StoryEditorOCM
ShowbizNISU RODBINA

Modni kreator Alexander McQueen ostavio je Minter, Juice i Callum veliku svotu novca. Znate li tko su oni?

Piše SCENA SD
17. ožujka 2024. - 20:29

Modni dizajner Alexander McQueen, koji je umro 11. veljače 2010., proslavio bi danas, 17. ožujka, 55. rođendan. Prije nego što je umro, odlučio je ostaviti veliku svotu novca svojim psima, tvrdi Fashion Network

U samo nekoliko godina ušao je u britansku modnu povijest. Provokativni modni dizajner, Alexander McQueen prozvan je "enfant terrible" mode tijekom svog života. Iako je imao pravu strast prema modnom dizajnu, volio je i pse. 11. veljače 2010. dizajner si je oduzeo život nakon što je svojim psima ostavio 56.000 eura, pisao je Fashion Network.

Alexander McQueen bio je vlasnik tri psa koje je nazvao Minter, Juice i Callum, piše Daily Telegraph. Objesio se u svom stanu nakon što je uzeo nekoliko lijekova. Tragedija se dogodila dan prije majčinog sprovoda. Zabrinut za dobrobit svojih životinja, ostavio je poruku na kojoj je napisao: "Čuvajte moje pse. Žao mi je, volim te."

image

Alexander McQueen i Naomi Campbell 2000. godine

Jacques Munch/Afp

Rođen 17. ožujka 1969., Lee McQueen odrastao je u londonskom East Endu. Najmlađi od šestero braće i sestara, jako je volio svoju majku i brzo je razvio strast prema odjeći. Napustivši školu sa 16 godina, školovao se za šegrta s najboljim krojačima na Savile Rowu. Završio je školu Sv. Martina. Tada je odlučio otići u Pariz. Tamo je prvo otišao raditi za modnu kuću Givenchy. Nasljeđuje Johna Galliana na mjestu umjetničkog direktora.

26-godišnjak je nagrađen za svoj trud. Dobio je nagradu za britanskog dizajnera godine (nagradu koju će osvojiti tri puta). Stil Alexandera McQueena miješa nošenje škotskih kiltova, dijamantnih naušnica u obliku raspela... Provokativan stil koji nose mladi tetovirani ljudi. Miješa rock, gotičke i punk utjecaje. Njegov talent zapanjuje i izaziva pomutnju u modnom svijetu. Alexander McQueen je 2001. napustio Givenchy kako bi se pridružio grupi Gucci i pokrenuo vlastiti brend, piše Vogue France. Tragično je preminuo u veljači 2010. godine. Imao je 40 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:35