stdClass Object ( [id] => 518513 [title] => Mlada splitska novinarka u autu uvijek ima spreman kofer s odjećom, cipelama i šminkom: Nikad ne znate gdje možete završiti [alias] => mlada-splitska-novinarka-u-autu-uvijek-ima-spreman-kofer-s-odjecom-cipelama-i-sminkom-nikad-ne-znate-gdje-mozete-zavrsiti [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

N1 televizija u samo tri godine prometnula se u jedan od vodećih informativnih kanala, live javljanja postala su njihov prepoznatljiv znak, a o svemu onome što se događa na području od Zadra do Dubrovnika izvještava Jelena Tešija, 27-godišnja magistra novinarstva, koja se nakon završenog fakulteta u Zagrebu vratila u rodni Split.

Nije trebala puno čekati da njezin potencijal prepoznaju televizijske kuće, prvo lokalna televizija TV Jadran, gdje je provela gotovo godinu dana i, kako ističe, naučila puno o televizijskom poslu.

Nakon toga došlo je vrijeme za idući korak u karijeri - N1 televiziju. Iako je tu tek dvije godine, već se može pohvaliti bogatim opusom u koji spada i izvještavanje s požarišta ovog ljeta kada je javljanja uživo imala svakih pola sata. Dok smo prolazili gradom, Jelenu su čak dva puta zaustavili građani koji su je prepoznali. Kaže nam da joj se to sve češće događa te da njoj i snimatelju ljudi prilaze čak i kada nisu s mikrofonom kako bi ih pohvalili jer imaju "sve uživo".

U štiklama na gradilište

Kao dopisnica pokrivaš poprilično široko područje, čak četiri županije. Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

- Navečer se uvijek stvara plan za idući dan. Naše producentice određuju tko što radi, kad imamo javljanje uživo, za koji segment emisije, kad se radi prilog...

Mi smo specifični po tome što smo televizija koja ima jako puno programa uživo - od 8 do 14 sati bez prestanka, što je uistinu puno.

Nekako su nas svi i počeli prepoznavati po tome što smo live televizija. Bližimo se toj CNN-ovskoj formi čistog informativnog programa jer mi i jesmo platforma CNN-a.

Puno se puta tijekom dana nešto dogodi, vijesti se mijenjaju iz trenutka u trenutak, nema tu ništa fiksno. Ako se nešto dogodi, ja se prebacujem na drugu temu. Ovo sam ljeto, konkretno, radila priču o Anti Mrvici koji je odlazio iz Jadrolinije, ali u to je vrijeme izbio požar u šibenskom brodogradilištu, a istovremeno su krenuli i požari oko Kistanja pa sam se čula sa svojim urednicima i odmah otišla tamo.

Kako se uspiješ tako brzo pripremiti za javljanja uživo koja mogu iskrsnuti u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu?

- U autu imam sako, košulju, eventualno jaknu ili kaput, drugi par cipela i neseser sa šminkom. I laptop je obavezan. Ja uvijek izgledam kao da idem na put, a ne na posao jer zaista nikad ne znate gdje možete završiti.

Jednom sam u štiklama došla na gradilište mosta kopno - otok Čiovo i, naravno, svima je bilo smiješno. Svim radnicima je to bila atrakcija.

Osim što uvijek moraš biti spremna stati pred kameru, kao dopisnica trebaš biti upućena u sva područja – politiku, sport, ekonomiju… 

- Da, stvar dopisništva je to što moraš pokrivati sve i naravno da se ne snalazim baš dobro u nekoj gospodarskoj temi kao što se snalazim, recimo, u turizmu ili čak politici.

Uvijek pazim na to da imam posljednju informaciju, pripremim se, razgovaram s relevantnim izvorima, doznam dodatne podatke. Naravno da su mi neke teme draže od drugih, ali poanta je u tome da vi morate biti najrelevantnija osoba za temu o kojoj izvještavate.

To je konstantno istraživanje, čitanje i proučavanje jer jednostavno se osjeti barata li novinar nekom tematikom ili ne.

Nedavno si izvještavala s utakmice Hajduk – Dinamo, na kojoj su zabilježeni i neredi. Je li te strah da ćeš se naći u središtu ovakvih zbivanja? 

- Nije me strah. Volim raditi utakmice jer, prva stvar, pogledam utakmicu, što bih svakako napravila i privatno, a druga stvar - izvijestiti o utakmici mi zaista nije problem. To su neke stvari u koje se, barem po svom osobnom mišljenju, kužim. Ja konkretno volim nogomet, sport općenito, tako da obožavam kad idemo raditi Hajduka dok moj snimatelj, recimo, to ne voli, on prati vaterpolo.

Koliko je važna dobra suradnja između novinara i snimatelja? 

- Posao koji ja radim ne bi bio upola toliko dobar da nemam snimatelja koji zna - snimati. Kad netko kaže novinar je napravio dobru priču, odgovorim da je novinar napravio pola priče.

Snimatelj i ja stvarno imamo super komunikaciju. Nekad se razumijemo čak i pogledom jer toliko dugo radimo zajedno da smo sad već naučili funkcionirati kao tim i stvarno jesmo tim. Ja ovisim o kadrovima koje će on snimiti, kao što i on ovisi o priči koju ja radim.

Što te privuklo upravo televizijskom novinarstvu? 

- Televizijsko novinarstvo me oduvijek privlačilo. Znala sam tako sa svojih pet, šest godina u vrijeme Dnevnika stati pred TV i objasniti mami i tati da ću jednog dana i ja imati svoje vijesti. Pronašla sam se u televizijskom novinarstvu zbog toga što je najdinamičnije.

Tu je sve odmah, sad, pokaži sve u ovom trenu, pokaži to slikom. Ta dinamika me pokreće i stvarno volim svoj posao i uživam u njemu. Volim javljanja uživo jer to je nekako najdinamičnija forma cijelog novinarstva. U tom trenutku ne možeš utjecati ni na kakve vanjske okolnosti, može te neko srušiti, može pasti kiša… Jednom mi je čopor pasa bio oko nogu 20 sekundi do javljanja uživo.

Radila sam temu vezanu za politiku pred Banovinom i dođe čopor pasa. Moj snimatelj je otišao od kamere, čučao po podu tako da ja mogu odraditi live. Nikada ne smiješ stati.

Ispao joj mobitel

Čujem da si jednom na terenu ostala i bez mobitela. Ispao ti je iz helikoptera…

- To je bio prvi dan požara u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. Nadlijetali smo požarište i u helikopteru smo bili ministri Damir Krstičević i Oleg Butković, zadarski župan, glavni vatrogasni zapovjednici, nekoliko vojnika, tri snimatelja i ja. Išla sam slikati za Twitter jer svi mi na N1 pazimo na to da objavljujemo na društvenim mrežama.

Tweetamo kad god smo na nekom terenu jer je to najbrža i najaktualnija informacija koja se najviše prenosi. Moja je ideja bila fotografirati kanader koji ispušta vodenu bombu na autocestu. Bio je otvoren prozor helikoptera. Ja sam zaista stala uz rub prozora i držala sam mobitel, međutim netko se okrenuo, gurnuo me i ja sam samo poletjela naprijed, ruka mi je odletjela kroz prozor, mobitel je pao.

I to moj privatni mobitel! Glavni vatrogasni zapovjednik nije to vidio jer je bio u pilotskoj kabini i bilo mi je baš simpatično kada sam se tu večer čula s njim zbog provjere situacije na terenu, kazao mi je "čuo sam da vam je ispao mobitel, jeste li vi okej?"

Kako izgleda suradnja s kolegama u Zagrebu?

- Imam super odnos s kolegama i ako mi bilo što zatreba, mogu se obratiti i producentima i urednicima. Svi su spremni pomoći u bilo kojem trenu ako imamo neke nedoumice, i to mi puno znači. Koliko god sam odvojena od svih i nemam taj kolektiv oko sebe, toliko, s druge strane, imam tu slobodu da preko poziva, Vibera, WhatsAppa ili maila odmah ostvarim komunikaciju s njima.

Možeš li izdvojiti najdražu priču koju si do sada donijela na male ekrane?

- Najdraži mi je bio prilog u kojem sam pokazala kako vatrogasci provode noć. Prolazili smo s vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem kroz područja koja su zabranjena za promet.

Došli smo u jedno selo gdje nije bilo struje, kuće su bile ugrožene, usred ničega smo bili, okruženi vatrom sa sve četiri strane… Kad smo došli na Bribirsku glavicu, tu je zaista bio kaos, ti su prizori toliko strašni, samo što u tom trenutku nitko od nas ne razmišlja o opasnosti, mi smo svi razmišljali o toj slici.

Želiš imati što bolji kadar, s druge strane treba paziti da se ne stvara panika.

Ne volim stvaranje panike i smatram da sam, barem je to moj neki dojam, imala određenu dozu dramatike jer je situacija uistinu bila takva, no mislim da nisam stvarala paniku.

Nastojala sam biti objektivna i bez paničnih riječi tipa "kaos", jer to može gledati netko tko je, recimo, u Zagrebu i ima nekoga svoga u Žrnovnici pa će se zabrinuti.

Uvijek pokušavam pružiti što objektivniju sliku i izvještaj.

More me opušta

Nakon napornih radnih dana poput takvoga, kako 'puniš baterije'?
- Svaki svoj slobodni trenutak nastojim posvetiti prijateljima, obitelji i obaviti one stvari koje ne stignem. U zadnje vrijeme sve više volim provoditi vrijeme u prirodi.

Šetnje uz more me uvijek opuštaju, bez mora moj život ima skroz neku drugu dimenziju. Volim Zagreb, tu sam ostavila možda pet najljepših godina u životu, ali kad vidim more - tad sam doma. Imam osjećaj, što god mi se dogodi, dok sam ja tu uz more, nekako ću lakše to prebroditi. Također se rado opuštam i uz dobru knjigu.


 

 

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"Reporterka u \u0161tiklama"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2017-11-23 20:19:44 [created_by] => 3096 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-11-24 08:29:08 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-11-23 20:28:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 15830 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/11/23/jelena_tesija6-081117.JPG" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "jelena_tesija6-081117.JPG" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1280x827" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15533465 Threads: 5 Questions: 3207463138 Slow queries: 7229249 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236112894 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/mlada-splitska-novinarka-u-autu-uvijek-ima-spreman-kofer-s-odjecom-cipelama-i-sminkom-nikad-ne-znate-gdje-mozete-zavrsiti-518513 [printLink] => /scena/showbiz/mlada-splitska-novinarka-u-autu-uvijek-ima-spreman-kofer-s-odjecom-cipelama-i-sminkom-nikad-ne-znate-gdje-mozete-zavrsiti-518513?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 355705 [name] => Jelena Tešija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jelena-tesija [link] => /tag/jelena-tesija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mlada splitska novinarka u autu uvijek ima spreman kofer s odjećom, cipelama i šminkom: Nikad ne znate gdje možete završiti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3096 [name] => Anja Popović [username] => anja-popovi [email] => anja-popovi@sd.hr [password] => $2y$10$6TdYckj9HFOa//3A9SXdcuHGML4QgkAXjm2rqRaA7gqv1RPp2YVRy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anja-popovic-3096 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1614 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/2d7972a7d8b83ad244a9e9dcae98bc8e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/11/23/jelena_tesija6-081117.JPG [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => jelena_tesija6-081117.JPG [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/11/23/jelena_tesija6-081117.JPG [title] => jelena_tesija6-081117.JPG ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

N1 televizija u samo tri godine prometnula se u jedan od vodećih informativnih kanala, live javljanja postala su njihov prepoznatljiv znak, a o svemu onome što se događa na području od Zadra do Dubrovnika izvještava Jelena Tešija, 27-godišnja magistra novinarstva, koja se nakon završenog fakulteta u Zagrebu vratila u rodni Split.

Nije trebala puno čekati da njezin potencijal prepoznaju televizijske kuće, prvo lokalna televizija TV Jadran, gdje je provela gotovo godinu dana i, kako ističe, naučila puno o televizijskom poslu.

Nakon toga došlo je vrijeme za idući korak u karijeri - N1 televiziju. Iako je tu tek dvije godine, već se može pohvaliti bogatim opusom u koji spada i izvještavanje s požarišta ovog ljeta kada je javljanja uživo imala svakih pola sata. Dok smo prolazili gradom, Jelenu su čak dva puta zaustavili građani koji su je prepoznali. Kaže nam da joj se to sve češće događa te da njoj i snimatelju ljudi prilaze čak i kada nisu s mikrofonom kako bi ih pohvalili jer imaju "sve uživo".

U štiklama na gradilište

Kao dopisnica pokrivaš poprilično široko područje, čak četiri županije. Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

- Navečer se uvijek stvara plan za idući dan. Naše producentice određuju tko što radi, kad imamo javljanje uživo, za koji segment emisije, kad se radi prilog...

Mi smo specifični po tome što smo televizija koja ima jako puno programa uživo - od 8 do 14 sati bez prestanka, što je uistinu puno.

Nekako su nas svi i počeli prepoznavati po tome što smo live televizija. Bližimo se toj CNN-ovskoj formi čistog informativnog programa jer mi i jesmo platforma CNN-a.

Puno se puta tijekom dana nešto dogodi, vijesti se mijenjaju iz trenutka u trenutak, nema tu ništa fiksno. Ako se nešto dogodi, ja se prebacujem na drugu temu. Ovo sam ljeto, konkretno, radila priču o Anti Mrvici koji je odlazio iz Jadrolinije, ali u to je vrijeme izbio požar u šibenskom brodogradilištu, a istovremeno su krenuli i požari oko Kistanja pa sam se čula sa svojim urednicima i odmah otišla tamo.

Kako se uspiješ tako brzo pripremiti za javljanja uživo koja mogu iskrsnuti u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu?

- U autu imam sako, košulju, eventualno jaknu ili kaput, drugi par cipela i neseser sa šminkom. I laptop je obavezan. Ja uvijek izgledam kao da idem na put, a ne na posao jer zaista nikad ne znate gdje možete završiti.

Jednom sam u štiklama došla na gradilište mosta kopno - otok Čiovo i, naravno, svima je bilo smiješno. Svim radnicima je to bila atrakcija.

Osim što uvijek moraš biti spremna stati pred kameru, kao dopisnica trebaš biti upućena u sva područja – politiku, sport, ekonomiju… 

- Da, stvar dopisništva je to što moraš pokrivati sve i naravno da se ne snalazim baš dobro u nekoj gospodarskoj temi kao što se snalazim, recimo, u turizmu ili čak politici.

Uvijek pazim na to da imam posljednju informaciju, pripremim se, razgovaram s relevantnim izvorima, doznam dodatne podatke. Naravno da su mi neke teme draže od drugih, ali poanta je u tome da vi morate biti najrelevantnija osoba za temu o kojoj izvještavate.

To je konstantno istraživanje, čitanje i proučavanje jer jednostavno se osjeti barata li novinar nekom tematikom ili ne.

Nedavno si izvještavala s utakmice Hajduk – Dinamo, na kojoj su zabilježeni i neredi. Je li te strah da ćeš se naći u središtu ovakvih zbivanja? 

- Nije me strah. Volim raditi utakmice jer, prva stvar, pogledam utakmicu, što bih svakako napravila i privatno, a druga stvar - izvijestiti o utakmici mi zaista nije problem. To su neke stvari u koje se, barem po svom osobnom mišljenju, kužim. Ja konkretno volim nogomet, sport općenito, tako da obožavam kad idemo raditi Hajduka dok moj snimatelj, recimo, to ne voli, on prati vaterpolo.

Koliko je važna dobra suradnja između novinara i snimatelja? 

- Posao koji ja radim ne bi bio upola toliko dobar da nemam snimatelja koji zna - snimati. Kad netko kaže novinar je napravio dobru priču, odgovorim da je novinar napravio pola priče.

Snimatelj i ja stvarno imamo super komunikaciju. Nekad se razumijemo čak i pogledom jer toliko dugo radimo zajedno da smo sad već naučili funkcionirati kao tim i stvarno jesmo tim. Ja ovisim o kadrovima koje će on snimiti, kao što i on ovisi o priči koju ja radim.

Što te privuklo upravo televizijskom novinarstvu? 

- Televizijsko novinarstvo me oduvijek privlačilo. Znala sam tako sa svojih pet, šest godina u vrijeme Dnevnika stati pred TV i objasniti mami i tati da ću jednog dana i ja imati svoje vijesti. Pronašla sam se u televizijskom novinarstvu zbog toga što je najdinamičnije.

Tu je sve odmah, sad, pokaži sve u ovom trenu, pokaži to slikom. Ta dinamika me pokreće i stvarno volim svoj posao i uživam u njemu. Volim javljanja uživo jer to je nekako najdinamičnija forma cijelog novinarstva. U tom trenutku ne možeš utjecati ni na kakve vanjske okolnosti, može te neko srušiti, može pasti kiša… Jednom mi je čopor pasa bio oko nogu 20 sekundi do javljanja uživo.

Radila sam temu vezanu za politiku pred Banovinom i dođe čopor pasa. Moj snimatelj je otišao od kamere, čučao po podu tako da ja mogu odraditi live. Nikada ne smiješ stati.

Ispao joj mobitel

Čujem da si jednom na terenu ostala i bez mobitela. Ispao ti je iz helikoptera…

- To je bio prvi dan požara u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. Nadlijetali smo požarište i u helikopteru smo bili ministri Damir Krstičević i Oleg Butković, zadarski župan, glavni vatrogasni zapovjednici, nekoliko vojnika, tri snimatelja i ja. Išla sam slikati za Twitter jer svi mi na N1 pazimo na to da objavljujemo na društvenim mrežama.

Tweetamo kad god smo na nekom terenu jer je to najbrža i najaktualnija informacija koja se najviše prenosi. Moja je ideja bila fotografirati kanader koji ispušta vodenu bombu na autocestu. Bio je otvoren prozor helikoptera. Ja sam zaista stala uz rub prozora i držala sam mobitel, međutim netko se okrenuo, gurnuo me i ja sam samo poletjela naprijed, ruka mi je odletjela kroz prozor, mobitel je pao.

I to moj privatni mobitel! Glavni vatrogasni zapovjednik nije to vidio jer je bio u pilotskoj kabini i bilo mi je baš simpatično kada sam se tu večer čula s njim zbog provjere situacije na terenu, kazao mi je "čuo sam da vam je ispao mobitel, jeste li vi okej?"

Kako izgleda suradnja s kolegama u Zagrebu?

- Imam super odnos s kolegama i ako mi bilo što zatreba, mogu se obratiti i producentima i urednicima. Svi su spremni pomoći u bilo kojem trenu ako imamo neke nedoumice, i to mi puno znači. Koliko god sam odvojena od svih i nemam taj kolektiv oko sebe, toliko, s druge strane, imam tu slobodu da preko poziva, Vibera, WhatsAppa ili maila odmah ostvarim komunikaciju s njima.

Možeš li izdvojiti najdražu priču koju si do sada donijela na male ekrane?

- Najdraži mi je bio prilog u kojem sam pokazala kako vatrogasci provode noć. Prolazili smo s vatrogasnim zapovjednikom Darkom Dukićem kroz područja koja su zabranjena za promet.

Došli smo u jedno selo gdje nije bilo struje, kuće su bile ugrožene, usred ničega smo bili, okruženi vatrom sa sve četiri strane… Kad smo došli na Bribirsku glavicu, tu je zaista bio kaos, ti su prizori toliko strašni, samo što u tom trenutku nitko od nas ne razmišlja o opasnosti, mi smo svi razmišljali o toj slici.

Želiš imati što bolji kadar, s druge strane treba paziti da se ne stvara panika.

Ne volim stvaranje panike i smatram da sam, barem je to moj neki dojam, imala određenu dozu dramatike jer je situacija uistinu bila takva, no mislim da nisam stvarala paniku.

Nastojala sam biti objektivna i bez paničnih riječi tipa "kaos", jer to može gledati netko tko je, recimo, u Zagrebu i ima nekoga svoga u Žrnovnici pa će se zabrinuti.

Uvijek pokušavam pružiti što objektivniju sliku i izvještaj.

More me opušta

Nakon napornih radnih dana poput takvoga, kako 'puniš baterije'?
- Svaki svoj slobodni trenutak nastojim posvetiti prijateljima, obitelji i obaviti one stvari koje ne stignem. U zadnje vrijeme sve više volim provoditi vrijeme u prirodi.

Šetnje uz more me uvijek opuštaju, bez mora moj život ima skroz neku drugu dimenziju. Volim Zagreb, tu sam ostavila možda pet najljepših godina u životu, ali kad vidim more - tad sam doma. Imam osjećaj, što god mi se dogodi, dok sam ja tu uz more, nekako ću lakše to prebroditi. Također se rado opuštam i uz dobru knjigu.


 

 

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
jelena_tesija6-081117.JPG
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/mlada-splitska-novinarka-u-autu-uvijek-ima-spreman-kofer-s-odjecom-cipelama-i-sminkom-nikad-ne-znate-gdje-mozete-zavrsiti-518513 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=819d1f807119626790cf6d2b073403542f1002af [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mlada+splitska+novinarka+u+autu+uvijek+ima+spreman+kofer+s+odje%C4%87om%2C+cipelama+i+%C5%A1minkom%3A+Nikad+ne+znate+gdje+mo%C5%BEete+zavr%C5%A1iti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmlada-splitska-novinarka-u-autu-uvijek-ima-spreman-kofer-s-odjecom-cipelama-i-sminkom-nikad-ne-znate-gdje-mozete-zavrsiti-518513 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmlada-splitska-novinarka-u-autu-uvijek-ima-spreman-kofer-s-odjecom-cipelama-i-sminkom-nikad-ne-znate-gdje-mozete-zavrsiti-518513 )
[{"id":"2","value":"Reporterka u \u0161tiklama"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizReporterka u štiklama

Mlada splitska novinarka u autu uvijek ima spreman kofer s odjećom, cipelama i šminkom: Nikad ne znate gdje možete završiti

23. studenog 2017. - 21:28
jelena_tesija6-081117.JPG

N1 televizija u samo tri godine prometnula se u jedan od vodećih informativnih kanala, live javljanja postala su njihov prepoznatljiv znak, a o svemu onome što se događa na području od Zadra do Dubrovnika izvještava Jelena Tešija, 27-godišnja magistra novinarstva, koja se nakon završenog fakulteta u Zagrebu vratila u rodni Split.

Nije trebala puno čekati da njezin potencijal prepoznaju televizijske kuće, prvo lokalna televizija TV Jadran, gdje je provela gotovo godinu dana i, kako ističe, naučila puno o televizijskom poslu.

Nakon toga došlo je vrijeme za idući korak u karijeri - N1 televiziju. Iako je tu tek dvije godine, već se može pohvaliti bogatim opusom u koji spada i izvještavanje s požarišta ovog ljeta kada je javljanja uživo imala svakih pola sata. Dok smo prolazili gr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 06:02