pitanje koliko se žene, konkretno pjevačice, trebaju eksponirati (čitaj golacati) i koliko ih to definira.

- Jednostavno rečeno, žensko tijelo je - čudo. Ne samo fizički, po izgledu, već i po tome što je sve sposobno pretrpjeti. Istina, pjevačicama i pjevačima su glas i dobra pjesma glavni aduti, ali ja imam nešto drukčiji pogled na sve to. Budući dolazim iz svijeta, glume i plesa, smatram da je i tijelo bitno. Osoba se treba izraziti. Glasom, izgledom, čime god želi. Ne bih željela previše komentirati i pametovati, ali također tu je i nepobitna činjenica da postoje pjevači i pjevačice koji su usprkos svom izgledu prodali milijune ploča te punili i pune koncertne dvorane i stadione tisućama svojih vjernih obožavatelja.

Sve je relativno - kazala je Kristina čiji Instagram profil, između ostalih, na nekoliko mjesta krase njezine fotografije u kupaćem kostimu.

- Više se radi o tome da zabilježim te divne trenutke na moru, u mom kraju. To je ipak mjesto gdje sam sretna i gdje se osjećam kao doma. Ne znam kako to reći na hrvatski, ali mi je moj dobar prijatelj jednom prilikom rekao kako mi je Instagram profil "artsy". Hm... umjetnički nastrojen? Neka moji pratitelji to procjene. Kolege mi često prijateljski savjetuju kako bih trebala češće objavljivati postove.



Dosta slika je i s obale, a sama Kristina priznaje da ne posjećuje Split dovoljno često koliko bi željela. Ali, kada ga posjeti...
- A sad... Uh, ajd, možda će vam zvučati čudno, ali obožavam, kada sam god u Splitu, posjetiti Pazar. Bitno je da sam tamo. Najčešće napravim spizu, ali taj ugođaj, ta užurbanost, topli ljudi dalmatinskog karaktera... Nekako se osjećam kao Monica Bellucci u nekom filmu. Čudno, znam - kazala je Kristina, koja fakultet lagano privodi kraju.

- Ostao mi je još magistarski rad na polju odnosa s javnošću. Ali, nije baš da mi se previše da. No, znam da moram. I hoću, "uhvatit" ću se magistarskog rada. A, što ćete, to smo mi, jarci - iskrena je Kristina koju, tipično za one rođene u prosincu i siječnju, krasi velika tvrdoglavost, ali ne samo u djelima već i u dobroj volji. Stalno se smije...

- Haha, a takva sam, volim biti neposredna i iskrena. Držim se one da "a little kindness goes a long way" - kazala je mlada, ajmo kazati stanovnica svijeta.

Sve je, kako kaže, u odgoju, a obitelj je, logično, imala velikog utjecaja u tome. Otac naročito.

- On je za mene heroj. Meni i mojim sestrama je usadio snažne obiteljske vrijednosti. Nekad više djelima, a manje riječima. Jasno bi nam dao do znanja što se smije, a što ne i koje bi bile posljedice naših ponašanja. Dovoljno mi je reći da sam s deset godina već radila. Moj prvi posao bio je pranje stakala na benzinskoj stanici. I dan-danas kada stanem napuniti automobil tim klincima izdašno platim. Treba im nagraditi motiviranost i trud. Solidarnost, što ćete, ha ha - ispričala je Kristina, koja se zbog diplomatske prirode posla svog oca kao dijete znala često seliti.

- Možda bi netko pomislio da je to sjajno, ali i nije baš. Rođena sam u Splitu, dio djetinjstva provela sam u Zagrebu, pa zatim Australija, pa opet povratak u Zagreb. Ali sam danas zahvalna na tome. Dalo mi je svjetsku perspektivu. Odrastanje u Australiji mi je dosta formiralo razmišljanja, kako moja tako i ona što se karijere tiče - kaže.

Ova lijepa crnka fokusirala se na domaće projekte, iako odaje da je "Tease" smjer u kojem bi htjela ići.

- Sada se više fokusiram na strane projekte. Toliko toga se još treba napraviti. Radi se na novim pjesmama, i dok se "Tease" vrti ja se trenutno koncentriram na glumu. Predloženi su mi neki domaći projekti i trenutačno ih razmatram. Ali dobivam demo snimke što naše, što strane. Preslušavam ih, ali i pišem svoje. Eto me na dva kolosijeka. Ali, kada voliš nešto ne možeš protiv sebe - kazala je Kristina.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"Diplomatsko prezime "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2017-09-11 11:28:56 [created_by] => 3230 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-09-12 08:23:46 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-09-12 08:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 21552 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/08\/31\/Nedjelja\/9054078.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/31\/Nedjelja\/9054076.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/31\/Nedjelja\/9054077.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/31\/Nedjelja\/9054083.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/31\/Nedjelja\/9054082.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/08\/31\/Nedjelja\/9071816.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x1200"},{"size0":"1200x1800"},{"size0":"1200x1800"},{"size0":"1080x1080"},{"size0":"1050x1050"},{"size0":"1200x1814"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7799499 Threads: 4 Questions: 1637297450 Slow queries: 4865531 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111431567 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/rodena-splicanka-progovorila-o-pjevackoj-karijeri-i-zacepila-usta-zlim-jezicima-tata-jerko-mi-je-potpora-ali-karijeru-gradim-sama-506177 [printLink] => /scena/showbiz/rodena-splicanka-progovorila-o-pjevackoj-karijeri-i-zacepila-usta-zlim-jezicima-tata-jerko-mi-je-potpora-ali-karijeru-gradim-sama-506177?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 240613 [name] => kristina vukas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kristina-vukas [link] => /tag/kristina-vukas ) [1] => stdClass Object ( [id] => 341054 [name] => jerko vukas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jerko-vukas [link] => /tag/jerko-vukas ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Rođena Splićanka progovorila o pjevačkoj karijeri i začepila usta zlim jezicima: Tata Jerko mi je potpora, ali karijeru gradim sama! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3230 [name] => Vlado Ozretić [username] => vlado-ozreti [email] => vlado-ozreti@sd.hr [password] => $2y$10$afnpXbqCoSqeBZGo2QW.Nu/cCxasSrqCudiwe.QTMJQMtiC/VsPpy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vlado-ozretic-3230 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1748 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/a204b3275fc2a675cadbbc82ee309b2d?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9054078.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9054078.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9054076.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9054077.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9054083.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9054082.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/31/Nedjelja/9071816.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Simpatičan i skroman pristup te nasmijano lice - to je Kristina Vukas u nekoliko riječi. I, kako sama priznaje, sazrela je dosta od vremena kada je uz svoje ime nosila i dodatak "Votka". Tako je, naime, najlakše pamti većina s ovih prostora.

"Odnijela te votka" je singl s kojim je ova Splićanka po rođenju stupila na hrvatsku estradu. Nakon te pjesme, "veselice" kako je sama zna prozvati, na red su došle ljetne pjesme poput "Mami" i "Burma". U međuvremenu Kristina Votka je postala Kristina Vukas i počela prerastati okvire domaće scene.

Postavila je svoju zastavicu i na američki kontinent, a, kako kaže, punim imenom i prezimenom u estradne vode nije ušla zbog oca, poznatog diplomata i nekadašnjeg šefa tajne službe Jerka Vukasa.

- Nisam željela opterećivati njegovu karijeru time, a još manje sam željela da mi zvučno (diplomatsko) prezime bude taj jezičac na vagi koji će odlučiti jesam li dovoljno dobra za našu scenu. Smatram da se mogu ostvariti samo kroz svoje pjesme, uloge, kroz ono što jesam, a ne isključivo preko prezimena, kazuje nam.

Kada smo kod imena, valja spomenuti "Tease". Tako se, naime zove prvi Kristinin strani singl ostvaren u suradnji sa svjetskim poznatim producentima koji su radili i s Drakeom, Nicki Minaj, TI-jem. Naime, nakon nekoliko domaćih pjesama, i uloga, od kojih je najzvučnija bila ona u srpskoj seriji "Komšije", dogodio se veliki obrat. Prekretnica u Kristininom životu, i privatnom i glazbenom, dogodila se kada je prije dvije godine jednostavno spakirala kufere i otišla "preko bare", u Ameriku, "goneći" američki san.

- Nije bilo lako, vjerujte mi. Imala sam turističku vizu na pola godine nakon koje sam morala otići iz zemlje. Radila sam svašta pomalo, a čak se zalomila i mala uloga u filmu "The Verge". Snimila sam nekoliko obrada pjesama, a između njih bila je i ona božićna "Santa Baby". A poznanstvo s vlasnikom izdavačke kuće došlo je sasvim slučajno jer sam, između ostalog, savjetima pomagala svim prijateljima kako doći u Ameriku. Tako sam jednoj prijateljici provjerila jamca za vizu koji je na kraju, kako se ispostavilo, bio vlasnik izdavačke kuće - kazala je Kristina, odajući što je potaklo njegov interes za pjevačicom iz Hrvatske.

- U Americi se kod stranih umjetnika traži nekoliko stvari. Prva, logično, je ta da zna pjevati, druga, da zna plesati, te treća da ima dobar naglasak. Zahvaljujući mom odrastanju u Australiji ja sam pjesmu "Santa Baby" otpjevala na tečnom engleskom i već sam imala radove iza sebe. Moje pjesme na YouTubeu i broj njihovih pregleda bile su dovoljne preporuke.

U glavama velikih moneymakera postoji ta lista, i Kristina je kod svake kućice dobila ono "check", znak "viđeno". Nije trebalo dugo da se ponudi ugovor. Zvuči kao pravi američki san, nema što. Osim...

- Ja sam taj ugovor odmah odbila. Nakon toga sam u Hrvatskoj snimila "Tease", a kada je vlasnik kuće čuo pjesmu, odmah je doletio iz Amerike i ponudio novi, daleko bolji. Američki san? Ma ne, ovo su dječji koraci, tek sam izbacila prvu pjesmu - skromno će Kristina.



Ako kojim slučajem krenete googlati Kristinu i njezinu novu pjesmu, teško ćete je pronaći na YouTubeu. Tako, za razliku od Hrvatske, u SAD-u stvari ne funkcioniraju.

- Izdavači prvo gledaju da vrate uloženo, što znači da su im zanimljiviji streaming servisi poput Spotify-a te platforme na kojima se pjesma može kupiti kao što su iTunes, Amazon, Google Play i slično. Trebao je spot isto biti snimljen ali kako stvari stoje prije će novi singl - objasnila je Kristina.

"Tease" je neko vrijeme bio vani, pa je povučen, samo da bi se opet našao na Spotifyju.

- Prvo smo bili u distribucijskoj kući "Kobaltu", ali onda su nas nazvali iz "Orchada", Sonyjeve podružnice, sa željom da nam oni budu distributeri. Nismo ih odbili, naravno. Zbog toga je "Tease" na neko vrijeme nestao pa se opet pojavio. Nastojat ću da je i domaća publika može vidjeti na YouTubeu, ali pjesma je rađena za svjetsku scenu, konkretno američku, i mora slijediti tu proceduru vezanu za tržište u SAD-u - pojasnila je atraktivna crnka.

Promocije joj, barem one američke, ne treba. No, što je s domaćom pričom? Ovog smo ljeta bili svjedoci debate koja je postavljala pitanje koliko se žene, konkretno pjevačice, trebaju eksponirati (čitaj golacati) i koliko ih to definira.

- Jednostavno rečeno, žensko tijelo je - čudo. Ne samo fizički, po izgledu, već i po tome što je sve sposobno pretrpjeti. Istina, pjevačicama i pjevačima su glas i dobra pjesma glavni aduti, ali ja imam nešto drukčiji pogled na sve to. Budući dolazim iz svijeta, glume i plesa, smatram da je i tijelo bitno. Osoba se treba izraziti. Glasom, izgledom, čime god želi. Ne bih željela previše komentirati i pametovati, ali također tu je i nepobitna činjenica da postoje pjevači i pjevačice koji su usprkos svom izgledu prodali milijune ploča te punili i pune koncertne dvorane i stadione tisućama svojih vjernih obožavatelja.

Sve je relativno - kazala je Kristina čiji Instagram profil, između ostalih, na nekoliko mjesta krase njezine fotografije u kupaćem kostimu.

- Više se radi o tome da zabilježim te divne trenutke na moru, u mom kraju. To je ipak mjesto gdje sam sretna i gdje se osjećam kao doma. Ne znam kako to reći na hrvatski, ali mi je moj dobar prijatelj jednom prilikom rekao kako mi je Instagram profil "artsy". Hm... umjetnički nastrojen? Neka moji pratitelji to procjene. Kolege mi često prijateljski savjetuju kako bih trebala češće objavljivati postove.



Dosta slika je i s obale, a sama Kristina priznaje da ne posjećuje Split dovoljno često koliko bi željela. Ali, kada ga posjeti...
- A sad... Uh, ajd, možda će vam zvučati čudno, ali obožavam, kada sam god u Splitu, posjetiti Pazar. Bitno je da sam tamo. Najčešće napravim spizu, ali taj ugođaj, ta užurbanost, topli ljudi dalmatinskog karaktera... Nekako se osjećam kao Monica Bellucci u nekom filmu. Čudno, znam - kazala je Kristina, koja fakultet lagano privodi kraju.

- Ostao mi je još magistarski rad na polju odnosa s javnošću. Ali, nije baš da mi se previše da. No, znam da moram. I hoću, "uhvatit" ću se magistarskog rada. A, što ćete, to smo mi, jarci - iskrena je Kristina koju, tipično za one rođene u prosincu i siječnju, krasi velika tvrdoglavost, ali ne samo u djelima već i u dobroj volji. Stalno se smije...

- Haha, a takva sam, volim biti neposredna i iskrena. Držim se one da "a little kindness goes a long way" - kazala je mlada, ajmo kazati stanovnica svijeta.

Sve je, kako kaže, u odgoju, a obitelj je, logično, imala velikog utjecaja u tome. Otac naročito.

- On je za mene heroj. Meni i mojim sestrama je usadio snažne obiteljske vrijednosti. Nekad više djelima, a manje riječima. Jasno bi nam dao do znanja što se smije, a što ne i koje bi bile posljedice naših ponašanja. Dovoljno mi je reći da sam s deset godina već radila. Moj prvi posao bio je pranje stakala na benzinskoj stanici. I dan-danas kada stanem napuniti automobil tim klincima izdašno platim. Treba im nagraditi motiviranost i trud. Solidarnost, što ćete, ha ha - ispričala je Kristina, koja se zbog diplomatske prirode posla svog oca kao dijete znala često seliti.

- Možda bi netko pomislio da je to sjajno, ali i nije baš. Rođena sam u Splitu, dio djetinjstva provela sam u Zagrebu, pa zatim Australija, pa opet povratak u Zagreb. Ali sam danas zahvalna na tome. Dalo mi je svjetsku perspektivu. Odrastanje u Australiji mi je dosta formiralo razmišljanja, kako moja tako i ona što se karijere tiče - kaže.

Ova lijepa crnka fokusirala se na domaće projekte, iako odaje da je "Tease" smjer u kojem bi htjela ići.

- Sada se više fokusiram na strane projekte. Toliko toga se još treba napraviti. Radi se na novim pjesmama, i dok se "Tease" vrti ja se trenutno koncentriram na glumu. Predloženi su mi neki domaći projekti i trenutačno ih razmatram. Ali dobivam demo snimke što naše, što strane. Preslušavam ih, ali i pišem svoje. Eto me na dva kolosijeka. Ali, kada voliš nešto ne možeš protiv sebe - kazala je Kristina.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>






[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/rodena-splicanka-progovorila-o-pjevackoj-karijeri-i-zacepila-usta-zlim-jezicima-tata-jerko-mi-je-potpora-ali-karijeru-gradim-sama-506177 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=883ff5900a20234e8ff1dd12b1698b4106ce62f2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ro%C4%91ena+Spli%C4%87anka+progovorila+o+pjeva%C4%8Dkoj+karijeri+i+za%C4%8Depila+usta+zlim+jezicima%3A+Tata+Jerko+mi+je+potpora%2C+ali+karijeru+gradim+sama%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Frodena-splicanka-progovorila-o-pjevackoj-karijeri-i-zacepila-usta-zlim-jezicima-tata-jerko-mi-je-potpora-ali-karijeru-gradim-sama-506177 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Frodena-splicanka-progovorila-o-pjevackoj-karijeri-i-zacepila-usta-zlim-jezicima-tata-jerko-mi-je-potpora-ali-karijeru-gradim-sama-506177 )
[{"id":"2","value":"Diplomatsko prezime "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizDiplomatsko prezime

Rođena Splićanka progovorila o pjevačkoj karijeri i začepila usta zlim jezicima: Tata Jerko mi je potpora, ali karijeru gradim sama!

12. rujna 2017. - 10:21

Simpatičan i skroman pristup te nasmijano lice - to je Kristina Vukas u nekoliko riječi. I, kako sama priznaje, sazrela je dosta od vremena kada je uz svoje ime nosila i dodatak "Votka". Tako je, naime, najlakše pamti većina s ovih prostora.

"Odnijela te votka" je singl s kojim je ova Splićanka po rođenju stupila na hrvatsku estradu. Nakon te pjesme, "veselice" kako je sama zna prozvati, na red su došle ljetne pjesme poput "Mami" i "Burma". U međuvremenu Kristina Votka je postala Kristina Vukas i počela prerastati okvire domaće scene.

Postavila je svoju zastavicu i na američki kontinent, a, kako kaže, punim imenom i prezimenom u estradne vode nije ušla zbog oca, poznatog diplomata i nekadašnjeg šefa tajne službe Jerka Vukasa.

- Nisam željela opterećivati njegovu karijeru ti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 16:22