stdClass Object ( [id] => 143656 [title] => Kićo Slabinac: Bolestan sam i ‘otpisan’, a cijelu mirovinu ‘pojedu’ mi krediti! [alias] => kico-slabinac-bolestan-sam-i-otpisan-a-cijelu-mirovinu-pojedu-mi-krediti [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Kad se razbolite i završite u bolnici svi vas zaborave. A onda se vratite kući i nađete hrpu kazni, ovrha, blokada računa... Nažalost, to se mnogima događa, a ja svoj problem još uvijek rješavam. S ovrhama nema milosti – požalio nam se 67-godišnji Kićo Slabinac, koji je početkom godine nakon moždanog udara završio na zagrebačkom “Rebru”.
Na svu sreću udar je bio lakšeg oblika, ali je svejedno bilo potrebno vrijeme da se ovaj slavonski pjevač vrati u svakodnevicu i ponovno počne nastupati. Druge, ne krije, nije imao, morao se uhvatiti ukoštac s nagomilanim financijskim problemima.

U bolnicu su mi donosili voće i sokove, a ja sam svima govorio da mi donesu lovu. Ma svi smo mi u istom sosu, razlika je samo u standardu. Istina, imam saborsku mirovinu i uživam je s punim pravom. Nije velika, primam onu po zadnjoj, najnižoj tarifi. I ona sva odlazi na kredite... – dijeli Kićo sudbinu mnogih sunarodnjaka koji su se našli u začaranom kreditnom vrtlogu.

U mirovinu je, nakon četiri desetljeća duge karijere, otišao prije nekoliko godina. Krediti koje je nekoć, dok je bio u mogućnosti, dizao i dalje stižu na naplatu, ali se situacija u međuvremenu stubokom promijenila.

Koncerata je sve manje, a i bolest je pokucala na vrata. Kredite više ne mogu dizati, jer imam 67 godina, pa radom i honorarima od nastupa pokrivam životne troškove. Nekadašnji standard je nemoguće održati. Ma ne možete ni prodati nekretninu da biste kupili nešto manje, a za našu generaciju pjevača posla nema. Odrezana je škarama... Mi smo otpisani – uzrujano će umirovljeni slavonski pjevač čiji se stil života okrenuo naglavačke.

Mnoge su nekadašnje glazbene zvijezde doživjele sličnu sudbinu u trećoj dobi. Rijetki su među njima poput Tereze Kesovije, Arsena Dedića, Gabi Novak ili Radojke Šverko prilično koncertno aktivni, puno je više onih koji odavno nisu kročili nogom na pozornicu.

I splitski pjevač Đorđi Peruzović još uvijek tu i tamo zapjeva - prije nekoliko je mjeseci u maniri mladića zabavljao sugrađane na fešti sv. Duje na Rivi i sudjelovao na “Splitskom festivalu” priznajući kako uživa u pripremama za pojavljivanje na sceni.

- Živim kao svaki prosječan Hrvat. U mirovini sam već nekoliko godina, a primam koliko i svi umjetnici uz dodatak od Sabora. Mirovine glazbenika su oko 2000 kuna, manje nego u Sloveniji i Srbiji. Ali ja živim solidno, jer nemam velikih zahtjeva – kazao nam je 71-godišnji Đorđi Peruzović, iskazujući nadu da će se situacija popraviti.

Skromna mirovina nije, međutim, njegov jedini novac od kojega živi, nešto je uštedio za stare dane, pa sada, veli, uživa u zasluženoj mirovini.

- Da nisam nešto ‘zašparao’ ne bih mogao živjeti od mirovine. Država bi morala više povesti računa o nama, ali ne možemo očekivati da će se sada nešto po tom pitanju i napraviti. Pa vidite kako je ljudima... Moj rođak Paolo Sfeci mi, kad razgovaramo na ovu temu, često zna reći:“ Znam Đorđi sve, ali dobro je. Bitno je da dobiješ“ – sa smiješkom će splitski pjevač koji pokoju riječ o malim prihodima nerijetko zna razmijeniti i s kolegama.

No, više se, kaže, šale na tu temu i često prisjete izjave Arsena Dedića koji je, vidjevši kolika mu je mirovina, komentirao kako mu je novčani iznos dostatan za plaćanje struje u hodniku da se u mraku ne bi spotaknuo i pao.

Đorđijeva 67-godišnja kolegica Zdenka Kovačiček već je u 50. otišla u mirovinu, ali kao i Đorđi i dandanas, doduše u većoj mjeri, održava koncerte. Pjevati je počela u 18. što neumorno čini i danas.

- Ja sam, hvala Bogu samostalna. Sva sreća da su me roditelji osigurali, a još uvijek i nastupam. Dobro mi se posložilo... Ni meni nije bilo lako, samohrana sam majka, ali mi nikada nije palo na pamet tražiti nešto – govori energična pjevačica ne skrivajući koliko je svjesna da svi njezini kolege nisu u istoj situaciji.

Pri tom ne može zaobići tužnu sudbinu 71-godišnje kolegice Ane Štefok koja danas bolesna i osiromašena živi u samotnoj bijedi. Jedna od šlager pjevačica koje su obilježile zabavnu glazbu 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća nerijetko prosi po ulici, skuplja ostatke hrane po restoranima, a nedavno je, priča Zdenka, pala u nesvijest u čekaonici kod liječnika zbog čega je morala na šivanje glave.

- Ana je pala u kilaži, bespomoćno hoda naokolo, jedina su joj pomoć susjedi – priča Zdenka Kovačiček, koja se s još nekolicinom kolega angažirala kako bi pomogla Ani vratiti dostojanstvo i pokušala presložiti kockice njezina turobnoga samačkog života.

mirela goreta, foto: arhiv cropix

Arsenova mirovina 1009 kuna

Arsen Dedić je gotovo 20-ak godina u mirovini i još uvijek neumorno piše, sklada, nastupa... Na scenu se vratio i nakon transplantacije jetre u Padovi. - Akademski sam glazbenik i sam sam uplaćivao doprinose dok mi, nažalost, nisu dali status slobodnog umjetnika. Nakon odlaska u mirovinu s 36 godina staža, dobio sam rješenje na 1009 kuna – izjavio je cijenjeni glazbenik.


Srbija daje stimulans od 500 eura

Ime pjevača Miroslava Ilića i njegove kolegice Merime Njegomir zbog njihovih se zasluga u susjednoj Srbiji našlo na popisu dobitnika nacionalnih mirovina, a država ih je nagradila dodatkom u visini od oko 500 eura, pa još uvijek koncertno aktivni Ilić uz redovnu mirovinu ukupno mjesečno prima oko 900 eura. Primjerice, glumica i pjevačica Olivera Katarina kao invalid prve kategorije ima mirovinu od oko 170 eura, a glumici Evi Ras je zbog dodatnih prihoda oduzeto 15-ak eura viša obiteljska mirovina oko čega se u susjedstvu podigla velika medijska prašina. Predrag Fred Matić, savjetnik predsjednika Ive Josipovića, lani se kod Ivice Dačića, zamjenika predsjednika srpske vlade i ministra unutarnjih poslova, zauzeo za hrvatsku pjevačicu Anicu Zubović oko ostvarivanja njezine nacionalne mirovine u Srbiji. - Zamolio sam ga da pomogne Anici Zubović koja u Hrvatskoj preživljava s mizernom mirovinom. Anica je u Srbiji zaslužna umjetnica i kad bi dobila srpsko državljanstvo, imala bi pravo na njihovu zaslužnu mirovinu koja iznosi 500 eura – objasnio je Predrag Fred Matić.


‘Nepoželjan sam i na Splitskom festivalu’

Odrezali su nam pravo na uspomene. Devedeset posto današnje estrade je marketing, korupcija i pranje novca. Nama mjesta nema - ogorčen je Kićo Slabinac. Danas me više nitko ne zove u Dalmaciju i na “Splitski festival“, a svi pjevači iz Dalmacije pjevaju u Slavoniji. Umiješala se i politika... Nekad sam mogao svugdje nastupati, danas više ne. U posljednjih 15-ak godina samo sam jednom pjevao u Makarskoj, a i to jer su me angažirali Slavonci. Za to vrijeme na “Vinkovačkim jesenima” i “Iločkoj berbi” pjevaju Jelena Rozga i Magazin. Kad sam prije nekoliko godina obilježavao 40. obljetnicu karijere nudio sam se “Splitskom festivalu”, nešto smo razgovarali i onda se više nitko nije javio – ljuti se Kićo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"tek mali dio estradnjaka u mirovini poput tereze ili arsena mogu se pohvaliti koncertnim aktivnostima, dok ve\u0107ina negda\u0161njih zvijezda danas jedva krpa kraj s krajem, paze\u0107i na svaku kunu "},{"id":"1","value":"U bolnicu \u00a0su mi donosili vo\u0107e i sokove, a ja sam svima govorio da mi donesu lovu. Za na\u0161u generaciju pjeva\u010da posla nema. Odrezana je \u0161karama... Mi smo otpisani \u2013 uzrujano \u0107e umirovljeni slavonski pjeva\u010d \u010diji se stil \u017eivota okrenuo naglava\u010dke "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2011-09-22 19:22:10 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2011-09-22 20:46:25 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2011-09-22 22:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12458 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2011/09/22/Panorama/mmMIJ_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "426x292" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7354332 Threads: 4 Questions: 1524165552 Slow queries: 4633739 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110487649 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/kico-slabinac-bolestan-sam-i-otpisan-a-cijelu-mirovinu-pojedu-mi-krediti-143656 [printLink] => /scena/showbiz/kico-slabinac-bolestan-sam-i-otpisan-a-cijelu-mirovinu-pojedu-mi-krediti-143656?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 179279 [name] => kićoslabinac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kicoslabinac [link] => /tag/kicoslabinac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kićo Slabinac: Bolestan sam i ‘otpisan’, a cijelu mirovinu ‘pojedu’ mi krediti! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-11-10-07-47-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/09/22/Panorama/mmMIJ_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2011/09/22/Panorama/mmMIJ_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Kad se razbolite i završite u bolnici svi vas zaborave. A onda se vratite kući i nađete hrpu kazni, ovrha, blokada računa... Nažalost, to se mnogima događa, a ja svoj problem još uvijek rješavam. S ovrhama nema milosti – požalio nam se 67-godišnji Kićo Slabinac, koji je početkom godine nakon moždanog udara završio na zagrebačkom “Rebru”.
Na svu sreću udar je bio lakšeg oblika, ali je svejedno bilo potrebno vrijeme da se ovaj slavonski pjevač vrati u svakodnevicu i ponovno počne nastupati. Druge, ne krije, nije imao, morao se uhvatiti ukoštac s nagomilanim financijskim problemima.

U bolnicu su mi donosili voće i sokove, a ja sam svima govorio da mi donesu lovu. Ma svi smo mi u istom sosu, razlika je samo u standardu. Istina, imam saborsku mirovinu i uživam je s punim pravom. Nije velika, primam onu po zadnjoj, najnižoj tarifi. I ona sva odlazi na kredite... – dijeli Kićo sudbinu mnogih sunarodnjaka koji su se našli u začaranom kreditnom vrtlogu.

U mirovinu je, nakon četiri desetljeća duge karijere, otišao prije nekoliko godina. Krediti koje je nekoć, dok je bio u mogućnosti, dizao i dalje stižu na naplatu, ali se situacija u međuvremenu stubokom promijenila.

Koncerata je sve manje, a i bolest je pokucala na vrata. Kredite više ne mogu dizati, jer imam 67 godina, pa radom i honorarima od nastupa pokrivam životne troškove. Nekadašnji standard je nemoguće održati. Ma ne možete ni prodati nekretninu da biste kupili nešto manje, a za našu generaciju pjevača posla nema. Odrezana je škarama... Mi smo otpisani – uzrujano će umirovljeni slavonski pjevač čiji se stil života okrenuo naglavačke.

Mnoge su nekadašnje glazbene zvijezde doživjele sličnu sudbinu u trećoj dobi. Rijetki su među njima poput Tereze Kesovije, Arsena Dedića, Gabi Novak ili Radojke Šverko prilično koncertno aktivni, puno je više onih koji odavno nisu kročili nogom na pozornicu.

I splitski pjevač Đorđi Peruzović još uvijek tu i tamo zapjeva - prije nekoliko je mjeseci u maniri mladića zabavljao sugrađane na fešti sv. Duje na Rivi i sudjelovao na “Splitskom festivalu” priznajući kako uživa u pripremama za pojavljivanje na sceni.

- Živim kao svaki prosječan Hrvat. U mirovini sam već nekoliko godina, a primam koliko i svi umjetnici uz dodatak od Sabora. Mirovine glazbenika su oko 2000 kuna, manje nego u Sloveniji i Srbiji. Ali ja živim solidno, jer nemam velikih zahtjeva – kazao nam je 71-godišnji Đorđi Peruzović, iskazujući nadu da će se situacija popraviti.

Skromna mirovina nije, međutim, njegov jedini novac od kojega živi, nešto je uštedio za stare dane, pa sada, veli, uživa u zasluženoj mirovini.

- Da nisam nešto ‘zašparao’ ne bih mogao živjeti od mirovine. Država bi morala više povesti računa o nama, ali ne možemo očekivati da će se sada nešto po tom pitanju i napraviti. Pa vidite kako je ljudima... Moj rođak Paolo Sfeci mi, kad razgovaramo na ovu temu, često zna reći:“ Znam Đorđi sve, ali dobro je. Bitno je da dobiješ“ – sa smiješkom će splitski pjevač koji pokoju riječ o malim prihodima nerijetko zna razmijeniti i s kolegama.

No, više se, kaže, šale na tu temu i često prisjete izjave Arsena Dedića koji je, vidjevši kolika mu je mirovina, komentirao kako mu je novčani iznos dostatan za plaćanje struje u hodniku da se u mraku ne bi spotaknuo i pao.

Đorđijeva 67-godišnja kolegica Zdenka Kovačiček već je u 50. otišla u mirovinu, ali kao i Đorđi i dandanas, doduše u većoj mjeri, održava koncerte. Pjevati je počela u 18. što neumorno čini i danas.

- Ja sam, hvala Bogu samostalna. Sva sreća da su me roditelji osigurali, a još uvijek i nastupam. Dobro mi se posložilo... Ni meni nije bilo lako, samohrana sam majka, ali mi nikada nije palo na pamet tražiti nešto – govori energična pjevačica ne skrivajući koliko je svjesna da svi njezini kolege nisu u istoj situaciji.

Pri tom ne može zaobići tužnu sudbinu 71-godišnje kolegice Ane Štefok koja danas bolesna i osiromašena živi u samotnoj bijedi. Jedna od šlager pjevačica koje su obilježile zabavnu glazbu 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća nerijetko prosi po ulici, skuplja ostatke hrane po restoranima, a nedavno je, priča Zdenka, pala u nesvijest u čekaonici kod liječnika zbog čega je morala na šivanje glave.

- Ana je pala u kilaži, bespomoćno hoda naokolo, jedina su joj pomoć susjedi – priča Zdenka Kovačiček, koja se s još nekolicinom kolega angažirala kako bi pomogla Ani vratiti dostojanstvo i pokušala presložiti kockice njezina turobnoga samačkog života.

mirela goreta, foto: arhiv cropix

Arsenova mirovina 1009 kuna

Arsen Dedić je gotovo 20-ak godina u mirovini i još uvijek neumorno piše, sklada, nastupa... Na scenu se vratio i nakon transplantacije jetre u Padovi. - Akademski sam glazbenik i sam sam uplaćivao doprinose dok mi, nažalost, nisu dali status slobodnog umjetnika. Nakon odlaska u mirovinu s 36 godina staža, dobio sam rješenje na 1009 kuna – izjavio je cijenjeni glazbenik.


Srbija daje stimulans od 500 eura

Ime pjevača Miroslava Ilića i njegove kolegice Merime Njegomir zbog njihovih se zasluga u susjednoj Srbiji našlo na popisu dobitnika nacionalnih mirovina, a država ih je nagradila dodatkom u visini od oko 500 eura, pa još uvijek koncertno aktivni Ilić uz redovnu mirovinu ukupno mjesečno prima oko 900 eura. Primjerice, glumica i pjevačica Olivera Katarina kao invalid prve kategorije ima mirovinu od oko 170 eura, a glumici Evi Ras je zbog dodatnih prihoda oduzeto 15-ak eura viša obiteljska mirovina oko čega se u susjedstvu podigla velika medijska prašina. Predrag Fred Matić, savjetnik predsjednika Ive Josipovića, lani se kod Ivice Dačića, zamjenika predsjednika srpske vlade i ministra unutarnjih poslova, zauzeo za hrvatsku pjevačicu Anicu Zubović oko ostvarivanja njezine nacionalne mirovine u Srbiji. - Zamolio sam ga da pomogne Anici Zubović koja u Hrvatskoj preživljava s mizernom mirovinom. Anica je u Srbiji zaslužna umjetnica i kad bi dobila srpsko državljanstvo, imala bi pravo na njihovu zaslužnu mirovinu koja iznosi 500 eura – objasnio je Predrag Fred Matić.


‘Nepoželjan sam i na Splitskom festivalu’

Odrezali su nam pravo na uspomene. Devedeset posto današnje estrade je marketing, korupcija i pranje novca. Nama mjesta nema - ogorčen je Kićo Slabinac. Danas me više nitko ne zove u Dalmaciju i na “Splitski festival“, a svi pjevači iz Dalmacije pjevaju u Slavoniji. Umiješala se i politika... Nekad sam mogao svugdje nastupati, danas više ne. U posljednjih 15-ak godina samo sam jednom pjevao u Makarskoj, a i to jer su me angažirali Slavonci. Za to vrijeme na “Vinkovačkim jesenima” i “Iločkoj berbi” pjevaju Jelena Rozga i Magazin. Kad sam prije nekoliko godina obilježavao 40. obljetnicu karijere nudio sam se “Splitskom festivalu”, nešto smo razgovarali i onda se više nitko nije javio – ljuti se Kićo.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/kico-slabinac-bolestan-sam-i-otpisan-a-cijelu-mirovinu-pojedu-mi-krediti-143656 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=3bda5e1c15801f6fd1eb84ace0cc11586be49001 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ki%C4%87o+Slabinac%3A+Bolestan+sam+i+%E2%80%98otpisan%E2%80%99%2C++a+cijelu+mirovinu+%E2%80%98pojedu%E2%80%99+mi+krediti%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkico-slabinac-bolestan-sam-i-otpisan-a-cijelu-mirovinu-pojedu-mi-krediti-143656 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkico-slabinac-bolestan-sam-i-otpisan-a-cijelu-mirovinu-pojedu-mi-krediti-143656 )
[{"id":"2","value":"tek mali dio estradnjaka u mirovini poput tereze ili arsena mogu se pohvaliti koncertnim aktivnostima, dok ve\u0107ina negda\u0161njih zvijezda danas jedva krpa kraj s krajem, paze\u0107i na svaku kunu "},{"id":"1","value":"U bolnicu \u00a0su mi donosili vo\u0107e i sokove, a ja sam svima govorio da mi donesu lovu. Za na\u0161u generaciju pjeva\u010da posla nema. Odrezana je \u0161karama... Mi smo otpisani \u2013 uzrujano \u0107e umirovljeni slavonski pjeva\u010d \u010diji se stil \u017eivota okrenuo naglava\u010dke "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
Showbiztek mali dio estradnjaka u mirovini poput tereze ili arsena mogu se pohvaliti koncertnim aktivnostima, dok većina negdašnjih zvijezda danas jedva krpa kraj s krajem, pazeći na svaku kunu

Kićo Slabinac: Bolestan sam i ‘otpisan’, a cijelu mirovinu ‘pojedu’ mi krediti!

Piše PSD.
23. rujna 2011. - 00:25
Kad se razbolite i završite u bolnici svi vas zaborave. A onda se vratite kući i nađete hrpu kazni, ovrha, blokada računa... Nažalost, to se mnogima događa, a ja svoj problem još uvijek rješavam. S ovrhama nema milosti – požalio nam se 67-godišnji Kićo Slabinac, koji je početkom godine nakon moždanog udara završio na zagrebačkom “Rebru”.
Na svu sreću udar je bio lakšeg oblika, ali je svejedno bilo potrebno vrijeme da se ovaj slavonski pjevač vrati u svakodnevicu i ponovno počne nastupati. Druge, ne krije, nije imao, morao se uhvatiti ukoštac s nagomilanim financijskim problemima.

Arsenova mirovina 1009 kuna

Arsen Dedić je gotovo 20-ak godina u mirovini i još uvijek neumorno piše,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 12:07