stdClass Object ( [id] => 279724 [title] => Goli pod zvijezdama: evo kako se posjetitelji Ultre zabavljaju u Omišu [alias] => goli-pod-zvijezdama-evo-kako-se-posjetitelji-ultre-zabavljaju-u-omisu [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kad uz magistralu na putu od Splita do Omiša ugledate dvojicu preplanulih, nabildanih muškaraca u majicama na špaline, koji ležerno šetaju i drže se za ruke, možete biti sigurni da je u tijeku Ultra festival. Partijaneri sa svih kontinenata i ove su godine u naš mali dio svemira donijeli dašak tolerantnog svijeta i ukazali na ljepotu poštivanja i uvažavanja različitosti.

- Svi smo ovdje zbog istih razloga: glazbe, dobre zabave i ljubavi - potvrđuje nam i simpatični i susretljivi mladić iz Poljske, koji nam se predstavio kao Tommy Boy.

Pokazuje nam, pri tome, i kako na svojoj crnoj partijanerskoj majici, koju je skinuo i zataknuo za stražnji džep bermuda, ima ispisano svoje “umjetničko” ime. Voli elektroničku glazbu, voli partije i na Ultra Europe u Split dolazi od početka dakle, treću godinu zaredom. Ovaj se put s ekipom odlučio smjestiti u kamp Galeb u Omišu, koji je ovih dana, kao službeni Ultra kamp naziva Beachville, primio više od tri tisuće partijanera.

Poljska u srcu

U kampu se u četvrtak navečer održao i party zagrijavanja, kao najava događanja na Poljudu. I bilo je ludo, kaže nam Tommy Boy.

- Ovdje mi se sve sviđa, sve je genijalno, sam festival, lokacija i ljudi. Poznato je da Hrvati vole nas Poljake - smješka se Tommy, koji je to prijepodne, kada smo svratili u Omiš, animirao ekipu pred kampom, uz pomoć prijenosnog zvučnika iz kojeg je treštila glazba, koju je puštao sa svog mobitela, povezanog bluetoothom sa zvučnikom.

- Zabava bez granica. Sve je uistinu vrhunski - smije se Tommyjev prijatelj Lukasz, koji je na Ultri drugi put.
Kažu nam kako ovdje ostaju četiri dana, neće dalje na Brač, Hvar i Vis. Ali, ne zbog cijena.

- Nije nam ovdje skupo. Nisu skupe ni ulaznice, ni smještaj, ni hrana, samo imamo druge planove. Odlazimo četiri dana na Zrće, zabavljati se u tamošnjim noćnim klubovima - objašnjava nam Tommy.

Za koju rečenicu komentara molimo i njihovu sunarodnjakinju, 29-godišnju Agneiszku Koniec, koja je došla s momkom. I ona je nasmiješena i susretljiva. Bila je, kaže nam, na nekim drugim glazbenim festivalima, ali na Ultri prvi put.

Dok smo razgovarali još nije bila na Poljudu, ali joj je na warm up partyju u kampu bilo super. Sviđa joj se, naglašava, glazba, kao i cijelo to festivalsko ozračje u kojem nije bitno tko je odakle, kakva mu je seksualna orijentacija, boja kože...

Glasno, glasnije

I prodavači iz suvenirnice i supermarketa, smještenog tik uz kamp, imaju samo riječi hvale za mlade strance. Ugodno su iznenađeni njihovom pristojnošću i urednošću.

Čak bi se moglo zaključiti kako se među Omišanima polako ruše predrasude o partijanerima kao divljim i problematičnima. Poznato je, naime, kako su lani u studenom na vijest o sklapanju ugovora između kampa i Ultra festivala neki trljali ruke, zbog buduće zarade, a neki se uznemirili i prigovarali kao da ne očekuju mlade željne provoda nego hordu divljaka.

- Nije ta muzika moj đir, ne sviđa mi se i preglasna je, ali ovim mladim strancima se nema što prigovoriti. Doduše, razgolićeniji su nego što smo mi navikli, ali su pristojni i uredni. Vidite da okolo nema razbijenog stakla, ni razbacanih plastičnih čaša. Koliko čujem ni na partyju u četvrtak nije bilo incidenata, samo jedan ukradeni novčanik - kaže nam jedna od prodavačica.

Švedski stol

Navodi i kako ovi “omiški” partijaneri možda i nisu toliki potrošači, kao oni smješteni po apartmanima u Splitu, jer u pravilu u dućanu kupuju samo akolholna pića, vodu, sokove i cigarete. A i do Splita uglavnom idu autobusom, rjeđe taksijem.

No, važno je, dodaje njezina kolegica prodavačica, da nisu problematični.

Na zidiću fontane, pred supermarketom, susrećemo trojicu Šveđana. Larg Bjork, Fredrik Oskarsson i Peter Hamrebojrk, svi 26-godišnjaci, i svi s naočalama s festivalskim logom na očima, prvi put su na Ultri, prvi put u Hrvatskoj i oduševljeni su.

- Čak smo i prvi put na nekom ovakvom festivalu elektroničke glazbe, došli smo jer smo čuli da je zabava vrhunska. A i bilo je vrhunski na partyju zagrijavanja u kampu i očekujemo da ćemo tako nastaviti i na Poljudu. Ipak je ovo jedan od najvećih ovakvih festivala u Europi - kaže Larg.

Imali smo namjeru prozboriti još koju rečenicu s mladim Šveđanima, ali je Tommy Boy s početka teksta, sa svojom ekipom, baš tada uskočio u fontanu na čijem su rubu sjedili, i krenulo je sveopće prskanje...

Divna Zenić Rak
Snima Marko Delbello Ocepek/Ultra

Novac se ne vraća kući

Ove godine prvi put službeni kamp “Ultra festivala” je onaj “Galebov” u Omišu. Kakvi su prvi dojmovi o mladim partijanerima, kolike su pretpostavke da će potrošiti i kako im se sviđa lokacija - odgovorio nam je Stjepan Pezo, direktor “Galeba”.

- Od petka do nedjelje kamp je potpuno popunjen, znači oko 3000 ljudi se tu smjestilo. Koliko će potrošiti? S obzirom na to da je tamo sama mladost, sigurno neće mnogo novca vratiti kući, a ako uključimo smještaj, u prosjeku će to biti oko 50 eura - kaže Pezo.

Problema nema, tek je u četvrtak navečer, po popriličnoj buri, dvoje partijanera odlučilo odpedalirati do Brača. Srećom, brzo su uočeni i vraćeni u kamp.

A. MATIĆ

Smak svita je ništa

Sićate li se filma “Dan nezavisnosti”? Ono kad je cili Los Angeles popizdija kad je čuja da dolaze vanzemaljci? Kad su se cipali ko će uvatit bolje misto i prije ih vidit? Pa umrit. E, tako van je ovi dana i u Omišu. Samo još luđe.

Cili se grad okrenija naopako kad je čuja da dolaze ultraši. Babe vire kroz ponistre, žene stalno imaju nešto za radit ispri kuće, muški grintaju da di su ultrašice bile u njijovo vrime, mlađarija se izmišala s vanzemaljcima da više ne znaš koji su naši a ko tuđi, dileri slažu paketiće, Poljičanke peku soparnike, klapaši se ne čuju popi kunu, šporki se peru, čisti šporkaju, dućani rade non-stop, osnivaju se krizni stožeri, špijuni javljaju koje poteze vuče konkurencija, spuštaj cijenu votke, diži red bull, ubacuj na kasu najšesnije blagajnice, drob unutra, prsa vanka, reci zaštitarima da mrdnu guzicu, minjaj muziku, miči Rozgu, meći Guettu, zovi policiju ne moremo spavat, jebala te policija pusti dicu da guštaju, zna li ko engleski, pitaj triba li in soba, diži treću smjenu, zovi gradonačelnika, je li se vratija s koncerta AC/DC-a, dokad smimo radit, do zore?!, car si gradonačelniče, ušutkajte grintavce, ignorirajte debile, pratite ultraše, di god oni tu i vi, jeste li čuli, i recite in da nas povedu, da bi i mi s njima, s tin opituranin đavlima, fala ti Bože šta si ih na nas namirija.

Virujte, smak svita biće ništa prema onome u šta se Omiš uvalija. I u čemu gušta ka prasac u mekinjama. Nikad lipše okupacije. Ultraši nadiru sa svi strana, pa bez ispaljenog metka, goli do pasa, bezdlaki i pristojni ka mamine maze, dobijaju bitku za bitkon. Nji više od tri iljade ka da se s Marsa žedno spustilo na ušće Cetine. Pa piju, plešu i još nan sve to masno plaćaju.

komentar Vinko vuković

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"BEACHVILLE GALEB"},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2015-07-12 17:43:45 [created_by] => 38 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-07-12 18:51:41 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-07-12 19:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10322 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Beachville-15_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/ultra_omis7-100715-1.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/ultra_omis3-100715.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/ultra_omis1-100715.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-8_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-7_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-6_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-5_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-20_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-19_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-18_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-16_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/07\/12\/SD_specijal\/Omi\u0161\/Beachville-1_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"800x533"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x532"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"},{"size0":"800x533"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7480063 Threads: 2 Questions: 1536998277 Slow queries: 4675322 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110831900 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/goli-pod-zvijezdama-evo-kako-se-posjetitelji-ultre-zabavljaju-u-omisu-279724 [printLink] => /scena/showbiz/goli-pod-zvijezdama-evo-kako-se-posjetitelji-ultre-zabavljaju-u-omisu-279724?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 309211 [name] => ultra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ultra [link] => /tag/ultra ) [1] => stdClass Object ( [id] => 230014 [name] => ultrafestival [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ultrafestival [link] => /tag/ultrafestival ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Goli pod zvijezdama: evo kako se posjetitelji Ultre zabavljaju u Omišu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-21-03-18-38 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/07/12/SD_specijal/Beachville-15_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/07/12/SD_specijal/Beachville-15_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/ultra_omis7-100715-1.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/ultra_omis3-100715.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/ultra_omis1-100715.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-8_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-7_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-6_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-5_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-20_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-19_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-18_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-16_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/07/12/SD_specijal/Omiš/Beachville-1_foto_Marko_Delbello_Ocepek.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kad uz magistralu na putu od Splita do Omiša ugledate dvojicu preplanulih, nabildanih muškaraca u majicama na špaline, koji ležerno šetaju i drže se za ruke, možete biti sigurni da je u tijeku Ultra festival. Partijaneri sa svih kontinenata i ove su godine u naš mali dio svemira donijeli dašak tolerantnog svijeta i ukazali na ljepotu poštivanja i uvažavanja različitosti.

- Svi smo ovdje zbog istih razloga: glazbe, dobre zabave i ljubavi - potvrđuje nam i simpatični i susretljivi mladić iz Poljske, koji nam se predstavio kao Tommy Boy.

Pokazuje nam, pri tome, i kako na svojoj crnoj partijanerskoj majici, koju je skinuo i zataknuo za stražnji džep bermuda, ima ispisano svoje “umjetničko” ime. Voli elektroničku glazbu, voli partije i na Ultra Europe u Split dolazi od početka dakle, treću godinu zaredom. Ovaj se put s ekipom odlučio smjestiti u kamp Galeb u Omišu, koji je ovih dana, kao službeni Ultra kamp naziva Beachville, primio više od tri tisuće partijanera.

Poljska u srcu

U kampu se u četvrtak navečer održao i party zagrijavanja, kao najava događanja na Poljudu. I bilo je ludo, kaže nam Tommy Boy.

- Ovdje mi se sve sviđa, sve je genijalno, sam festival, lokacija i ljudi. Poznato je da Hrvati vole nas Poljake - smješka se Tommy, koji je to prijepodne, kada smo svratili u Omiš, animirao ekipu pred kampom, uz pomoć prijenosnog zvučnika iz kojeg je treštila glazba, koju je puštao sa svog mobitela, povezanog bluetoothom sa zvučnikom.

- Zabava bez granica. Sve je uistinu vrhunski - smije se Tommyjev prijatelj Lukasz, koji je na Ultri drugi put.
Kažu nam kako ovdje ostaju četiri dana, neće dalje na Brač, Hvar i Vis. Ali, ne zbog cijena.

- Nije nam ovdje skupo. Nisu skupe ni ulaznice, ni smještaj, ni hrana, samo imamo druge planove. Odlazimo četiri dana na Zrće, zabavljati se u tamošnjim noćnim klubovima - objašnjava nam Tommy.

Za koju rečenicu komentara molimo i njihovu sunarodnjakinju, 29-godišnju Agneiszku Koniec, koja je došla s momkom. I ona je nasmiješena i susretljiva. Bila je, kaže nam, na nekim drugim glazbenim festivalima, ali na Ultri prvi put.

Dok smo razgovarali još nije bila na Poljudu, ali joj je na warm up partyju u kampu bilo super. Sviđa joj se, naglašava, glazba, kao i cijelo to festivalsko ozračje u kojem nije bitno tko je odakle, kakva mu je seksualna orijentacija, boja kože...

Glasno, glasnije

I prodavači iz suvenirnice i supermarketa, smještenog tik uz kamp, imaju samo riječi hvale za mlade strance. Ugodno su iznenađeni njihovom pristojnošću i urednošću.

Čak bi se moglo zaključiti kako se među Omišanima polako ruše predrasude o partijanerima kao divljim i problematičnima. Poznato je, naime, kako su lani u studenom na vijest o sklapanju ugovora između kampa i Ultra festivala neki trljali ruke, zbog buduće zarade, a neki se uznemirili i prigovarali kao da ne očekuju mlade željne provoda nego hordu divljaka.

- Nije ta muzika moj đir, ne sviđa mi se i preglasna je, ali ovim mladim strancima se nema što prigovoriti. Doduše, razgolićeniji su nego što smo mi navikli, ali su pristojni i uredni. Vidite da okolo nema razbijenog stakla, ni razbacanih plastičnih čaša. Koliko čujem ni na partyju u četvrtak nije bilo incidenata, samo jedan ukradeni novčanik - kaže nam jedna od prodavačica.

Švedski stol

Navodi i kako ovi “omiški” partijaneri možda i nisu toliki potrošači, kao oni smješteni po apartmanima u Splitu, jer u pravilu u dućanu kupuju samo akolholna pića, vodu, sokove i cigarete. A i do Splita uglavnom idu autobusom, rjeđe taksijem.

No, važno je, dodaje njezina kolegica prodavačica, da nisu problematični.

Na zidiću fontane, pred supermarketom, susrećemo trojicu Šveđana. Larg Bjork, Fredrik Oskarsson i Peter Hamrebojrk, svi 26-godišnjaci, i svi s naočalama s festivalskim logom na očima, prvi put su na Ultri, prvi put u Hrvatskoj i oduševljeni su.

- Čak smo i prvi put na nekom ovakvom festivalu elektroničke glazbe, došli smo jer smo čuli da je zabava vrhunska. A i bilo je vrhunski na partyju zagrijavanja u kampu i očekujemo da ćemo tako nastaviti i na Poljudu. Ipak je ovo jedan od najvećih ovakvih festivala u Europi - kaže Larg.

Imali smo namjeru prozboriti još koju rečenicu s mladim Šveđanima, ali je Tommy Boy s početka teksta, sa svojom ekipom, baš tada uskočio u fontanu na čijem su rubu sjedili, i krenulo je sveopće prskanje...

Divna Zenić Rak
Snima Marko Delbello Ocepek/Ultra

Novac se ne vraća kući

Ove godine prvi put službeni kamp “Ultra festivala” je onaj “Galebov” u Omišu. Kakvi su prvi dojmovi o mladim partijanerima, kolike su pretpostavke da će potrošiti i kako im se sviđa lokacija - odgovorio nam je Stjepan Pezo, direktor “Galeba”.

- Od petka do nedjelje kamp je potpuno popunjen, znači oko 3000 ljudi se tu smjestilo. Koliko će potrošiti? S obzirom na to da je tamo sama mladost, sigurno neće mnogo novca vratiti kući, a ako uključimo smještaj, u prosjeku će to biti oko 50 eura - kaže Pezo.

Problema nema, tek je u četvrtak navečer, po popriličnoj buri, dvoje partijanera odlučilo odpedalirati do Brača. Srećom, brzo su uočeni i vraćeni u kamp.

A. MATIĆ

Smak svita je ništa

Sićate li se filma “Dan nezavisnosti”? Ono kad je cili Los Angeles popizdija kad je čuja da dolaze vanzemaljci? Kad su se cipali ko će uvatit bolje misto i prije ih vidit? Pa umrit. E, tako van je ovi dana i u Omišu. Samo još luđe.

Cili se grad okrenija naopako kad je čuja da dolaze ultraši. Babe vire kroz ponistre, žene stalno imaju nešto za radit ispri kuće, muški grintaju da di su ultrašice bile u njijovo vrime, mlađarija se izmišala s vanzemaljcima da više ne znaš koji su naši a ko tuđi, dileri slažu paketiće, Poljičanke peku soparnike, klapaši se ne čuju popi kunu, šporki se peru, čisti šporkaju, dućani rade non-stop, osnivaju se krizni stožeri, špijuni javljaju koje poteze vuče konkurencija, spuštaj cijenu votke, diži red bull, ubacuj na kasu najšesnije blagajnice, drob unutra, prsa vanka, reci zaštitarima da mrdnu guzicu, minjaj muziku, miči Rozgu, meći Guettu, zovi policiju ne moremo spavat, jebala te policija pusti dicu da guštaju, zna li ko engleski, pitaj triba li in soba, diži treću smjenu, zovi gradonačelnika, je li se vratija s koncerta AC/DC-a, dokad smimo radit, do zore?!, car si gradonačelniče, ušutkajte grintavce, ignorirajte debile, pratite ultraše, di god oni tu i vi, jeste li čuli, i recite in da nas povedu, da bi i mi s njima, s tin opituranin đavlima, fala ti Bože šta si ih na nas namirija.

Virujte, smak svita biće ništa prema onome u šta se Omiš uvalija. I u čemu gušta ka prasac u mekinjama. Nikad lipše okupacije. Ultraši nadiru sa svi strana, pa bez ispaljenog metka, goli do pasa, bezdlaki i pristojni ka mamine maze, dobijaju bitku za bitkon. Nji više od tri iljade ka da se s Marsa žedno spustilo na ušće Cetine. Pa piju, plešu i još nan sve to masno plaćaju.

komentar Vinko vuković

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>













[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/goli-pod-zvijezdama-evo-kako-se-posjetitelji-ultre-zabavljaju-u-omisu-279724 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6be4e2c879162bd9a4e5f34aec31638775aef88a [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Goli+pod+zvijezdama%3A+evo+kako+se+posjetitelji+Ultre+zabavljaju+u+Omi%C5%A1u&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fgoli-pod-zvijezdama-evo-kako-se-posjetitelji-ultre-zabavljaju-u-omisu-279724 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fgoli-pod-zvijezdama-evo-kako-se-posjetitelji-ultre-zabavljaju-u-omisu-279724 )
[{"id":"2","value":"BEACHVILLE GALEB"},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizBEACHVILLE GALEB

Goli pod zvijezdama: evo kako se posjetitelji Ultre zabavljaju u Omišu

Piše PSD.
12. srpnja 2015. - 21:25

Kad uz magistralu na putu od Splita do Omiša ugledate dvojicu preplanulih, nabildanih muškaraca u majicama na špaline, koji ležerno šetaju i drže se za ruke, možete biti sigurni da je u tijeku Ultra festival. Partijaneri sa svih kontinenata i ove su godine u naš mali dio svemira donijeli dašak tolerantnog svijeta i ukazali na ljepotu poštivanja i uvažavanja različitosti.

- Svi smo ovdje zbog istih razloga: glazbe, dobre zabave i ljubavi - potvrđuje nam i simpatični i susretljivi mladić iz Poljske, koji nam se predstavio kao Tommy Boy.

Pokazuje nam, pri tome, i kako na svojoj crnoj partijanerskoj majici, koju je skinuo i zataknuo za stražnji džep bermuda, ima ispisano svoje “umjetničko” ime. Voli elektroničku glazbu, voli partije i na Ultra Europe u Split dolazi od početka d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:03