stdClass Object ( [id] => 1342959 [title] => Lorena Bućan: ‘Moja najveća snaga su moje emocije i empatija. A zbog ovoga bih mogla i zaplakati pred publikom...‘ [alias] => lorena-bucan-moja-najveca-snaga-su-moje-emocije-i-empatija-a-zbog-ovoga-bih-mogla-i-zaplakati-pred-publikom [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Lorena Bućan mlada je glazbenica čija se glazbena karijera razvija munjevitom brzinom. Zahvaljujući svojemu glasu, koji je, usput budi rečeno, u čistoj suprotnosti s njezinom pojavom i nježnim godinama, Loreni je zapravo muzički put ucrtan još 2018. godine, kada je kao finalistica RTL-ova showa "Zvijezde" svojim pjevanjem oduševila i Tončija Huljića, koji ju je ubrzo primio pod svoje mentorsko okrilje.

Godinu dana nakon toga, s pjesmom "Tower of Babylon" pjevačica iz Mravinaca nastupila je i na Dori, gdje je zauzela drugo mjesto.

---

---

---

image

‘Ponekad me emocije znaju uzdrmati i obuzeti‘

Toni Andabak
------
image

Detalj sa snimanja novog spota

Toni Andabak
---

I tada se otvorilo... Lorena je na okruglom, šezdesetom izdanju Splitskog festivala, za pjesmu "Kako samo mater zna", osvojila Zlatni val, prvu nagradu žirija, te novinarsku nagradu za interpretaciju pjesme. Na Prokurative se opet vratila i opet nije otišla kući bez nagrade u rukama, ovaj put sa skladbom "Tvoja i gotovo" zaslužila je Srebrni val.

Na tim dobrim "valovima" nastavila se i njezina daljnja karijera; Lorena je nizala nagrade, ali i pjesme, ne krijući oduševljenje što je njezin rad itekako prepoznat. I kod struke, a i kod publike. Uostalom, ne bi je baš bez razloga prozvali i nasljednicom Doris Dragović.

Emocije i empatija

Recimo i to kako je završila srednju školu hotelijersko-turističkog smjera, a onda upisala Ekonomski fakultet. Nije joj trebalo dugo da shvati kako taj svijet nije za nju, te da jedino u čemu se vidi i što je istinski svim srcem zanima jest – glazba.

Nedavno je tako glazbenica moćnog glasa, iza koje su, osim raznih nagrada, i impresivne pozicije na YouTube trendingu, izbacila i novu pjesmu "Ženska snaga". Autor glazbe je Ivan Huljić, stihove potpisuje Vjekoslava Huljić, a aranžman Hrvoje Domazet i Ivan Huljić.

Bila je to prilika da porazgovaramo s glazbenicom pred kojom će se svjetla pozornice upaliti tko zna još koliko puta...

Vaša zadnja pjesma "Ženska snaga" u prvih tjedan dana skupila je više od sto tisuća pregleda na YouTubeu, a i ostale vaše pjesme imaju milijune pregleda na streaming servisima... Riječ je o skladbi kroz koju se, kako ste i sami rekli, osjeća sloboda i samouvjerenost žene. Znamo, mladi ste, ali što doživljavate kao svoju najveću snagu i koliko se osjećate samouvjereni?

– Moja najveća snaga su definitivno moje emocije i empatija. I volim taj dio sebe. Ponekad me te emocije mogu obuzeti i uzdrmati, ali svaki se dan trudim da ja budem ta koja će moći obuzdati njih donekle, a ne obrnuto! Nova pjesma za mene uvijek znači nekakav novi list u životu. "Ženska snaga" je pjesma kroz koju se osjeća čista sloboda i samouvjerenost žene. Nadahnjujuća je i nadam se da će osvojiti srca svih ljudi kojima treba snaga ili se osjećaju snažnima.

---

image

Huljićeva ‘Misa Mediterana‘ i nastup Lorene Bućan

Joško Šupić /Cropix
---

Vaša glazbena karijera razvija se kao u nekoj bajci. Imate samo 20 godina, a iza vas su brojni nastupi, nagrade, već sada vas uspoređuju s Doris Dragović... Jesu li vam ponekad takve stvari svojevrsno opterećenje ili ste već uspjeli razviti neke mehanizme uz pomoć kojih se znate oduprijeti tome?

– Imam valjda tu sreću da ovaj svoj posao, koji volim, ne doživljavam apsolutno kao nekakav teret. Doduše, mislim da nikad ne bih mogla raditi neki posao koji me ne ispunjava. Kako vrijeme ide i kako svaki dan spoznajem nešto novo u vezi sebe, tako isto spoznajem nešto novo i u vezi ovoga mog posla. Susrećem se svakodnevno s nekim novim iskustvima i iz svakog iskustva nešto novo naučim.

Treme uvijek ima

Kako se nosite s popularnošću; što je najupečatljivije što ste doživjeli od svojih fanova?

– Ne smatram za sebe da sam popularna, tako da se automatski nemam razloga s tim nositi. Najviše me iznenađuju djeca, odnosno njihove reakcije. Djeca su stvarno jedno veliko blago na ovoj zemlji. Svaki put kad mi neki roditelj priđe sa svojim djetetom, iznova se podsjetim koliko su djeca posebna. Daju mi definitivno uvijek novu motivaciju za bavljenje ovim poslom.

Ovo ljeto nastupili ste u Puli kao predgrupa Erosu Ramazzottiju; naravno da je to ogromna čast i naravno da čovjeku nije svejedno popeti se na pozornicu u takvim okolnostima. Sada s odmakom, kako gledate na taj nastup i biste li eventualno nešto promijenili?

– Ako ikad budem imala priliku ponovno doživjeti takvo što, ne bih nimalo dvojila, odmah bih prihvatila! Mislim da još uvijek nisam pronašla prave riječi za opisati to cijelo iskustvo. Ne bih ništa mijenjala, zadovoljna sam svime.

Kako inače stojite s tremom pred nastupom? Postoje li neki iracionalni strahovi tipa da će vam puknuti potpetica sandala, da ćete zapeti o nešto i slično. Jeste li ikada doživjeli sličnu nezgodu?

– Trema prije nekog velikog nastupa uvijek je prisutna i sigurna sam da je tako svima. Ako nosim nekakvu odjeću koja je možda malo nepraktična, prođe mi par puta misao poput: "Što ako nešto pođe po zlu s haljinom na pozornici", ali one sekunde kada počnem pjevati, zaboravim apsolutno na sve. U tom trenutku na pozornici smo samo pjesma i ja.

---

image

Pred njom je nekoliko nastupa

Saša Burić/Cropix
---

Vaš glas je senzacionalan i ne krijete kako će pjevanje uvijek biti na prvom mjestu. Postoji li, međutim, kakav plan B ili ne?

– Glazba je od početka moj put, tako mi je zapisano u sudbini. Možda na tom putu budu dolazile nekakve usputne stvari, novi hobiji... Ali glazba će mi uvijek biti glavni motiv.

Ništa od Dore

Hoćete li se prijaviti na Doru ove godine i što bi za vas značila eventualna pobjeda na tom natjecanju?

– Ništa od Dore ove godine! Ja mogu samo zamišljati kako bih doživjela taj trenutak, tu eventualnu pobjedu na Dori. I onda prolaze razni scenariji kroz glavu... Ali imam osjećaj kad bi se to uistinu dogodilo, da bih iznenadila i sebe i ostale svojom reakcijom. Inače ne pokazujem nekakve suze u javnosti, ali moguće da bih ih tada prvi put pokazala.

Pred nama je prosinac... Kako ćete ga provesti, imate li dogovorene nastupe, gdje ste za Novu godinu?

– Ovu zimu i praznike provest ću sa svojim bližnjima. Definitivno mi je plan više iskoristiti ovo zimsko vrijeme za sebe i neke svoje gušte, tako da ću vjerojatno otići i na skijanje. Imam neke dogovorene nastupe, u kojima ću sigurno uživati, ali nadam se da će ih biti još i početkom 2024. Za Novu godinu će biti kao i prošle godine, spontano i u zadnji čas.

Što vam je najdraže iz ovoga nadolazećeg adventskog razdoblja i kako se kod vas slavi Božić?

---

image

Ovo ljeto nastupila je i s Erosom Ramazzottijem

Božidar Vukičević/Cropix
---

– Najdraže mi je biti u toplom domu sa svojima, piti čajeve. Gušt mi je prošetati se mojim malim mistom, onako cijela zabundana s tri sloja odjeće. Za Božić je obavezan ručak, ide se na polnoćku za Badnjak i cijela familija je tu, na okupu...

Kakvi ste vi s blagdanskim kužinavanjem, jeste li vješti u ulozi kuharice?

– Za sebe bih rekla da sam dobra kuharica, ali ništa specijalno. Imam nekoliko jela koje sam stvarno usavršila, ali kad se treba raditi nešto skroz novo, nešto što nikad nisam radila, ne bude mi baš gušt, ali mislim da bude onima koji poslije jedu.

Igrice, serije, kuhanje...

Kad ne pjevate, ne snimate, ne nastupate, a to je rijetko, kako najradije provodite vrijeme?

– Evo posljednjih nekoliko dana, dok je vani bura, kiša i hladno, najradije provodim vrijeme u kući, onako u toplom. Ovo je sada razdoblje kad imam puno veću motivaciju za pripremanje raznih jela, gledam serije, filmove, čitam knjigu i igram igrice.

---

image

Već do sada nanizala je popriličan broj nagrada

Vanesa Pandžić/Cropix
---

Većina se glazbenika zbog karijere prije ili poslije odseli u Zagreb. Kako vi gledate na to?

– Ne vidim tu ništa loše, samo što se ja ne trebam seliti u Zagreb jer je moj tim u Splitu, tako da sam po tom pitanju sigurna. Ako se nekad u budućnosti pojavi potreba da odem u Zagreb, ići ću, ali samo uz opciju da svako malo dođem do Splita.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"‘glazba je moj put‘"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7441"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => ‘glazba je moj put‘ 2 0 7441 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-22 10:51:15 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => Anita Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-28 18:14:43 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-28 18:14:43 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splitska pjevačica otkriva da je emocije znaju obuzeti i uzdrmati, priznaje u kojoj bi situaciji zaplakala pred publikom page_title=Splitska pjevačica otkriva da je emocije znaju obuzeti i uzdrmati, priznaje u kojoj bi situaciji zaplakala pred publikom [metakey] => lorena bućan, 'ženska snaga', Tonči Huljić, doris dragović [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/22\/26103563.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/26103562.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/26103565.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/25153167.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/25152273.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/24684705.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/24577537.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/22\/24379273.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Toni Andabak","Toni Andabak","Toni Andabak","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107 \/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018U ovom poslu ne osje\u0107am nikakvo optere\u0107enje\u2018<\/p>","

\u2018Ponekad me emocije znaju uzdrmati i obuzeti\u2018<\/p>","

Detalj sa snimanja novog spota<\/p>","

Hulji\u0107eva \u2018Misa Mediterana\u2018 i nastup Lorene Bu\u0107an<\/p>","

Pred njom je nekoliko nastupa<\/p>","

Lorena se raduje blagdanima i toplini doma<\/p>","

Ovo ljeto nastupila je i s Erosom Ramazzottijem<\/p>","

Ve\u0107 do sada nanizala je poprili\u010dan broj nagrada<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26103563_1920.jpg":"1920x1080","k_26103563_1280.jpg":"1280x1280","k_26103563_1024.jpg":"1024x1024","k_26103563_640.jpg":"640x640","k_26103563_480.jpg":"480x480","k_26103563_340.jpg":"340x340","k_26103563_220.jpg":"220x220","o_26103563_1280.jpg":"1280x853","o_26103563_1024.jpg":"1024x682","o_26103563_640.jpg":"640x426","o_26103563_480.jpg":"480x320","o_26103563_340.jpg":"340x226","o_26103563_220.jpg":"220x146","h_26103563_1280.jpg":"1280x854","h_26103563_1024.jpg":"1024x683","h_26103563_640.jpg":"640x427","h_26103563_480.jpg":"480x320","h_26103563_340.jpg":"340x227","h_26103563_220.jpg":"220x147","pp_26103563_1280.jpg":"1280x1628","pp_26103563_1024.jpg":"1024x1303","pp_26103563_640.jpg":"640x814","pp_26103563_480.jpg":"480x611","pp_26103563_340.jpg":"340x432","pp_26103563_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26103562_1920.jpg":"1920x1080","k_26103562_1280.jpg":"1280x1280","k_26103562_1024.jpg":"1024x1024","k_26103562_640.jpg":"640x640","k_26103562_480.jpg":"480x480","k_26103562_340.jpg":"340x340","k_26103562_220.jpg":"220x220","o_26103562_1280.jpg":"1280x853","o_26103562_1024.jpg":"1024x682","o_26103562_640.jpg":"640x426","o_26103562_480.jpg":"480x320","o_26103562_340.jpg":"340x226","o_26103562_220.jpg":"220x146","h_26103562_1280.jpg":"1280x854","h_26103562_1024.jpg":"1024x683","h_26103562_640.jpg":"640x427","h_26103562_480.jpg":"480x320","h_26103562_340.jpg":"340x227","h_26103562_220.jpg":"220x147","pp_26103562_1280.jpg":"1280x1628","pp_26103562_1024.jpg":"1024x1303","pp_26103562_640.jpg":"640x814","pp_26103562_480.jpg":"480x611","pp_26103562_340.jpg":"340x432","pp_26103562_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_26103565_1920.jpg":"1920x1080","k_26103565_1280.jpg":"1280x1280","k_26103565_1024.jpg":"1024x1024","k_26103565_640.jpg":"640x640","k_26103565_480.jpg":"480x480","k_26103565_340.jpg":"340x340","k_26103565_220.jpg":"220x220","o_26103565_1280.jpg":"1280x719","o_26103565_1024.jpg":"1024x575","o_26103565_640.jpg":"640x359","o_26103565_480.jpg":"480x269","o_26103565_340.jpg":"340x191","o_26103565_220.jpg":"220x123","h_26103565_1280.jpg":"1280x854","h_26103565_1024.jpg":"1024x683","h_26103565_640.jpg":"640x427","h_26103565_480.jpg":"480x320","h_26103565_340.jpg":"340x227","h_26103565_220.jpg":"220x147","pp_26103565_1280.jpg":"1280x1628","pp_26103565_1024.jpg":"1024x1303","pp_26103565_640.jpg":"640x814","pp_26103565_480.jpg":"480x611","pp_26103565_340.jpg":"340x432","pp_26103565_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1533","hd_25153167_1920.jpg":"1920x1080","k_25153167_1280.jpg":"1280x1280","k_25153167_1024.jpg":"1024x1024","k_25153167_640.jpg":"640x640","k_25153167_480.jpg":"480x480","k_25153167_340.jpg":"340x340","k_25153167_220.jpg":"220x220","o_25153167_1280.jpg":"1280x1022","o_25153167_1024.jpg":"1024x817","o_25153167_640.jpg":"640x511","o_25153167_480.jpg":"480x383","o_25153167_340.jpg":"340x271","o_25153167_220.jpg":"220x175","h_25153167_1280.jpg":"1280x854","h_25153167_1024.jpg":"1024x683","h_25153167_640.jpg":"640x427","h_25153167_480.jpg":"480x320","h_25153167_340.jpg":"340x227","h_25153167_220.jpg":"220x147","pp_25153167_1280.jpg":"1280x1628","pp_25153167_1024.jpg":"1024x1303","pp_25153167_640.jpg":"640x814","pp_25153167_480.jpg":"480x611","pp_25153167_340.jpg":"340x432","pp_25153167_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1275","hd_25152273_1920.jpg":"1920x1080","k_25152273_1280.jpg":"1280x1280","k_25152273_1024.jpg":"1024x1024","k_25152273_640.jpg":"640x640","k_25152273_480.jpg":"480x480","k_25152273_340.jpg":"340x340","k_25152273_220.jpg":"220x220","o_25152273_1280.jpg":"1280x850","o_25152273_1024.jpg":"1024x680","o_25152273_640.jpg":"640x425","o_25152273_480.jpg":"480x318","o_25152273_340.jpg":"340x225","o_25152273_220.jpg":"220x146","h_25152273_1280.jpg":"1280x854","h_25152273_1024.jpg":"1024x683","h_25152273_640.jpg":"640x427","h_25152273_480.jpg":"480x320","h_25152273_340.jpg":"340x227","h_25152273_220.jpg":"220x147","pp_25152273_1280.jpg":"1280x1628","pp_25152273_1024.jpg":"1024x1303","pp_25152273_640.jpg":"640x814","pp_25152273_480.jpg":"480x611","pp_25152273_340.jpg":"340x432","pp_25152273_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1694x4000","hd_24684705_1920.jpg":"1920x1080","k_24684705_1280.jpg":"1280x1280","k_24684705_1024.jpg":"1024x1024","k_24684705_640.jpg":"640x640","k_24684705_480.jpg":"480x480","k_24684705_340.jpg":"340x340","k_24684705_220.jpg":"220x220","o_24684705_1280.jpg":"1280x3022","o_24684705_1024.jpg":"1024x2417","o_24684705_640.jpg":"640x1511","o_24684705_480.jpg":"480x1133","o_24684705_340.jpg":"340x802","o_24684705_220.jpg":"220x519","h_24684705_1280.jpg":"1280x854","h_24684705_1024.jpg":"1024x683","h_24684705_640.jpg":"640x427","h_24684705_480.jpg":"480x320","h_24684705_340.jpg":"340x227","h_24684705_220.jpg":"220x147","pp_24684705_1280.jpg":"1280x1628","pp_24684705_1024.jpg":"1024x1303","pp_24684705_640.jpg":"640x814","pp_24684705_480.jpg":"480x611","pp_24684705_340.jpg":"340x432","pp_24684705_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2545","hd_24577537_1920.jpg":"1920x1080","k_24577537_1280.jpg":"1280x1280","k_24577537_1024.jpg":"1024x1024","k_24577537_640.jpg":"640x640","k_24577537_480.jpg":"480x480","k_24577537_340.jpg":"340x340","k_24577537_220.jpg":"220x220","o_24577537_1280.jpg":"1280x1696","o_24577537_1024.jpg":"1024x1357","o_24577537_640.jpg":"640x848","o_24577537_480.jpg":"480x636","o_24577537_340.jpg":"340x450","o_24577537_220.jpg":"220x291","h_24577537_1280.jpg":"1280x854","h_24577537_1024.jpg":"1024x683","h_24577537_640.jpg":"640x427","h_24577537_480.jpg":"480x320","h_24577537_340.jpg":"340x227","h_24577537_220.jpg":"220x147","pp_24577537_1280.jpg":"1280x1628","pp_24577537_1024.jpg":"1024x1303","pp_24577537_640.jpg":"640x814","pp_24577537_480.jpg":"480x611","pp_24577537_340.jpg":"340x432","pp_24577537_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2688","hd_24379273_1920.jpg":"1920x1080","k_24379273_1280.jpg":"1280x1280","k_24379273_1024.jpg":"1024x1024","k_24379273_640.jpg":"640x640","k_24379273_480.jpg":"480x480","k_24379273_340.jpg":"340x340","k_24379273_220.jpg":"220x220","o_24379273_1280.jpg":"1280x1792","o_24379273_1024.jpg":"1024x1433","o_24379273_640.jpg":"640x896","o_24379273_480.jpg":"480x672","o_24379273_340.jpg":"340x476","o_24379273_220.jpg":"220x308","h_24379273_1280.jpg":"1280x854","h_24379273_1024.jpg":"1024x683","h_24379273_640.jpg":"640x427","h_24379273_480.jpg":"480x320","h_24379273_340.jpg":"340x227","h_24379273_220.jpg":"220x147","pp_24379273_1280.jpg":"1280x1628","pp_24379273_1024.jpg":"1024x1303","pp_24379273_640.jpg":"640x814","pp_24379273_480.jpg":"480x611","pp_24379273_340.jpg":"340x432","pp_24379273_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7797957 Threads: 10 Questions: 1570758884 Slow queries: 4791728 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111759190 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/lorena-bucan-moja-najveca-snaga-su-moje-emocije-i-empatija-a-zbog-ovoga-bih-mogla-i-zaplakati-pred-publikom-1342959 [printLink] => /scena/showbiz/lorena-bucan-moja-najveca-snaga-su-moje-emocije-i-empatija-a-zbog-ovoga-bih-mogla-i-zaplakati-pred-publikom-1342959?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 358820 [name] => lorena bućan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lorena-bucan [link] => /tag/lorena-bucan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 738005 [name] => 'ženska snaga' [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-24 15:36:02 [main_article_id] => 0 [alias] => zenska-snaga [link] => /tag/zenska-snaga ) [2] => stdClass Object ( [id] => 335385 [name] => Tonči Huljić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tonci-huljic [link] => /tag/tonci-huljic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 430716 [name] => doris dragović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => doris-dragovic [link] => /tag/doris-dragovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lorena Bućan: ‘Moja najveća snaga su moje emocije i empatija. A zbog ovoga bih mogla i zaplakati pred publikom...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fzdravlje.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/26103563.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Toni Andabak [mainImageDesc] =>

‘U ovom poslu ne osjećam nikakvo opterećenje‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/26103563.jpg [title] =>

‘U ovom poslu ne osjećam nikakvo opterećenje‘

Toni Andabak ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/26103562.jpg [title] =>

‘Ponekad me emocije znaju uzdrmati i obuzeti‘

Toni Andabak ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/26103565.jpg [title] =>

Detalj sa snimanja novog spota

Toni Andabak ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/25153167.jpg [title] =>

Huljićeva ‘Misa Mediterana‘ i nastup Lorene Bućan

Joško Šupić /Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/25152273.jpg [title] =>

Pred njom je nekoliko nastupa

Saša Burić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/24684705.jpg [title] =>

Lorena se raduje blagdanima i toplini doma

Joško Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/24577537.jpg [title] =>

Ovo ljeto nastupila je i s Erosom Ramazzottijem

Božidar Vukičević/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/22/24379273.jpg [title] =>

Već do sada nanizala je popriličan broj nagrada

Vanesa Pandžić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Lorena Bućan mlada je glazbenica čija se glazbena karijera razvija munjevitom brzinom. Zahvaljujući svojemu glasu, koji je, usput budi rečeno, u čistoj suprotnosti s njezinom pojavom i nježnim godinama, Loreni je zapravo muzički put ucrtan još 2018. godine, kada je kao finalistica RTL-ova showa "Zvijezde" svojim pjevanjem oduševila i Tončija Huljića, koji ju je ubrzo primio pod svoje mentorsko okrilje.

Godinu dana nakon toga, s pjesmom "Tower of Babylon" pjevačica iz Mravinaca nastupila je i na Dori, gdje je zauzela drugo mjesto.

---

---

---

image

‘Ponekad me emocije znaju uzdrmati i obuzeti‘

Toni Andabak
------
image

Detalj sa snimanja novog spota

Toni Andabak
---

I tada se otvorilo... Lorena je na okruglom, šezdesetom izdanju Splitskog festivala, za pjesmu "Kako samo mater zna", osvojila Zlatni val, prvu nagradu žirija, te novinarsku nagradu za interpretaciju pjesme. Na Prokurative se opet vratila i opet nije otišla kući bez nagrade u rukama, ovaj put sa skladbom "Tvoja i gotovo" zaslužila je Srebrni val.

Na tim dobrim "valovima" nastavila se i njezina daljnja karijera; Lorena je nizala nagrade, ali i pjesme, ne krijući oduševljenje što je njezin rad itekako prepoznat. I kod struke, a i kod publike. Uostalom, ne bi je baš bez razloga prozvali i nasljednicom Doris Dragović.

Emocije i empatija

Recimo i to kako je završila srednju školu hotelijersko-turističkog smjera, a onda upisala Ekonomski fakultet. Nije joj trebalo dugo da shvati kako taj svijet nije za nju, te da jedino u čemu se vidi i što je istinski svim srcem zanima jest – glazba.

Nedavno je tako glazbenica moćnog glasa, iza koje su, osim raznih nagrada, i impresivne pozicije na YouTube trendingu, izbacila i novu pjesmu "Ženska snaga". Autor glazbe je Ivan Huljić, stihove potpisuje Vjekoslava Huljić, a aranžman Hrvoje Domazet i Ivan Huljić.

Bila je to prilika da porazgovaramo s glazbenicom pred kojom će se svjetla pozornice upaliti tko zna još koliko puta...

Vaša zadnja pjesma "Ženska snaga" u prvih tjedan dana skupila je više od sto tisuća pregleda na YouTubeu, a i ostale vaše pjesme imaju milijune pregleda na streaming servisima... Riječ je o skladbi kroz koju se, kako ste i sami rekli, osjeća sloboda i samouvjerenost žene. Znamo, mladi ste, ali što doživljavate kao svoju najveću snagu i koliko se osjećate samouvjereni?

– Moja najveća snaga su definitivno moje emocije i empatija. I volim taj dio sebe. Ponekad me te emocije mogu obuzeti i uzdrmati, ali svaki se dan trudim da ja budem ta koja će moći obuzdati njih donekle, a ne obrnuto! Nova pjesma za mene uvijek znači nekakav novi list u životu. "Ženska snaga" je pjesma kroz koju se osjeća čista sloboda i samouvjerenost žene. Nadahnjujuća je i nadam se da će osvojiti srca svih ljudi kojima treba snaga ili se osjećaju snažnima.

---

image

Huljićeva ‘Misa Mediterana‘ i nastup Lorene Bućan

Joško Šupić /Cropix
---

Vaša glazbena karijera razvija se kao u nekoj bajci. Imate samo 20 godina, a iza vas su brojni nastupi, nagrade, već sada vas uspoređuju s Doris Dragović... Jesu li vam ponekad takve stvari svojevrsno opterećenje ili ste već uspjeli razviti neke mehanizme uz pomoć kojih se znate oduprijeti tome?

– Imam valjda tu sreću da ovaj svoj posao, koji volim, ne doživljavam apsolutno kao nekakav teret. Doduše, mislim da nikad ne bih mogla raditi neki posao koji me ne ispunjava. Kako vrijeme ide i kako svaki dan spoznajem nešto novo u vezi sebe, tako isto spoznajem nešto novo i u vezi ovoga mog posla. Susrećem se svakodnevno s nekim novim iskustvima i iz svakog iskustva nešto novo naučim.

Treme uvijek ima

Kako se nosite s popularnošću; što je najupečatljivije što ste doživjeli od svojih fanova?

– Ne smatram za sebe da sam popularna, tako da se automatski nemam razloga s tim nositi. Najviše me iznenađuju djeca, odnosno njihove reakcije. Djeca su stvarno jedno veliko blago na ovoj zemlji. Svaki put kad mi neki roditelj priđe sa svojim djetetom, iznova se podsjetim koliko su djeca posebna. Daju mi definitivno uvijek novu motivaciju za bavljenje ovim poslom.

Ovo ljeto nastupili ste u Puli kao predgrupa Erosu Ramazzottiju; naravno da je to ogromna čast i naravno da čovjeku nije svejedno popeti se na pozornicu u takvim okolnostima. Sada s odmakom, kako gledate na taj nastup i biste li eventualno nešto promijenili?

– Ako ikad budem imala priliku ponovno doživjeti takvo što, ne bih nimalo dvojila, odmah bih prihvatila! Mislim da još uvijek nisam pronašla prave riječi za opisati to cijelo iskustvo. Ne bih ništa mijenjala, zadovoljna sam svime.

Kako inače stojite s tremom pred nastupom? Postoje li neki iracionalni strahovi tipa da će vam puknuti potpetica sandala, da ćete zapeti o nešto i slično. Jeste li ikada doživjeli sličnu nezgodu?

– Trema prije nekog velikog nastupa uvijek je prisutna i sigurna sam da je tako svima. Ako nosim nekakvu odjeću koja je možda malo nepraktična, prođe mi par puta misao poput: "Što ako nešto pođe po zlu s haljinom na pozornici", ali one sekunde kada počnem pjevati, zaboravim apsolutno na sve. U tom trenutku na pozornici smo samo pjesma i ja.

---

image

Pred njom je nekoliko nastupa

Saša Burić/Cropix
---

Vaš glas je senzacionalan i ne krijete kako će pjevanje uvijek biti na prvom mjestu. Postoji li, međutim, kakav plan B ili ne?

– Glazba je od početka moj put, tako mi je zapisano u sudbini. Možda na tom putu budu dolazile nekakve usputne stvari, novi hobiji... Ali glazba će mi uvijek biti glavni motiv.

Ništa od Dore

Hoćete li se prijaviti na Doru ove godine i što bi za vas značila eventualna pobjeda na tom natjecanju?

– Ništa od Dore ove godine! Ja mogu samo zamišljati kako bih doživjela taj trenutak, tu eventualnu pobjedu na Dori. I onda prolaze razni scenariji kroz glavu... Ali imam osjećaj kad bi se to uistinu dogodilo, da bih iznenadila i sebe i ostale svojom reakcijom. Inače ne pokazujem nekakve suze u javnosti, ali moguće da bih ih tada prvi put pokazala.

Pred nama je prosinac... Kako ćete ga provesti, imate li dogovorene nastupe, gdje ste za Novu godinu?

– Ovu zimu i praznike provest ću sa svojim bližnjima. Definitivno mi je plan više iskoristiti ovo zimsko vrijeme za sebe i neke svoje gušte, tako da ću vjerojatno otići i na skijanje. Imam neke dogovorene nastupe, u kojima ću sigurno uživati, ali nadam se da će ih biti još i početkom 2024. Za Novu godinu će biti kao i prošle godine, spontano i u zadnji čas.

Što vam je najdraže iz ovoga nadolazećeg adventskog razdoblja i kako se kod vas slavi Božić?

---

image

Ovo ljeto nastupila je i s Erosom Ramazzottijem

Božidar Vukičević/Cropix
---

– Najdraže mi je biti u toplom domu sa svojima, piti čajeve. Gušt mi je prošetati se mojim malim mistom, onako cijela zabundana s tri sloja odjeće. Za Božić je obavezan ručak, ide se na polnoćku za Badnjak i cijela familija je tu, na okupu...

Kakvi ste vi s blagdanskim kužinavanjem, jeste li vješti u ulozi kuharice?

– Za sebe bih rekla da sam dobra kuharica, ali ništa specijalno. Imam nekoliko jela koje sam stvarno usavršila, ali kad se treba raditi nešto skroz novo, nešto što nikad nisam radila, ne bude mi baš gušt, ali mislim da bude onima koji poslije jedu.

Igrice, serije, kuhanje...

Kad ne pjevate, ne snimate, ne nastupate, a to je rijetko, kako najradije provodite vrijeme?

– Evo posljednjih nekoliko dana, dok je vani bura, kiša i hladno, najradije provodim vrijeme u kući, onako u toplom. Ovo je sada razdoblje kad imam puno veću motivaciju za pripremanje raznih jela, gledam serije, filmove, čitam knjigu i igram igrice.

---

image

Već do sada nanizala je popriličan broj nagrada

Vanesa Pandžić/Cropix
---

Većina se glazbenika zbog karijere prije ili poslije odseli u Zagreb. Kako vi gledate na to?

– Ne vidim tu ništa loše, samo što se ja ne trebam seliti u Zagreb jer je moj tim u Splitu, tako da sam po tom pitanju sigurna. Ako se nekad u budućnosti pojavi potreba da odem u Zagreb, ići ću, ali samo uz opciju da svako malo dođem do Splita.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Toni Andabak Toni Andabak Toni Andabak Joško Šupić /Cropix Saša Burić/Cropix Joško Šupić/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix
Toni Andabak

‘U ovom poslu ne osjećam nikakvo opterećenje‘

Toni Andabak

‘Ponekad me emocije znaju uzdrmati i obuzeti‘

Toni Andabak

Detalj sa snimanja novog spota

Joško Šupić /Cropix

Huljićeva ‘Misa Mediterana‘ i nastup Lorene Bućan

Saša Burić/Cropix

Pred njom je nekoliko nastupa

Joško Šupić/Cropix

Lorena se raduje blagdanima i toplini doma

Božidar Vukičević/Cropix

Ovo ljeto nastupila je i s Erosom Ramazzottijem

Vanesa Pandžić/Cropix

Već do sada nanizala je popriličan broj nagrada

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/lorena-bucan-moja-najveca-snaga-su-moje-emocije-i-empatija-a-zbog-ovoga-bih-mogla-i-zaplakati-pred-publikom-1342959 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e28a9fa717fb53e04f9deebcc4f4ad189224468e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lorena+Bu%C4%87an%3A+%E2%80%98Moja+najve%C4%87a+snaga+su+moje+emocije+i+empatija.+A+zbog+ovoga+bih+mogla+i+zaplakati+pred+publikom...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Florena-bucan-moja-najveca-snaga-su-moje-emocije-i-empatija-a-zbog-ovoga-bih-mogla-i-zaplakati-pred-publikom-1342959 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Florena-bucan-moja-najveca-snaga-su-moje-emocije-i-empatija-a-zbog-ovoga-bih-mogla-i-zaplakati-pred-publikom-1342959 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"‘glazba je moj put‘"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7441"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiz‘glazba je moj put‘

Lorena Bućan: ‘Moja najveća snaga su moje emocije i empatija. A zbog ovoga bih mogla i zaplakati pred publikom...‘

Piše Anita Matić
28. studenog 2023. - 19:14

Lorena Bućan mlada je glazbenica čija se glazbena karijera razvija munjevitom brzinom. Zahvaljujući svojemu glasu, koji je, usput budi rečeno, u čistoj suprotnosti s njezinom pojavom i nježnim godinama, Loreni je zapravo muzički put ucrtan još 2018. godine, kada je kao finalistica RTL-ova showa "Zvijezde" svojim pjevanjem oduševila i Tončija Huljića, koji ju je ubrzo primio pod svoje mentorsko okrilje.

Godinu dana nakon toga, s pjesmom "Tower of Babylon" pjevačica iz Mravinaca nastupila je i na Dori, gdje je zauzela drugo mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 15:21