StoryEditorOCM
ShowbizČUDESAN TALENT

Mala Hrvatica (14) rasturila njemački ‘The Voice‘. Emminu izvedbu pjesme ‘Lose Yourself‘ lajkao Eminem glavom

Piše Lada Novak Starčević/JL
13. svibnja 2023. - 22:27

Emma Filipović (14), Bečanka hrvatskog porijekla, pobijedila je u petak u finalu njemačke inačice showa Voice Kids. Finale je gledalo više od četiri milijuna ljudi, a djevojka je oduševila izvedbom Eminemove pjesme ‘Lose Yourself‘. Čak je i Eminem osobno lajkao snimku njezinog nastupa na društvenoj mreži, piše Lada Novak Starčević za jutarnji.hr.

"Na trenutke mi se čini da ovo sve sanjam", rekla je Emma, koja je publiku osvojila već na samom početku showa u ‘audiciji na slijepo‘. U roku od 30 sekundi ‘prisilila‘ je žiri da stisnu crvene gumbe i okrenu se prema njoj te je izazvala silne ovacije. Dugokosa vesela djevojka u ružičastoj hoodici i širokim trapericama pokorila je toga dana berlinski studio, te dobila milijune pozitivnih komentara na društvenim mrežama. Njezini roditelji Žaklina i Zoran te brat Daniel bili su iza pozornice i sami iznenađeni energičnom izvedbom svoje miljenice, a baka i djed su se rasplakali.

Već je drugi dan Emmin nastup bio prvi u trendingu na njemačkom YouTubeu, a na Tik Toku je postala zvijezda.

Emmini baka Ana i djed Miro toplije mjesece provode u obiteljskoj kući u Selcu, gdje cijeli dan primaju čestitke sa svih strana.

- I mi smo je sad prvi put vidjeli na pozornici pod reflektorima, inače pjeva doma u sobi. Ostali smo bez teksta. Moćna je. Ona se tamo osjeća ispunjeno. To je njezin san koji se ostvario i mi smo svi doma presretni, rekla nam je Emmina mama Žaklina.

U žiriju njemačkog talent showa su bili poznati njemački pjevači Lena Meyer-Landrut, koja je sa samo 19 godina 2010. s pjesmom ‘Satellite‘ pobijedila na Eurosongu u Oslu, Wincent Weiss te Smudo i Michi Beck iz njemačkog hip hop benda Fantastischen Vier. Potonji dvojac je Emma izabrala za mentore u daljnjem natjecanju.

Emma je učenica 1. razreda Akademske gimnazije u kojoj pored njemačkog jezika uči engleski, francuski i latinski.

- Kod kuće pričamo naš jezik, dobacuje nam uz osmijeh mama, koja je 1994. za vrijeme rata otišla u Beč iz Tuzle. Suprug je nekako u isto vrijeme doselio tamo iz Brčkog, a njegova većina obitelji živi u Hrvatskoj.

Stariji brat Daniel (18) Emmu je prije nekoliko godina zarazio rapom. Učio ju je tehnike, a kako ona obožava pjevati, plesati i glumiti, sve joj ide kao od šale.

- Na prvi pogled Emma je skromna i povučena, ali postaje druga osoba na bini. Ima pozitivnu tremu i kao da dobije poseban elan, a riječi pjesama pamti nenormalno dobro. Jednom čuje i zapamti sve. I u kazalištu ima jako kompleksnu ulogu, nastupa u svakoj sceni, ali s tekstom nema ni najmanjih problema, hvali ju mama.

Emma otprije godinu i pol dana pjeva i u kids pop bendu Young Republic, za koje će se, ako je suditi po darovitoj pjevačici, još puno čuti, piše jutarnji.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:03