stdClass Object ( [id] => 1296868 [title] => Pero FullHouse: ‘Techno je bio ono što sam cijeli život čekao. Ubrzo se počelo pričati da je u Pere puna kuća...‘ [alias] => pero-fullhouse-techno-je-bio-ono-sto-sam-cijeli-zivot-cekao-ubrzo-se-pocelo-pricati-da-je-u-pere-puna-kuca [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pero Brčić je DJ, promotor i ogranizator glazbenih festivala i događaja iz Solina. Posljednjih 30 godina nastupa pod pseudonimom Pero FullHouse, a od 2017. dodaje još jedan alias – Skeptik. Razlika između dva aliasa je u žanru glazbe koju pušta publici.

Diskografiju Pere FullHousea čine albumi Live DJ mix @ Aurora koji je izašao 2002. i Teclectic Mix iz 2004., Singl Moondance izdan 2004. i kompilacija Muzika na struju iz 2008. Pero Brčić je osvojio nagradu Ambasador elektroničke glazbe za životno djelo 2021.

Vlasnik je diskografske kuće „Omega ritam records and events” od 1997. i „Moondance records” pokrenute 2017. „Moondance records” je iste godine izabran od strane žirija i publike za nagradu Ambasador elektroničke glazbe za najbolju novu etiketu.        

Od 2013. organizator je Moondance festivala u Trogiru čije se deseto izdanje ove godine održava od 27.07. do 30.07. Festival je 2016., 2017. i  2018. godine osvojio nagradu Ambasador za najbolji festival domaćeg promotora i 2018. za najbolji žanrovski orijentiran festival.

Povodom 30 godina glazbene karijere organizirao je turneju „30 years tour” otvorenu 04.06. nastupom u klubu Bard u Varaždinu

Turneju ste otvorili u Varaždinu. Gdje Vas publika iduće može slušati?

- Plan je bio početi turneju u Zagrebu, no datum se zakomplicirao pa smo ga prebacili za rujan. Odlučili smo se za Varaždin koji je imao jednu od najjačih scena krajem 90-tih i početkom 2000-ih. Nastavljamo u Sarajevu i Mostaru istog vikenda 16. i 17. lipnja koji imaju posebno mjesto u mojoj karijeri. Samo se nadam kako neću opet pretjerati s ćevapima. 

Kako ste ušli u svijet DJ-anja i elektroničke glazbe?

- Nakon srednje škole sam počeo raditi u splitskom brodogradilištu i već sam imao popriličnu fonoteku, snimao sam kompilacije za prijatelje i lokale. I tako jedne večeri na vrata mi je pokucao Akrap, moj kolega iz srednje škole koje je sa mnom radio u škveru. U njegovom Bisku se 1992. otvorio disco klub Broadway i DJ se razbolio pa je mene predložio jer je znao da imam brdo muzike. Vatreno krštenje. Pun klub, ja sam se snalazio kako sam umio. To je bila ona „heureka“ žarulja.

Uskoro se u mom Solinu otvorila diskoteka Dijamant gdje sam bio prvo pričuvni, a uskoro i glavni DJ.  Nakon toga odlazim u Hamburg raditi u škver, a vikendom sam počeo raditi u jednom našem klubu gdje se puštao uglavnom hip-hop i r‘n‘b. Tamo sam otišao prvi puta na rave i spoznao da je techno ono što sam cijeli život čekao. Ušli smo u subotu navečer i zakasnili u ponedjeljak na posao. Nedugo nakon toga se vraćam u Hrvatsku i krećem graditi DJ karijeru kod kuće.

---

image

‘Vatreno krštenje‘ zbilo se sasvim slučajno u jednom klubu u Bisku, davne 1992. godine

Ante Čizmić/Cropix
---

Koliki je bio interes za elektroničku glazbu u Splitu prije 30 godina? Gdje se izlazilo, opišite nam malo rave scenu tada?

- Partiji su se održavali u podrumu Doma omladine i na još par ilegalnih lokacija. Lushi  i Moloch su bili jedni od prvih lokalnih DJ-eva koje sam primjetio. S vremenom su se partiji počeli organizirati u klubovima, a ja sam bio outsider. Zato sam počeo organizirati događaje na kojima bi puštao glazbu. Prve uspješnije partije sam organizirao u Shakespeareu. Počelo se pričati da su u Pere puni partiji, da je u Pere full house što sam uzeo kao ideju za svoje umjetničko ime.

Organizirali smo partije u Dioklecijanovim podruma, party na plaži na Trsteniku s WestBamom s više od 3000 ljudi pa do prvog pravog splitskog festivala Evolution Funk na Žnjanu koji je trajao četiri dana s više od 20 izvođača poput Jeff Millsa, Mr. C-a i Thomasa Schumachera. Poslije toga sam počeo organizirati događaje u klubu Aurora u Primoštenu na kojem su svirali najveći svjetski DJ-evi. 

Koji su Vam bili uzori? Je li bilo teško doći do ploča i materijala?

- Ako govorimo u technu onda je to oduvijek Jeff Mills za kojeg tvrdim da je jedan od najvećih glazbenika našeg doba. Generalno bi mogao uprti prstom u Detroit tehno-house scenu. Tu su još Juan Atkins – istinski otac techna, Kenny Larkin, Drexcya, Robert Hood, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig, Moodyman, Marcellus Pittman, Theo Parish, Eddie Fowlkes.

Do ploča je jako teško bilo doći. Pokojni Hasho, Emilio i ja bi išli u Anconu trajektom pa onda u Rimini u Disco Piu. Često smo išli i u Trst u Brain Records kao i u Beč u Black Market  i 33/45. 

Kako je bilo nastupiti 1999. na festivalu „Love parade” u Berlinu? Ima li Hrvatska svoj „Love parade”?

- Nevjerovatno iskustvo koje se događa jednom u životu. Došao sam na poziv WestBama koji je organizirao neke od najvećih događaja u Njemačkoj i cijenio je našu organizaciju partija unatoč ratnim zbivanjima. Bio sam jako iznenađen kada sam dobio poziv da s organizatorima iz firme Love Nation puštam glazbu na kamionu uz Afriku Baambaatu, Westbama i još nekoliko DJ-eva. Sve je zaokruženo velikim partijem s headlinerima poput Mobyja i Armana Van Heldena. Mislim da se nije jedan događaj na svijetu ne može usporediti s Love Paradeom.

---

image

‘U 90-ima je sve bilo svježe, puno sirove energije i naravno da se iz današnje perspektive čini kao romantično doba‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Gdje Vam je bilo najdraže nastupati?

- Kad sam bio mlađi više sam volio veće događaje. Kako sam odrastao, tako sam htio biti što bliže publici, a to jedino možete u klupskim prostorima. Festivali imaju svoje čari, velike produkcije, puno ljudi, ali ste daleko od publiku i to puno utječe na interakciju.

Kakav tip publike volite? Jeste li izolirani od nje ili ostvarujete interakciju s njom?

- Radi publike ste tu, inače bi ostali doma puštati sebi. Ali ne smijete dozvoliti da vas to povuče i da puštate samo hitove publici. Morate dati ono svoje, ali u mjeri koliko je publika u mogućnosti prihvatiti. Osobno nemam ništa protiv da DJ-evi skaču, plešu, idu među publiku, ali ja više volim da ih dotaknem samom muzikom, da uđu u trans i da tako skupa putujemo.

Rave kultura 90-tih, 2000-tih i danas – sličnosti i razlike? Koja Vam je era najbliža?

- U 90-ima je sve bilo svježe, puno sirove energije i naravno da se iz današnje perspektive čini kao romantično doba. 2000- e su već bile dosta organiziranije, veliki biznis je ušao i donio profesionalniji odnos i velike produkcije. Od 2010-ih do danas veći dio techna je pokupio elemente EDM-a. Od velikih pozornica, cirkusa, do ponašanja DJ-a za pultom. Underground techno i house svoj život nastavljaju u malim klubovima, studijima i mitinizima. 

Koja je razlika u Vašim etiketama? Po čemu prepoznajete dobru pjesmu? Kako prepoznajete mladi talent?

- Uz svog tadašnjeg partnera Ivana Podruga pokrenuo sam prve etikete techno glazbe u Hrvatskoj - Omega Ritam i podetiketu Alfa Ritam na 9 vinila. Imali smo peh da se ubrzo pojavio mp3 format. Nakon stanke od desetak godina došli smo na ideju pokrenuti etiketu kao glazbeni potpis Moondance festivala s autorima koji nastupaju na njemu. Izdali smo do sada 3 ploče.

Radio i DJ-anje. Kako je došlo do toga? Je li drugačije od puštanja glazbe u klubovima i na otvorenom?

- Radio sam nekoliko godina kao radijski voditelj i DJ emisije Wondersound na Radiju Gradska mreža 90-tih. Jedno dinamično i zanimljivo iskustvo. Playliste su bile malo drugačije. Slušanje glazbe preko radija i u klubu je različito jer je klupska glazba rađena za klubove i moćne razglase.

---

image

‘Prve uspješnije partije sam organizirao u Shakespeareu. Počelo se pričati da su u Pere puni partiji, da je u Pere full house što sam uzeo kao ideju za svoje umjetničko ime‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Što očekuje publiku za 10. izdanje Moondance festivala?

- Sve je krenulo 2013. kada su mi "gradski oci" Grada Trogira dopustili da organiziram prvi Moondance s Jeffom Millsom. Dobili smo nekoliko međunarodnih priznanja, a osobno mi je najzanimljivije uvrštavanje Moondancea na Forbesovu listu najzanimljivijih glazbenih događanja.

Ove godine slavimo 10. izdanje, 30 izvođača u tri glavne večeri u Kuli Kamerlengo, dva tehno party broda po trogirskom arhipelagu i edukativnim radionicama izvođenja elektroničke glazbe. 

Ben Sims iz Londona predvodit će prvu večer festivala. Druga večer festivala je večer žena s headlinericama Adrianom Lopez, Madalbom i Insolate. Treća večer je večer DJ-eva berlinskog kluba Tresor -  Bloody Mary, Handamadeom i The Analogue Copsima. Ja ću svojim slavljeničkim setom zatvoriti 10. izdanje Moondance Festivala.

Što Skeptika čini drugačijim od Pere Full Housea?

Pošto sam odrastao na različitim žanrovima, na mene je puno toga utjecalo. Kad sam počeo DJ-ati, odabrao sam Detroit i funky techno kao okosnicu oko koje sam gradio svoj izričaj. Ali ja sam uvijek želio to proširiti i na svu onu drugu glazbu koja mi se sviđala, što u većini slučajeva nisam bio u mogućnosti izvoditi. Nekoliko je razloga za to. Iz godine u godinu dužina nastupa DJ-eva je sve kraća jer organizatori žele staviti što više izvođača u što manje vremena, a i publika ostaje privržena samo jednom zvuku kojeg veže uz određenog izvođača.

Tako da sam prije par godina odlučio stvoriti "Skeptika", moj alter-ego na svijet kroz kojega kanaliziram mračniju, eksperimentalniju stranu techna s puno različitih ritmova, često izlomljenih. Za sada, ta dva kontrapunkta odlično koegzistiraju, svaki ima svoju publiku i to me čini ispunjenijim.

---

image

Na Bačvice Beach festivalu, održanom u kolovozu 2014. godine, uživali su gosti sa svih strana svijeta 

Marijo Bašić/Cropix
---

U kojem smjeru ide budućnost elektroničke glazbe?

- Elektronička glazba je svugdje oko nas. Rekao bi da više nema žanra u koji elektronika nije ušla i to je generalno najveći glazbeni žanr u povijesti. Što se tiče techna i housea kao posebnih žanrova elektroničke glazbe, oni se razvijaju u više smjerova i podpravaca. Međutim, mislim kako će se pojavom umjetne inteligencije sve promijeniti. 

Najdraži izvođač s kojim ste radili B2B? Najbolji događaj?

- Nisam ljubitelj B2B formata jer da bi to dobro funkcioniralo morate drugog DJ-a znati u dušu, pogoditi njegovo raspoloženje, glazbu koju je ponio i slično. Previše varijabli koje znaju često rezultirati nesuvislim setovima. Pomodarstvo je donijelo sve više takvih setova za ne zahtjevnu publiku. Najbolji događaj - Moondance. 

Je li Vam bukiran raspored za partijanersko ljeto?

- Dosta datuma sam već bukirao za turneju i svakodnevno se raspored popunjava. Jasno je da je ljeto udarno. Osim Moondance festivala, kao zanimljive događaje bih istaknuo nastup na Resistance stageu na Ultri gdje ću nastupiti uz Carl Coxa, Projekt Vojarna u Šibeniku i kao i uvijek, zavodljiva Aurora. 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"30 godina karijere"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9981"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => 30 godina karijere 2 0 9981 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-06 13:06:46 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Božidar Lončar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-08 16:33:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-06-08 16:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1572 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pero FullHouse: 'Techno je bio ono što sam cijeli život čekao. Ubrzo se počelo pričati da je u Pere puna kuća...' [metakey] => dj pero fullhouse, dj skeptik, techno glazba, elektronska glazba, Moondance festival, Pero Brčić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009304.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009295.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009302.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009301.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009296.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009300.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009294.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009303.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25009299.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25044273.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25044274.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/06\/25044275.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Marijo Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Marijo Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

\u2018Vatreno kr\u0161tenje\u2018 zbilo se sasvim slu\u010dajno u jednom klubu u Bisku, davne 1992. godine<\/p>","

\u2018U 90-ima je sve bilo svje\u017ee, puno sirove energije i naravno da se iz dana\u0161nje perspektive \u010dini kao romanti\u010dno doba\u2018<\/p>","","","","","

\u2018Prve uspje\u0161nije partije sam organizirao u Shakespeareu.\u00a0Po\u010delo se pri\u010dati da su u Pere puni partiji, da je u Pere\u00a0full house \u0161to sam uzeo kao ideju za svoje umjetni\u010dko ime\u2018<\/p>","","

Veliki humanitarni party\u00a0na Ba\u010dvicama u rujnu 2009. godine, DJ Pero Fullhouse u akciji<\/p>","

Na Ba\u010dvice Beach festivalu, odr\u017eanom u kolovozu 2014. godine, u\u017eivali su gosti sa svih strana svijeta\u00a0<\/p>","

Na Ba\u010dvice Beach festivalu, odr\u017eanom u kolovozu 2014. godine, u\u017eivali su gosti sa svih strana svijeta\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1288","hd_25009304_1920.jpg":"1920x1080","k_25009304_1280.jpg":"1280x1280","k_25009304_1024.jpg":"1024x1024","k_25009304_640.jpg":"640x640","k_25009304_480.jpg":"480x480","k_25009304_340.jpg":"340x340","k_25009304_220.jpg":"220x220","o_25009304_1280.jpg":"1280x858","o_25009304_1024.jpg":"1024x686","o_25009304_640.jpg":"640x429","o_25009304_480.jpg":"480x322","o_25009304_340.jpg":"340x228","o_25009304_220.jpg":"220x147","h_25009304_1280.jpg":"1280x854","h_25009304_1024.jpg":"1024x683","h_25009304_640.jpg":"640x427","h_25009304_480.jpg":"480x320","h_25009304_340.jpg":"340x227","h_25009304_220.jpg":"220x147","pp_25009304_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009304_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009304_640.jpg":"640x814","pp_25009304_480.jpg":"480x611","pp_25009304_340.jpg":"340x432","pp_25009304_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1322","hd_25009295_1920.jpg":"1920x1080","k_25009295_1280.jpg":"1280x1280","k_25009295_1024.jpg":"1024x1024","k_25009295_640.jpg":"640x640","k_25009295_480.jpg":"480x480","k_25009295_340.jpg":"340x340","k_25009295_220.jpg":"220x220","o_25009295_1280.jpg":"1280x881","o_25009295_1024.jpg":"1024x705","o_25009295_640.jpg":"640x440","o_25009295_480.jpg":"480x330","o_25009295_340.jpg":"340x234","o_25009295_220.jpg":"220x151","h_25009295_1280.jpg":"1280x854","h_25009295_1024.jpg":"1024x683","h_25009295_640.jpg":"640x427","h_25009295_480.jpg":"480x320","h_25009295_340.jpg":"340x227","h_25009295_220.jpg":"220x147","pp_25009295_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009295_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009295_640.jpg":"640x814","pp_25009295_480.jpg":"480x611","pp_25009295_340.jpg":"340x432","pp_25009295_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1296","hd_25009302_1920.jpg":"1920x1080","k_25009302_1280.jpg":"1280x1280","k_25009302_1024.jpg":"1024x1024","k_25009302_640.jpg":"640x640","k_25009302_480.jpg":"480x480","k_25009302_340.jpg":"340x340","k_25009302_220.jpg":"220x220","o_25009302_1280.jpg":"1280x864","o_25009302_1024.jpg":"1024x691","o_25009302_640.jpg":"640x432","o_25009302_480.jpg":"480x324","o_25009302_340.jpg":"340x229","o_25009302_220.jpg":"220x148","h_25009302_1280.jpg":"1280x854","h_25009302_1024.jpg":"1024x683","h_25009302_640.jpg":"640x427","h_25009302_480.jpg":"480x320","h_25009302_340.jpg":"340x227","h_25009302_220.jpg":"220x147","pp_25009302_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009302_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009302_640.jpg":"640x814","pp_25009302_480.jpg":"480x611","pp_25009302_340.jpg":"340x432","pp_25009302_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1320","hd_25009301_1920.jpg":"1920x1080","k_25009301_1280.jpg":"1280x1280","k_25009301_1024.jpg":"1024x1024","k_25009301_640.jpg":"640x640","k_25009301_480.jpg":"480x480","k_25009301_340.jpg":"340x340","k_25009301_220.jpg":"220x220","o_25009301_1280.jpg":"1280x880","o_25009301_1024.jpg":"1024x704","o_25009301_640.jpg":"640x440","o_25009301_480.jpg":"480x330","o_25009301_340.jpg":"340x233","o_25009301_220.jpg":"220x151","h_25009301_1280.jpg":"1280x854","h_25009301_1024.jpg":"1024x683","h_25009301_640.jpg":"640x427","h_25009301_480.jpg":"480x320","h_25009301_340.jpg":"340x227","h_25009301_220.jpg":"220x147","pp_25009301_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009301_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009301_640.jpg":"640x814","pp_25009301_480.jpg":"480x611","pp_25009301_340.jpg":"340x432","pp_25009301_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2800","hd_25009296_1920.jpg":"1920x1080","k_25009296_1280.jpg":"1280x1280","k_25009296_1024.jpg":"1024x1024","k_25009296_640.jpg":"640x640","k_25009296_480.jpg":"480x480","k_25009296_340.jpg":"340x340","k_25009296_220.jpg":"220x220","o_25009296_1280.jpg":"1280x1866","o_25009296_1024.jpg":"1024x1493","o_25009296_640.jpg":"640x933","o_25009296_480.jpg":"480x700","o_25009296_340.jpg":"340x495","o_25009296_220.jpg":"220x320","h_25009296_1280.jpg":"1280x854","h_25009296_1024.jpg":"1024x683","h_25009296_640.jpg":"640x427","h_25009296_480.jpg":"480x320","h_25009296_340.jpg":"340x227","h_25009296_220.jpg":"220x147","pp_25009296_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009296_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009296_640.jpg":"640x814","pp_25009296_480.jpg":"480x611","pp_25009296_340.jpg":"340x432","pp_25009296_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1238","hd_25009300_1920.jpg":"1920x1080","k_25009300_1280.jpg":"1280x1280","k_25009300_1024.jpg":"1024x1024","k_25009300_640.jpg":"640x640","k_25009300_480.jpg":"480x480","k_25009300_340.jpg":"340x340","k_25009300_220.jpg":"220x220","o_25009300_1280.jpg":"1280x825","o_25009300_1024.jpg":"1024x660","o_25009300_640.jpg":"640x412","o_25009300_480.jpg":"480x309","o_25009300_340.jpg":"340x219","o_25009300_220.jpg":"220x141","h_25009300_1280.jpg":"1280x854","h_25009300_1024.jpg":"1024x683","h_25009300_640.jpg":"640x427","h_25009300_480.jpg":"480x320","h_25009300_340.jpg":"340x227","h_25009300_220.jpg":"220x147","pp_25009300_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009300_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009300_640.jpg":"640x814","pp_25009300_480.jpg":"480x611","pp_25009300_340.jpg":"340x432","pp_25009300_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25009294_1920.jpg":"1920x1080","k_25009294_1280.jpg":"1280x1280","k_25009294_1024.jpg":"1024x1024","k_25009294_640.jpg":"640x640","k_25009294_480.jpg":"480x480","k_25009294_340.jpg":"340x340","k_25009294_220.jpg":"220x220","o_25009294_1280.jpg":"1280x853","o_25009294_1024.jpg":"1024x682","o_25009294_640.jpg":"640x426","o_25009294_480.jpg":"480x320","o_25009294_340.jpg":"340x226","o_25009294_220.jpg":"220x146","h_25009294_1280.jpg":"1280x854","h_25009294_1024.jpg":"1024x683","h_25009294_640.jpg":"640x427","h_25009294_480.jpg":"480x320","h_25009294_340.jpg":"340x227","h_25009294_220.jpg":"220x147","pp_25009294_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009294_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009294_640.jpg":"640x814","pp_25009294_480.jpg":"480x611","pp_25009294_340.jpg":"340x432","pp_25009294_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1250","hd_25009303_1920.jpg":"1920x1080","k_25009303_1280.jpg":"1280x1280","k_25009303_1024.jpg":"1024x1024","k_25009303_640.jpg":"640x640","k_25009303_480.jpg":"480x480","k_25009303_340.jpg":"340x340","k_25009303_220.jpg":"220x220","o_25009303_1280.jpg":"1280x833","o_25009303_1024.jpg":"1024x666","o_25009303_640.jpg":"640x416","o_25009303_480.jpg":"480x312","o_25009303_340.jpg":"340x221","o_25009303_220.jpg":"220x143","h_25009303_1280.jpg":"1280x854","h_25009303_1024.jpg":"1024x683","h_25009303_640.jpg":"640x427","h_25009303_480.jpg":"480x320","h_25009303_340.jpg":"340x227","h_25009303_220.jpg":"220x147","pp_25009303_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009303_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009303_640.jpg":"640x814","pp_25009303_480.jpg":"480x611","pp_25009303_340.jpg":"340x432","pp_25009303_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25009299_1920.jpg":"1920x1080","k_25009299_1280.jpg":"1280x1280","k_25009299_1024.jpg":"1024x1024","k_25009299_640.jpg":"640x640","k_25009299_480.jpg":"480x480","k_25009299_340.jpg":"340x340","k_25009299_220.jpg":"220x220","o_25009299_1280.jpg":"1280x853","o_25009299_1024.jpg":"1024x682","o_25009299_640.jpg":"640x426","o_25009299_480.jpg":"480x320","o_25009299_340.jpg":"340x226","o_25009299_220.jpg":"220x146","h_25009299_1280.jpg":"1280x854","h_25009299_1024.jpg":"1024x683","h_25009299_640.jpg":"640x427","h_25009299_480.jpg":"480x320","h_25009299_340.jpg":"340x227","h_25009299_220.jpg":"220x147","pp_25009299_1280.jpg":"1280x1628","pp_25009299_1024.jpg":"1024x1303","pp_25009299_640.jpg":"640x814","pp_25009299_480.jpg":"480x611","pp_25009299_340.jpg":"340x432","pp_25009299_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1262","hd_25044273_1920.jpg":"1920x1080","k_25044273_1280.jpg":"1280x1280","k_25044273_1024.jpg":"1024x1024","k_25044273_640.jpg":"640x640","k_25044273_480.jpg":"480x480","k_25044273_340.jpg":"340x340","k_25044273_220.jpg":"220x220","o_25044273_1280.jpg":"1280x841","o_25044273_1024.jpg":"1024x673","o_25044273_640.jpg":"640x420","o_25044273_480.jpg":"480x315","o_25044273_340.jpg":"340x223","o_25044273_220.jpg":"220x144","h_25044273_1280.jpg":"1280x854","h_25044273_1024.jpg":"1024x683","h_25044273_640.jpg":"640x427","h_25044273_480.jpg":"480x320","h_25044273_340.jpg":"340x227","h_25044273_220.jpg":"220x147","pp_25044273_1280.jpg":"1280x1628","pp_25044273_1024.jpg":"1024x1303","pp_25044273_640.jpg":"640x814","pp_25044273_480.jpg":"480x611","pp_25044273_340.jpg":"340x432","pp_25044273_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1137","hd_25044274_1920.jpg":"1920x1080","k_25044274_1280.jpg":"1280x1280","k_25044274_1024.jpg":"1024x1024","k_25044274_640.jpg":"640x640","k_25044274_480.jpg":"480x480","k_25044274_340.jpg":"340x340","k_25044274_220.jpg":"220x220","o_25044274_1280.jpg":"1280x758","o_25044274_1024.jpg":"1024x606","o_25044274_640.jpg":"640x379","o_25044274_480.jpg":"480x284","o_25044274_340.jpg":"340x201","o_25044274_220.jpg":"220x130","h_25044274_1280.jpg":"1280x854","h_25044274_1024.jpg":"1024x683","h_25044274_640.jpg":"640x427","h_25044274_480.jpg":"480x320","h_25044274_340.jpg":"340x227","h_25044274_220.jpg":"220x147","pp_25044274_1280.jpg":"1280x1628","pp_25044274_1024.jpg":"1024x1303","pp_25044274_640.jpg":"640x814","pp_25044274_480.jpg":"480x611","pp_25044274_340.jpg":"340x432","pp_25044274_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1101","hd_25044275_1920.jpg":"1920x1080","k_25044275_1280.jpg":"1280x1280","k_25044275_1024.jpg":"1024x1024","k_25044275_640.jpg":"640x640","k_25044275_480.jpg":"480x480","k_25044275_340.jpg":"340x340","k_25044275_220.jpg":"220x220","o_25044275_1280.jpg":"1280x734","o_25044275_1024.jpg":"1024x587","o_25044275_640.jpg":"640x367","o_25044275_480.jpg":"480x275","o_25044275_340.jpg":"340x194","o_25044275_220.jpg":"220x126","h_25044275_1280.jpg":"1280x854","h_25044275_1024.jpg":"1024x683","h_25044275_640.jpg":"640x427","h_25044275_480.jpg":"480x320","h_25044275_340.jpg":"340x227","h_25044275_220.jpg":"220x147","pp_25044275_1280.jpg":"1280x1628","pp_25044275_1024.jpg":"1024x1303","pp_25044275_640.jpg":"640x814","pp_25044275_480.jpg":"480x611","pp_25044275_340.jpg":"340x432","pp_25044275_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38368972 Threads: 6 Questions: 7096053608 Slow queries: 3299922 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608296831 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/pero-fullhouse-techno-je-bio-ono-sto-sam-cijeli-zivot-cekao-ubrzo-se-pocelo-pricati-da-je-u-pere-puna-kuca-1296868 [printLink] => /scena/showbiz/pero-fullhouse-techno-je-bio-ono-sto-sam-cijeli-zivot-cekao-ubrzo-se-pocelo-pricati-da-je-u-pere-puna-kuca-1296868?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 719100 [name] => dj pero fullhouse [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-08 18:33:14 [main_article_id] => 0 [alias] => dj-pero-fullhouse [link] => /tag/dj-pero-fullhouse ) [1] => stdClass Object ( [id] => 719101 [name] => dj skeptik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-08 18:33:15 [main_article_id] => 0 [alias] => dj-skeptik [link] => /tag/dj-skeptik ) [2] => stdClass Object ( [id] => 719102 [name] => techno glazba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-08 18:33:15 [main_article_id] => 0 [alias] => techno-glazba [link] => /tag/techno-glazba ) [3] => stdClass Object ( [id] => 606399 [name] => elektronska glazba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-04-17 21:25:14 [main_article_id] => 0 [alias] => elektronska-glazba [link] => /tag/elektronska-glazba ) [4] => stdClass Object ( [id] => 234124 [name] => moondance festival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => moondance-festival [link] => /tag/moondance-festival ) [5] => stdClass Object ( [id] => 452114 [name] => Pero Brčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pero-brcic [link] => /tag/pero-brcic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pero FullHouse: ‘Techno je bio ono što sam cijeli život čekao. Ubrzo se počelo pričati da je u Pere puna kuća...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-13-34-52-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009304.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009304.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009295.jpg [title] =>

‘Vatreno krštenje‘ zbilo se sasvim slučajno u jednom klubu u Bisku, davne 1992. godine

Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009302.jpg [title] =>

‘U 90-ima je sve bilo svježe, puno sirove energije i naravno da se iz današnje perspektive čini kao romantično doba‘

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009301.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009296.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009300.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009294.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009303.jpg [title] =>

‘Prve uspješnije partije sam organizirao u Shakespeareu. Počelo se pričati da su u Pere puni partiji, da je u Pere full house što sam uzeo kao ideju za svoje umjetničko ime‘

Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25009299.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25044273.jpg [title] =>

Veliki humanitarni party na Bačvicama u rujnu 2009. godine, DJ Pero Fullhouse u akciji

Nikola Vilić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25044274.jpg [title] =>

Na Bačvice Beach festivalu, održanom u kolovozu 2014. godine, uživali su gosti sa svih strana svijeta 

Marijo Bašić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/06/25044275.jpg [title] =>

Na Bačvice Beach festivalu, održanom u kolovozu 2014. godine, uživali su gosti sa svih strana svijeta 

Marijo Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pero Brčić je DJ, promotor i ogranizator glazbenih festivala i događaja iz Solina. Posljednjih 30 godina nastupa pod pseudonimom Pero FullHouse, a od 2017. dodaje još jedan alias – Skeptik. Razlika između dva aliasa je u žanru glazbe koju pušta publici.

Diskografiju Pere FullHousea čine albumi Live DJ mix @ Aurora koji je izašao 2002. i Teclectic Mix iz 2004., Singl Moondance izdan 2004. i kompilacija Muzika na struju iz 2008. Pero Brčić je osvojio nagradu Ambasador elektroničke glazbe za životno djelo 2021.

Vlasnik je diskografske kuće „Omega ritam records and events” od 1997. i „Moondance records” pokrenute 2017. „Moondance records” je iste godine izabran od strane žirija i publike za nagradu Ambasador elektroničke glazbe za najbolju novu etiketu.        

Od 2013. organizator je Moondance festivala u Trogiru čije se deseto izdanje ove godine održava od 27.07. do 30.07. Festival je 2016., 2017. i  2018. godine osvojio nagradu Ambasador za najbolji festival domaćeg promotora i 2018. za najbolji žanrovski orijentiran festival.

Povodom 30 godina glazbene karijere organizirao je turneju „30 years tour” otvorenu 04.06. nastupom u klubu Bard u Varaždinu

Turneju ste otvorili u Varaždinu. Gdje Vas publika iduće može slušati?

- Plan je bio početi turneju u Zagrebu, no datum se zakomplicirao pa smo ga prebacili za rujan. Odlučili smo se za Varaždin koji je imao jednu od najjačih scena krajem 90-tih i početkom 2000-ih. Nastavljamo u Sarajevu i Mostaru istog vikenda 16. i 17. lipnja koji imaju posebno mjesto u mojoj karijeri. Samo se nadam kako neću opet pretjerati s ćevapima. 

Kako ste ušli u svijet DJ-anja i elektroničke glazbe?

- Nakon srednje škole sam počeo raditi u splitskom brodogradilištu i već sam imao popriličnu fonoteku, snimao sam kompilacije za prijatelje i lokale. I tako jedne večeri na vrata mi je pokucao Akrap, moj kolega iz srednje škole koje je sa mnom radio u škveru. U njegovom Bisku se 1992. otvorio disco klub Broadway i DJ se razbolio pa je mene predložio jer je znao da imam brdo muzike. Vatreno krštenje. Pun klub, ja sam se snalazio kako sam umio. To je bila ona „heureka“ žarulja.

Uskoro se u mom Solinu otvorila diskoteka Dijamant gdje sam bio prvo pričuvni, a uskoro i glavni DJ.  Nakon toga odlazim u Hamburg raditi u škver, a vikendom sam počeo raditi u jednom našem klubu gdje se puštao uglavnom hip-hop i r‘n‘b. Tamo sam otišao prvi puta na rave i spoznao da je techno ono što sam cijeli život čekao. Ušli smo u subotu navečer i zakasnili u ponedjeljak na posao. Nedugo nakon toga se vraćam u Hrvatsku i krećem graditi DJ karijeru kod kuće.

---

image

‘Vatreno krštenje‘ zbilo se sasvim slučajno u jednom klubu u Bisku, davne 1992. godine

Ante Čizmić/Cropix
---

Koliki je bio interes za elektroničku glazbu u Splitu prije 30 godina? Gdje se izlazilo, opišite nam malo rave scenu tada?

- Partiji su se održavali u podrumu Doma omladine i na još par ilegalnih lokacija. Lushi  i Moloch su bili jedni od prvih lokalnih DJ-eva koje sam primjetio. S vremenom su se partiji počeli organizirati u klubovima, a ja sam bio outsider. Zato sam počeo organizirati događaje na kojima bi puštao glazbu. Prve uspješnije partije sam organizirao u Shakespeareu. Počelo se pričati da su u Pere puni partiji, da je u Pere full house što sam uzeo kao ideju za svoje umjetničko ime.

Organizirali smo partije u Dioklecijanovim podruma, party na plaži na Trsteniku s WestBamom s više od 3000 ljudi pa do prvog pravog splitskog festivala Evolution Funk na Žnjanu koji je trajao četiri dana s više od 20 izvođača poput Jeff Millsa, Mr. C-a i Thomasa Schumachera. Poslije toga sam počeo organizirati događaje u klubu Aurora u Primoštenu na kojem su svirali najveći svjetski DJ-evi. 

Koji su Vam bili uzori? Je li bilo teško doći do ploča i materijala?

- Ako govorimo u technu onda je to oduvijek Jeff Mills za kojeg tvrdim da je jedan od najvećih glazbenika našeg doba. Generalno bi mogao uprti prstom u Detroit tehno-house scenu. Tu su još Juan Atkins – istinski otac techna, Kenny Larkin, Drexcya, Robert Hood, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig, Moodyman, Marcellus Pittman, Theo Parish, Eddie Fowlkes.

Do ploča je jako teško bilo doći. Pokojni Hasho, Emilio i ja bi išli u Anconu trajektom pa onda u Rimini u Disco Piu. Često smo išli i u Trst u Brain Records kao i u Beč u Black Market  i 33/45. 

Kako je bilo nastupiti 1999. na festivalu „Love parade” u Berlinu? Ima li Hrvatska svoj „Love parade”?

- Nevjerovatno iskustvo koje se događa jednom u životu. Došao sam na poziv WestBama koji je organizirao neke od najvećih događaja u Njemačkoj i cijenio je našu organizaciju partija unatoč ratnim zbivanjima. Bio sam jako iznenađen kada sam dobio poziv da s organizatorima iz firme Love Nation puštam glazbu na kamionu uz Afriku Baambaatu, Westbama i još nekoliko DJ-eva. Sve je zaokruženo velikim partijem s headlinerima poput Mobyja i Armana Van Heldena. Mislim da se nije jedan događaj na svijetu ne može usporediti s Love Paradeom.

---

image

‘U 90-ima je sve bilo svježe, puno sirove energije i naravno da se iz današnje perspektive čini kao romantično doba‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Gdje Vam je bilo najdraže nastupati?

- Kad sam bio mlađi više sam volio veće događaje. Kako sam odrastao, tako sam htio biti što bliže publici, a to jedino možete u klupskim prostorima. Festivali imaju svoje čari, velike produkcije, puno ljudi, ali ste daleko od publiku i to puno utječe na interakciju.

Kakav tip publike volite? Jeste li izolirani od nje ili ostvarujete interakciju s njom?

- Radi publike ste tu, inače bi ostali doma puštati sebi. Ali ne smijete dozvoliti da vas to povuče i da puštate samo hitove publici. Morate dati ono svoje, ali u mjeri koliko je publika u mogućnosti prihvatiti. Osobno nemam ništa protiv da DJ-evi skaču, plešu, idu među publiku, ali ja više volim da ih dotaknem samom muzikom, da uđu u trans i da tako skupa putujemo.

Rave kultura 90-tih, 2000-tih i danas – sličnosti i razlike? Koja Vam je era najbliža?

- U 90-ima je sve bilo svježe, puno sirove energije i naravno da se iz današnje perspektive čini kao romantično doba. 2000- e su već bile dosta organiziranije, veliki biznis je ušao i donio profesionalniji odnos i velike produkcije. Od 2010-ih do danas veći dio techna je pokupio elemente EDM-a. Od velikih pozornica, cirkusa, do ponašanja DJ-a za pultom. Underground techno i house svoj život nastavljaju u malim klubovima, studijima i mitinizima. 

Koja je razlika u Vašim etiketama? Po čemu prepoznajete dobru pjesmu? Kako prepoznajete mladi talent?

- Uz svog tadašnjeg partnera Ivana Podruga pokrenuo sam prve etikete techno glazbe u Hrvatskoj - Omega Ritam i podetiketu Alfa Ritam na 9 vinila. Imali smo peh da se ubrzo pojavio mp3 format. Nakon stanke od desetak godina došli smo na ideju pokrenuti etiketu kao glazbeni potpis Moondance festivala s autorima koji nastupaju na njemu. Izdali smo do sada 3 ploče.

Radio i DJ-anje. Kako je došlo do toga? Je li drugačije od puštanja glazbe u klubovima i na otvorenom?

- Radio sam nekoliko godina kao radijski voditelj i DJ emisije Wondersound na Radiju Gradska mreža 90-tih. Jedno dinamično i zanimljivo iskustvo. Playliste su bile malo drugačije. Slušanje glazbe preko radija i u klubu je različito jer je klupska glazba rađena za klubove i moćne razglase.

---

image

‘Prve uspješnije partije sam organizirao u Shakespeareu. Počelo se pričati da su u Pere puni partiji, da je u Pere full house što sam uzeo kao ideju za svoje umjetničko ime‘

Ante Čizmić/Cropix
---

Što očekuje publiku za 10. izdanje Moondance festivala?

- Sve je krenulo 2013. kada su mi "gradski oci" Grada Trogira dopustili da organiziram prvi Moondance s Jeffom Millsom. Dobili smo nekoliko međunarodnih priznanja, a osobno mi je najzanimljivije uvrštavanje Moondancea na Forbesovu listu najzanimljivijih glazbenih događanja.

Ove godine slavimo 10. izdanje, 30 izvođača u tri glavne večeri u Kuli Kamerlengo, dva tehno party broda po trogirskom arhipelagu i edukativnim radionicama izvođenja elektroničke glazbe. 

Ben Sims iz Londona predvodit će prvu večer festivala. Druga večer festivala je večer žena s headlinericama Adrianom Lopez, Madalbom i Insolate. Treća večer je večer DJ-eva berlinskog kluba Tresor -  Bloody Mary, Handamadeom i The Analogue Copsima. Ja ću svojim slavljeničkim setom zatvoriti 10. izdanje Moondance Festivala.

Što Skeptika čini drugačijim od Pere Full Housea?

Pošto sam odrastao na različitim žanrovima, na mene je puno toga utjecalo. Kad sam počeo DJ-ati, odabrao sam Detroit i funky techno kao okosnicu oko koje sam gradio svoj izričaj. Ali ja sam uvijek želio to proširiti i na svu onu drugu glazbu koja mi se sviđala, što u većini slučajeva nisam bio u mogućnosti izvoditi. Nekoliko je razloga za to. Iz godine u godinu dužina nastupa DJ-eva je sve kraća jer organizatori žele staviti što više izvođača u što manje vremena, a i publika ostaje privržena samo jednom zvuku kojeg veže uz određenog izvođača.

Tako da sam prije par godina odlučio stvoriti "Skeptika", moj alter-ego na svijet kroz kojega kanaliziram mračniju, eksperimentalniju stranu techna s puno različitih ritmova, često izlomljenih. Za sada, ta dva kontrapunkta odlično koegzistiraju, svaki ima svoju publiku i to me čini ispunjenijim.

---

image

Na Bačvice Beach festivalu, održanom u kolovozu 2014. godine, uživali su gosti sa svih strana svijeta 

Marijo Bašić/Cropix
---

U kojem smjeru ide budućnost elektroničke glazbe?

- Elektronička glazba je svugdje oko nas. Rekao bi da više nema žanra u koji elektronika nije ušla i to je generalno najveći glazbeni žanr u povijesti. Što se tiče techna i housea kao posebnih žanrova elektroničke glazbe, oni se razvijaju u više smjerova i podpravaca. Međutim, mislim kako će se pojavom umjetne inteligencije sve promijeniti. 

Najdraži izvođač s kojim ste radili B2B? Najbolji događaj?

- Nisam ljubitelj B2B formata jer da bi to dobro funkcioniralo morate drugog DJ-a znati u dušu, pogoditi njegovo raspoloženje, glazbu koju je ponio i slično. Previše varijabli koje znaju često rezultirati nesuvislim setovima. Pomodarstvo je donijelo sve više takvih setova za ne zahtjevnu publiku. Najbolji događaj - Moondance. 

Je li Vam bukiran raspored za partijanersko ljeto?

- Dosta datuma sam već bukirao za turneju i svakodnevno se raspored popunjava. Jasno je da je ljeto udarno. Osim Moondance festivala, kao zanimljive događaje bih istaknuo nastup na Resistance stageu na Ultri gdje ću nastupiti uz Carl Coxa, Projekt Vojarna u Šibeniku i kao i uvijek, zavodljiva Aurora. 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Marijo Bašić/Cropix Marijo Bašić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

‘Vatreno krštenje‘ zbilo se sasvim slučajno u jednom klubu u Bisku, davne 1992. godine

Ante Čizmić/Cropix

‘U 90-ima je sve bilo svježe, puno sirove energije i naravno da se iz današnje perspektive čini kao romantično doba‘

Ante Čizmić/Cropix

‘Prve uspješnije partije sam organizirao u Shakespeareu. Počelo se pričati da su u Pere puni partiji, da je u Pere full house što sam uzeo kao ideju za svoje umjetničko ime‘

Nikola Vilić/Cropix

Veliki humanitarni party na Bačvicama u rujnu 2009. godine, DJ Pero Fullhouse u akciji

Marijo Bašić/Cropix

Na Bačvice Beach festivalu, održanom u kolovozu 2014. godine, uživali su gosti sa svih strana svijeta 

Marijo Bašić/Cropix

Na Bačvice Beach festivalu, održanom u kolovozu 2014. godine, uživali su gosti sa svih strana svijeta 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/pero-fullhouse-techno-je-bio-ono-sto-sam-cijeli-zivot-cekao-ubrzo-se-pocelo-pricati-da-je-u-pere-puna-kuca-1296868 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ea8fa6aa7a0d551a7a7db7a6a50f53c0036bc0fa [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pero+FullHouse%3A+%E2%80%98Techno+je+bio+ono+%C5%A1to+sam+cijeli+%C5%BEivot+%C4%8Dekao.+Ubrzo+se+po%C4%8Delo+pri%C4%8Dati+da+je+u+Pere+puna+ku%C4%87a...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fpero-fullhouse-techno-je-bio-ono-sto-sam-cijeli-zivot-cekao-ubrzo-se-pocelo-pricati-da-je-u-pere-puna-kuca-1296868 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fpero-fullhouse-techno-je-bio-ono-sto-sam-cijeli-zivot-cekao-ubrzo-se-pocelo-pricati-da-je-u-pere-puna-kuca-1296868 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"30 godina karijere"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9981"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiz30 godina karijere

Pero FullHouse: ‘Techno je bio ono što sam cijeli život čekao. Ubrzo se počelo pričati da je u Pere puna kuća...‘

Piše Božidar Lončar
8. lipnja 2023. - 18:32

Pero Brčić je DJ, promotor i ogranizator glazbenih festivala i događaja iz Solina. Posljednjih 30 godina nastupa pod pseudonimom Pero FullHouse, a od 2017. dodaje još jedan alias – Skeptik. Razlika između dva aliasa je u žanru glazbe koju pušta publici.

Diskografiju Pere FullHousea čine albumi Live DJ mix @ Aurora koji je izašao 2002. i Teclectic Mix iz 2004., Singl Moondance izdan 2004. i kompilacija Muzika na struju iz 2008. Pero Brčić je osvojio nagradu Ambasador elektroničke glazbe za životno djelo 2021.

Vlasnik je diskografske kuće „Omega ritam records and events” od 1997. i „Moondance records” pokrenute 2017. „Moondance records” je iste godine izabran od strane žirija i publike za nagradu Ambasador elektroničke glazbe za najbolju novu etiketu.        ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 15:34