stdClass Object ( [id] => 296352 [title] => Gobac pred novogodišnji koncert na Rivi: Budućnost nam je svijetla iako je horizont mračan [alias] => gobac-pred-novogodisnji-koncert-na-rivi-buducnost-nam-je-svijetla-iako-je-horizont-mracan [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Na krilima uspjeha triju rasprodanih "Unpljugd" koncerata u zagrebačkoj Gavelli, članovi Psihomodo Popa uskoro će zasvirati i pred Splićanima – u najluđoj noći, uz sugrađanku Saru Renar i domaćine iz TBF-a, zabavljat će slavljenike na splitskoj Rivi.

Gobac i ekipa u fazi su kad se i sami odlično zabavljaju, kao da nakon "Donne" žive drugu mladost. U to se mogla uvjeriti publika na trima koncertnim večerima u Gavelli, dok su "Psihići" svirkom evocirali uspomene na davnu 1995. godinu, kada su se na istoj adresi upustili u glazbeni izlet u akustične vode, kojim su potvrdili status jedne od najpopularnijih domaćih grupa.

Zagrebački su rokeri ovom prigodom svoju energičnost iskazali kroz repertoar satkan od dobro znanih glazbenih brojeva iz minulih desetljeća – "Telegram Sam", "Kad sam imao 16", "Frida", "Ja volim samo sebe","Bejbi", "Osjećam se haj", "Mala Ramona", "Pinokio", "Sexy magazin", "Duga devetka", "Donna"..., da bi se, uz svjetlosne efekte na prozirnom platnu, "primirili" u izvedbama "Ponekad", "Lagano padam", "Ona odlazi", "Tužnog lutka"...

– Laganice smo pokrili prozirnom zavjesom zato kaj smo mi rokeri i sram nas je svirati laganice – u šali će 51-godišnji Davor Gobac objašnjavajući kako je s ostalim članovima Psihomodo popa "svojoj publikici" zaželio pokazati nešto novo, pa im je Goran Kurjak složio odlične projekcije na platnu, "što je bilo baš čarobno".

Nije manjkalo energije za tri koncerta zaredom?

– Tri dana je bilo nekak taman. Baš smo se odlično osjećali na bini, koju su upotpunili vrhunski brasisti Darko Sedak Benčić (truba), Oliver Ereš (saksofon), Mario Magaš (truba) i Ivan Mučić (trombon). Pojačanje Tigranu bio je Šparkin brat Igor Paradiš – mali Šparka, na perkusijama, odlične "Napalm djevice The next generation" – Tena Vodopija, Mateja Mihovec, Martina Geber i Petra Kožar. Pjesmu "Tužni lutak", s albuma "Debakl", koja dosad nije bila izvođena na koncertima, ali odgovara trenutnom stanju u zemlji i svijetu, upotpunile su sjajne cure iz zbora "Mozzartine" i osječka glumica i lutkarica Ivana Vukićević s marionetom Lutka u scenografiji Vjekoslava Filipovića. Sve skupa je zbilja imalo dobru kreativnu i svježu energiju.

Aktualno koncertno prisjećanje na rasprodanu turneju iz 1995., kada ste, između ostalog, svirali u Gavelli, za vas je bio simbolički i slavljenički povratak u bolju prošlost ili rezime statusa Psihomodo Popa u sadašnjosti?

– Pa činilo nam se kao dobra ideja da se ponovno, nakon 20 godina, napravi koncert u Gavelli. Ne bih ja rekao da je to previše simbolički i slavljenički. Prije bih kazao da je to rezime statusa Psihomodo Popa u sadašnjosti. Da vidimo dokle smo stigli. I to čak više svirački i kreativno. Opet smo izabrali Gavellu, koja je dosta mali, ali genijalan prostor, i zbilja su ta tri dana ostala za sjećanje.

Kakav je pogled u budućnost Psihomodo Popa?

– Pogled u budućnost Psihomodo Popa uvijek je isti – čekaju nas koncerti, čeka nas stvaranje novih pjesama. Eto, za Novu godinu smo u Dalmaciji, u Splitu, to nas jako veseli. Mislim da nam je budućnost svijetla iako su se, tamo na horizontu, nadvili nekakvi mračni oblaci.

Kako se kao roker osjećate u eri cajki? Je li teško boriti se za svoje mjesto u eteru, medijima općenito?


– Ja se osjećam kao i uvijek. Era cajki događa se izvan mog svijeta, ali neminovno utječe na kompletnu glazbu u Hrvatskoj. Sigurno da se jedan dio publike, i to dosta veliki, okrenuo tome, ali mislim da je taj jedan dio te publike uvijek i volio takvu vrstu glazbe i da ti ljudi nisu slušali rock'n'roll.

U svakim vremenima ima teških vremena i uvijek se nekako preživi. Dosta se teško boriti za mjesto u eteru zato što se šira masa zalijepila na tu neku vrstu glazbe koja je nama zbilja kontra. Ali kaj, ja mislim da ako napišeš dobru stvar – iskrenu i ako ima energiju, to uvijek nađe put do publike.



Da je, sada već davne, 1995. bilo pogledati u 2015., biste li, vidjevši sliku današnjice, poželjeli da sve bude baš kao što danas jest ili mislite da je Psihomodo Pop mogao i više da su okolnosti bile drugačije? U kojim vam fazama karijere možda nisu išle u prilog?

– Kad pogledam unatrag, bilo je svakakvih trenutaka. Išli smo i gore i dolje, ali smo preživjeli i uvijek smo ostali rock'n'roll band. Mislim da je to najvažnije. Kaj se tiče posla, mislim da smo možda mogli više da smo živjeli negdje, kaj ja znam, u Americi, ali kreativno sam zadovoljan jer mislim da smo ostvarili dosta toga što smo htjeli, a i ostali smo do kraja rock'n'roll band.

Okolnosti nam nisu išle na ruku u dosta faza. Možda čak "Srebrne svinje", koje su izašle 1994. godine, možda je to bila najteža faza benda, ali se jako dobro okrenula u plus baš s "Unpljugdom" i koncertom u Gavelli 1995. godine.

Je li vam danas teško skakati na pozornici u odnosu na početke karijere? Kako održavate formu?

– Nije mi teško. Neki put imam osjećaj čak da mi je s 25 godina bilo teže. Kad čovjek uđe u neke zrelije godine, počne sve više voljeti svoj posao zato kaj ga one stvari oko njega sve manje zanimaju. Prije sam volio ružiti... Sada, kad smo sve to nekako odradili, obožavamo baš svirati i ta energija na bini je baš specifična. Kondiciju održavam vježbanjem, u svakodnevnom sam treningu.

Koliko je za drugu mladost Psihomodo Popa zaslužna vaša menadžerica Lidija Balija? Je li poslovna ženska ruka unijela više reda među vas?

– A menadžerica, naša Lidijica, nam je događaj stoljeća. Ona nam je "raska". Ona nam je sestra i razrednica. Pazi nas i mazi, kudi...(smijeh) Super se slažemo i u nekakvom kreativnom i poslovnom smislu. Ona je, u principu, kotačić koji je nedostajao ovom našem rock'n'roll strojčeku.

Razmišljate li još uvijek kako bi bilo dobro malo iskočiti iz hrvatskih tračnica i zasvirati Americi, što vam je davna želja? Pripremate li što u vezi s tim?

– Amerika uvijek dobro zvuči, pogotovo New York. Obožavam newyoršku scenu i nekako imam osjećaj da ćemo ipak kad-tad u životu zasvirati u New Yorku. Bilo bi lijepo da to odradimo nekako sami prema sebi jer je poznata naša ljubav prema Ramonesima, Velvet Undergroudu, New York Dollsima i polovini newyorške scene koju obožavamo i koja je direktno utjecala na nas.

U posljednje vrijeme nema glasa u medijima o vašim izložbama. Slikate li još?

– Nisam u zadnje vrijeme priređivao izložbe. Moje su slike bile na pedesetak izložbi. Nemam baš vremena za slikanje, cijeli sam u glazbi i u događanjima oko banda, što ne znači da jednog dana možda opet neću slikati. Trenutno uređujem atelje, tako da to daje nadu. Sljedeće godine će biti 20 godina od moje prve velike izložbe u Klovićevim dvorima, pa eto... Možda... Bumo vidli.

Vaš sin Vili potvrdio je glumački talent upisavši ove godine glumačku akademiju, a cijeli je život u glazbi. Svira li još s kvartovskim bendom Donkey Hot? Jeste li mislili da će ostati zaražen glazbom?


– Istina je, Vili je upisao Akademiju. I svira u svom bandu Donkey Hot. U glazbi je, a to sam si nekak i mislil da bude.

Hoće li tijekom sljedeće godine biti reprize "Unpljugda" u drugim hrvatskim gradovima i susjednim zemljama?

– Bit će, već 22. siječnja sviramo isti program u ljubljanskoj "Cvetličarni", a na ljeto se sigurno opet vidimo i u Splitu.

Je li bilo teško preživjeti više od 30 godina na sceni? Mogu li članovi Psihomodo Popa u krizom nagrizenoj sadašnjici živjeti isključivo od glazbe?

– Neki put i nije bilo tako lako, ali mislim da novci tu nikada nisu bili presudni. To je ljubav prema tome kaj radiš i osjećaj koji te vodi dalje. A mi još uvijek uspijevamo živjeti od glazbe čak i u ovim kriznim vremenima u Hrvatskoj.

 Mirela Goreta, foto: Borislav Pešić
[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"Rock'n'roll stroj\u010dek"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2015-12-17 12:20:04 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-12-17 12:41:36 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-12-17 12:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2497 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/12/17/gobac00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "770x460" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4415198 Threads: 3 Questions: 140574175 Slow queries: 59699 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4197400 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/gobac-pred-novogodisnji-koncert-na-rivi-buducnost-nam-je-svijetla-iako-je-horizont-mracan-296352 [printLink] => /scena/showbiz/gobac-pred-novogodisnji-koncert-na-rivi-buducnost-nam-je-svijetla-iako-je-horizont-mracan-296352?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230792 [name] => davorgobac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => davorgobac [link] => /tag/davorgobac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 353460 [name] => psihomodopop [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => psihomodopop [link] => /tag/psihomodopop ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Gobac pred novogodišnji koncert na Rivi: Budućnost nam je svijetla iako je horizont mračan [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-04-54-41-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/12/17/gobac00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/12/17/gobac00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Na krilima uspjeha triju rasprodanih "Unpljugd" koncerata u zagrebačkoj Gavelli, članovi Psihomodo Popa uskoro će zasvirati i pred Splićanima – u najluđoj noći, uz sugrađanku Saru Renar i domaćine iz TBF-a, zabavljat će slavljenike na splitskoj Rivi.

Gobac i ekipa u fazi su kad se i sami odlično zabavljaju, kao da nakon "Donne" žive drugu mladost. U to se mogla uvjeriti publika na trima koncertnim večerima u Gavelli, dok su "Psihići" svirkom evocirali uspomene na davnu 1995. godinu, kada su se na istoj adresi upustili u glazbeni izlet u akustične vode, kojim su potvrdili status jedne od najpopularnijih domaćih grupa.

Zagrebački su rokeri ovom prigodom svoju energičnost iskazali kroz repertoar satkan od dobro znanih glazbenih brojeva iz minulih desetljeća – "Telegram Sam", "Kad sam imao 16", "Frida", "Ja volim samo sebe","Bejbi", "Osjećam se haj", "Mala Ramona", "Pinokio", "Sexy magazin", "Duga devetka", "Donna"..., da bi se, uz svjetlosne efekte na prozirnom platnu, "primirili" u izvedbama "Ponekad", "Lagano padam", "Ona odlazi", "Tužnog lutka"...

– Laganice smo pokrili prozirnom zavjesom zato kaj smo mi rokeri i sram nas je svirati laganice – u šali će 51-godišnji Davor Gobac objašnjavajući kako je s ostalim članovima Psihomodo popa "svojoj publikici" zaželio pokazati nešto novo, pa im je Goran Kurjak složio odlične projekcije na platnu, "što je bilo baš čarobno".

Nije manjkalo energije za tri koncerta zaredom?

– Tri dana je bilo nekak taman. Baš smo se odlično osjećali na bini, koju su upotpunili vrhunski brasisti Darko Sedak Benčić (truba), Oliver Ereš (saksofon), Mario Magaš (truba) i Ivan Mučić (trombon). Pojačanje Tigranu bio je Šparkin brat Igor Paradiš – mali Šparka, na perkusijama, odlične "Napalm djevice The next generation" – Tena Vodopija, Mateja Mihovec, Martina Geber i Petra Kožar. Pjesmu "Tužni lutak", s albuma "Debakl", koja dosad nije bila izvođena na koncertima, ali odgovara trenutnom stanju u zemlji i svijetu, upotpunile su sjajne cure iz zbora "Mozzartine" i osječka glumica i lutkarica Ivana Vukićević s marionetom Lutka u scenografiji Vjekoslava Filipovića. Sve skupa je zbilja imalo dobru kreativnu i svježu energiju.

Aktualno koncertno prisjećanje na rasprodanu turneju iz 1995., kada ste, između ostalog, svirali u Gavelli, za vas je bio simbolički i slavljenički povratak u bolju prošlost ili rezime statusa Psihomodo Popa u sadašnjosti?

– Pa činilo nam se kao dobra ideja da se ponovno, nakon 20 godina, napravi koncert u Gavelli. Ne bih ja rekao da je to previše simbolički i slavljenički. Prije bih kazao da je to rezime statusa Psihomodo Popa u sadašnjosti. Da vidimo dokle smo stigli. I to čak više svirački i kreativno. Opet smo izabrali Gavellu, koja je dosta mali, ali genijalan prostor, i zbilja su ta tri dana ostala za sjećanje.

Kakav je pogled u budućnost Psihomodo Popa?

– Pogled u budućnost Psihomodo Popa uvijek je isti – čekaju nas koncerti, čeka nas stvaranje novih pjesama. Eto, za Novu godinu smo u Dalmaciji, u Splitu, to nas jako veseli. Mislim da nam je budućnost svijetla iako su se, tamo na horizontu, nadvili nekakvi mračni oblaci.

Kako se kao roker osjećate u eri cajki? Je li teško boriti se za svoje mjesto u eteru, medijima općenito?


– Ja se osjećam kao i uvijek. Era cajki događa se izvan mog svijeta, ali neminovno utječe na kompletnu glazbu u Hrvatskoj. Sigurno da se jedan dio publike, i to dosta veliki, okrenuo tome, ali mislim da je taj jedan dio te publike uvijek i volio takvu vrstu glazbe i da ti ljudi nisu slušali rock'n'roll.

U svakim vremenima ima teških vremena i uvijek se nekako preživi. Dosta se teško boriti za mjesto u eteru zato što se šira masa zalijepila na tu neku vrstu glazbe koja je nama zbilja kontra. Ali kaj, ja mislim da ako napišeš dobru stvar – iskrenu i ako ima energiju, to uvijek nađe put do publike.



Da je, sada već davne, 1995. bilo pogledati u 2015., biste li, vidjevši sliku današnjice, poželjeli da sve bude baš kao što danas jest ili mislite da je Psihomodo Pop mogao i više da su okolnosti bile drugačije? U kojim vam fazama karijere možda nisu išle u prilog?

– Kad pogledam unatrag, bilo je svakakvih trenutaka. Išli smo i gore i dolje, ali smo preživjeli i uvijek smo ostali rock'n'roll band. Mislim da je to najvažnije. Kaj se tiče posla, mislim da smo možda mogli više da smo živjeli negdje, kaj ja znam, u Americi, ali kreativno sam zadovoljan jer mislim da smo ostvarili dosta toga što smo htjeli, a i ostali smo do kraja rock'n'roll band.

Okolnosti nam nisu išle na ruku u dosta faza. Možda čak "Srebrne svinje", koje su izašle 1994. godine, možda je to bila najteža faza benda, ali se jako dobro okrenula u plus baš s "Unpljugdom" i koncertom u Gavelli 1995. godine.

Je li vam danas teško skakati na pozornici u odnosu na početke karijere? Kako održavate formu?

– Nije mi teško. Neki put imam osjećaj čak da mi je s 25 godina bilo teže. Kad čovjek uđe u neke zrelije godine, počne sve više voljeti svoj posao zato kaj ga one stvari oko njega sve manje zanimaju. Prije sam volio ružiti... Sada, kad smo sve to nekako odradili, obožavamo baš svirati i ta energija na bini je baš specifična. Kondiciju održavam vježbanjem, u svakodnevnom sam treningu.

Koliko je za drugu mladost Psihomodo Popa zaslužna vaša menadžerica Lidija Balija? Je li poslovna ženska ruka unijela više reda među vas?

– A menadžerica, naša Lidijica, nam je događaj stoljeća. Ona nam je "raska". Ona nam je sestra i razrednica. Pazi nas i mazi, kudi...(smijeh) Super se slažemo i u nekakvom kreativnom i poslovnom smislu. Ona je, u principu, kotačić koji je nedostajao ovom našem rock'n'roll strojčeku.

Razmišljate li još uvijek kako bi bilo dobro malo iskočiti iz hrvatskih tračnica i zasvirati Americi, što vam je davna želja? Pripremate li što u vezi s tim?

– Amerika uvijek dobro zvuči, pogotovo New York. Obožavam newyoršku scenu i nekako imam osjećaj da ćemo ipak kad-tad u životu zasvirati u New Yorku. Bilo bi lijepo da to odradimo nekako sami prema sebi jer je poznata naša ljubav prema Ramonesima, Velvet Undergroudu, New York Dollsima i polovini newyorške scene koju obožavamo i koja je direktno utjecala na nas.

U posljednje vrijeme nema glasa u medijima o vašim izložbama. Slikate li još?

– Nisam u zadnje vrijeme priređivao izložbe. Moje su slike bile na pedesetak izložbi. Nemam baš vremena za slikanje, cijeli sam u glazbi i u događanjima oko banda, što ne znači da jednog dana možda opet neću slikati. Trenutno uređujem atelje, tako da to daje nadu. Sljedeće godine će biti 20 godina od moje prve velike izložbe u Klovićevim dvorima, pa eto... Možda... Bumo vidli.

Vaš sin Vili potvrdio je glumački talent upisavši ove godine glumačku akademiju, a cijeli je život u glazbi. Svira li još s kvartovskim bendom Donkey Hot? Jeste li mislili da će ostati zaražen glazbom?


– Istina je, Vili je upisao Akademiju. I svira u svom bandu Donkey Hot. U glazbi je, a to sam si nekak i mislil da bude.

Hoće li tijekom sljedeće godine biti reprize "Unpljugda" u drugim hrvatskim gradovima i susjednim zemljama?

– Bit će, već 22. siječnja sviramo isti program u ljubljanskoj "Cvetličarni", a na ljeto se sigurno opet vidimo i u Splitu.

Je li bilo teško preživjeti više od 30 godina na sceni? Mogu li članovi Psihomodo Popa u krizom nagrizenoj sadašnjici živjeti isključivo od glazbe?

– Neki put i nije bilo tako lako, ali mislim da novci tu nikada nisu bili presudni. To je ljubav prema tome kaj radiš i osjećaj koji te vodi dalje. A mi još uvijek uspijevamo živjeti od glazbe čak i u ovim kriznim vremenima u Hrvatskoj.

 Mirela Goreta, foto: Borislav Pešić
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/gobac-pred-novogodisnji-koncert-na-rivi-buducnost-nam-je-svijetla-iako-je-horizont-mracan-296352 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b103db01ba3ffc648a60dd632cc3444135b13eca [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Gobac+pred+novogodi%C5%A1nji+koncert+na+Rivi%3A+Budu%C4%87nost+nam+je+svijetla+iako+je+horizont+mra%C4%8Dan&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fgobac-pred-novogodisnji-koncert-na-rivi-buducnost-nam-je-svijetla-iako-je-horizont-mracan-296352 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fgobac-pred-novogodisnji-koncert-na-rivi-buducnost-nam-je-svijetla-iako-je-horizont-mracan-296352 )
[{"id":"2","value":"Rock'n'roll stroj\u010dek"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizRock'n'roll strojček

Gobac pred novogodišnji koncert na Rivi: Budućnost nam je svijetla iako je horizont mračan

Piše PSD.
17. prosinca 2015. - 13:34
Na krilima uspjeha triju rasprodanih "Unpljugd" koncerata u zagrebačkoj Gavelli, članovi Psihomodo Popa uskoro će zasvirati i pred Splićanima – u najluđoj noći, uz sugrađanku Saru Renar i domaćine iz TBF-a, zabavljat će slavljenike na splitskoj Rivi.

Gobac i ekipa u fazi su kad se i sami odlično zabavljaju, kao da nakon "Donne" žive drugu mladost. U to se mogla uvjeriti publika na trima koncertnim večerima u Gavelli, dok su "Psihići" svirkom evocirali uspomene na davnu 1995. godinu, kada su se na istoj adresi upustili u glazbeni izlet u akustične vode, kojim su potvrdili status jedne od najpopularnijih domaćih grupa.

Zagrebački su rokeri ovom prigodom svoju energičnost iskazali kroz repertoar satkan od dobro znanih glazbenih brojeva iz minulih desetljeća – "Telegram Sam"...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 06:54