StoryEditorOCM
ShowbizTUGA NA ESTRADI

Na Tajlandu iznenada preminuo poznati redatelj, radio spotove za Gibonnija i Ninu Badrić i bavio se bioterapijom

Piše JL.
20. travnja 2024. - 13:54

Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.

"Roca je imao hrpu talenata i kapaciteta, a i kapaciteta da ostvari talente, bila to umjetnost, duhovnost, binis, u što god da ga baciš i gdje god, u Maroko, u Zagreb, na Vis, u Tajland, ostavit će iza sebe dobre stvari i dobar trag.

A osim svega ovoga što je vidljivo i što ostaje za njim, neki moj najupečatljiviji dojam o Roci je da je bio baš drug, pun podrške, koji te vidio, znao te podržati, ohrabriti pa i mobilizirati na način da mu povjeruješ, čak i kad ne vjeruješ sam sebi. Mogao je zračiti nekom lakoćom i lepršavosti koja je bila prijelazna. Toga sam srećom bio svjestan i prije pa sam mu to ipak rekao na vrijeme. I želja za dijeljenjem - sve mu je imalo više smisla kad bi dijelio, od kave do Krabija, dođi, ajmo, nešto. Plenty for all.

Dragi Roca, druže s godine, s tuluma, iz grada, s ovog, a sad i onog svijeta, ne mogu vjerovati da te više nema, tako iz vedra neba, i nitko koga sam čuo zapravo to ne može. Hvala ti i pozravi Olega i Popović", podijelio je Selečić na društvenim mrežama, piše Jutarnji list.

Roca se ostvario kao redatelj i producent, radio je s kazališnom skupinom Montažstroj, umjetnicima Denisom Kraškovićem, Ivanom Popović, Sandrom Đukićem, Alemom Korkutom, Hamom Čavrkom, Simonom Bogojević Narathom. Snimao je glazbene spotove za Gibonnija, Ninu Badrić, grupu Overflow, nekadašnji Laufer, te komercijalne spotove za vodeće hrvatske i strane kompanije.

Kasnije je postao i bioterapeut te učenik poznatog iscjelitelja Zdenka Domančića.

2009. godine u intervjuu za Jutarnji list otkrio je da je oduvijek znao da će biti redatelj te da mu je režija bila ljubav i predmet interesa, no kada mu je režija prestala davati odgovore, osjetio je, kazao je tada, da mu je potrebna promjena.

Između umjetničkog i bioenergetskog rada primjećivao je poveznicu i mnogo dodirnih točaka. I u umjetnosti i u bioterapiji radi se, objasnio je, o "vrlo finim energijama‘.

"Ovo je rubno područje djelovanja, ali zaista želim naglasiti da u bioenergiji nema nikakve mistike. Mi ne mađijamo, ne vračamo, to su gluposti. Ljudima pomažemo, ali ne radi se ni o kakvim moćima ili natprirodnim znanjima. Ovdje se koriste znanja iz prirodnih znanosti. Tko god tvrdi da iscjeljuje jer ima neke nadnaravne moći, taj laže, mulja i običan je šarlatan", pojasnio je u intervjuu u kojem je progovorio o bioenergiji te svom radu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:55