stdClass Object ( [id] => 297788 [title] => Jelena Glišić i Davor Bilman odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu u 'Ja to mogu' [alias] => jelena-glisic-i-davor-bilman-odnijeli-prvu-ovogodisnju-pobjedu-u-ja-to-mogu [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Izvedbom klasičnoga baleta u šestoj emisiji zabavnog showa Ja to mogu Jelena Glišić i Davor Bilman osvojili su gledatelje i odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu. Drugo mjesto i tri boda osvojile su Lana Jurčević i Tamara Loos trbušnim plesom.

Treće mjesto i dva boda osvojili su Ivan Vukušić i Marko Tolja akrobacijom s hula-hupom, a na začelju s po jednim bodom večeras su bili Ana Majhenić i Slavko Sobin izvedbom capoeire.

Emisiju su otvorili Jelena Glišić i Davor Bilman klasičnim baletom. „Tako je sve mirno i elegantno”, komentirala je Jelena, a plesačice i plesači baletnoga ansambla HNK na probama su upozorili da je iznimno teško svladati baletne osnove u ovako kratkome roku. „Dobro je što je Jelena sretna i nadam se da će dio te sreće prijeći i na mene”, poručio je Davor.

Nakon izvedbe često prekidane pljeskom Jelena je još jednom ponovila da je uživala u probama i baletu. Edina Pličanić, primabalerina Baleta HNK-a, kazala je da je Jelena pokušavala obuti prave baletne papučice – špice, no da je samo nakon jedne probe shvatila zašto joj je odmah preporučila da to ne čini.

„Meni je ovo bilo predivno”, kazao je Slavko Sobin, a Tamara Loos je tužno prokomentirala da će njezin ples nakon Jelene biti smiješan. „Nitko od nas nije mogao bolje utjeloviti labudicu od naše Jelene”, poručila je Lana Jurčević.

Trbušni ples Lane Jurčević i Tamare Loos nikoga nije ostavio ravnodušnim. Zanosnomu izvijanju učile su ih plesačice skupine Bastet, koje su bile zadovoljne njihovim nastupom i angažiranošću na probama. Tamaru je strah malo zakočio na probama, a Lana je ponovila da je takvu točku upravo i priželjkivala.

Mentorice su ih pohvalile za napredak koji su pokazale na probama, a Jelena i Tamara nadu su polagale i u kostime u kojima su nastupile. I njihov je nastup bio praćen pljeskom publike, a mentorica Tanja istaknula je da skupina Bastet pobijedila na svjetskome prvenstvu u trbušnome plesu

. „Bilo je tu puno stresa”, kazala je Tamara, dok je Lana kazala da je to njezina vještina. Ana Majhenić izrazila je zadovoljstvo što je Tamara konačno na sceni pokazala sebe, a nije se skrivala iza lutaka, u kutijama i slično. „Tamara me je iznenadila”, kazao je Tolja dodajući da bi pobijedili u svirci na bocama da je bila u kostimu u kojemu je večeras. „Ovo sam sanjao kad sam bio mlađi”, kazao je Ivan Vukušić i zahvalio što su mu ostvarile snove.

Vještina akrobacije hula-hopum bila je večerašnja točka Ivana Vukušića i Marka Tolje. Skupina Happy hoop i prijatelji dobro se zabavila na probama s dvojicom natjecatelja, koji su se trudili i istodobno dobro zabavljali. „Krenuli smo entuzijastično, ali sad nam je već napeto”, kazao je Marko na probama, a Ivan je nade polagao u generalnu probu do koje su se nadali svladati sve što su zamislili.

Mentorica Eva kazala je da su Marko i Ivan bili izvrsni i da su u tjedan dana naučili ono što ljudi nauče u mjesec dana. Tamara Loos ocijenila je njihov styling savršenim jer su nastupili u gimnastičkim trikoima. Jelena Glišić pohvalila je trud i napor te komentirajući izgled kostima domentnula da bi bilo super i da nisu ništa radili.

Plesno-borilačkom vještinom capoierom predstavili su se Ana Majhenić i Slavko Sobin. Oboje su se iznenadili zahtjevnošću te vještine, no iz dana u dan treninga bilo je lakše i jednostavnije. Mentori su ih pohvalili, pa su čak u izvedbu dodali elemente za koje nisu očekivali da će ih moći svladati. Nakon izvedbe mentorica Katjuša pohvalila je napredak koji su ostvarili tijekom proba i njihovu izvedbu.

Lana Jurčević ocijenila je da su Slavko i Ana puno uložili u točku i pohvalila njihovu izvedbu, koja ju je vratila u ljeto. „Znam ljude iz Rijeke koji se bave capoeirom i znam koliko je to teško”, kazao je Marko Tolja i pohvalio izvedbu. Jelena Glišić pohvalila je izvedbu, a  Davor Bilman Slavkovu i Aninu gipkost. „Vani snijeg, a ovdje Rio de Janeiro, hvala vam na tome”, zahvalio je Ivan Vukušić.

Dok su gledatelji glasovali za večerašnje izvedbe naših natjecatelja, predstavljene su četiri nove vještine, za čije svladavanje natjecatelji imaju samo sedam dana i za koje će probe započeti već sutra.   

U uvodu predstavljanja novih točaka voditeljica Barbara Kolar upozorila je kako joj se čini da su točke koje će se prezentirati večeras poprilično teške. Da je tomu tako vidjelo se već tijekom prve točke, u kojoj  su članovi skupine Dunkung Devils predstavili akrobacije košarkaškom loptom. Hrabrost da dakažu da to mogu pokazali su Ivan Vukušić, Marko Tolja i Slavko Sobin, koji su potrčali prema stepenici izbora točke, a  najbrži je bio Ivan Vukušić.

„Bila je velika jagma za ovom točkom i znam da će svima već biti sumnjivo jer sve radimo zajedno, ali uzimam Marka Tolju”, kazao je Ivan, a potom su i on i Marko odmah pokušali s trampolina skočiti na strunjaču. U tomu su im se ubrzo pridružili i ostali natjecatelji.

Twirling je kombinacija akrobatike, gimnastike i plesa s palicom, a prezentaciju svjetskoga prvaka u kategoriji rhytmic twirl Tihomira Bendelje natjecatelji su gledali potpuno šokirani. Ples i akrobacije s dvjema, pa i trima palicama činili su se potpuno nemogućima, tako da je odluku o tomu tko će za sedam dana pokušati ponoviti viđeno morala donijeti Barbara Kolar.

„Mogu ja to probati, al' ne znam kako će to izgledati”, kazala je Tamara, a Davor domentuo da ne bi bio u tajicama. „Ja to, Barabara, ozbiljno ne mogu”, zavapio je Slavko Sobin, a Barbara je potom presudila i odabrala njega i Jelenu Glišić.

Kad je na pozornicu izišla gimnastičarka Mia Lisak i započela s predstavljanjem ritmičke gimnastike, natjecatelji su s nevjericom gledali što bi sve trebali samo u sedam dana svladati i predstaviti gledateljima. I opet se nitko nije prijavio, pa je Barbara morala donijeti odluku o tomu koji će par do subote svladati tu vještinu. Izabrala je Lanu Jurčević i Tamaru Loos. „Volim kad me Lana tješi”, kazala je Tamara dodajući da očekuje da će to i opet biti baš kao i za vrijeme proba na trbušnome plesu.

Posljednja je točka obično najzahtjevnija. Budući da do posljednje prezentacije nisu odabrali svoju točku, Davor Bilman i Ana Majhenić će gledateljima u iduću subotu, dakle za samo sedam dana, predstaviti break dance. Dečki iz skupine The Freshest Kids pokazali su iznimno teške i složene figure break dancea, koje će pokušati barem djelomično svladati Ana i Davor.

„Za moje godine ovo sigurno nije”, kazao je Davor dodajući da nikada nije probao plesati break dance, dok je Ana kazala da je spremna na sve.

Zbroj bodova nakon večerašnje emisije showa Ja to mogu pokazao je da je u vodstvu i dalje Davor Bilman s 22 boda, na drugome je mjestu Lana Jurčević s 18 bodova. Treće mjesto dijele Jelena Glišić i Slavko Sobin s po 15 bodova, na četvrtome je mjestu Ivan Vukušić s 14, na petome Ana Majhenić sa 13 bodova. Pretposljednja je Tamara Loos s 12 bodova, a na začelju Marko Tolja s 11 bodova.

Proglašenjem rezultata završila je druga emisija jedinstvenog i originalnog tjednog formata Ja to mogu, koji spaja poznate osobe i show otkrivanja talenata.

psd, foto: dario njavro / hrt
[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"odu\u0161evili baletom"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2016-01-02 22:55:07 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2016-01-02 23:07:40 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2016-01-02 23:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3174 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2016/01/03/jtm.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "770x460" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38042094 Threads: 3 Questions: 7077020363 Slow queries: 3296047 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607819081 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/jelena-glisic-i-davor-bilman-odnijeli-prvu-ovogodisnju-pobjedu-u-ja-to-mogu-297788 [printLink] => /scena/showbiz/jelena-glisic-i-davor-bilman-odnijeli-prvu-ovogodisnju-pobjedu-u-ja-to-mogu-297788?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232470 [name] => jatomogu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jatomogu [link] => /tag/jatomogu ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jelena Glišić i Davor Bilman odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu u 'Ja to mogu' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-10-18-46-54-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2016/01/03/jtm.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2016/01/03/jtm.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Izvedbom klasičnoga baleta u šestoj emisiji zabavnog showa Ja to mogu Jelena Glišić i Davor Bilman osvojili su gledatelje i odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu. Drugo mjesto i tri boda osvojile su Lana Jurčević i Tamara Loos trbušnim plesom.

Treće mjesto i dva boda osvojili su Ivan Vukušić i Marko Tolja akrobacijom s hula-hupom, a na začelju s po jednim bodom večeras su bili Ana Majhenić i Slavko Sobin izvedbom capoeire.

Emisiju su otvorili Jelena Glišić i Davor Bilman klasičnim baletom. „Tako je sve mirno i elegantno”, komentirala je Jelena, a plesačice i plesači baletnoga ansambla HNK na probama su upozorili da je iznimno teško svladati baletne osnove u ovako kratkome roku. „Dobro je što je Jelena sretna i nadam se da će dio te sreće prijeći i na mene”, poručio je Davor.

Nakon izvedbe često prekidane pljeskom Jelena je još jednom ponovila da je uživala u probama i baletu. Edina Pličanić, primabalerina Baleta HNK-a, kazala je da je Jelena pokušavala obuti prave baletne papučice – špice, no da je samo nakon jedne probe shvatila zašto joj je odmah preporučila da to ne čini.

„Meni je ovo bilo predivno”, kazao je Slavko Sobin, a Tamara Loos je tužno prokomentirala da će njezin ples nakon Jelene biti smiješan. „Nitko od nas nije mogao bolje utjeloviti labudicu od naše Jelene”, poručila je Lana Jurčević.

Trbušni ples Lane Jurčević i Tamare Loos nikoga nije ostavio ravnodušnim. Zanosnomu izvijanju učile su ih plesačice skupine Bastet, koje su bile zadovoljne njihovim nastupom i angažiranošću na probama. Tamaru je strah malo zakočio na probama, a Lana je ponovila da je takvu točku upravo i priželjkivala.

Mentorice su ih pohvalile za napredak koji su pokazale na probama, a Jelena i Tamara nadu su polagale i u kostime u kojima su nastupile. I njihov je nastup bio praćen pljeskom publike, a mentorica Tanja istaknula je da skupina Bastet pobijedila na svjetskome prvenstvu u trbušnome plesu

. „Bilo je tu puno stresa”, kazala je Tamara, dok je Lana kazala da je to njezina vještina. Ana Majhenić izrazila je zadovoljstvo što je Tamara konačno na sceni pokazala sebe, a nije se skrivala iza lutaka, u kutijama i slično. „Tamara me je iznenadila”, kazao je Tolja dodajući da bi pobijedili u svirci na bocama da je bila u kostimu u kojemu je večeras. „Ovo sam sanjao kad sam bio mlađi”, kazao je Ivan Vukušić i zahvalio što su mu ostvarile snove.

Vještina akrobacije hula-hopum bila je večerašnja točka Ivana Vukušića i Marka Tolje. Skupina Happy hoop i prijatelji dobro se zabavila na probama s dvojicom natjecatelja, koji su se trudili i istodobno dobro zabavljali. „Krenuli smo entuzijastično, ali sad nam je već napeto”, kazao je Marko na probama, a Ivan je nade polagao u generalnu probu do koje su se nadali svladati sve što su zamislili.

Mentorica Eva kazala je da su Marko i Ivan bili izvrsni i da su u tjedan dana naučili ono što ljudi nauče u mjesec dana. Tamara Loos ocijenila je njihov styling savršenim jer su nastupili u gimnastičkim trikoima. Jelena Glišić pohvalila je trud i napor te komentirajući izgled kostima domentnula da bi bilo super i da nisu ništa radili.

Plesno-borilačkom vještinom capoierom predstavili su se Ana Majhenić i Slavko Sobin. Oboje su se iznenadili zahtjevnošću te vještine, no iz dana u dan treninga bilo je lakše i jednostavnije. Mentori su ih pohvalili, pa su čak u izvedbu dodali elemente za koje nisu očekivali da će ih moći svladati. Nakon izvedbe mentorica Katjuša pohvalila je napredak koji su ostvarili tijekom proba i njihovu izvedbu.

Lana Jurčević ocijenila je da su Slavko i Ana puno uložili u točku i pohvalila njihovu izvedbu, koja ju je vratila u ljeto. „Znam ljude iz Rijeke koji se bave capoeirom i znam koliko je to teško”, kazao je Marko Tolja i pohvalio izvedbu. Jelena Glišić pohvalila je izvedbu, a  Davor Bilman Slavkovu i Aninu gipkost. „Vani snijeg, a ovdje Rio de Janeiro, hvala vam na tome”, zahvalio je Ivan Vukušić.

Dok su gledatelji glasovali za večerašnje izvedbe naših natjecatelja, predstavljene su četiri nove vještine, za čije svladavanje natjecatelji imaju samo sedam dana i za koje će probe započeti već sutra.   

U uvodu predstavljanja novih točaka voditeljica Barbara Kolar upozorila je kako joj se čini da su točke koje će se prezentirati večeras poprilično teške. Da je tomu tako vidjelo se već tijekom prve točke, u kojoj  su članovi skupine Dunkung Devils predstavili akrobacije košarkaškom loptom. Hrabrost da dakažu da to mogu pokazali su Ivan Vukušić, Marko Tolja i Slavko Sobin, koji su potrčali prema stepenici izbora točke, a  najbrži je bio Ivan Vukušić.

„Bila je velika jagma za ovom točkom i znam da će svima već biti sumnjivo jer sve radimo zajedno, ali uzimam Marka Tolju”, kazao je Ivan, a potom su i on i Marko odmah pokušali s trampolina skočiti na strunjaču. U tomu su im se ubrzo pridružili i ostali natjecatelji.

Twirling je kombinacija akrobatike, gimnastike i plesa s palicom, a prezentaciju svjetskoga prvaka u kategoriji rhytmic twirl Tihomira Bendelje natjecatelji su gledali potpuno šokirani. Ples i akrobacije s dvjema, pa i trima palicama činili su se potpuno nemogućima, tako da je odluku o tomu tko će za sedam dana pokušati ponoviti viđeno morala donijeti Barbara Kolar.

„Mogu ja to probati, al' ne znam kako će to izgledati”, kazala je Tamara, a Davor domentuo da ne bi bio u tajicama. „Ja to, Barabara, ozbiljno ne mogu”, zavapio je Slavko Sobin, a Barbara je potom presudila i odabrala njega i Jelenu Glišić.

Kad je na pozornicu izišla gimnastičarka Mia Lisak i započela s predstavljanjem ritmičke gimnastike, natjecatelji su s nevjericom gledali što bi sve trebali samo u sedam dana svladati i predstaviti gledateljima. I opet se nitko nije prijavio, pa je Barbara morala donijeti odluku o tomu koji će par do subote svladati tu vještinu. Izabrala je Lanu Jurčević i Tamaru Loos. „Volim kad me Lana tješi”, kazala je Tamara dodajući da očekuje da će to i opet biti baš kao i za vrijeme proba na trbušnome plesu.

Posljednja je točka obično najzahtjevnija. Budući da do posljednje prezentacije nisu odabrali svoju točku, Davor Bilman i Ana Majhenić će gledateljima u iduću subotu, dakle za samo sedam dana, predstaviti break dance. Dečki iz skupine The Freshest Kids pokazali su iznimno teške i složene figure break dancea, koje će pokušati barem djelomično svladati Ana i Davor.

„Za moje godine ovo sigurno nije”, kazao je Davor dodajući da nikada nije probao plesati break dance, dok je Ana kazala da je spremna na sve.

Zbroj bodova nakon večerašnje emisije showa Ja to mogu pokazao je da je u vodstvu i dalje Davor Bilman s 22 boda, na drugome je mjestu Lana Jurčević s 18 bodova. Treće mjesto dijele Jelena Glišić i Slavko Sobin s po 15 bodova, na četvrtome je mjestu Ivan Vukušić s 14, na petome Ana Majhenić sa 13 bodova. Pretposljednja je Tamara Loos s 12 bodova, a na začelju Marko Tolja s 11 bodova.

Proglašenjem rezultata završila je druga emisija jedinstvenog i originalnog tjednog formata Ja to mogu, koji spaja poznate osobe i show otkrivanja talenata.

psd, foto: dario njavro / hrt
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/jelena-glisic-i-davor-bilman-odnijeli-prvu-ovogodisnju-pobjedu-u-ja-to-mogu-297788 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9879f60abe5ef5a82506b9d5f4fa0d9291b89f61 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jelena+Gli%C5%A1i%C4%87+i+Davor+Bilman+odnijeli+prvu+ovogodi%C5%A1nju+pobjedu+u+%26%23039%3BJa+to+mogu%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fjelena-glisic-i-davor-bilman-odnijeli-prvu-ovogodisnju-pobjedu-u-ja-to-mogu-297788 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fjelena-glisic-i-davor-bilman-odnijeli-prvu-ovogodisnju-pobjedu-u-ja-to-mogu-297788 )
[{"id":"2","value":"odu\u0161evili baletom"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
Showbizoduševili baletom

Jelena Glišić i Davor Bilman odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu u 'Ja to mogu'

Piše PSD.
3. siječnja 2016. - 00:01
Izvedbom klasičnoga baleta u šestoj emisiji zabavnog showa Ja to mogu Jelena Glišić i Davor Bilman osvojili su gledatelje i odnijeli prvu ovogodišnju pobjedu. Drugo mjesto i tri boda osvojile su Lana Jurčević i Tamara Loos trbušnim plesom.

Treće mjesto i dva boda osvojili su Ivan Vukušić i Marko Tolja akrobacijom s hula-hupom, a na začelju s po jednim bodom večeras su bili Ana Majhenić i Slavko Sobin izvedbom capoeire.

Emisiju su otvorili Jelena Glišić i Davor Bilman klasičnim baletom. „Tako je sve mirno i elegantno”, komentirala je Jelena, a plesačice i plesači baletnoga ansambla HNK na probama su upozorili da je iznimno teško svladati baletne osnove u ovako kratkome roku. „Dobro je što je Jelena sretna i nadam se da će dio te sreće prijeći i na mene”, poručio je Davor....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 20:46